Jak se vyrovnat s minulostí partnera?

tiffany001
20. únor 2021

Zdravím všechny 🙂
Nevím jestli už je tady téma, které budu rozebírat, ale už si nevím se sebou rady, proto se obracím na Vás..
Je možné, že mně spousta z Vás odsoudí, ale zkusím to...
Je mně necelých 40 let, rozvedená, dvě dospívající děti..První dítě jsem měla ve 20 letech, druhé ve 23 letech. Otec děti byl o 11 let starší než já..již jednou rozvedený, se dvěmi dětmi, které nežily s námi..Spolu jsme měli tedy dvě naše děti.
Já ho poznala v mých 18 letech, kdy rozum si vybíral náhradní volno... ☹ Ani se mně nijak zvlášť nelíbil, ba naopak, nebyl vůbec můj typ..jenže, skoro 30 letý, rozvedený, který už mněl něco za sebou a 18 letá najivní samaritánka, se sklonem zachraňovat každého..Taková matka Tereza..
Zkrátka, jsem mu žrala každé slovo, věřila všemu, co říkal...jak jeho ex byla taková a maková, atd...
Bylo mně ho asi spíš líto, než že bych byla úplně zamilovaná.
Do roka se nám narodil první syn..
Už na začátku se začaly ukazovat neshody, extrémní bezduvodné žárlení z partnerovy strany, finanční problémy, jelikož partner platil na dvě děti, o čemž jsem věděla, jen neměla jsem tušení, co vše bude toto obnášet...kdy jeho ex neustále dělala problémy, tahanice po soudech, zvyšování alimentů..a doslova si dítě brala jako zbraň, aby mohla neustále dělat peklo..
Když to zkratím...po čtyřech letech se nám narodil druhý syn..jenže můj partner, v té době už můj manžel tedy, holdoval dost alkoholu, kdy v opilosti se nechoval skoro jako člověk ale jako monstrum..fyzické a psychické násilí na denním pořádku..zastrašování, atd..je to na dlouho, rozepisovat vše do detailu..do toho jsem se dozvídala o dluzích, o kterých jsem neměla ani ponětí..nevím za co utrácel..žili jsme celý život skromně, neboť platil výživné na děti, nebyla to sranda...lhaní z jeho strany na denním pořádku..věřila jsem najivně, že se změní..bohužel.. Takto jsem žila 15 let ve svazku..ve strachu, výhrůžkách, zastrašování, ponižování, dluzích, finanční nejistotě po celých 15 let..ke konci se to už nedalo vydržet, nabrala jsem odvahu, podala žádost o rozvod..spouštěč odhodlání, byly moje děti..které byly svědky častých hádek, výhrůžek, urážek, apod. Nebralo to konce a já už nechtěla dále nechat děti ničit..paradoxně, jak jsem se snažila svazek udržet k vůli dětem, abych jim nebrala otce..tak ve finále jsem k vůli dětem žádala o rozvod..
Po roce od rozvodu, kdy jsem mněla úplně nalomenou důvěru k mužům, jsem nechtěla chlapy ani vidět..jenže jsem se náhodně seznámila s mužem o 12 let starším. Byla to úplná náhoda, záměrně jsem nikoho nehledala
. Jednou jsem si šla sednout se známým do hospůdky, odreagovat se...a ON tam seděl s partou známých a později jak jsem se dozvěděla, i se svojí ženou..
Jeden pohled a věděli jsme, že jsme ztraceni..
Zkrátka zamilovali jsme se do sebe. Věděli jsme oba, že je to špatně..Ale..
Já jsem minulost uzavřenou mněla...jen...tento muž bohužel ne..ikdyž jsem říkala, že je to špatně, ať se dá zpět se svojí ženou dohromady..přiznal se jí po 14 dnech, že se zamiloval..Já dokonce s paní mluvila, plakala jsme obě dvě..nabrala jsem odvahu a řekla jí, že jsem ho za nohu netáhla..nebyt těchto okolností, asi bychom byly i kamarádky, stejná krevní skupina..Byli spolu 25 let, děti dospělé..Nevím..tvrdil mně, že byli odcizení v té době, že byli vedle sebe, než spolu..že za to já nemůžu..že by se to stalo tak či tak...ten rozvod...
Zkrátka, k dnešnímu dni je přítel rozvedený, jeho teď už exmanželka, má již skoro 2 roky také přítele..jen doteď bydlela u mého přítele..toto se už také vyřešilo..Odstěhovala se po dvou letech ke svému příteli..Jeden jejich starší syn žije v jiném městě, mladší dospělý syn zůstal bydlet s otcem - mým přítelem..já bydlím se svými dětmi jinde.
Tento mladší syn je hodně fixovaný na svoji mamku..

