Jak zvládnout dotěrnou babičku a zachovat vztahy?
Ahoj všem už vážně nevím co dal …
moje matka je strašně dotěrná bydlíme od sebe 5 minut a prostě mi nedá pokoj pořad přebal malou dej ji najíst chodí kontrolovat a to každý den takhle sme spolu každý den venku v parku a ona prostě furt jede svoje a já už vážně nemůžu někdy lituji i kvůli ni že jsem otěhotněla že kdybych věděla že to takhle bude tak sem raději bez děti má další dvě vnoučata a o ti se vůbec nezajímá bydlí cca 250 kilometrů od nás slíbila jim že je na prázdniny přiveze a najednou nic o moji malou má strašně veliký zájem ale od narození ji není schopna koupit blbé plínky a mléko hlavně že ze sebe děla takovou babičku
nepřipadám si jako její máma ale spíše jako starší segra která ji má pouze u sebe😢 co stim ?
Chápu že někdo by byl rad o takový zájem ale tohle už je vážně moc na hlavu 😢 před známými mi říká přebal ji a dej ji najíst a dej ji spát jakobych nevěděla že se to děla a ještě mi každý den vypisuje už spi malá a pošli mi fotku a co děla malá a pak sní přijd ven přítel ani moc s malou není díky ni jelikož ji musí mít malou na očích ona 😢😢 omlouvám se za případně chybí v textu ale jsem rozrušena 😢 ještě mi řekl můj otec až dojde z pracovní cesty domu že si malou vemou a prý aď si já udělám jiný dítě😢😢
@anna566 Částečně mám to samé - malé jsou už dva roky, ale od jejího narození slyším pořád - dej jí najíst, dej jí napít...tohle děláš blbě, a tohle bys měla tak a tak...jako bych byla nesvéprávná 🙄 ze začátku mě to štvalo hodně, teď mě to vytáčí jen když takhle začnou mluvit před jinými lidmi, jako bych byla úplně blbá. Taky byly takový narážky ať si udělám další dítě a malou budou mít furt u sebe, abych měla čas na mladší, ale na to ať zapomenou 😄
@anna566 promiň ale nedá se to skoro číst, cely příběh jedna věta, žádné oddělení čárkou apod 🙈úplně nechápu proč by měla babicka kupovat mléko nebo plínky? Jako pokud nejsi troll ale dospěla ženská tak je proste potřeba babičku utnout co nejdříve (nepises, ze by jsi to někdy alespoň zkusila) jinak se zbláznis a ta posledni veta me teda vážně pobavila 🤣🤣🤭to snad nemysleli vážně ze ne? Pokud ano, tak bych mela opravdu strach jim svěřit svoje dite…máma by si asi měla najít práci (což asi mema když s vámi tráví cely den na hřišti a neustale té kontroluje)
@anna566 Kolik je tvojí malé?
@klokanka31 rok a půl
Normálně jí řekni, že s ní každý den chodit nikam nebudeš, odepisovat jí pořád taky nebudeš a pokud u vás bude otravovat, neotevřeš.
@anna566 To by chtělo se už rázně vymezit, jinak tě nebudou brát vážně rodiče, ale ani tvoje malá. Budou uražení, ale to není tvůj problém. Třeba u nás, byli jsme všichni na pouti, a máma si myslela že celou dobu půjde naše malá s ní. No chtěla pak k mému manželovi, tak máma uražená, zbytek dne s náma nepromluvila. Ale je to její problém 🤷♀️ já skákala už dost aby nebyla uražená, ale donekonečna se to nedá.
A to začala dělat teď, nebo celý rok a půl a tobě to až teď začalo vadit? to se asi bude těžko měnit. Ale musíš rázně. Omezit čas setkávání, však se nemusíte vidět každý den.
Na zprávy bych neodpovídala - nemám čas, jsem s dítětem. Na procházky si choď, jak ti vyhovuje, ne podle ní.
Moje mamka taky různě zkoušela - nechceš jí oblíct radši tohle? nechceš jí dat vodu, kojení jí nemůže stačit? Odpovídala jsem Ne, nechci. Vždycky se trochu nafoukla, ale přešlo jí to. Na návštěvy jsme zašly 1x týdne na hoďku, dvě, jak vyhovovalo nám.
A pokud se o děcko normálně staráš, nemají ti ho jak sebrat. No zvlášť s někým, kdo mi takhle tupě vyhrožuje, bych se příliš nestýkala.
@anna566 úplně asi nejlepší by bylo se odstěhovat aby k tobě neměla tolik přístup... Měla jsem to stejně,pomohlo až odstěhování- odstřižení... Taky mi řekla že já se můžu odstěhovat, ale malá zůstane u ní protože my chodíme do práce!!!!! Ale teď co bydlíme daleko tak akorát je ten vztah na lepší úrovni...
Rázně ukázat hranice. Mě něco podobného z kraje dělala tchyně. Řekla mi doslova.... Že moje děti nejsou moje, ale její - na to jsemse s ní hrozně pohadala a řekla jsem ji, že když pronese něco podobného ještě jednou, ta ak už je neuvidí. Dva měsíce jsme se neviděli vůbec. Pak postupně vždy, aby u toho byl i někdo další. Od té doby zpomalila a s roka a je to lepší. Ale člověk se musí ozvat a nenechat sebou zametat.
@galatea_a 🤷♀️ Napadlo, ale ona byla hrozně hrrr, fakt extrém. Děti miluje o tom žádná, ale chtěla, aby vše bylo podle ní. (věty o oblékání a kojení jsem slychala furt.... nejvtipnější bylo, že ona sama nekojila, nešlo ji to a me se snažily do toho kecat) Tahle moje příhoda je už 6 let zpět a pořád si to živé pamatuju. Každopádně jak jsem psala, já se rázně ozvala. Ona taky, byla to dost divočina, pak byla urazena. My omezili kontakty, ale časem se vztahy zlepšili. Ona ubrala, já se snažím dost věcí tolerovat. Takže fungujeme postupně líp a líp.
@anna566 Kolik ti je? Budes muset mati utnout i za cenu urazeni, jina moznost neni, leda se odstehovat 200km daleko...
Sebrat ti ji nemaji jak a kdyz se proti nim razne nepostavis, porad te budou brat za decko a tak se k tobe chovat...
A btw, plinky ani mliko nema za povinnost kupovat...
@anna566 nezlobte se,ale vy nemate vlastni rozum a nazor????Proste jasne reknu co a jak a basta,deti jsou moje ne jeji,starate se o ne vy s manzelem-pritelem a pokud vidite,ze jde pres hranice,razne zasahnete...Pokud nechate zajit daleko,bude VAm kontrolovat i to jak se deti myji???Prominte ale nechapu,proc tyto diskuse,vy jste rodic a ostatni Vam stejne napisou aby jste to utla....
Jako přítel bude brzy bývalý přítel, matku pošli s kecama tam, kam patří, do háje. Ty rozhodneš o tom, jak co kdy kde bude s dítětem. Ten hlavní problém je v Tobě, dovolíš, aby se tak babka chovala. Přítel vidí málo svoji dceru kvůli Tvojí matce? To jako fakt? Prober se, už nejsi dítě, rozhoduješ Ty a otec dítěte, Tvoje matka je s "nárokem" na vnučku až v pořadí. 😁

No budeš se muset rázně a jasně vymezit.