Jak vysvětlit 5letému dítěti, že ho babi nechce hlídat?
Dobrý den, máme takový problém v rodině že babička(moje tchýně) upřednosňuje jen vnoučata od dcery.S manželem už jsme se s tím smířili, když potřebujeme hlídání, bereme si placené hlídání, s babičkou už jsme to vzdali, měla vždy nějakou výmluvu.Ted k problému.K prarodičům jezdíme jednou za čas na zdvořilostní návštěvu, oni jednou za čas k nám.Říkala jsem si že je to lepší než úplně přetrhnout kontakt.Letošní rok si sama 3x projevila zájem hlídat přespali tam do rána.Kluci to taky do nedávna brali v poho, ale ten starší ted po poslední návštěvě na to přišel že sestřenice a bratranci jsou tam na prázdninách a proč on tam nemůže zustat.Zrovna se to tak sešlo že jsme s manželem chtěli jít do kina a měli pozvanou slečnu na hlídání.A kluk brečel že nechce aby ho hlídala že chce aby ho hlídala babička a proč tam nemůže bý.tVůbec jsem nevěděla co mu mám říct, zařekla jsem se že o prarodičich nebudu mluvit špatně, že až vyroste udělá si obrázek sám.Ale ted to v jeho očích začíná vypadat že je to kvůli mě, že mu to nechci dovolit.Nějaká rada?
Asi bych to taky řekla po pravdě, ona si nezaslouží, aby si oni kluk dělal nepravdivý obrázek. Říct to krátce, moc se v tom nešťourat. Kluka ubezpečit, že chyba není na jeho straně a prostě každý jsme nějaký. Jakékoliv lhaní by se obrátilo třeba proti vám.
@123babi casto tady ctu, ze babickam se naznacuje, naznacuje a ani rict jim to primo nezabira a babicky si jedou porad to svoje ( nevyzadane rady, nadmerna kontola jejich zivota..) nedelala jste to same? Je s vami domluva? Nenaznacovala vam dcera, ze ji neco vadi? Nemuze mit v necem pravdu? Pokud jste ji celou dobu respektovala a dcera si vasi pomoci nevazi, nebo vas dokonce terorizuje ( co konkretne?) tak je mi to lito a zkusila bych se na chvili stahnout at se vse uklidni, pripadne bych zvazovala stehovani nebo poradu s odbornikem ( pravnik, psycholog..., kteri vam pomohou se v problemu zorientovat a promyslet si co dal).

Řekni mu to narovinu. U nás je to podobný, moje matka zije s námi, o dítě moc zájem nemá, kolikrát na ni klepe a volá ji a ona neotevře. Za to neteř má denně, nakupuje ji a ta se chlubí mymu diteti, co dostala. Je mi to strasne lito, boli me u srdce, když kvůli ni pláče.