Jak se vyrovnat s nevěrou

mariroze
6. zář 2018

Ahoj holky, dozvěděla jsem se, že je mi manžel nevěrný a hodně se v tom plácám. Nevím si vůbec rady. Máte některá zkušenosti s tímto problémem. Jak jste to řešili? Máme spolu děti, takže nemohu jednat s horkou hlavou, snažím se, aby vše bylo v jejich nejlepším zájmu. Uvnitř mě to ale ničí. Doteď jsem měla spokojený hezký vztah a ze dne na den se všechno rozpadlo, důvěra je teď v čudu. Můžete mi prosím poradit, co je v takové situaci nejlepší?Dá se na to někdy zapomenout nebo to je začátek konce?

leilinka1234
6. zář 2018

A má milenku nebo to byla jednorázovka?

codal
6. zář 2018

Strašně záleží na okolnostech.. dlouhodoba-jednorazova, jak se k tomu staví on, jak ti to vysvětlil, jak moc jsi tolerantní atd.

priefi
6. zář 2018

@mariroze a jak jsi to vlastne zjiatila, ze Ti je neverny? Vis jestli to je dlouhodobe/kratkodobe? Jsou v tom i city, anebo jen pudy?

irena1111
6. zář 2018

@mariroze záleží na mnoha věcech. Jestli to bylo jednorázově nebo je to dlouhodobé, co ho k tomu vedlo, jak se k tomu staví, případně jak si to on představuje do budoucna, jak jsi ty schopna se s tím vyrovnat atd.

mariroze
autor
6. zář 2018

Navštívil mě osobně manžel té ženy. Nevím k čemu všemu došlo, ale každopádně ze strany mého manžela byl zájem ji sbalit.

mariroze
autor
6. zář 2018

Já to beru jako psychickou nevěru, on se prostě pokoušel ji sbalit a ona se nebránila. Mě se to samozřejmě dotklo.

mariroze
autor
6. zář 2018

On se k tomu staví tak, že přece nic neprovedl.

priefi
6. zář 2018

@mariroze a meli spolu neco? A co si ten jeji manzel od toho, ze Ti to rekl, sliboval? A manzel vi, ze Ty to vis?

mariroze
autor
6. zář 2018

Manžel ví, že to vím. Jestli spolu něco měli to bohužel nevím.

priefi
6. zář 2018

@mariroze a co Ti k tomu rekl?

leniczka23
6. zář 2018

Holky prestante se tady vyptavat a zkuste radsi normalne poradit..
Ja si.myslim ze ted to bude viset na.nem. At to.bylo.jal to bylo on ti ted musi dokazat ze toho lituje, ze to byla blbost a ze mu ted v prvni rade zalezi.na tobe. Ale.sam od sebe, ne ze mu budes neco rikat..mel.by ti nohy libat, zpytovat svedomi..ale.uprimne..pokud tohle.neudela, nema to.cenu..protoze mu na tobe zrejme.nezalezi a ufela to znova...Pokud projevi hooodne velkou davku litosti a toho co.jsem psala, pak by melo nasledovat promluveni si, co ho.k.tomu vedlo, zrejme.je.nespokojeny atd..a pak.teprv muzes ty sama rict jo zkusim.to ustat dam ti jeste sanci, nebo ne nedam to..Ty zkus sama popremyslet jestli se neco nezmenilo od nejake doby, ale.jemu ani slovo ze nad tim.premyslis takhle..
Moc drzim palce a moc me.to.mrzi..

