icon

Je normální mít pochybnosti o manželově lásce?

jasemin26
10. říj 2022

Ahoj holky,mám teď takový menší problém s manzelem. Jsme svoji 6 let,máme rok a půl starého syna (vytouženého 2 pokus umělého oplodnění) ..manžel mi doma dá se říct i pomáhá,z práce se vrací kolem 6h večerní pak si dá odpočinek, prohraje se synem ..večer si dá 3-4 piva. to vše nějak beru jako ok. Jen se mi zdá že za poslední půl rok se dost rozlil,není na něj najednou úplně spolehnutí.ted o víkendu jel pomáhat kamarádovi na stavbu,s tím že se vrátí odpoledne,odpoledne přišla SMS že se vrátí večer,to jsem začala lehce zuřit tak jsem napsala že se na něj syn těší a on na něj kašle,reakce že tedy přijede až ráno,no to mě vytocilo do bela tak jsem napsala že nás doma třeba nenajde,a na to reakce která mě zaskočila a tak nějak nevím jak ji pobrat. Napsal když chceš takhle pober tedy i babičku (moje stará mamka bydlí s námi v dome vesvém pokoji) a psa.. já nevím toto mi prostě ublížiloa j á nevím jestli nepřeháním..je taková reakce normální🥺nevím nebo to mám brát tak že už mě manžel nemiluje?

Strana
z4
jasemin26
autor
10. říj 2022

@ivivi ano každý den🥺... Nechápu co se stalo takové dřív nebyl... Teď mu prostě i hraje do noty že má souseda se kterým si rozumí no a on má v garáži něco jako bar🥺.. takže tam často chodí pokecat

jasemin26
autor
10. říj 2022

@jjasmina já vím že jsem mu to neměla psát,mezi mě to i jsem se mu omluvila, ale ono když tohle člověk provede 2x 3x do týdne,a navíc slíbil že pojedeme na vLet tak jsem prostě vybouchla, ..a jinak se nevrátil ráno ale po poledni🥺

michaela666
10. říj 2022

@jasemin26 Jak nepřipadá v úvahu, jste snad rovnocenní rodiče. Postavila bych ho před hotovou věc. V roce a půl už syn umí nějak ukázat/ vykomunikovat co chce, takže to snad zvládne.
Ve vás vztahu vidím klasický příklad rodinného fungování našich prarodičů - chlap chodí do práce, žena chtěla děti tak ať se stará. Ona přizpůsobí svůj život dětem, ale on se omezovat nehodlá. Žena je přeci na mateřské DOVOLENÉ, tak je její povinnost mít děti "na krku", přece za to bere peníze. Tohle v kombinaci s tim alkoholismem je pro tebe v budoucnu dost průser.

pomerancik
10. říj 2022

@jasemin26 no mě to trochu zní jakoby od něčeho respektive od vás utíkal k tomu alkoholu

jasemin26
autor
10. říj 2022

@lysecek děkuji. Když přijel po poledni domu omluvila jsem se že jsem to psát neměla, on se choval jako by se nic nestalo a vše bylo zalité sluncem.. jinak kdB to bylo poprvé neřešila bCh to stát se to prostě může,ale tohle poprvé nebLo... Proč tolik pije netuším, doma vše v pořádku (krom tohoto incidentu) ,v práci je toho prý víc ale nic co by nezvládal říká.. no večer si dá u tv, s kamarqdy, takže vždy 🥺.. já mu říkala že by toho neměl pít tolik,že se z toho může vyklubat problém.. ale to prý má pod kontrolou a alkoholik neni

martiniquest
10. říj 2022

Chovala ses jak hysterka, vratil ti to

te_reza
10. říj 2022

Mě by vadilo, že chlastá denně pivo. To že nepřijel a takovýto já něco nasraná řeknu, on nasraný řekne.... Pokud byl pod vlivem nemělo to cenu řešit.

