Jak se "pojistit"? Svatbu nechce úvěr máme, dítě plánujeme...
Potrebuji radu, jak se zachovat, s čím počítat, co delat?
Je mi 28 let, príteli 29. Jsme spolu 9 let. Po 5 letech jsme spolu začali žít (podnájem) a 2 roky pozdeji si koupili družstevní byt a celý ho zrekonstruovali.
Abychom dostali uvěr (nemeli jsme stavebko,ani nasporeno) musel byt prítel (větší příjem) "zadatel" a já "spolužadatel" (společné příjmy posuzovali). Dohromady s uroky to je 750tis.
Jenže... na smlouvě,na druzstvu můze být jen "jeden" majitel, coz je přítel. Takze já mam sice na krku š uvěr,a kdyz to prezenu, přítel mě můze z bytu vykopnout, a ja nebudu mít ani byt,a jen sílené dluhy,které jako spoluzadatel MUSÍM splácet dalších 20 let.
Rok a půl se snazíme o miminko. Zatím dva potraty, resíme vse v CARU uz. Ceká me kolotoč vysetrení, proč se to opakuje.
Kdyz jsem se začali snazit, rekl mi ze si ho ale musím vzít, měli bychom být kompletí rodina (má tento vzor od svých rodičů), stejné příjmení.
Za rok a půl ale zjistil a prehodnotil kolik taková svatba stojí a kdyz je první ,ma být porádná,dle jeho slov, jenze 100tis navíc nemáme. Pry az jednou budou peníze navíc (kdy, kdyz planujeme díte?!) pak si mě vezme, ted je to pro něj uz nepodstané, kus papíru. Ze radeji tech 100tis dá do koupi auta, které nemáme, dle jeho slov. Jelikoz jeho rodiče mají auta 2, my vlastne mame auto jejich kdykoliv k dispozici,a vyuzívame ho.
A ted mi poradte jak se zaopatřít, ? Splacím něco, co "není moje". Vzít si mě z fin. důvodu nechce (pak bychom na druzstve mohli jako manzelé být spolu zapsáni!!), dítě planujeme...
Jde sepsat nějakou smlouvu? jak se to resí v budnoucnu?
@biedronca ja to myslela tak, ze 30tis za motorku neni az tak hrozne, sice sama nechapu, proc ji musi mit, ale kdyz to je jeho sen? Jaka vlastne byla jeho reakce na to, ze mimi nevyslo? Nemuze to byt u Vas opravdu dopat toho,.ze to opet nevyslo? Ja osobne s manzelem byla 9 let, kdyz jsme meli svatbu a pak se zacali snazit o mimi, ktere se povedlo. Ale myslim,.ze zmena uz byla na miste, kdyby neprisla zmena, myslim, ze by to dopadlo asi taky blbe.
@biedronca mozna to vse takto melo dopadnout...ale mrzi me to...
@biedronca je těžké se s tím smířit, že? Dokážeš to?
@biedronca myslim, ze ted je ve slepe ulicce, nejspis chce dite, ale nejak se nedari a tady diky tomu si uvedomil, ze se pomalu ale jiste musi rozhodnout, zda jsi v jeho zivote dulezitejsi Ty, i kdyby dite nebylo, anebo od zivota to dite chce. Ted treba myslenky na svatbu nema, protoze neni si jeste jisty, zda si dovede pripadne predstavit zivot bez ditete. A stavet na tom, ze dite se nedari a ocekavat svatbu je trochu nelogicke. Tak trochu ho chapu, ze ze svatby vycouval a nechava si zadni vratka. Problem je ten, ze vite ze je problem u Tebe, nejspis resitelny, ale on si tim jisty neni. Ja vim,.ze to neni pekny myslenkovy pochod, ale takto by premyslel kazdy druhy, co chce dite, mozna spis vice nez kazdy druhy. Je malo paru, ktere tyto nezdary posilni.
