Jak se vyrovnat s rozchodem po tříletém vztahu?
Ahoj holky,
předem se omlouvám, že můj příspěvek bude pro vás jistě znít dost pubertálně, ale potřebuji se vypsat. Před třemi měsíci jsme se s partnerem rozešli. Byl to tříletý vztah na dálku. Rozchod byl asi trochu v emocích. Byla jsem z našeho vztahu už unavená. Ne pro lásku k němu, ale pro komplikace ( prostě klasické trable vztahu na dálku, málo času spolu, komplikovanost plánování, nejistota zda se se nám podaří se vidět/nevidět). On najednou nevěděl co chce, já už neměla sílu to táhnout...ukončili jsme to, on že bude lepší nulový kontakt, souhlasila jsem se. Co jsem taky mohla říct jiného... Poslední měsíce jsem tu aktivitu táhla spíše já, chtěla jsem změnu a on najednou, že neví co chce. A ted.... doufala jsem, že se třeba ozve, že mu to "pomůže" si ujasnit co chce. Říkala jsem si, že když se neozve, aspon jsem si neprotahovala trápení, ale....včera jsem zahlédla na WA, že mí píše. Vždy něco napsal, přestal, psal, přestal...jenže nakonec neodeslal:(( Hrozně mě to rozhodilo. Samozřejmě moje city k němu nezmizely, ale... najednou mě to vlastně bolí, že co psal, at to bylo co bylo, odvahu to poslat neměl....
A rozhodne bych se ja k ničemu takovému ani nesvolila.
Já bych mu napsala, jestli mi chceš něco říct, tak to odešli...😁
Ok.
Ahoj,
O rozchodu se v člověku kolikrát bijou všechny emoce.
Lítost ze ztráty, člověk chce dolízat a mít vztah zpět, spituje svědomí...ale taky druhého očerňuje, třeba i nenávidí atp.
Bije se to v něm. Bůh ví co ti chce psát, možná raději ani nevědět 😅😁
Já nevím, třeba to dělá schválně. Vidí že jsi online a myslí si že tě tím nejak naláká, abys mu napsala. Taky možnost 🤷♀️
Ale je to tvůj život. Ty víš jaké city tam byly, jak byl vztah a jestli jste oba dva schopní a ochotní spolu vytvořit zcela jiný vztah který by vám vyhovoval víc...Některým párům to po rozchodu funguje, jiným ne. Ty sama i on se musíte rozhodnout jestli vám ten druhý stojí za to to zkusit znovu a něco změnit. Tady odpověď nehledej.
@reeeza ahoj, dekuju za upřímný vzkaz, pohled na věc. Hlavne děkuji, ze jsi nepsala něco ve smyslu jak někteří maji tendenci psát jakoze záminka k sexu apod. Jak píšeš a jak i ja vim, city a historii vztahu znám hlavne ja a on.
Taky me napadlo, ze to mohl zkusit, aby ve me vyvolal zvědavost a tim došlo ke kontaktu, ale on to pak udelal znovu za tři dny…. Jak ho znám, sbíral odvahu… On.. jak to rict, pokud by se mělo něco obnovit, mělo by to přijít z jeho strany, protoze… to je jedno, ty důvody tam jsou.
Nehledam tady odpoved, i když jsem sem psala. Jako značná část sem napise z důvodu, aby se vypovídala, naredila myšlenky, ulevila si. Každopádně děkuji za slušný názor 🌸
Nemusíš si ho blokovat, ale smaž si celou konverzaci s ním. Nebudeš pak vidět, zda je online nebo něco píše a nebudeš si přidělávat trápení.
Vzhledem k tomu, že to byl vztah na dálku, tipuju, že je v tom fakt jiná, se kterou trávil čas, když zrušil schůzku s tebou. Byla jsem na té druhé straně barikády, takže tohle by mi automaticky smrdělo. Jak psal někdo výš, kdyby s tebou chtěl být, tak si to prostě nějak zařídí. To neznamená, že by se mu nelíbilo občas si odskočit i k tobě, ale věř tomu, že to fakt nemáš zapotřebí. Drž se a buď silná a nepiš mu.

@trdelnik234 to si nemyslím a tyhle názory fakt nemám rada, když neznáte historii vztahu. Pokud to někdo rekl, asi by sám takový byl. My to takto nikdy neměli