Před rokem se stala taková věc..
Neplánovaně jsem otěhotněla-stalo se...i přes pritelovy zdravotní problémy se podarilo..nejdříve mně to zaskočilo, ale postupně jsem se začala moc těšit..jenže, já bydlím se dvěmi dětmi v malinkém bytě..a nedovedla jsem si představit, kde by se tady vešlo miminko..nejsme nároční, žijeme ve skromných podmínkách..jen již takto se tu mackame jako sardinky..
Zkrátka, když jsem to přítelovi oznámila, byl zaskočený, ale nezlobil se..také ale jak to říct..nebyl oporou, kdy by řekl, to zvládneme..Vím, v té době byl stále ženatý, ikdyž rozvod běžel..zkrátka asi jsem čekala, že řekne...teď to chvilku vydržíme třeba u tebe v mini bytečku a až se vše vyřeší, budeme třeba u mně..
Jen..toto jsem od něj neslyšela 😓
Řekl že se zodpovědnosti nezříká, ale..žádný návrh...jak to bude dál..Dál mně jako kdyby najevo, že pokud to dítě chci, platit bude..ale..zároveň mně řekl, že se už na dítě ve svých 50 letech necítí..
Velkou roli hrálo to, že má určité zdravotní problémy, se srdíčkem, měl infarkt v mládí..doteď bere hrst léků každý den.
Pochopila jsem, že mněl asi i strach, abych na dítě nezůstala za pár let sama.. Za další já beru bohužel antidepresiva..
Takže jsem bohužel byla na miniinterupci, kdy jsem vnitřně cítila, že to dítě nechci dát pryč..ale necítila jsem jakousi oporu z pritelovy strany. Plakala jsem jako želva, když mně brali a rvalo mně to srdce. Dodnes mně to stále bolí, nemělo se to stát..
Našemu vztahů jsem moc věřila, a doufala, že budeme žít jako rodina..Stále mně sužují myšlenky na děťátko, na to, jak se svojí ženou děti mněl a já "musela" na UPT.
Na to, že ji si vzal, teď se už vázat nechce..
Stále se trápím jeho minulosti, srovnávám se s jeho ženou, že byla asi v něčem lepší, když ji si vzal a vychoval s ní děti..proč se mnou tedy nechtěl..? Má to někdo také z Vás, že se trapite s partnerovou minulosti? Že se obviňujete, v čem byla jeho žena lepší .zkrátka mne bolí představa, když si představím, jak s ní vozil kočárek, prožili svou svatbu, že tehdy se na dítě těšil s ní, atd...rozumíte mně? Vím, že určitou roli hrají i finance, kdy jich není mnoho..vyplacel manželku, splácí hypotéku, atd ..Nebo jsem magor? Jsme spolu i nadále, každý bydlíme zvlášť..jen ta důvěra z mé strany už tam tolik není..já vím, že rád mně má..ale moc jsem chtěla, abychom byli rodina..prosím neodsuzujte mně..ale poraďte, jak se netryznit těmito myšlenkami..

