Jak zachránit vztah? Partner vypadá, že o mě už nemá zájem
Ahoj, potřebuji se vypsat...
Potřebuji radu, nevím už co dál :(
S partnerem jsme spolu skoro 9 let, bydlíme spolu skoro 4 roky.
Podřídila jsem se jemu a bydlíme kilometr od jeho rodičů, aby to k nim neměl daleko. Mají hospodářství, nechce to nechat jen na rodičích a chce pomáhat. Já za rodiči moc často nejezdím. Nemáme úplně ideální vztah...
On je stále u rodičů nebo s kamarády a co spolu bydlíme, vůbec spolu nežijeme společně. Žádné výlety, jen když si je doslova vybrečím. To potom jedem. Doma mi s ničím nepomůže a to jsou dny kdy je celý den doma. V posteli pro mě nic moc :( on se rychle udělá a já z toho nic nemám, někdy si i přeji ať už je a já můžu jít spát. Dokud jsme spolu nebydleli bylo všechno duper. Cítila jsem že mě miluje. Teď už si tím nejsem bohužel jistá.
Náš vztah bych chtěla zachránit ale nevím čím.
@letadylkokane presne tak
@letadylkokane moje zkušenost je když mi bylo 24, měla jsem super flek, a jediný po čem jsem toužila bylo vypadnout z domácího drilu (otec...hlava rodiny, pravidla, příkazy, zákazy, děs!), seznámila jsem se s klukem, bylo mu skoro třicet. Muž s vyřešenou minulostí - vrazila bych si facku, i když teď mi to přijde víc směšný, než smutný, no. Takže tenhle muž byl báječný, přesně do té chvíle, než jsem zjistila, že jeho vyřešená minulost čítá manželku a čtyři děti.
V té době se mi povedlo sehnat si byt, dneska to asi někomu přijde jako scifi, protože je pronájmů plno, tehdy to tak nebylo no. Stejně jako brigádky ke studiu, ale to je hluboká odbočka, prostě jsem si našla ten byt a nastěhovala se. Měla jsem psa a byla jsem šťastná.
Muž s vyřešenou minulostí se posléze nastěhoval ke mně, ani nevím jak se to stalo, ale pravdou je, že jejich soužití bylo hodně specifický a příšerně hektický a navíc, nejhorší bylo, že jsme bydleli na jednom sídlišti dva bloky od sebe.
Tohle bydlení kus od sebe bylo mnohem složitější ve chvíli, kdy jsem náš vztah uzavřela. Ale to je na úplně jinou kapitolu.
Já jsem tehdy neřešila rodinu, dítě, manželství. Vyhovovalo mi, že po mě nechtěl děti, že nechtěl manželství - ani nemohl, když v jednom stále byl 🙂 no prostě měla jsem super život.
Změnilo se to ve chvíli, kdy jsem si uvědomila, že si neumím představit budoucnost s ním. Společně s tímto zjištěním přišlo i to, že až budu chtít dítě, tak jak??? A jeho děti, které s námi, později jen se mnou trávily moře času mi to stále víc a víc připomínaly a jeho řeči o tom, jak se rozvede, že to jen otázka jednoho odpoledne... a jak spolu budeme žít mi po dvou letech tak lezly na mozek, že to prostě muselo skončit.
Paradoxně na našem rozchodu mi nejvíc bylo líto toho, že už neuvidím jeho děti, musela jsem se odstěhovat, protože to fakt nešlo. Scény, prosby, sliby... z jeho strany, příšerný.
Bylo mi třicet a říkala jsem si, sakra znám ho 6 let! to přeci něco znamená, máme se rádi, jenže jak s ním mám žít, s ním, s jeho ženou, s jeho dětmi. A co já?
A šlo to.
Všechno jde, když se chce. Život je proměnlivý, někdy se něco povede, někdy ne a někdy se celý promíchá do barevné duhy a lidi září štěstím třeba i jen proto, že jsou sami.
@letadylkokane To pises o me? :D Velmi podobna zkusenost, jen jsem byla mladsi, takze to prozreni tvalo bohuzel dyl.
Zakladatelce preju hodne osobni odvahy, ja si vzdycky rikam, co jsme my zensky schopny vydrzet, nez nam dojde, ze mame na vic a ze k lasce, ani vzajemne kompatibilite nelze nikoho prinutit silou nebo delkou vztahu. Podle me prave tohle uvedomeni si vede k tomu, ze clovek je schopny budovat opravdovy vztah, kde pak nedochazi k rozchodu pri prvnim mracku. Souhlasim s tim, ze o vztah je treba pecovat a neresit problemy hned rozchodem, ale prominte, v textu vyse jsem se docetla jen o chlapovi, co se svoji partnerkou jedna jak s kusem hadru. A i kdyby ona na nej taky byla hnusna, coz se zde nedocteme, tak to proste jen znaci, ze dosli do faze, kde si sami nemuzou pomoct a romanticka vecere to nespravi (nadsazka). Pak je resenim pomoc odbornika, ale pokud jeden nechce, neni moc co s tim, nez jit od sebe.
