Jak zvládnout vztah s partnerem preferujícího kamarády a alkohol?
Hezký večer jsem s přítelem přes 2 roky a v poslední době začal pít s kamarády na úkor mě. Vždy mají ve všem přednost, udělá pro ně první poslední, ale já na vše musím čekat. Cokoliv chci já, tak vše slíbí, ale nedodrží to či na to čekám pár měsíců. Ale pro ně okamžitě. Kolikrát jsme domluveni, že spolu budem( vídáme se o vikendu) a najednou něco potřebuji a padne to. Přitom jak jsme spolu je úplně jiný, vidím na něm, že mě miluje. Hlavně mi sám říká, že je pitomec a nebude pít. Že pak trpí a další den je nepoužitelný a protivný . A prý nechce smrdet alkoholem(cítil to u souseda co pije a hrozil se, že takle smrdet nechce). Už nevím co sním. Vydrželo mu 1,5mesice nepit a věnovat se mi. Nedokáže jim říct ne co se týče alkoholu. Navíc se mu začali navalovat zdravotní problémy a nedá si říct, že je to tím alkoholem a cigaretama. Prosím jak stim pracovat? Čím mu mohu pomoci, aby se to ne opakovalo? Už mě to ničí připadám si strašně sama a na posledním místě... Potřebovala bych se cítím milovana za každé okolnosti a prvním místě. Já mu dávám maximum. Vždy je na prvním místě. Myslím si, že si je tím vědom, ale nedokáže bez nich být. V týdnu je nevida . Jsem snad sobecka, když sním chci trávit čas? Kor když ho vidím kvůli moji a jeho práci takle málo? Copak nestačí dát kamarádům jen pátek celý odpoledne a večer? Děkuji za rozumné komentáře.
Ješte doplním mě je 27 a jemu 53let. Ale nikdy mi věkový rozdil nevadil. Asi je to i tim, že jsem vyrůstala bez otce.
A když otěhotníš tak bude dal bydlet s ex, protože se neumí dohodnout? Vždyť to je jen zatracená výmluva… promiň, ale on tě nemiluje… chce tě jen vlastnit.. ty jeho zákazy apod a přitom si sám děla co chce, nemá na tebe čas… to není láska.. je to jen manipulátor a ty jeho hračka.. odejdi za vcasu a hlavně si s nim dělejte dítě…
@mabs ja vim, ze je to asi hloupe detinske? Ale jak se mam vymanit ze svych pocitu, kdy si rikam, ze mi bude chybet jeho usmev, jeho teple ruce kdyz me hladil, hezka slova. To, ze nebyl lakomy nemel problem udelat radost, to ze mi pomohl v leccem. Atd. Bojim se, ze to nedam. Ze se zblaznim kdyz uz neuslysim otom jak se ma?
@vladenkamaminka to je asi pravda. On sam rekl, ze neodejde. Nelibi se mu tady u me ve meste. Ze tam u sebe na vsi ma klid, kamarady a jistotu v bydleni. Ted to doslo do stadia kdy jsem mu v 1h rano vezla 80km svacinu, aby mel do prace a me serval, ze se lekl, ze ma u kamionu zlodeje. Ani nepodekoval a odhanel me, ze musi odjet. Pak mi zacal vycitat minulost(ma pocit, ze jsem ho podvadela a taky jsem na neho byla zla kdyz byl on na me predevsim) a, ze chce byt sam. A kdyz mu zavolam tak mi rekne “co otravujes co chceš nemam na tebe naladu”..🥲😓je mi hrozne. Ja mu dala vsechno ☹
@anettzz takto se k tobě chová? Proboha tím vším co jsi napsala jsi zamilovana jen ty, ne on! Pochop, že ty za ním běháš a on tě nechce. Odhání tě..a když už to nejde tak se s tebou vyspí, protože v jeho věku, kdo by nechtěl mladičkou kočku? Nebuď hloupá prosím tě 🙏 Teplé ruce, objetí.. tohle si najdeš u jiného, mladšího muže který tě bude na rukou nosit a ty teprve poznáš jak vypadá pravá láska! Toto co zazivas je využívání, totální neúcta k ženě. Vykašli se na to co nejrychleji můžeš. A třeba zrovna dnes! Zrus smaž jeho telefon, zablokuj..znič vše co s ním máš společného..
