icon

Jak zabránit tchyni navštěvovat naši zahradu?

marry88
15. kvě 2025

Ahoj. Před 2 lety jsme si koupili vysněnou zahradu, abychom měli z bytu kam jezdit, když bude hezky. Zahrada je krásná a spíš menší. Na zahradě je chata se zázemím a je to takový náš druhý domov kousek od bytu. Radost mi ale hodně kazí tchýně s tchánem a další část rodiny. Oni taky totiž bydlí v bytě ve stejném městě a vždy byl jejich sen malý domek, ale nikdy si ho nesplnili. Jde mi o to, že vlastně kdykoli jsem na zahradě tak oni přijedou a to dokonce bez toho aniž by dali vědět. Prostě se zvednou a jedou. Žádný telefon nebo zpráva jestli jsme tam, nebo jestli můžou. Já jsem z toho už hodně zoufalá a myslím že to na mě manžel už poznal. Ale jak nastavit pravidla aby se neurazili ? Zahradu jsme financovali celou sami. Já už nemůžu, protože teď jak začíná být hezky, tak mají něco málo už vysazeno z naší dobré vůle a budou tady prostě jezdit. Když řeknu že to zaliji (i jejich sazenice) tak řeknou že to nemusím, že to udělají sami. Já je ráda uvidím, ale třeba párkrát do týdne na posezení, kávu nebo grilování. Ale kdykoli jsme tam a něco děláme tak mám po náladě, když vidím parkovat auto. Holky, prosím, nechci mít neustále tchýni na zahradě. A teď když začíná léto to bude ještě horší. Ale taky nechci být ta zlá.

Strana
z6
klaari
9. zář 2025
@marry88

Tak píšu menší update vám, které to téma zajímalo. Bohužel se situace moc nezlepšila. Návštěvy bez ohlášení se dějí stále a dokonce tady několikrát byli, když jsme nečekaně přijeli. Manžel jim v létě dal klíče, protože jsme byli na dovolené kvůli zalévání zahrady, ale klíče jsme jim nechali, protože jsme si mysleli, že se situace zlepšila. Navíc nám začali zasahovat do výchovy a mluví o tom, že až budeme mít druhé dítě tak tchýně co je na invalidním se bude starat kdykoli o naše dítě/děti. Dokonce i manžel je namíchnutý, ale klíče jim chce nechat.
Jako bonus se začínají řešit Vánoce. Poslední 4 roky jsme byli s nimi, kdy se sjela celá jejich rodina a já to tak nechci a chci trávit Vánoce s mou rodinou. Ale pozor o tom manžel nechce slyšet, protože si Vánoce moc neužije, když moje rodina to zase tolik neslaví jako jeho.

@marry88 bohužel je to problem mezi vami manzeli. Vy nejste v souladu.

barumrallyebum
9. zář 2025

Jako nezlob se na me, ale vy jste opravdu na hlavu

moudivlacek
9. zář 2025

Tak hodně štěstí, vy si to vlastně děláte, ať už úmyslně či ne, sami. Pokud se holt bez jejich pomoci nedokážete obejít (zalévání se dá řešit mnohem jednodušším způsobem bez následné psychické újmy ;)), tak je budete mít za zadkem pořád ....

ninive211
9. zář 2025

Tak kde je chyba, vidíš asi sama -že jste jim vůbec dávali ty nové klíče a tím, že jste jim nezdůraznili, že je to pouze dočasné (jen na dobu dovolené) a teď ty klíče nechcete zpátky, tak prostě je to, jak to je. Hlavně si to asi vyřešte vy dva doma mezi sebou, očividně nejste v tomto názorově tak v souladu, jak si myslííš.

koordinatorka_odboje
9. zář 2025
@marry88

Tak píšu menší update vám, které to téma zajímalo. Bohužel se situace moc nezlepšila. Návštěvy bez ohlášení se dějí stále a dokonce tady několikrát byli, když jsme nečekaně přijeli. Manžel jim v létě dal klíče, protože jsme byli na dovolené kvůli zalévání zahrady, ale klíče jsme jim nechali, protože jsme si mysleli, že se situace zlepšila. Navíc nám začali zasahovat do výchovy a mluví o tom, že až budeme mít druhé dítě tak tchýně co je na invalidním se bude starat kdykoli o naše dítě/děti. Dokonce i manžel je namíchnutý, ale klíče jim chce nechat.
Jako bonus se začínají řešit Vánoce. Poslední 4 roky jsme byli s nimi, kdy se sjela celá jejich rodina a já to tak nechci a chci trávit Vánoce s mou rodinou. Ale pozor o tom manžel nechce slyšet, protože si Vánoce moc neužije, když moje rodina to zase tolik neslaví jako jeho.

tě obdivuju, že jsi ještě nebouchla a při první kritické poznámce o výchově jsi jim neřekla, ať okamžitě vrátí klíče.