holkaokomodra
20. únor 2021

nejak na me pusobi, ze je to spis o tve sebeucte. prosla sis v minulosti necim co je silene narocne a mozna si ani nemela sanci si zdravou sebeuctu vybudovat, proto ted muzes videt partnerovi postoje jako svoji chybu i kdyz za tim muze byt proste jen opravdu obava o zdravi a vzhledem k veku uz asi i touha po pohodli. nemusi to vubec znamenat, ze je na tobe neco spatne... ja po tezkech rozvodu chodila a jeste obcas chodim na psychoterapii, hodne me to posililo a naucilo si sama sebe vic vazit, ruku v ruce se sebeuctou pak odchazi takovy to hledani chyby v sobě pokud dojde k odmitnuti od kohokoliv... jako jo to stary vnitrni nastaveni se jeste obcas ozve, ale prave me napada jestli tobe by nepomohlo se na sebe zamerit timhle zpusobem 😊

klokanka31
20. únor 2021

@tiffany001 Já tohle naštěstí nezažila. A obdivuju tě, že s takovým chlapem chceš dál být. Přece jen nejsi tak stará, abys nemohla mít chlapa který s tebou počítá na normální rodinný život. To ti ani tu interupci nerozmlouval?

mamikry
20. únor 2021

@tiffany001 Myslim si, ze byste mela v prvni rade zacit s terapii a najit ztracenou sebeduveru. Chapu, ze po letech tyrani, je to cesta tezka, ale podle toho, co ctu, je patrne vas velky problem to, ze neverite sama v sebe a date prilis energie do premysleni o druhych. Nema cenu se utapet v minulosti, at uz vasi, nebo partnerove. Co bylo, bylo. Clovek musi jit dal a to tezke nechat za sebou. Na vasem miste bych se ted soustedila hlavne na sebeozdraveni.

holkaokomodra
20. únor 2021

@mamikry pusobi to na mě hodne podobne 😊

@tiffany001 drzim palce 😊

tiffany001
autor
20. únor 2021

@tiffany001 Ano, se sebevědomím mám odjakživa problém. Svoje udělalo hodně to, v čem jsem 15 let žila.. Můj ex sám nejspíš byl zakomplexovaný, nechal se litovat, byl ukřivděný ve všem..Já jsem byla tahoun, který mu dělal oporu, tahal doslova že sraček, držela jsem ho nad vodou. Nikdy jsem neslyšela od něj, např. to zvládneš, nebo nějaké pozitivum..naopak..imrvere, jaká jsem nula, jak nic nedokážu..podívej se na sebe, apod. Před dětmi mně tituloval všemi možnými tituly..vydíral mně před nimi citově, používal je jako zbraň..jen aby mně ublížil psychicky..Parazitoval na nás...jen..já se ho bála a postupně uvěřila, že za vše můžu já...skončila jsem na AD, docházím k psychiatrovi, skrze úzkosti, obavy, vtíravé myšlenky..
Zkrátka, asi proto, že jsem nezažila hezké manželství, o to více jsem věřila tady v něco s přítelem..ano, jsme zatím spolu, ikdyž každý na svém..jen nevím co bude dál..důvěra už je trošku nalomena..nevím, já jsem velký tahoun ve vztahu, když miluji, nesu srdce na dlani..a asi přemýšlím, že tak jak to cítím já, tak by to mněl mít i partner, ono to bohužel nefunguje takto..všechno rozumem chápu, ale emotivně to nedávám..Totiž, asi jsem stará škola..ale myslím si, že když chtějí být lidí spolu, udělají maximum pro to...ikdyž jsou překážky v životě..když jsou dva přece na všechno, dá se spoustu věcí zvládnout, viz.to miminko, které bylo na cestě.. ☹

mamikry
20. únor 2021

@tiffany001 To si myslim taky, pokud je tu clovek pro druheho, tak s nim prekona i to, co neni uplne snadne. Ale nesmi pritom upozadit sam sebe. Vy se musite naucit byt trochu sobec. V tom vam nepomuze psychiatr, ale spis psycholog.

klokanka31
20. únor 2021

@tiffany001 Promiň, nechci tě trápit, ale proč sis to miminko nenechala? Vždyť je spousta žen co jsou s dítětem samy... A když toho sama lituješ...

sudylichozrout
20. únor 2021

Dokud si nezacnes vazit sama sebe, tak se z tohoto zacarovaneho kruhu nehnes.

