Jak se rozhodnout mezi rozchodem a novým začátkem?
Dobrý den, je mi 33 let, mám 3leteho syna, pětiletý vztah (dva roky manzele). Dlouhodobě nám to nefunguje, dost jsem se prosila o lasku, dlouho. Manzel na me prosby nereagoval, do toho mě ponizoval s pořádkem, a tak nějak mi za ty roky vsugeroval, ze jsem neschopna (proto se bojím nového začátku). Sama tady nezapinam mycku, neperu, nevytiram, protože vše má pod palcem on a cokoliv jsem kdy udělala, tak ne podle jeho predstav. V rámci toho všeho ponižování, kdy jsem chodila ubrecena do prace, byl vždy v praci kolega, který mi opakoval co vše doma dělám (prace na zahrade, pece o maleho, vařím, pecu), ze nejsem neschopna. Bylo mi s nim dobre, nepřipadala jsem si tak spatne. Jednou mi napsal, ze mě miluje a já mu to opetovala ve slabe chvíli 🥺 nic jsme spolu neměli a ani s nim žádnou budoucnost neplánuji. Nicméně to doma prasklo. Už před rokem jsem s tímto kolegou šla do kina a manzel mě cekal před kinem a cely rok mi nadaval, ze jsem k…a, aniž by cokoliv víc bylo. Nedovedu si představit, co mě čeká teď, když zůstanu.Tehdy v prosinci když se to stalo manzel uznal, ze si mě nevsimal a ze to bude jine. Nebylo. Teď k memu prekvapeni potom, co mě vyhodil zase obrátil. Ať tomu dáme ještě šanci, ze teď už doopravdy tu lasku bude dávat. Jenže takhle je to pokaždé. Sedím tady ubrecena, a vůbec nevím co delat. Objednal kino a veceri, hlidani syna u mámy jeho (které se už všechno řeklo, co jsem provedla). Jenže já pořad zvazuji, zda nemam odejít. Bydlime na domě, já už mám domluveny pronájem a do nedele musím podepsat, nebo ne…ale já to tak tusim, ze to zase bude týden a pak budu zase vzduch. A byla jsem fakt nestastna, nabrecela jsem se tady toho tolik, dost se ponizovala. Jenže když odejdu, jak budu vypadat. Jeho rodiče budou vědět, ze i přes to, ze já jsem ta potvora nevěrná, tak on mi chtěl dat šanci a já odešla. Nemuzu se s tim nějak vnitrne smířit. A teď to kino a vecere, ublizim mu. Jenže on mi za ty roky taky dost ublížil. Chtěla bych někoho kdo me má doopravdy rad, ne jen když odcházím. Jsem z toho všeho zmatena. Prosím holky řeknete mi někdo, kdo jste odešli, jestli jste stastne….nebo jestli jste se některá k muzi po pauze vratili? Nevím co mám dělat.
@martinap90 a o to mu jde, aby jsi cítila, že on je nej a ty bez něj nic nezvládneš. Holka jsi mladá a tohle opravdu není to nejlepší, co si zasloužíš. Už jsi v takovém stavu, že se sama nedokážeš rozhodnout, protože to někdo nerozhodl za tebe. A víš co se říká, slibovat není hřích. Takže naslibovat může hory doly, které už ti nasliboval několikrát a jak píšeš, vždy je to jen na chvíli.
Odejdi. Byla jsem tyrana 7 let. Nezustavej tam prosím. Mysli na sebe a své dítě . On mi také několikrát říkal jak se změní. Nejdrive to byly nadávky a pak pěstě. Nevěř a nečekej . Je to jeho povaha a Tobě život utíká . Dej se dohromady a uvidíš , že Ti bude lépe. Je těžké udělat ten první krok , ale neboj seber sílu a utíkej. Zůstaň sama sebou. ,, ŽIJ PROTO CO MÁŠ RÁDA " 🙏
Já odešla potom, co mi můj tatínek dal knížku o manipulaci. Doporučuji 👍
Člověk sám toho tolik nevidí, když v tom žije. A to u nás to byl ještě odvarek. Ale mám se líp. Můj manžel není ideální, ale kdykoli bych chtěla pochybovat, stačí ho porovnat s bývalým a zase jsem hrozně šťastná co doma mám 😁😁😁
A bývalého mám ráda za to, že miluje dceru, že se s ním dá povídat, že se snažíme o výchovu společně a taky za to, že už s ním nemusím žít 🤩
Předtím mě už pak bolelo břicho kdykoli jsem se s ním potkala.