@xxx3d ty jo, tak to je zajimava zivotni zkusenost. Ja si tenkrat taky uvedomila, ze nechci a nemuzu s tim klukem zit. Znicila by me jeho predstava o idealni partnerce a jeho snaha me k tomu dokopat. To je prave to, co jsem v jednom z prispevku nazvala "jine testo". Zkratka jine predstavy o spolecnem zivote a traveni spolecnych chvil. Ja byla tehdy bezdetna, rozjizdela jsem praci na sebe, makala na prvnich zakazkach a dodelavala magistersky studium... A nechtela jsem byt uz pred tricitkou poslusnou zenuskou v domacnosti, ktera jen trpelive s navarenymi hrnci a vypulirovanou domacnosti ceka, az se partner vrati z rajzu. Jinak on vydelaval hromadu penez a mel pocit, ze to je vsechno, co musi do partnerstvi dat. Ja mela jiny pohled, tak jsem vymenila zivot sluzky na vysoke noze za singl zivot podle mych predstav. A mohla tak poznat sveho fantastickeho muze, ktereho jsem si vzala a mame spolu dve deti.
@letadylkokane a i díky tomu víme, že to pořekadlo - všechno zlý je k něčemu dobrý - funguje.
Já jsem taky díky tomu poznala svého muže, v létě spolu budeme 17 let a máme chlapečka, kterému za tři týdny bude rok! 🙂
@xxx3d presne tak to je. Drsna skola zivota... Ale kdyz si sama sebe predstavim v te roli, kterou mi on prisoudil, je mi uplne ouzko. Vubec si to dneska nedovedu predstavit. A predstava, ze bych s nim otehotnela a resila, zda kvuli detem zustat, nebo byt samozivitelka, to se uplne osypavam.
Gratuluju k chlapeckovi 🙂 My mame dve holcicky. 23 mesicu a 7 tydnu 🙂
@letadylkokane jéé tak to taky gratulka k holčičkám 🙂
@xxx3d diky moc 🙂
Holky, takže jsme si spolu sedli a všechno si řekli. Stál o to o všem mluvit! Mluvili jsme dlouho, řekli si co nám vadí a co změnit. Některé věci nám vadí stejně a ani jsme o tom nevěděli. Z našeho rozhovoru jsem měla pozitivní pocit. Na otázku i proč se mnou je? Odpověděl: proč by měl být s někým jiným když má rád mě.
Není chyba jen na jeho strašně, vždycky za to mohou oba. U nás je největší stres to že jsme přišli o mimčo. To že to teď nešlo a nejde.
Prostě spolu musíme mluvit o všem.
Potřebovali jsme ten vztah zase asi nakopnout.
@kaculik007 Tak to je moc dobře, že jste si promluvili. Když si psala úvodní dotaz, měla jsem pocit, že už je to ztraceno... Ale jestli je to tak jak teď píšeš, tak proč ne tomu dát třeba ještě šanci. Třeba to ještě není úplně ztraceno. Ale musíme chtít oba dva stejně ten vztah změnit, ne jen jeden.
@ruzicka06 Chceme oba. Snad to tak i půjde jak jsme si domluvili.
@kaculik007 Tak to je fajn. Hlavně, aby dodržel to, co Ti teď slíbí. Přeju 🍀, a´t vše dopadne, tak jak má!
@ruzicka06 Děkuji. Já jsem koukala i do karmických roků nás obou a on je ve špatném období. Hodně věcí co jsem četla sedělo. Ne vždy je vše růžové.
Hlavně jsem měla mluvit už dřív a dřív jsme si měli sednout.
@kaculik007 Ano, mluvit to je důležité! Který vztah je ale ideální? V každém se najdou nějakou ,,mouchy". Tak hlavně, aby se to u vás zlepšilo!!
@kaculik007 ahoj,
jsem moc ráda, že jste si promluvili a máš z toho dobrý pocit a přeji ti, vám oboum, aby vám to klaplo a byli jste v pohodě, ačkoli jsem měla dojem, že by vám bylo líp kdyby jste se rozešli, resp. tobě líp.
🙂
Jsem rada, ze jste spolu zacali mluvit. Evidentne chcete oba, coz je moc dobre. Bez toho zadny vztah nevydrzi. Tak hodne stesti do budoucna😊.
@kaculik007 Je to fakt stres kdyz nejde to otehotneni. A ten chlap je z toho taky nekdy smutnej i kdyz o tom nemluvi. Zase kdyz se podrzite v takovy situaci tak vas to muze sblizit. Ja jsem nekdy kvuli tomu hrozne protivna a vyvolavam smesny hadky o blbostech, ale myslim ze ten muj presne vi co je za tim, takze se vzdycka zachova skvele a tak mam pak alespon pocit ze mam fajn chlapa a rikam si, tak se nechame prekvapit jestli bude nekdy mimi, a kdyz ne tak to taky neni konec sveta.
@kaculik007, mezi nami, takhle si urcite chlapa pro zivot nepredstavujes. Spolecne souziti vztah vzdycky proveri a tady to bude uz jen o zvyku. Clovek si sam poradit nedokaze, ale kdyby s podobnym problemem prisla kamaradka, urcite bys ji rekla, aby od toho sla. Dite by situaci jen zhorsilo.
@letadylkokane svata pravda! Dite vztah neslepi!
@zuzana_ka Ani jednou jsem nenapsala že něco končím nebo hazím flintu do žita.
Chtěla jsem radu jak to zase udělat hezké a jediné co jsem se tu dočetla tak bylo negativní (až tedy na pár, kterým opravdu děkuji za podporu ❤)....

@kaculik007 zakladatelko, je možné, že on vnitřně dosud nepobral ten potrat. Chlapi se při problémech většinou stáhnou do sebe, nemluví. My ženské to máme jinak. Opravdu pomůže promluvit si, až teda bude vhodná příležitost ( chlap odpočatý, najedený, v dobré náladě), vztah bych hned neodsuzovala k zániku, když není jasný názor druhé strany. Tím spíš, že ho milujes.