icon

Jak udržovat vztah s partnerem se dvěma dětmi?

23. zář 2022

Aktuálně se chýlí ke konci moje druhé šestinedělí a často se mě napadá, jak člověk vnímá věci podruhé jinak. Mám trochu obavu o náš vztah s manželem, jedeme oba na 100 %, hlídání téměř nemáme a zatím jedeme čistě provozně-organizační život, malý je zatím tak náročný, že jsme ani jeden večer neměli čas na seriál nebo si sednout a popovídat o něčem jiném než o dětech. Poprvé jsem to vůbec nevnímala, teď už víc hlídám, abych na chvíli vypla, najedla se, napila...Zleoší se to, ale vnímám tu zátěž pro vztah daleko víc - co vy?

Strana
z2
zmrzlinka
24. zář 2022

Máme dvě děti.Hlidani žádné.Jsme rádi ,že zvládame marodeni děti a prázdniny.Na nějaké vymýšlení vztahových kríz nemáme čas 😂

kapii
25. zář 2022

Druhé je zatím teprve na cestě, ale čas úplně sami na sebe nemáme. V neděle jsme spolu jako rodina a taky spolu jako rodina večeříme, popovídáme si. Ale je to dáno tím, že jsem čerstvě nastoupila do práce, malý do školky, takže celý den běhám, večer když malý usne dodělám nejnutnější věci do práce a v domácnosti a kolem deváté už jsem úplně K.O. a jdu spát taky. A dál to prostě nechávám na osudu, jaký bude miminko spáč, u staršího šlo být chviličku spolu až po půl roce, tak uvidíme. Každopádně už víme, že jsme to jednou zvládli i s tím minimálním časem na sebe, tak že to zvládneme zas

andelka
25. zář 2022

@zmrzlinka to není o vymýšlení. Krize prostě přijde sama, jako důsledek toho, co píšeš.

kakba
25. zář 2022

@zmrzlinka nemas na to cas jako matka, ale ver, ze jako otec by si ten cas mohl najit. Chlapi tohke proste nedavaji, pak jsou ty pribehy, ze odesel za jinou. Chapu, neni hlidani, ale cas na sebe je prpste potreba. Na mym chlapovi jde videt, ze to potrebuje.

shak29
25. zář 2022

Uděláme si čas i se 4 dětma a koněm. 😁
Zlepší se to, prcek je jeste malej. 😉

anetka1701
25. zář 2022

3 děti... čas na sebe máme. Teda, první rok (každé) dcery mám tak trochu v mlze a moc si nepamatuji, jak jsme všechno zvládali 😅 ale je to lepší a lepší... Hlídání, když vyjimecne je, NIKDY neplytvam na věci jako úřad, nákup nebo doktory - to radši beru bandu s sebou, a ty prilezitosti když si někdo děti vezme využiji 100% jako relax pro dva.

urtica
25. zář 2022

Bohužel ne, a na vztahu se to podepisuje. Ale u nás je to hodně dané tím, že mladší syn je "jiný", což znamená minimální potřebu spánku z jeho strany plus to, že je nehlídatelný. Pokud se výjimečně nějaký čas najde, tak nezbývá síla.

amenophus
25. zář 2022

Zezacatku to slo. Starsi spi celou noc a v sestinedeli mala vecer spala treba 5-6 hodin v kuse, takze na filmy a povidani jsme cas meli. Ale postupne se to zhorsovalo. Ted je maly 7 mesicu, odmita flasku a UM, chce se kojit po 3 hodinach max a to vcetne noci. A do toho starsi zacala mot divny obdobi, kdy chodi spat cim dal pozdeji a vstava cim dal driv, tak jsme s manzelem oba zombie. Tak nejak doufam, ze treba v roce si to sedne...

mimiveru
25. zář 2022

Nemáme 🙂 večer si sedneme k nějakému seriálu, ale to je tak vše. Přes týden děti, školka, škola, kroužky, sobotu a neděli manžel hlídá nebo má své - fotbal. Teď jsem byli asi po roce v kině, plánujeme to takhle dělat pravidelně, ale znáš to... Uteče zase rok a my půjdeme až za ten rok 😂

lcn162
26. zář 2022

Děti jsou starší, takže je učíme, že rodiče si večer
chtějí spolu i popovídat a řešit dospělé věci. Oni mezitím koukají na pohádky nebo si hrají. Oba ještě chtějí uspávat, takže večerní romantika moc nejde. Jinak máme prostor, když jsou děti ve škol(c)e a my oba na HO. Občas máme hlídání.

kikca88
26. zář 2022

mam 3 děti bez hlídání, nejmladšímu je ted 16 m, prostřední bude mit 3 a nejstarší má 6, ano čas jsme si do teď udělali a to každý večer, naučila jsem si je ukládat na spaní o pul 8 a pak s chlapem aspon si pustime seriál, pokecame, pres den to není možný

Strana
z2