Já jsem žila 15 let s exmanzelem který tvrdil "kdo by tě chtěl" Úplně mi zničil sebedůvěru, manipuloval se mnou až jsem si myslela, že vždy je chyba ve mě. Myslela jsem si, že už nikdy nepotkám lásku a bylo strašně těžké odejít. A to jsme měli dvě děti! Nakonec jsem odešla.. bylo to těžké, zuřil..a v té době kdy jsem byla v rozvodovém řízení se objevil muž, který mě dnes nosí na rukou. Miluje mě i syny a mám s ním dnes už 2 letou dceru. Jsme spolu 5 let.
Na každého čeká láska. Na tebe také.. věř mi.
@anettzz To je takové romantické, že se snažíš se starým alkoholikem o miminko 😒 Probůh neztrácej svoje roky v neperspektivním vztahu a hlavně si počkej s mimčem na někoho rozumnějšího, jinak budete nešťastní oba. A ten alkáč, co jsou pro něj ostatní polodědci v hospodě na prvním místě, tak ten tě buď nechá (protože co by prosím tebe ve svém věku dělal s miminkem), nebo tě bude trápit i s tím malým.
@anettzz Takže se snažíš nebo se chceš snažit o dítě se ženatým a starým alkoholikem.
Proč si chceš dobrovolně kazit život?
Napíšu to na plnou hubu.
Když se dítě podaří, tak on život nezmění, dál i bude vesele popíjet a bydlet s manželkou, na tebe a dítě bude kašlat.
Občas upustí nějakou tu korunu pro miminko nebo ani to ne a koupí kilo mandarinek. A ty se budeš nejlepší roky života akorát trápit.
Je dost možná, že jsi jen milenka, který chlap by chtěl žít vedle manželky, kdyby s ní tak soucítil kvuli nemoci, dá se to zařídit jinak.
Nakonec se rozejdete nebo se mu nedej bože něco stane, už nebudou ani ty mandarinky, bude ti téměř čtyřicet, "normální" chlapi už budou zadaní a hlavně budeš těžko hledat, když ti omezil přátele o přátelství se musí pečovat a i kdyby se nějaký chlap našel, už nebudeš nejmladší a dost možná už vám rodina založit nepujde.
Fakt tohle chceš?
C na ten vztah tvoje rodina a kamarádi, teda pokud ještě nějaké kamarády máš?
@anettzz to je smutné jak to čtu.. místo, aby ocenil, co pro nej děláš, ještě se k tobě chová takhle.. vždyť nemůžeš byt šťastná.. zaslouzis si víc, mnohem víc… jsi obětavá ženská, která dává do vztahu všechno a nic se ti od nej nevrací, naopak tě jen ponižuje, uráží, zneužívá, neváží si tě… chlap v jeho věku by tě mel na rukou nosit, že má mladou a tak pečující ženskou.. zničil ti sebevědomí, znám to, zažila jsem prakticky podobný vztah… věř mi, že tohle dopadne buď tak, že tě úplně ale úplně psychicky zničí anebo odejdeš s hlavou nahoru.. brzy potkas někoho, kdo si tvou lásku a tebe zaslouží.. chvíli to bude bolet, ale věř mi, že velice brzy vystřízlivíš a sama si budeš klepat na čelo, cos vše dokázala zkousnout a nechat na sobě páchat..
@alianan tak samozrejmne, ze rodina ho rada nema. Ani muj nejlepsi kamarad, kamaradky…zkratka nikdo. Ale vetsinu lidi mi vzal. Donutim me smazat fb, ig profil kde jsem mela vic muzu nez zen. A stejne mu nikdy nic nebylo dobry. Mohl mit vse a nevazil si toho. Rekl mi, ze me nechce, ze mu vztah nic nedava, ze se jen hadame. Takze je to stejne uz v haji… trapim se strasne moc kdyz vim kolik jsem dotoho investovala casu. A hlavne by me nenapadlo jaky dokaze byt, kdyz osobne je uplny zlaticko… hold lide umi mit vice tvari..