codal
6. zář 2018

@mariroze ono i kdyby se stokrát nic nestalo, tak je jasné, že tě to ranilo, protože víš, tě on chtěl, on se o to snažil, jen to pravděpodobně nestihl, protože její manžel zasáhl.. za me to nevěra je, i když se fyzicky nic nestalo.. vyrovnat se s tím půjde jen těžko, když on se k tomu nepostavil a bere to tak, že se nic nestalo, tak co řešíš.. jak uz tady někdo psal, dokud on neprizna, že to bylo přes čáru a že ti moc ublížil a nebude mít snahu to napravit, tak se s tim ty jen těžko vyrovnas.. protože člověk se asi může vyrovnat s tím, že mu jeho partner zahnul (třeba jednou, omylem, z blbosti, opilosti atd),ale jen těžko se může vyrovnat s tím, že to tomu partnerovi je jedno, že mu nevadi, že ublížil, protože to svědčí o lhostejnosti a o tom, že toho druhého nemiluje, neváží si ho a nezáleží mu na něm.. lidi dělají chyby,ale měli by se k nim postavit čelem a projevit lítost a snahu je napravit (pokud milují a nechtěli ublížit).... pak se dá na vztahu pracovat a ten vztah má šanci, v opačném případě to asi nemá smysl...

lnk84
7. zář 2018

@mariroze Mám trochu podobnou zkušenost, před rokem můj manžel začal psát mé kamarádce, že s ní chce spát. Kamarádka ho odmítla, hned jak zjistila o koho se jedná, navíc mi o tom řekla. Takže vlastně ke skutečné nevěře nedošlo. Bylo to asi měsíc potom co mi zemřela máma, takže mě to uvrhlo do docela nepříjemné deprese.. Trvalo mi asi 10 měsíců, než jsem se s tím dokázala nějak vyrovnat, no a letos v červenci, jsem zjistila, že si dopisuje s jinou mojí kamarádkou - vlastně jí spíš přemlouval k sexu. I tahle kamarádka ho odmítla, takže se vlastně (podle něj) zase nic nestalo... Jak se s tím vyrovnat netuším, navíc jsem zároveň v červenci zjistila, že jsem s ním po čtvrté těhotná..

codal
7. zář 2018

@lnk84 tohle je obrovská zrada, opakovaná a navíc ještě s kamarádkama.. tvůj muž opravdu nemá špetku úcty a má neskutečnou drzost... To si jako myslí, že ti to ty kamarádky neřeknou nebo mu to je jedno???? Chceš opravdu s někým takovým žít? Já teda chápu, že s čtyřma dětma se jen těžko odchází, kór v těhotenství,ale on to očividně nemá v plánu přestat dělat a má tě těžce na háku. Dát jednu šanci, to si asi zaslouží každý,ale on si ji a ani tebe vůbec neváží a dela si co chce... Dokud nepocíti z tvé strany, že takhle teda fakt ne, že si tohle nenecháš líbit, tak s tím určitě nepřestane.. on musí vidět, že jsi schopna žít bez něj a že o vás může přijít.. hrozná situace a v úplně nejhorší chvíli... Teď musíš ty být silná a dát mu to sežrat!!!

lnk84
7. zář 2018

@codal Nevím, chtěla jsem od něj odejít, táta by mi pomohl s bydlením, má nějaké možnosti, nejmladšího už mám dvouletýho, takže by mohl do školky, ale s tím těhotenstvím jsem v pasti. Že jsem těhotná jsem zjistila asi dva týdny potom co jsem se dozvěděla, že píše další z mých kamarádek. On tvrdí, že ho to mrzí, že už to neudělá, dokonce se začal trochu zajímat o děti a dělat na baráku. Zároveň, ale tvrdí, že se vlastně nic nestalo.. Teď se neustále hádáme - většinou to vyprovokuju já, nevím jestli to má nějaký smysl..

felinegrace
7. zář 2018

@lnk84 Nestalo, ale byl o to z jeho strany zájem, to stačí. V pasti nejsi, máš rodinu, kamarádky...ale jak to vyřešíš je jen na tobě..pohroz rozvodem atd a uvidíš jak zareaguje. Ale snaž se moc nestresovat ať to nemá vliv na mimi..ikdyž je to těžké.

lnk84
7. zář 2018

@felinegrace On ví, že bych se chtěla rozvést, navíc ví, že by mi pomohl táta a má z toho strach. A taky ví, že jediný důvod proč s ním jsem je další těhotenství. Seká dobrotu, ale jsou to teprve dva měsíce, co bude třeba za rok to nevím. Nemám k němu žádnou důvěru.Nejvíc mi na tom vadí, jak mě tím ponižuje před mými známými, kdyby to celé proběhlo s někým koho neznám, asi by mě to tak nemrzelo.

