Holky ,ženy ,mamky jdu si k Vám pro radu.
Předem se omlouvám ,že píšu jako anonym ale spousta z Vás mě tady zná...🙂🙃
S partnerem máme krásný vztah , ale problém je v tom, že on prostě není ten typ , který by si dokázal dupnout..
Třeba se zeptá jestli si dáme kafe , co chci podniknout🫣
Nebo třeba v sexu, místo aby si mě vzal , tak se zeptá jestli nám nějaký přání 🫣🫣🫣
Myslíte , že když prostě budu víc dominantní já tak se časem rozjede víc a víc ???
Nerozjede. Stejně jako opak, který mám doma ja, tak nebude nikdy submisivní 😄 teda on je taková kombinace... v sexu si mě asi nikdy "nevezme", ale ve všem ostatním furt diskutujeme a učíme se, vzajemne respektovat přání toho druheho. Já myslím, jak pise klokanka, ze to ma i svoje výhody.
Když budeš dominantní, přebírat rozhodovací role, tak naopak bude víc podřízený a nechá to na tobě.
Jako jinak je opravdu úžasnej, starostlivej jen prostě tohle je takové menší mínus jeho 😁😁
No tak uvidíme jake to bude mít výhody časem 🤣
Když se tě ptá tak co mu řict mohl by jsi být trochu dominantnější?
Ahoj. Já mám doma to samé. Doslova.
Čím víc budeš dirigovat, tím víc se bude podvolovat. Ale šťastný nebude rozhodně ani on ani ty tím pádem.
Nebo taky po čase může šíleně bouchnout, jako papiňák. Což asi taky úplně nechceš (?)
Za mě pomohlo si uvědomit, že je prostě people pleaser ( až moc) a že je ohkeduplný ( až moc). Což jsou vlastně ctnostné vlastnosti, jen v nich musí trochu ubrat. Nedělá ale tím pádem nic hnusného, netýrá tě, nebije, nechlastá...Když jsem si tohle uvědomila, daleko lépe se mi s tím pracovalo i se vztekem, který to ve mě občas vyvolávalo..
Uvědomila jsem si, že i mu v tom není dobře. Jenomže jinak mu to moc nešlo. Jde o umění nastavit si hranice, to se musí člověk naučit. Jde o umění napojení se na sebe na své tělo a své potřeby a zjistit tak, co bych chtěl, co bych nechtěl, co zrovna teď preferuji. Tomu se musí někteří lidé taky naučit. Někdo to umí od mala, někdo ani v dospělosti ne.
Partner vyrůstal v rodině samoživitelky. Opravdu se ho nikdo neptal, co by chtěl...nebyl na to prostor, asi to ani maminku nezajímalo, neměla na to rezervy. A tak sloužil a pomáhal a sebe upozadil.
Hodně jsme kvůli tomu měli problémy. Ale hodně jsme o tom i mluvili. Naopak se ho snažím podporovat v tom, ať mi řekne svůj názor. Nebo co by chtěl. Na jaký žánr filmu má zrovna náladu, jaké má sexuální fantazie, jaké doteky se mu líbí víc, jaké míň atp...
Celkově je tvúj partner asi nejistý a bojí se třeba i tvého nepřijetí nebo tvé reakce. Je to někdy obtížnější, ale fakt můj muž si to víc a víc uvědomuje a snaží se mi víc otevírat a komunikovat.
Snažím se mu poskytnout i čas čistě pro sebe, každý člověk se na sebe potřebuje napojit..
Partneři jsou I od toho aby si vzájemně pomáhali. V tomhle jsem se rozhodla ho opravdu podporovat nereagovat impulsivně, nesoudit ho, vyslechnout, zároveň netlačit na něj. Aby se cítil bezpečně..Jako někdy s ním třeba i zkouknu Predátora, protože byl schopnej si o něj říct!! Ale to jsou fakt ústupky který nemá cenu řešit ( a náhodou jsem se celkem i bavila 😅)
Jako chceš chlapa co bouchne do stolu. Ale takový typ muže on opravdu není. Budeš asi ráda, když se vůbec časem naučí diskutovat a být otevřený. Ale aby bouchl do stolu a byl dominantní, to asi ne.. Na druhoubstranu je to prostě slušňák, což má taky svý klady.
V sexu jsou lidi buď impulsivní ( to jsou ti, co jsou schopný jít z 0 na 100 během pár vteřin třeba v kuchyni při mytí nádobí nebo na výletě v lese. Takový chlap si tě vezme.). A nebo jsou spíš ti, co touží po bezpečí, souladu, blízkosti a napojení ( potřebují se cítit dlouhodobě příjemně a bezpečně a napojeně. Upřednostňují pohodlí a bezpečí nad impulsivním dobrodružstvím. Takoví lidé si neberou bez zeptání, ale naopak se raději zeptají).
Chce to brát ho jaký je a případně mu dopomoci se víc na sebe naladit a vymezit vůči tobě a aby věděl, že je to v pohodě a safe se vymezit 🤷♀️ Může se tak s tebou cítit?
A to bych třeba viděla jako tu výhodu... to, že je starostlivej a rekla bych, ze tahle vlastnost jde ruku v ruce s pozorností. To ja co neřeknu svému muži, tak nemám a třeba tohle se vedle me učí 😄 teda ne všem... Třeba se ze začátku vztahu se vůbec nezeptal, jak mi je a teď jsem nemocna a zajímá se... ale nebylo to tak vždy a ocenuju to na něm, ze se to naučil. Tvuj to ma prirozene.
Můj muž je taky takovej, za 16.let se nezměnil. Chtít se s ním pohádat je nad lidskej výkon a já bych tak chtěla. 🙂r Proto si spousta lidi v okolí myslí, že já jsem ta, co doma velí a on chodí a jen dělá to, co chci. Nám to nevadí a sedíme k sobě.
Právě si taky říkám ,že e si musi někdo o něm myslet , že je podpantoflem , ale to tak opravdu neni...
Ještě dodám poznatek, že můj chlap nejdřív neznal váhu svého hlasu...a jak se učil být otevřenější a ozvat se, tak to šlo posléze z jednoho extrému do druhýho, kdy se zase ozýval prostě fakt fest a hodně a nespolupracoval a prosazoval si jen to svoje 😅😂
No, vyčkávala jsem, jestli se zklidní a podařilo se. Ale bylo to náročné..🙏 asi to byl vývoj..
Ještě mě pak napadlo že vlastně vydupávat si a vynucovat si aby byl dominantní nebo nastavený jinak než je mu (momentálně) přirozené, je rozmazlené. To by si zasloužilo pořádný sprdunk dle mého názoru, aby tě fakt poslal do někam. Bohužel to on s jeho povahou neudělá a tak si zadělává na peklíčko, protože si prostě můžeš vynucovat a dovolovat víc a víc...
On ti tu stopku není schopný dát. Ale tak zkus si ji dát sama. Jsi dospělá. Buď ho ber, nebo ho neber. Buď se smiř že nebude 100% podle tvých představ přestaň " fňukat"( pardon za to slovo, ber zo s nadhledem) a vědomě se zaměřuj na těch 90% co je fajn, nebo ho pošli dál.
Nebo se taky může stát že to v něm jednoho dne krásně bouchne a pošle tě do háje on.
Komunikuj, i to, co chceš a potřebuješ. Můžete to zkusit.
Nerozjede. Můj chlap se během 13 let nezměnil. Jo štvalo mě to, ale nakonec zjistíš že to má svoje výhody 😄