jasemin26
autor
10. říj 2022

@ehgv děkuji za pochopení, myslím že kdyby to u nás bylo poprvé takto bCh nereagovala, nicméně to poprvé nebylo a prostě to ve mě bouchlo,vím že jsem toto psát neměla,ale stalo se. Toho se právě bojím aby tím netrpěl syn, manželovi jsem to říkala že prostě nechci aby vyrůstal v tom v čem já,..on vždy řekne že rozumí že se teda zklidní ale prd

jasemin26
autor
10. říj 2022

@pomerancik popravdě ale nemá důvod, dítě jsme chtěli oba, byl problém tak jsme to řešili v klinice.. pak bL problém s porodem atd...a vše jsme spolu zvládali, vše začalo co jsme se přestěhovali. Vlastně do tohoto dne jsme se vůbec nežádali, a když začal pít mluvila jsem s ním o tom v klidu

jasemin26
autor
10. říj 2022

@martiniquest děkuji za odpověď.. ano reakce byla přehnaná to vím,a omluvila jsem se.. prostě když je to takto několikrát do týdne tak to ve mě bouchlo

jasemin26
autor
10. říj 2022

@michaela666 syn se narodil předčasně,takže zatím je jeho vývoj trochu opožděný,ale učím ho,jezdím s ním na cvičení a věnují se mu . Teď začíná chodit a je šikovný...ale manžel se nějak zasekl.. pohlídá ho kdZ jdu do krámu,nebo kdZ něco dělám, ale abych si šla někam ven,to se necítí na to být s ním sám...

jasemin26
autor
10. říj 2022

@te_reza ano vím že jsem to psát neměla...ale prostě to ve mě bouchlo když to udělal už poněkolikáté.. ano vadí mi že denně pije, vždy se s ním o tomto tématu snažím mluvit v klidu,i že ho podpořím atd.. ale on říká že problém není,a že že 3-4 piv se z něj alkoholik nestane

jasemin26
autor
10. říj 2022

Ale jako nemůžu říct že bych může nějak omezovala aby od nás utíkal,vždy když jde s kamarády ven nic neříkám, když přijede po práci unavený necháme ho se synem jít si třeba na hodinu lehnout, je to vášnivy rybář takže jezdí na víkend s kamarády na ryby,taky nic neříkám,doma po něm nevyžadují žádné extra práce,prostě jednou za čas posekat zahradu,občas utáhnout nějaký ten šroubek. Doma se nehadame, vždy se s ním snažím mluvit klidně, a teď to prostě bouchlo..mrzí mě to ale čas nevrátím

zuzineckah
10. říj 2022

@jasemin26 3-4 piva denně není v pořádku, zvlášť, když pak evidentně využije každou další příležitost, aby chlastal. Myslím, že řešíte zástupní problém....

jasemin26
autor
10. říj 2022

@zuzineckah děkuji... Jen nějak nevím jak z toho ven, nebyl takový,nevím proczacal,vše to začalo když jsme se přestěhovali do baráku...který vybral on a moc chtěl... Už jsem muži říkala že bych nechtěla aby v tom syn vyrůstal . To říka že chápe chvilku se děti třeba jenom na 2 pivech, a opak je to zase stejné

ina10
10. říj 2022

@jasemin26 těch piv se mi zdá dost,pátralas po důvodu?Dům,ve kterém žijete,patří vám nebo tvé mámě?Ono to může být i tím soužitím 2 a více generací (nikdy nedělá dobrotu),tak raději pije a jezdí pomáhat kamarádům,aby byl doma co nejkratší dobu.Tchýně mého známého se taky nastěhovala k nim domů (taky rodinný dům) a známý se strašně rozkouřil,že se prý musel uklidňovat,byl pořád pod drobnohledem své tchýně,neměl chvíli pro sebe,kamkoli šel,vždy výslech ze strany tchýně,tak právě začal kouřit a zůstávat déle v práci,když tchýně zemřela,kouřit přestal...