@priefi Pokud se dva mají skutečně rádi, neměli by spolu být i přes to, že to dítě třeba nebude, že to nejde? Já nevím, ale já bych tedy chlapa neopustila jen kvůli tomu, když bych s ním mimi mít nemohla a to si myslím, že takto přesně uvažuje i autorka, že to prostě chce (nebo spíš chtěla) zkoušet co to jen půjde než se to prostě podaří nějak. Ale aby chlap uvažoval tak, že když by s ní třeba nemohl to dítě mít, že si nechá pootevřená vrátka a třeba z toho vztahu vycoupe..no nevím...to pak u mě není skutečná láska. Jak se totiž říká ,,spolu ve všem dobrém, ale i v tom zlém". Takže já tedy právě moc nechápu, že on ze svatby vycouval. Kdyby mu na ní fakt záleželo, chtěl by si ji vzít i za cenu, že to mimi třeba zatím prostě nebude. Jen jsem tímto chtěla reagovat na Tvůj příspěvek autorce, jak jsi začínala, že on je ve slepé uličce.
@ruzicka06 Já si myslím, že hlavní problém je odlišný názor na společnou budoucnost a finance. Kdyby tobě chlap řekl to co autorce, zůstala bys s ním? Brala bys to taky jako v dobrém či zlém? A jen pro shrnutí, řekl jí zhruba toto: nevezmu si tě, platit budeš na výlučně můj byt, a až budeme mít dítě, tak odevzdáš veškerý svůj příjem - rodičák - do společné kasy. Já do společné kasy odevzdám jen něco z mojí výplaty a zbytek použiju na svojí zábavu. A ano, když budeš potřebovat třeba dvě stovky na kafe s kamarádkou, budeš se mě muset zeptat, jestli ti je milostivě dám.
@ruzicka06 ano s tim souhlasim, ale on ted je podle me v miste, kdy zvazuje, co je pro nej dulezite. Zda v pripade, ze to nepujde, zda se toho snu o diteti vzda. Prava laska je jasna, ze spolu Ti dva zustanou, ale nekdy k tomu musi proste dospet. Jasne, ze nekdo nevaha a rozhodne se, ale nekdo si to chce radeji poradne promyslet. I on muze dospet k tomu, ze se rozhodne, ze s autorkou bude chtit zustat i za cenu toho, ze by mimi nebylo, ale taky jeste muze dospet k tomu, ze tomu da cas a volny prubeh, nebo to i on ukonci
@guinea Ano, problém je asi v odlišné představě na budoucnost a ve financích u nich. No já právě s takovým chlapem bych už dávno nebyla. Pro mě je manželství něco ,,posvátnýho", kde se dva k sobě nechovají jako on k ní. Můj manžel taky říká, že bych si koupil to a to...a taky jsou to nepotřebný věci někdy. Ale vždy řekne, že peníze dá do něco společnýho pro nás oba - a tak by to mělo být.
@ruzicka06
@priefi holky, co se tyce toho nazoru s dítětem.On kdyby ani dítě nebylo, extra by mu to momentálně nevadilo.Rekl mi, ze ho vlastně semnou nechce, a ze to stoji strašně moc a proto ho asi ani nehce.A vzit si me pry taky nechce jen kvuli financim, ze to je draha sranda.no a pak jsou ty priority... On kdyby mel šetřit, tak na tu svou motorku nez treba na tu svatbu, nebo vybavu pro dítě .Vidíte to,?
PRI tw posledni hadce mi vlastně rekl, ze jsem zlatokopka, dítě az tak uz nechce a ze jestli někdy uvazoval, jestli si me vezme, tak ted uz ví, ze opravdu ne.
Na své finance si sahnout nenecha, proste potřebuje mit neco pro sebe, dobře to ja bych takx rada mela třeba 1.000 kc pro sebe, ale me by to stacilo.Nedokazu si představit, ze jak dojde na lamani chleba, budu muset se o 100 kc ptat.....na to jsem az moc hrdá, asi?!
Ikdyz ma 2 den prehodnotil, rekl, ze motork pocka až... Až... Vice se uz nevyjadril, a ja prece jen cekam,na jeho přehodnocení, verdikt nebo zmena priorit.Par dní počkám, třeba potřebuje si to taky srovnat, prerozdelit, vychladnout... Ale nebudu čekat donekonečna.
Ja mezitim mohu shanet info, co s tim bytem a spoludluznikem se da udělat.
