icon

Jak zvládat nejistou situaci s bývalou partnerkou vašeho muže?

6. únor 2025

Našla jsem si chlapa, který byl v rozvodovém řízení. V tu dobu řízení už trvalo půl roku a předtím půl roku spolu už nežili. Tudíž nejsem ta co rozvod způsobila.

Ex se dozvěděla, že se s někým vída, ale nevěděla kdo jsem. V tu dobu očerňovala jen ho, jaký je hajzl že po roce co jsou od sebe už někoho má atd. Následně zjistila kdo jsem, v době kdy mě chtěl seznámit s dětmi. A to začalo peklo. Mě paní ani jednou nekonfrontovala, ale chodí za moji mamkou do práce, tam udělá scénu a začne očerňovat mě. (mamka ji slušně i neslušně poslala do patřičných míst.) Paní přišla na to, že tam nepochodi tak začala psát moji rodině - ségře, taťkovi, mému ex (otci mého dítěte). Člověk by řekl, že si ji stačí zablokovat. Omyl, paní už píše i z "anonymních" účtu. Pokaždé stejná pohádka o tom jak za vše můžu já, jaká jsem dě*ka a podobně. Všichni zprávy ignorují, nereagují na ně, ale je jim to už značně nepříjemné obzvlášť když se to táhne rok. Po dobrém to fakt nejde, mluvil s ní chlap, chtěla jsem s ní mluvit já, ale se mnou mluvit nechce. A já už si nevím rady. Nedělám a ani nedělala jsem ji nic špatného. Prostě jen existují, dost často ani nejsem s partnerem v době kdy má děti, (časově to nevychází), nepletu se jim do výchovy, je mi fuk kolik ji posílá peněz nad rámec alimentů. Bylo mi srdečně jedno, že ji dal nějaký majetek i přes jiné soudní rozhodnutí. Prostě tohle nechávám na nich a stejně jsem ta nejhorší. Zlomí se to někdy?
Partner se mě zástava pokaždé co se dozvíme o další zprávě či jiném "útoku".

mabs
6. únor 2025

Jestli se to táhne rok, upozornila bych ji, že pokud s tím nepřestane, půjdeš s tím na policii. Tohle už je stalking.
Doporučuju schovávat všechny zprávy.

mollyweasley
6. únor 2025

Změnit se to nemusí, když je ta ženská magor. Vzhledem k tomu, že s podobným člověkem jsem pracovala, tak jsem ztratila veškeré iluze. Může se to táhnout klidně deset let, dvacet. Paní může mít poruchu osobnosti a to pak dokáže zničit úplně všechno.
Nebála bych se zajít na policii se stalkingem.

fioreta
6. únor 2025

Jestli se to někdy zlomí? Ano, ale ta doba může být různě dlouhá, může to být 1 rok, 2 roky nebo taky 4,5 let. Záleží, kdy se z toho nebohá zhrzená paní psychicky vzpamatuje, ale doteď s tím ještě srovnaná není. Zřejmě se rozvádět nechtěla a chlapa měla stále ráda, takže jí to ublížilo. Zřejmě se jí nedaří odmilovat a zapomenout na něj. Neuvědomuje si, že zachází opravdu hodně daleko a její jednání již vykazuje známky patologie, obtěžování a ten stalking bych si tipla taky. Měla by si zajít k psychologovi nebo k psychiatrovi, který by jí pomohl se s rozvodem vyrovnat, aby se psychicky uzdravila 🙂

martina1317
6. únor 2025

Nahlasila bych ji na pcr jako stalking, klidne by ji mohli soudne zakazat styk s tebou a tvymi nejblizsimi…. Bran se, tohle neni normalni

autor
6. únor 2025

@fioreta ano, i mě napadlo že ji to vlastně nedochází co dělá. "tonoucí se i stébla chytá". K psychologovi/psychiatrovi by zajít mohla, jenže k tomu ji nedonutime. Její rodina ji v tom podporuje a co potkám její matku tak po mě řve, že za vše můžu já.

autor
6. únor 2025

@martina1317
@mollyweasley
@mabs
Ta PČR mě napadla, zprávy máme a i pro jistotu i screeny těch zpráv. Nicméně mi to přijde jako moc razantní krok skrz jejích dětí a chlapa. Už tak to s ní má těžké. Ale asi to bude jediná varianta.

reeeza
6. únor 2025

Pohroz jí policií a obviněním ze stalkingu. Řekni že ještě jednou jedinkrát někoho kontaktuje nebo bude obtěžovat, půjdeš na policii. A opravdu na policii zajdi, pokud se to bude opakovat. Divím se, že už se to nestalo, to musí být šílený. Držím pěsti ať to ustane, ale už se s ní nepárej, už dávno překračuje hranici.

autor
6. únor 2025

@fioreta možná se rozvádět nechtěla, ale ona byla ta nevěrná ve vztahu. Takže úplně bez viny v tom není.

felis
6. únor 2025

Řekla bych, že nikdy 😀 a kdyz uz to vypadalo lépe, tak byl rozchod s ex... Da se s tim ale naucit zít, ze Te nikdy nevezme. Já byla zrzava pi*a - musím říct, že takhle kreativní nikdo před ní nebyl v titulování. Ležela jsem ji v žaludku tím, že jsem prostě ŽILA, byla prirozene hubená, měla motorku a dve kocky, ktere ona mit ve vztahu nemohla 😄
Co vím, tak stejna je furt. Chudák bývalá nevlastni dcera. Bude to mít v životě ještě hodně náročné.
V tvém případě by možná pomohla policie. Stalking, pomluva... je to vopruz, ale třeba by zklapla.