Co bych radila Tobě... Nemusíš přece hned odcházet ze vztahu, stačí z domácnosti. Ten podnájem ber a můžeš, jestli váháš, vysvětlit manželovi, že znovu potřebuješ získat tu důvěru v něj i v sebe, která se ztratila někde v tom vztahu.
A tchyni neřešit, jen, když na to přijde řeč, tak si trvat v klidu na tom, že s kolegou to nebyla nevěra, žes s ním krom kina a zpráv nic neměla. Prostě pravdu. Ale to je celé a ať si myslí co chce, ono na tom svým způsobem ani nezáleží. A tak to brát, nezáleží na tom. Záleží jen na tom co je pravda a Ty máš svědomí čisté.
A určitě bych se taky obrátila na psychologa 🙂
On vám nechce dát skutečně ŠANCI. On tě chce jen vmanipulovat abys zůstala. Probůh už mu to fakt nežer, vždyť je to jasnej manipulátor co si tě neváží.
Smlouvu podepiš a věř si! Jsi silnější než myslíš!
Začni už investovat svoji lásku a energii těm, co si to skutečně zaslouží...dítěti, sobě, kamarádům...třeba i tomu kolegovi. S manželem ztrácíš čas. A mysli na dítě!!! Myslíš že na něj takové toxické prostředí nemá dopad???
Prostě se odstěhuj, tvůj manžel je naprostý šmejd. Naštěstí už jsi ho prokoukla tak nehraj dál jeho hru.
Tak co nájemní smlouva... Podepsaná? 😍 Jsem napnuta jako kšandy kalhot s kamením v kapse 😁😇😁
@jerrabina mám ještě poslední dnešní den. Sedím tady s bolestmi břicha a je mi hrozně. Manzel doted premlouval a opravdu sliboval hory doly, a já proste nevím, jestli mám na to dost sil, odejít 😢 jsem srab. Mám pocit, ze mi asi není pomoci. Ze bych měla možná fakt nejdřív vyhledat nejakeho psychologa, někoho, kdo mi pomuze
@martinap90 tak zavolej na nejakou tu linku.. pomuzou, poradi.. kdyby o tebe opravdu stal, neslibuje, kona.. slibem.nezarmoutis... a tohle on chce, abys byla spatna, na dne, aby sis myslela ze bez nej nic nezvladnes..
Ale zvladnes.. jsi zena, silna zena, matka.. my toho zvladneme strasne moc..
Nadechni se, hlavu vzhuru a mazej kouknout na ten byt..
@martinap90 já bych o tom tolik nepřemýšlela, jestli jste srab nebo ne, jestli to zvládnete nebo ne atp atp.
Zkuste aspoň pro jednou prostě zavřít oči a skočit (=odejít)!!
Dejte sobě ještě šanci. Všichni co odchází se bojí, jsou mnohdy nejistí atp. To je v pořádku že se tak cítíte. Ale prostě se v tom tak nenimrejte, nejste chudinka. Zvládli to jiní, vy taky.
Psycholog je dle mého jen další manévr jak to všechno zpomalit.. a zase naskočit do toho šílenýho toxickýho kolotoče. Ale proč se toho tolik držíte? Dává vám to něco? To jste na něm nebo na tom kolotoči kdy je k vám jako hulvát a za okamžik zase jako princ na bílém koni, to jste na tom závislá? Fakt nemáte na kvalitní vztah se slušným chlapem???
Tak já vám odpovím - MÁTE.
Ale chce to zavřít oči a skočit. Odejít.
Pro to malý jednou budete hrdinka. A pro sebe taky.
Tak přestaňte řešit co bylo a je a zaměřte se na budoucnost.
@martinap90 To je těžký holka, jestli je pro tebe důvod zůstat to, že z těch pitomců, které jsi měla, je tohle menší pitomec, pak asi fakt dobrého chlapa mít nikdy nebudeš. To, že je chlap věrný, že je hodný, že se ke své ženě chová slušně, chrání jí, pomáhá a podporuje, má jí rád a dává jí to najevo, to není pohádka z říše snů, to je normální, zdravý vztah. To, že jsou ženské schopné akceptovat v podstatě cokoli, jen proto, že s ním mají děti, to je věc jiná....
Doufám, že to dobře dopadlo a že jsi podepsala tu nájemní smlouvu. Psychologa si můžeš najít i potom. Jen tě utvrdí v tom, že jsi udělala dobře. A podle mě ti i řekne, že jsi měla odejít už dřív. Držím palce.