@biedronca Ach jo, je mi to léto, jak to doma máš ☹ Já si vůbec nedokážu představit, že by se ke mě můj chlap takto choval. Ale jak sama píšeš: nevadilo by mu ani, když by dítě nebylo...je to pro něj drahý mít dítě...svatbu nechce taky kvůli penězům....pro mě by toto byly asi jasný signály ☹ Jsi dle mýho názoru rozumná vyspělá ženská, která ví, co od života chce a jaké jsou Tvé priority. Podle mě se fakt zbytečně trápíš...☹
Ty kráso, to člověku začíná rozum stát a uvědomuju si, že mám doma asi ve výsledku poklad. Tohle mě vážně mrzí, já bych s takovým chlapem nevydržela asi ani minutu 😩
@biedronca já nechci být hnusná, ale jako čekáš na co? Vždyť tě poslal do prdele!?
Jako chapete to, ze on prisel zamnou, ze jestli nedame nejaky sexik? To jako fakt, bere za vyrizene tim, ze mi v autě rekl, ze s motorkou jsem mela pravdu a koupi si ji teda az za par let...
To jako vážně? Vážně asi cekam zbytečně, protože on o tom nemá ani sajnu...
Na kontrole po revizi mi rekli, ze sex klidně ale s ochranou, po první porevizni Ms uz na ostro... To jako je signal pro něj ze konečně mužem, a ze se to tim spraví? Ja neverila vlastním uším...
@biedronca mrzi me to. Ale dle me..... Opravdu neocekavej od 30 leteho "chlapa" zmenu.... To uz je vicemene hotova povaha. A kdyz tak postupne k horsimu. Stane se z nej vetsi a vetsi strycek skrblik. Ne nadarmo se rika S jidlem roste chut. A hamiznost, skrblickost a prepocitavani kazde koruny je v podstate urcity druh zavislosti a pak uz zhoubny nador chorobneho uvazovani. Takovy clovek vidi jen svuj blahobyt a prospech a z vidiny, ze by se mel s nekym zcela delit o finance ho dohani k zachvatum. Takhle ale zdravy vztah asi nefunguje.
@hannasweet taky az ted po 9 letech zacinam byt zklamana a prozrela jsem.
@biedronca v první řadě musíš sebrat sebeúctu....pak uvidíš, co se děje a co máš dělat...chceš mu dát šanci... proč...? Co když někde čeká ten pravý a za tři měsíce ho potkáš, do roka otehotnis...co když ...?
@biedronca hele nemáš ty dvojce toho mého? ;] taky jsem mu řekla the end.. A za dva dny a co sex na rozloučenou. Ale u mě byl magor jiným směrem ikdyz si taky myslel že z mateřské uživím dítě jídlo pro 3 a ještě budu dávat jemu na část hypotéky
@biedronca někdo to tu psal....lpis na tom....půst a dostaneš to pravé pro tebe...
@kacenka1111 no mělo by se to definitivně rozlousknout.To je pochoitelny, ze to nejde lusknutim prstů, po 9 letech a po snaze o dítě.
Jen cekam asi na ten krok, na tu tresnicku...
Chci si byt jista, ze přemýšlím pravem, nad tou věci a udelam jen a jen dobre.
Ale ja musim nejdřív vyresit byt, ted musim s nim byt vlastne na normalni urovni rozumne aspon se domluvit.
@biedronca jen tak pro ulehčení situace, co bych ja za ten sex dala, už 2 mesice nic, necely mesic do porodu + sestinedeli a už mi to leze na mozek haha 😁 A on chce sex z duvodu potreby nebo jako ze kdyz už muzete naostro (jestli jsem pochopila, ze se muzete zacit zase snazit) za za účelem snažení?
A jiny vyjádreni, nez jen ze jsi měla pravdu s motorkou neprobehlo? O tom úvěru nepremyslel,nebo o podepsani toho papiru?

@priefi
@ruzicka06
Holky, tak si přečtěte nejdřív všechny příspěvky - nebo aspoň ty od autorky. Fakt si nemyslím, že její přítel je nepochopený ubožák, trpící kvůli potratu. Naopak. Jasně jí řekl, že byt je jen jeho, a až by byla na mateřský, tak by se společná domácnost financovala ze 100% jejího rodičáku a on by jen trochu přispěl, aby mu zbylo na koníčky. Autorka prostě teď zjistila, že mají oba naprosto odlišný náhled na případnou společnou budoucnost. S tím, že v jeho podání by to celé pro ní vyšlo absolutně šíleně nevýhodně, a jen blázen by se k něčemu podobnému upsal.