motlinda
7. zář 2018

Tyhle záležitosti je strašně těžké řešit. Moje nejlepší kamarádka měla podobný příběh, bohužel...U ní to skončilo rozvodem. manžel jí řekl že už se to nebude opakovat, ona mu uvěřila vevnitř ji to ale pořád užíralo, vždycky když jsem byly na kafi to vytáhla a nedokázala se stím nějak vyrovnat. Pak se dozvěděla že to udělal znovu a byl konec. Možná je dobré dát tomu druhému ještě jednu šanci, každý může ulítnout ale jde o to jestli to zvládnete vy.

felinegrace
7. zář 2018

@lnk84 No to posoudíš jen ty jestli to má cenu dál..ale je zvláštní proč píše kamarádkám když je velká pravděpodobnost že to prásknou..to mi nejde do hlavy..ale neponižuje tím tebe, ale sebe..a kdyby to bylo s někým cizím, zas byses to asi nedozvěděla..anebo by k něčemu došlo.

katkati
7. zář 2018

@lnk84
@felinegrace Podľa mňa to neboli iba tie dve kamarátky. Akurát, že pri dvoch kamarátkach to prasklo.

salot
7. zář 2018

Nevěra, milenka, to je téma posledních dnů. Zrovna o tom čtu hodně silný příběh, ale nejenom o tom, hlavně o sebeúctě: https://jednamalaholka.blogspot.com/. Kdyby někdo chtěl, můžu poslat jako pdf.

codal
7. zář 2018

@lnk84 tady je desivejch hned několik věcí.. to, že se nebál to udělat s tvou kamarádkou (díky bohu, že to byla fakt kámoška) a taky to, že tím, že mu neprošlo to bere tak, že vlastně o nic nejde...on si nevrzl, tak se vlastně nic nestalo.. to je alibismus jak blázen.. a to, že tu udělal už poněkolikáté a nepoučil se... Kolikrát ještě??? Až se nějaká opravdu chytne? Ty budeš žít v neustálý nejistotě... On to tentokrát může zkusit na kolegyni v práci, na holku u pokladny a ty nebudeš mít nikdy jistotu, že to fakt už neudělá... Kdyby to udělal jednou, chytnul se za nos, litoval, snažil se, tak budiž, já to sice nechápu,ale některý chlapi si holt takhle honí ego,ale on to udělá znovu, znovu s kamarádkou a vůbec mu nedochází, že se to můžeš dozvědět a jemu je to asi vlastně jedno.. je vidět, že ale nejsi slepá a vlastně vis, co chceš.. odejít muzes teď nebo za pár let, ono v těhotenství a se čtyřmi dětmi to není prdel, takže je asi rozumný teď setrvat, dělat si zadní vrátka a soustředit se na sebe a na děti... A uvidíš...

lajochova84
10. zář 2018

Můj názor je takový, že pokud si chtěl jen někde užít, tak ok. Já taky od porodu nemám moc náladu na sex, nebyla jsem tak atraktivní jako před otěhotněním a i by se mi ulevilo, kdyby si ulevil někde jinde, nenaléhal na mě a byl v klidu než aby byl protivny, že nemá sex a hádali jsme se. Jakože se hádáme a i se přiznal, že přemýšlel o milence. Jako neodkyvala jsem mu to, ale jen proto, že se bojím, že by se do ní zamiloval a opustil nás. Takže pokud jde jen o to, že si honí ego, případně něco jiného v její společnosti, ale stále mi na vás záleží, tak bych to nehrotila. Ale vím, že je to pohled jen můj a polovina dalších žen to odsoudí.

