icon

Jak se vyrovnat s přítelem, který se na veřejnosti dívá po jiných?

arielka86
3. črc 2024

Ahoj.

Som s priatelom 8mes. Uz pri zoznameni som mu povedala, ze mi vadi, ak sa muz v pritomnosti partnerky otaca po inych, a okato ocumuje danu zenu. On, ze to chape a ako hovado sa nesprava.

Opak je pravdou. Dokaze vyslovene civiet na zensku co venci psa, a pritom mi kecat, ze "zaujimavo sfarbeny je ten pes", pritom viem, ze ocumoval ju. Ideme po nakupaku, kočka caka pri pokladni, on ma posunie pred seba aby sa na nu mohol pozriet..ja sa vtedy pozriem na neho a vidim, ze sa za nou otocil.

Alebo nakupujeme pri regaloch, ide kočka oproti nam a on sa za nou otoci a mne tvrdi, ze este hlada v regaloch ostry kecup.

Viac krat sme sa o tom bavili, nepopiera to. A ze odkial viem co ma v hlave a kam sa pozera, a ze ked mam podozrenie, ze civi na zensku, ze nech sa ho pytam "co ta na nej zaujalo".

Boli sme teraz na dovolenke, komentoval kazdu jednu "ta je hrozna" "ta zle vyzera" "vyzera jak sud piva" a pritom ich sledoval. Sedime na pohovke von, okolo nas prejde v plavkach a v prehoze zenska a on hned sjede ocami na zadok. Na plazi sa na lehatku otaca zenska, naprava si plavky a on tam cumi. Kus vacsie prsa, plavky a on tam ziza a otaca hlavou za nou ked prechadza. Robi to akoby automaticky.

Mna to zacalo dostavat do ziarlivostnych scen, vycitam mu to, predhadzujem pred ocami kazdu jednu co ho "zaujme". Pridem si ako vycitava ziarliva furia. Robim mu sceny, on je z toho znechuteny uz..aj zo mna.

Citim sa ked to robi pri nom zle, ale inak nam vsetko perfektne funguje.

Citam clanky na tu temu, ze ako si posilnit sebavedomie ale myslim, ze ho mam dost. Som sympaticka zenska, a viem, ze aj za mnou sa ini otocia.

Mate s tym skusenost?

Strana
z4
esmeralda11
3. črc 2024

@zanett když ono je to těžký. Pokud by měli všichni dopředu počítat s tím, že se druhého může dotknou doslova cokoli, budeme se k sobě na ulici všechni chovat jak roboti. Co když se někoho dotkne, že se na něj usměju? Co když to bude brát jako nevyžádaný flirt? Tak se na sebe budeme preventivně mračit?
Ono vždy záleží, jak je kompliment podaný, před kým, v jaké situaci... Chválení prsou nebo zadku je extra trapný a hulvátský. Pochválit šaty? To mi přijde hezké, ale samozřejmě vždy záleží na kontextu. Když pacient chválil sestřičce nohy, jestli byla na dovolený, že je má krásně opálený (a já viděla, jak ně celou dobu čumí), tak to je pro mě oplzlost nevhodná dané situace.

Ale s tím dvojím metrem, jak si málokdo dovolí komentovat tloušťku, ale štíhlost hned hodnotí nahlas...tak to úplně chápu. Já celý život snáším dotazy na mou výšku. A všem to zjevně přijde normální. Ale že by někdo přišel za tlustou holkou a ptal se jí "hele, ty jsi fakt tlustá, co, kolik vážíš?", to je nepřijatelný, úplně stejný dotaz na výšku zjevně no problem. Nechåpu, že lidem nedojde, že mi to není příjemný. A když se k tomu připočetla i moje hubená postava a učitelka se mě před celou třídou zeptala, zjevně s dobrým úmyslem, jestli nedělám modelku a proč ne, málem jsem se propadla do země a fakt jsem nevěděla, co na to jako říct. Kdyby za mnou třeba přišla soukromě s tím, že má třeba známého agenta a že by nás ráda seznámila, to už by mi polichotilo. Tohle fakt ne.

arielka86
autor
3. črc 2024

@zanett aha,.moj otec robil mame podobne veci. Viem, ze bola z neho zufala, ako koketuje s predavackami, ako sa pred nimi vytahuje..a ju si nevsimal.

arielka86
autor
3. črc 2024

@adelisss zaujimavy dotaz. Co sa tyka toho ako je dolezity pre nas fyzicky vzhled si zrkadlime obaja vzajomne.

suzanna123
3. črc 2024

Tak jestli chlap zírá na napíchané Rusky, tak to tě uklidním, na ty zírám taky - a fakt ne proto, že by se mi to líbilo. Nebo když vidím ženskou, které leze půlka prsou z výstřihu nebo je strašně zmalovaná, nebo v něčem strašně nacpaná… Mám kliku, že jsem jasně heterosexuální žena - být partner některých tady, tak to evidentně neokecám 😁 A sorry, pokud chlap o nějaké ženské prohlásí, že se nehodí do prostředí, kde je, protože je moc načančaná a jeho partnerka z toho vydedukuje, že ona je podle něj neupravená šmudla, tak tam je fakt porucha na straně přijímače 🤦‍♀️