Jo a tom starání se - to jsou takové předporodní pohádky, na to snad mívají někteří prarodiče speciální kurz. Ale realita je - nestarají se o to jedno doteď, nebudou se ani o dvě.

S těmi Vánocemi by mě teda zajímalo, jak moc to teda manželova rodina slaví na rozdíl od tvé?

petrasipkova1
9. zář 2025

Tvůj problém očividně nejsou rodiče, ale to, že manžel s nimi tráví rád čas, chce aby chodili na zahradu, nejsou pro něj jen návštěva a na tom se neshodujete.

klokanka31
9. zář 2025
@marry88

@marry88 K těm Vánocům, tak co uspořádat Vánoce jen sami doma, a nebo ve velkém stylu všichni dohromady? Jeho rodiče, tvoje rodiče a vy?

koordinatorka_odboje
9. zář 2025
@klokanka31

@marry88 K těm Vánocům, tak co uspořádat Vánoce jen sami doma, a nebo ve velkém stylu všichni dohromady? Jeho rodiče, tvoje rodiče a vy?

@klokanka31 K nam chodi kazde Vanoce obe babicky. Bylo to celkem rozumne rozhodnuti, kdyz jsme byli bezdetni a jedna z babicek se hroutila, ze nebude sama a pomalu chce, abych misto s manzelem travila Vanoce s ni sama. Akorat ze za ty roky si obe zvykly tak, ze vzdycky prijdou k hotovemu, nikdy mi nepomuzou a jeste rozkazuji, co mam udelat. A to i v rizikovem tehotenstvi, nebo kdyz jsem mela male deti. Takze nikomu bych zavadeni takoveho precedensu nedoporucila.

marry88
autor
10. zář 2025
@klokanka31

@klokanka31 To v žádném případě. Buď je budeme trávit jen spolu jako rodina a na návštěvy půjdeme další dny a nebo půjdeme k mé rodině. Samozřejmě nemusím říkat, že tchýně to nechápe. Přijedou k ní všechny děti a vnoučata a my si dovolujeme být sami, když od sebe máme byty asi 100m.
Oni jsou více na tradice než má rodina a chápu to. U mé rodiny je to spíš o pohodě a klidu. Manžel by samozřejmě chtěl k mámě domů. Ale toto si prosadím. Buď spolu nebo u mé rodiny. Ale nepochopení je tady už teď.

ai30
10. zář 2025
@marry88

@klokanka31 To v žádném případě. Buď je budeme trávit jen spolu jako rodina a na návštěvy půjdeme další dny a nebo půjdeme k mé rodině. Samozřejmě nemusím říkat, že tchýně to nechápe. Přijedou k ní všechny děti a vnoučata a my si dovolujeme být sami, když od sebe máme byty asi 100m.
Oni jsou více na tradice než má rodina a chápu to. U mé rodiny je to spíš o pohodě a klidu. Manžel by samozřejmě chtěl k mámě domů. Ale toto si prosadím. Buď spolu nebo u mé rodiny. Ale nepochopení je tady už teď.

@marry88 No kdyz mate kazdy jinou predstavu o slaveni Vanoc, tak proc to nestridate? Jeden rok podle tveho, dalsi podle manzelova?

mikejla93
10. zář 2025

Přijde mi už takové hodně zaujaté to vyjádření " buď sami, nebo u mojí rodiny" - z pohledu té druhé strany rozumím, že je to třecí plocha, když to takto není fér... ale střídání nebo vyloženě sami mi přijde jako v pohodě varianta.

koordinatorka_odboje
11. zář 2025
@marry88

@marry88 pokud mate od sebe byty100m, tak vam staci prijit jenom na navstevuna chvili. Moc si neumím predstavit, jak se tam vsichni zmacknete se vsemi v jednom byte.

mentolka001
11. zář 2025
@marry88

Nechápu proč jste dali klíče od domu?Na zalévání zahrady stačí klíče od branky.Pokud nás možnost, výměn zámek za bezpečnostní a jeden klíč dej manželovi zbytek schovej a neříkej kde.Pokud dankluc tchýni.Domu se nedostane.

mentolka001
11. zář 2025
@mentolka001

Nechápu proč jste dali klíče od domu?Na zalévání zahrady stačí klíče od branky.Pokud nás možnost, výměn zámek za bezpečnostní a jeden klíč dej manželovi zbytek schovej a neříkej kde.Pokud dankluc tchýni.Domu se nedostane.

@mentolka001 oprava:pokud dá klíč tchýni.

Strana
z6