holkaokomodra
20. únor 2021

@tiffany001 a vis co si jeste rikam? 40 let neni pozde na to s tou sebeuctou neco udelat, vsak mas jeste jednou tolik pred sebou, tak to zkus pro zmenu tak, ze nebudes matka tereza a zacnes opecovavat hlavne sebe, neexistuje clovek, ktery by si nezasloužil vlastní sebelasku 😊 ja vim ze je to tezke po tolika letech ve vztahu jaky popisujes, ja to zazila dva a pul roku... to je nic proti tobe a tve zkusenosti, ale i tak kratka doba me znacne zlomila na dost dlouho. ale myslim, ze kdyz zacnes uz tim, ze si tu silu co si v sobe posbirala k odchodu uvedomis, uz se mas setsakra za co ocenit! jako kloubouk dolu, mrkni kolem sebe kolik zen to pro sebe bohuzel nezvladne udelat 😊❤️

katkati
21. únor 2021

Nikto nemá právo ťa odsudzovať. Netráp sa, už to nezmeníš, musíš byť silná kvôli tým, čo ťa najviac potrebujú - tvoje deti. Venej sa hlavne im, priateľa si užívaj, ale neupínaj sa neho. On ma aj vlastné detí, asi aj vnúčatá a tí budú pre neho stále prvoradí.