@vladenkamaminka dekuji za hezka slova. Nikdy nic neocenil. Vsechno co delam je spatne a nebo to obrati proti me. Bohuzel uz nemam kvuli nemu zadny sebevedomi, citim se jak nula. A myslim si, ze uz ani nikoho kdo by me nosil na rukou nepotkam. Je mi uz skoro 28let a tak bych si prala rodinu. Cas silene leti. On mi vzal 2 roky zivota, kdy jsem ho porad omlouvala, ze se to zlepsi..A mam chronickou nemoc tak, abych vubec deticky mohla mit. Snad ano. Dekuji moc za povzbuzeni. Dava mi to nadeji, ze vtom nejsem sama❤️
@anettzz ty spíš poděkuj tam nahoru, že je ti teprve 28 a zeptala ses tady na názor nás, které ti říkáme pryč od něj! Máš dost času najít si partnera a uložit rodinu. Mě je 40 let a mám dvouletou dceru! Chápeš? Buď ráda, že jsi k tomu došla teď a ne právě ve 40 ti letech se zkaženým životem kdy bude pozde. Pak už by s tím nešlo dělat nic. Teď jde,tak bez a žij! Život se má prožít, ne přežít a ty prezivas vedle člověka, který tě nechce, nemiluje..lásku si nevynutis a on tě prostě milovat nikdy nebude... 🙏
Že máš chronickou nemoc... Víš co? Já mám za sebou rakovinu slinivky, transplantaci jater, byla jsem ochrnutá půl roku... Řekli mi, že do roka umřu a děti mít nikdy nebudu. A mám tři děti.
Neupinej se na něj jen kvůli tomu, že ti může dát dítě.. můžeš zítra potkat může, se kterým za půl roku otehotnis a bude vše jinak. Změna svůj přístup a život hned. Nečekej
@anettzz Jsi mladá, važ si sama sebe a nezahálej čas s někým, kdo o tebe nestojí jen proto, že jeho zrovna "máš". Bohužel spoustu jiných holek má dítě s někým, o kterém si mysleli, že se změní nebo proto, že chtěli dítě....a nejhorší na tom je, že pak tím často trpí nejen ta ženská, ale hlavně to dítě. Omlouvám se, jestli to řeknu moc upřímně, ale přílišná obětavost chlapi nudí. Ber to jako ponaučení, že o podobného idiota už nezavadíš....není to krok zpátky, ale krok vpřed k lepšímu. Držím palce a hlavu vzhůru 🙂
@anettzz Když pominu věk, tak ten alkohol je špatně. Màm v rodině alkoholiky a dokud si člověk sám nepřizná problém, nikdo mu nepomůže, takže i kdyby ses na hlavu stavěla. A děti jsou velká zkouška vztahu, který ho - vás prověří a zatíží i dobrý vztah, který fungoval na bázi lásky, úcty a respektu. Budeš chtít být jednou sama s dítětem a partnera nahánět v hospodě a díky zdravotním potížím se starat ještě o něj?
Važ si sama sebe a nenech si ubližovat. My ti tu radíme už se životními zkušenostmi. Podpořila bych, ať se jde léčit - terapii, za alkoholem se většinou skrývá hlubší problém, ale pokud nebude chtít, jdi pryč.
@anettzz Čtu postupně. Od žárlivce taky ruce pryč. Můj děda tvrdil, že s žárlivcem, sobcem a alkoholikem nejde žít. Určitě by ti prospělo zkusit být sama, nejsi stará, aby ti ujížděl vlak. Přijde mi, že ti chybí sebeúcta, když jsi radší s takovým člověkem. Já bych byla radši sama. Pusť strach a cesta se najde, věř mi, to je moje krédo a funguje. Možná bych ti doporučila i terapeuta - pracovat na tom, proč tíhneš ke staršímu muži a nevážíš si sama sebe. Jedině když si zpracuješ svoje bubáky, můžeš být spokojená sama se sebou. Umíš si partnera představit jako vzor pro svoje budoucí děti a třeba dceru, která si pak ten vzor bude brát do života a mít tatu opilce a žárlivce jako vzor svého budoucího partnera?

@anettzz Radím ti jediné: ukonči to. Jsi mladá, máš život před sebou. Přece ho nazahodíš kvůli starému chlapovi, který tě má akorát na sex?