ruzenka95
10. zář 2018

@mariroze
Ahoj, tohle je rozhodne proces na delší dobu. záleží taky na tom, co na to manzel. Určíte ted nikam neodchazej a dej tomu čas. Je to hodně těžké období, ale jednou skonči at už budeš s manzelem a budeš s nim zase stastna a nebo stastna bez nej. Držím palce a napiš klidné zpravu 🙂

simona_33
11. zář 2018

Tak podle me je uplne jedno, zda je to dlouhodobe nebo jednorazove... copak na tom zalezi? proc? zena je zklamana tak i tak a duvera je v cudu a proste to boli.... Ja jsem mela pritele, ktery si honil ego tim, ze proste balil mlade holky a spal s nimi. ja jsem to vedela, vyslidila jsem to... chtela jsem tp brat jakoze nic se nedeje jak rikal on, ze stejne chce byt se mnou, ze je to jen takovej zalet a vubec niv to neznamena... ale to proste nejde. Odjeli jsme na druhy konec sveta a ja doufala ze se od toho odpouta... svete div se i na druhem konci sveta jsou holky... nekterym vecem uniknout nejde, zejmena neuteces sama pred sebou... Jinak si ale opravsu myslim ze nevera hlavne u muzu nemusi nic znamenat, jsou to egoisti, a ze to mozna je svym zpusobem normalni... ALE zakladni pravidlo je, ze manzelka/manzel se to proste nesmi dovedet! NIKDY. jinak to je proste v prdeli. bohuzel.

skritek22
18. zář 2018

@mariroze Ahoj, mám taky zkušenost. S přítelem sem byla 7 let a bylo to zrovna dost složité období. Nakonec sme se z toho nějak dostali a řekli si, že je na čase založit rodinu. Doma mi tvrdil jak mě miluje a jak se těší na mimi atd. Pak sem zjistila, ze celou tu dobu dobu co se "těšil na mimi", spal s jinou. Bohužel sem to zjistila, když sem.byla na začátku těhotenství a protože sem "blbá", tak sem zůstala. Nechtěla sem vzít dítěti tátu. Už je to 3 roky a důvěra se nikdy nevrátila, strašně mě to trápí a to nás čeká svatba. Nikdy se mi za to neomluvil. Nikdy se nezeptal jak se cítím. Svatba je za 4 dny a čím víc se to blíží, tím víc cítím, že dělám chybu. Tak snad ti další příběh trochu pomůže v rozhodování co dál. Držím palce ať vše dobře dopadne...

kristyn.g
18. zář 2018

@skritek22 nebylo by lepší nejdříve vyřešit problém a pak svatbu ? ☹ hrůza děs...

skritek22
19. zář 2018

@kristyn.g kdyby mě podpořila rodina, tak by to bylo fajn. Ale pro mou rodinu je on bůh a tak je to složité. Kdybych mu vzala tátu, tak mu vezmu i dědu s babičkou, ti by mě ukamenovali, že sem si dovolila opustit jejich miláčka.

ejmate
19. zář 2018

@mariroze A jsi si jistá, že jí fakt chtěl? Víš to taky odjinud, než od manžela tý ženský? Já bych si dávala na partnery potencionálních milenek pozor. Mě se letos stalo, že mi z ničeho nic napsal současný přítel bývalky mého přítele, že jako abych si ho koukala hlídat, že za bývalkou pořád leze atd. atd....a vím na 100 % že to byla blbost. Ten člověk byl normálně nemocnej, chorobně žárlil, dokonce tu holku obviňoval, že jejich dítě není jejich, ale že ho má s mým přítelem 😀
No nemůžu vědět, jestli to je stejný případ, jen to píšu, protože ne vždycky věci jsou tak jak vypadají 😉 Každopádně pokud by to tak bylo, tak já bych to nepřekousla. Jestli chce jinou, tak ať táhne.

kristyn.g
19. zář 2018

@skritek22 tak nemusela bys ho hned opouštět... Ale brát si někoho kvůli rodině... Když to tak necítím, to je dost smutné a nikde není psáno ze on s tebou bude navždy... Je škoda ze jste si to nevyřešili dřív, svatba by byl hezký nový začátek a nový slib věrnosti... Držím palce ať si šťastná