tiffany001
autor
24. bře 2021

Dobrý den, píšu po delší odmlce...víte, přítel mně interupci nerozmloval..Ani mně výslovně nepřikázal abych tam šla, jen mně naznačoval, že rozhodnutí je defacto na mé straně, a ať se rozhodnu jakkoliv, bude to respektovat. Dal mně ale najevo, že převážně na vše budu sama, platit bude..ale..
Říkal mně, ať si to dobře rozmyslím, neboť jemu je skoro 50, každý máme své děti, kdy já žijí se svými u mých rodičů ve 2+1, a on má domek po svých rodičích, kde ještě žije jeho starý otec o kterého pečuje a také mladší 20 letý syn, který tam žije i nadále, po rozvodu svých rodičů. Jsem asi najivní, že jsem si myslela, že když se dva lidi miluji, udělají všechno pro to, aby našli nějaké schůdné řešení.
Jen..na to by měli být dva...jeden nestačí...
Zkrátka jsem z něho necítila žádnou oporu jestli mně rozumíte..nemyslím finanční..ale takovou třeba...že když se to už přihodilo, společně to zvládneme...jako by mne dával najevo, že on už své děti má, být dospělé.. a nechce jim i sobě komplikovat život..
Já jsem tu tehdy naznačila, že u nás bojujeme s místem a že bychom třeba mohli bydlet u něho i s miminkem..ale dal mně najevo, že jeho kluci tam mají každý svůj pokoj a tak to bude, ikdyž ten starší jezdí domu sporadicky, pracuje a žije 400 km daleko od domova..
Víte, nevím jak to bude znit...ale kdybych měla aspoň o jednu místnůstku navíc, neváhala bych...ale už teď tu jsme jak sardinky a já si nedovedla představit do těchto bojových podmínek přivést miminko..protože by nemělo ani kde mít postel časem, svou skříň, apod ☹
Ten přítel to nemá také až tak velké doma, ale přece tam má o jednu místnůstku navíc...
Nevím, asi jsem čekala, že se k tomu postaví jinak...že když pořád poslouchám, jak mně miluje, atd ...že škrabka bychom spolu našli nějaké řešení..
Je fakt, že nyní už je rozvedený, musí ještě dorovnat ex finančně, kdy ve smlouvě stojí, že jí to bude dávat ročně po 50 tis.to vyrovnání, neboť jednorázově nemá prostředky.
Navíc platí hypotéku, kdy před xxxx lety spravovali střechu na domě, atd.
Chápu, že peněz nazbyt není, že má 50 let skoro, že už si možná všechno prožil a nestojí už o to všechno, po čem toužím já..
Myšleno společné bydlení, atd.
Nevím, možná se projevuje ten 12 lety věkový rozdíl ☹ nebo jsem asi divná já...?
Utápím se v tom....že zkrátka semnou nechce už nic "tvořit" v životě... Že to hezké všechno už zažil...možná i na to žárlím...že ji odvedl k oltáři, představuji si jak spolu prožívali třeba všechno...svatební noc...narození dětí...atd.
V jaké byl euforii, prostě, že tehdy všechno "šlo" a teď ne.... ☹ Vídáme se tím stylem, že k večeru když dojde z práce, tak u nás přespí, třeba dva dny, potom tu není, musí se ještě starat o toho svého staršího otce, který s ním bydlí v domě...takže jsme spolu a nejsme... Já mám pocit, že mně něco chybí stále ☹ že to není úplné...a mám pocit, že my dva už nemá v životě co realizovat, že to nějak asi podle něho doklepeme takovým stylem jak je to doteď...
Navíc, co mně ještě přijde hodně zvlaštní, je to, že jeho 20 letý syn začal konečně jakž takž pracovat...
A když jsem se přítele ptala, jestli mu tedy bude už konečně přispívat na energie a chod domácnosti...řekl mně, povíme si za pár let...také by jsi udělala to samé...nechtěla by jsi po dětech asi nic...to není ale pravda...já byla vychována tak, že jsem se v 18 letech vyučila, našla si práci a od té doby rodičům automaticky hradím náklady na bydlení...a chtěla bych to i po mých dětech, pokud budou výdělečně činní ...vždyť je to tak správně...
Mám pocit, že prostě z něho dělá malého kluka, kdy syn si popíjí pivko a vykuřuje vesele a přítel, který neoplývá bůhvíjak penězmi, tak ho dotuje a umetá mu cestičku..Já nejsem taková, abych po něm chtěla něco, když se u nás sprchuje, když je tady ...někdy....ale toto mne mrzí a vzápětí se mně promítne to naše Mimi, kterému by teď byl jeden měsíc...a tak jsem mu nedávno řekla, že to nevidí? Že ten syn si zvykne takový fullservis, že on sám má placení na všechny světové strany, myslím můj přítel, a že si myslím, že na také právo ještě žít...
Já mu sháním levnější dodavatele energií, aby zbytečně nevyhazoval z okna peníze, když vidím, co vše ještě musí platit a vyrovnat exmanželkou a on takto podporuje syna a umetá mu cestičku.
Jenže když něco naznačim, tak mně řekne ať se podívám na sebe a své děti... A je vymalováno...ano, také mně někdy štvou, že sedí pořád jen u mobilu, atd..ale nikdy nic neměli v životě, když něco chtěli malého si pořídit, dali si většinou z pokladnička sami. Ví, že nejsem s prominutím října kráva, ani to nejde a i kdyby šlo, z principu prostě ne...nikdo nic nemá zadarmo v životě .. Ono je snadné natáhnout ruku...
No a teď jsme v takové fázi, že jsem mu řekla včera, že mu přeji pěkný život a ženu, která ho udělá šťastným, která nebude mít v životě už žádné sny a touhy po rodinném životě...
Když jsem se ho ptala několikrát, jak to vidí dále po dvou letech vztahu do budoucna, řekne vždy že takto mu to také nevyhovuje a že když si myslím, že se to nikdy nikde neposune, tak to in neovlivní..Ale žádnou určitou odpověď nemá...Nevím co si o tom myslet...
Jediné, co umí říct, že pokud chci něco jiného, v cestě mně stát nebude...jsem jak mezi mlýnskými kameny...mám ho moc ráda, ale toto mne ničí...a přestávám fungovat jako člověk, nemám energii na nic...atd....

budouci_maminka
6. dub 2021

@tiffany001 ztracis čas s dalším muzem který si tě neváží...bohužel. zkus se opravdu zaměřit na sebe, aby jsi se začala mít ráda hlavně ty...🍀

hanka_333
6. dub 2021

@tiffany001 Přijde mi, ze pritel ma dost starostí s otcem, se splátkami, možná i s vlastním zdravím. Na vztah už mu kapacity nebývají. A asi mu to i vyhovuje. Pokud ti nestačí takovéhle kamarádství s výhodami dvakrat za týden, pust ho k vodě. A mela bys to asi udělat stejne, jen se s nim trápis. Určitě doporučuji návštěvu psychologa.