Taky doufám, že je smlouva podepsaná 🙏 jak jsem říkala, podpis nájemní smlouvy ještě nemusí znamenat odchod ze vztahu, ale jen prostor k nadechnuti, dočasné řešení. A případně prostor pro budoucí odchod ze vztahu, nebo pro budoucí návrat 🙃
Já vím, že to píšu možná pozdě, škoda, že jsem se sem nedostala dřív. Ale jestli nebyl nějaký jiný zájemce, třeba by ta nájemní smlouva podepsat šla i po odmítnutí. (Nebo je podepsaná?)
Určitě by mě zajímalo jak se to vyvíjí dál. Posílám podporu a sílu ❤️💖💗
@jerrabina neodesla jsem. Stojim opět před rozhodnutím podpisu bytu. Pořad se odhodlávám. Tolik se bojím malickemu rozbit tu rodinu, tak silene mě sziraji vycitky. Ze máme dům, ze manzel tu děla vlastně všechno a ze mě bude muset vyplatit a nejspíš se odstěhovat. Jako vydělá na tom, když proda dům (koupili jsme ho v dobre době), ale mít dům byl jeho sen. Můj taky, jen bohužel jsem chtěla tu lasku a to je tady takový nadstandard 😔a mě obecně lidi říkají, ze jsem moc hodna a prave tady ta blba moje povaha se teď strasne projevuje, ze pořad přemýšlím, co on…
@martinap90 Odejdi. Skoč a jdi. Nemysli na dům. Ten se ještě neprodává. Nemysli na nic. Dělej malé krůčky. Odejdi a srovnej si myšlenky. Manželovi řekni, že je to na chvíli a uvidí se, ale ať tě chvíli nechá. Dávej mu malého dle potřeby a možností, nebraň jim ve styku. A honem volej Bílý kruh bezpečí, kup si knihy typu Jak rozpoznat manipulátora (čti články). Dejchej. A za měsíc uvidíš. Ale ten měsíc si dej. Vyhledej psychoterapeuta. Teď není čas koukat na korunu. Naletěla jsi manipulátorovi, psychopatovi. Bude JENOM hůř. Vyskoč z toho hrnce horký vody, dokud můžeš. Kontaktuj přátele, obklop se rodinou. Malý krůčky. Ale kupředu ven z těch sraček... HLAVNĚ kvůli dítěti.
@martinap90 Jo a hlavně si nenamlouvej, že jsi moc hodná nebo máš blbou povahu. Máš klasickej syndrom oběti. Týraného člověka. Udělej ten krůček směrem ven, moc tě o to prosím.
@martinap90 zlatíčko, ve chvíli, kdy už zvažuješ podpis bytu je to špatný tak, že jenom lži sobě do kapsy to podle mě zachraňují. Byla jsem v podobné situaci a jsem ráda, že jsem pryč. Malá to má samozřejmě trochu těžší, ale to mají děti tam kde nefungují rodiče jako partneři taky, takže v tom si nepohoršila. A má spokojeno mámu a bezvadného tátu který ji má rád a jediné co, tak si ji bere míň než by pro ni bylo dobré. Ale když už si ji vezme, je to ten nejlepší tatínek na světě 🙂 Tím chci říct, že rodiče můžete být i dál.
Ale jestli se rozhodneš zůstat, rozhodni se tak vědomě a definitivně a to už potom nesmíš počítat to co by kdyby. Prostě si klidně i hod korunou, ale hlavně to rozsekni. Už kvůli malému, v takové nejistotě se žít nedá. A ten hod korunou opravdu doporučuji, já si takhle házela o chlapa, jeden z těch dvou mezi kterými jsem se rozhodovala mi tu minci dal do ruky se slovy "hod si. Stejně budeš mít jasno dřív, než dopadne." Měl pravdu. A přitom bez té mince bych se s tím placala ještě asi dlouho.
Je tedy pravda, že já tehdy měla jasno "vrátit se" (k tomu který mi dal tu korunu), ale vydrželo to přesně 14 dní, než jsme oba uznali, že to prostě nejde. A to ani nebyl manipulátor ani nic takového, jen prostě některé věci nefungovaly. Ale už to, že jsem do té slepé uličky naběhla s naprostým přesvědčením "půjdu tudy a druhá možnost je pryč" tak jsem viděla, že to nejde. Kdybych zůstala v tom vztahu s otevřenými zadními vrátky, nikdy bych to nezjistila, že to je už mrtvý vztah 🙂

Já se vrátila několikrát, a vždycky to bylo to samý, pak už se přidala i agrese. Bylo to jen horší. Pak jsem odešla definitivně rozhodnuta. Sice ještě prosil a sliboval ale už jsem věděla že jsou to jen kecy.odstehovala jsem se do bytu, časem poznala uzasnyho chlapa. Je to pár let co jsem už doopravdy šťastná.