zanett
3. črc 2024

@esmeralda11 k tomu, jak pises, ze bychom byli jako roboti, kdybychom meli dopredu pocitat s tim, ze druheho muze cokoliv urazit - ja pracuji pro nemecky korporat a PRESNE TOHLE neni v praci dovoleno (myslim, ze je to realita ve vetsine korporatu). Mame zakazano JAKKOLIV (i pozitivne!) komentovat vzhled (a ostatni potencialne citlive veci, napr. rodinny stav atd) kolegu/kolegyn. Je to proste norma, nad kterou se nikdo nepozastavuje. Tem, kteri v korporatu nepracuji, to mozna prijde divne, ale je fakt, ze pracovni prostedi je super. Zazila jsem v minulosti v praci blby poznamky kolegu, jak na sebe, tak na jine kolegyne a tahle interni iniciativa vsechno tohle ukoncila. Pokud nekomu trha zily, ze nebude moci v praci pochvalit kolegyni svetr nebo kolegovi uces, bude muset jit pracovat jinam. Je to sice mozna velmi prisne nastaveno, ale je klid. Nikdo neprisel k uhone tim, ze nemuze pronaset poznamky osobniho razu na kolegy. Je to globalni narizeni a celosvetove se tim ridi vsichni v nasi firme, cca 100 tisic lidi. Nikdo se na nikoho preventivne nemraci, jak rikas, jenom si proste kazdy necha poznamky osobniho razu od cesty. Mnohym z nas se tak pracuje lip.

@arielka86 ano, pokud tohle chovani znas z vlastni rodiny, mozna prave odsud vitr vane.....

zanett
3. črc 2024

@suzanna123 Ja nekoukam ani na napichany Rusky, ani na zensky, kterym lezou nadra z vystrihu. Proc taky? Proc by me to melo zajimat? Mam zajimavejsi veci na praci nez cumet po ostatnich. Malokdo mi prijde tak zajimavy, abych mu venovala vic nez 1 vterinu pohledu. I kdyby stal prede mnou nahy.

kamino
3. črc 2024

@zanett Tedy pracovala jsem ve dvou nadnárodních korporátech a takto přísné jsme to tedy opravdu neměli - jen ze zvědavosti - o čem se tedy smí mluvit?

suzanna123
3. črc 2024

@zanett já ti neříkám, že tě to má zajímat, já ti říkám, že je spousta lidí, které podobné anomálie zaujmou a neznamená to nic, kvůli čemu by se jeho partner měl urážet. Samozřejmě pokud té anomálii nevěnuje pozornost, kterou by měl věnovat jemu.

darkwitch
3. črc 2024

@zanett ty jo, to by pro mě bylo velmi nekomfortní pracovní prostředí...

esmeralda11
3. črc 2024

@zanett no tak přesně tohle mi přijde jako snaha mít místo zaměstnanců roboty, takhle násilně ve vás potlačovat přirozený zájem o druhé lidi, vaše blízké kolegy...Pak to přesně vede k tomu, že má třeba kolega osobní problém, vy to vidíte, ale ignorujete to a on si pak třeba ublíží. Osobní zájem o druhé nemusí být vždycky jen negativní.
Přiznávám, že v mém pracovním prostředí by nebylo na škodu, kdyby se drbalo míň😁 Ale furt lepší, než takhle uměle vytvořený svět, kdy se nikdo o nikoho nezajímá. To se rovnou můžete oslovovat třeba číslama a nosit stejnokroje, ne?

l_
4. črc 2024

@zanett tak tohle si fakt neumim predstavit.. travit vetsinu casu s nekym, s kym se nemuzu ani normalne bavit 🙄

llluckaaa
4. črc 2024

@zanett teda, mate tam hyperkorektni prostředí, které si taky neumím moc představit. U nás je to naštěstí fajn, ze se dodržuje korektnost, ačkoliv tam máme i Estety (chlapy, kteří chválí ženy pekne šaty nebo ze jim to sluší), Otlapkavace (při hovoru obejme ap.), ale nic, co by šlo za hranici slušnosti. Já mám občas nekorektní vtípky, ale v úzkém kolektivu, kde se dlouho známe.

zanett
4. črc 2024

@kamino No tak bavit se samozrjeme muzeme o praci 😀 dokonce je to zadouci. A pak o nepracovnich vecech, ale takovych tech, jak to rict, bezpecnych, napr. plany na vikend/dovolenou. Hodne se bavime o mimo-pracovnich aktivitach, ktere volne souviseji se zamestnanim (skoleni, doplnovani kvalifikace atd), protoze vetsina lidi v nasem kolektivu se venuje mimopracovnimu vzdelavani atd. Nemam pocit, ze bych byla o neco ochuzena, kdyz s kolegy nerozebiram jejich vizaz atd.

@llluckaaa My jsme teda IT firma, tady tech estetu ani otlapkavacu moc neni, spis autisticti ajtaci 😀

veruuu_kubesovic
4. črc 2024

@arielka86 a proč by se nemohl podívat?

kamino
4. črc 2024

@zanett Tak to je drsný.. no pokud to vyhovuje, proč ne, na mě je to moc Sava...

llluckaaa
4. črc 2024

@zanett já spolupracuji s IT (vývojáři datového skladu a IS) a jsou to takoví medvídci, velcí slusnaci. Oni třeba chtějí něco pochválit, ale nevi, zda se to hodi, tak se ptají, co se muže říkat a co už radši ne 😀

Strana
z4