zuzineckah
10. říj 2022

@jasemin26 třeba prostě jen chlastat chce. Někdy k tomu není žádný extra důvod. Bohužel... Chutná mu to a nedokáže si odepřít. Pokud se včas nevzpamatuje, budete mít velký problém. Ale musí on, nijak ho nedonutíš.

jola777
11. říj 2022

@jasemin26 Čím víc sem píšeš příspěvků tím víc si myslím že si to nepřehnala. Slíbil výlet a vykašlal se na to, utíká od rodiny k sousedovi x krát týdně, denně pije, když si byla za celou dobu jednou u kadeřnice tak ti psal že máš hned jít domů.... To by vadilo každé normální manželce. Můj muž si dá taky téměř denně 2-3 piva, ale nikam nechodí, synovi se věnuje, doma pomáhá a prostě se o nás stará.

michaela666
11. říj 2022

@jasemin26 Věřím, že by to zvládl, ale musel by chtít. Což evidentně nechce, takhle mu to vyhovuje. Péče už není jen o mléku, převalování a spánku. Může ho vzít do kočáru nebo zabavit doma. Jestli začíná chodit, tak zabavit ho bude takový problém. Dát najíst taky není raketová věda.

Největší nervy z toho budeš mít na začátku ty, budeš přemýšlet co dělají a jestli nepláče. Ale vidím to jako dobré řešení, aby začal víc fungovat se synem. 2-3 hodinky času jen pro sebe třeba jednou týdně budou super.
U nás to takhle funguvalo každou lichou středu. Manžel přišel ve 14:30 domů, dal si oběd a pak měl dceru až do 18 na starost jen on. Já šla na kafe, číst si do parku, obejít obchodu,... a byl to skvělý relax. Zkus to.

Docela trefa je společné bydlení s tvojí mámou. To máte až teď v novém nebo už jste spolu bydleli dřív. Nemůže cítit manžel tlak, že nemá soukromí a prostor jen pro" svojí" rodinu? To by mohl být spouštěč útěků pryč a chlastu.

angelinie
11. říj 2022

@jasemin26 Ahoj, to mě teda celkem zaráží, kolika lidem přijde chování manžela v pořádku. U nás neexistuje, aby manžel řekl, kdy přijde z nějaké akce a zpozdil se byť jen o hodinu. A to ne proto, že bych to já vyžadovala. On by to nikdy neudělal mně. Ví, že se v dobu akce starám o děti, takže opravdu vždy přijede, jak jsme se domluvili, často i dříve. Jsme pro něj na prvním místě přede vším. Kdyby náhodou se zpozdil (ale ještě se nestalo), tak rozhodně napíše a pak se nám to po příjezdu bude snažit vynahradit. Takže já tě chápu, tohle by se mi taky nelíbilo.

brunetka11
11. říj 2022

@angelinie U vás to možná “neexistuje”, ale jiné páry umí fungovat i bez vodítka.
Když odcházíme do práce, nastřelíme, v kolik se plus mínus vrátíme. Ale když nám do toho něco vlítne, zavoláme si / napíšeme, že nestíhám/e. Běžně to ustřelím i o 2-3 hodiny, nebo jeden z nás zajde s někým posedět. Občanky si pak fakt netrháme. Ten druhý se prostě o děti postará.

angelinie
11. říj 2022

@brunetka11 Však takto je to v pořádku, pokud jste oba v takovém vztahu spokojeni. Což očividně ale není případ zakladatelky diskuze ☺️

jasemin26
autor
11. říj 2022

@ina10 nemyslím si že důvod je matka, matka s námi žila i předtím v menším bytel🤷.. matka s námi žije už asi dva roky, a zadny problém nebyl. Teď má dole v baráku dvě místnosti a když manžel nemá chuť tak se ani nepotkávají🤷.. jinak ano ten dům je náš... Vážně tomu nerozumím.. jinak manžel s mamkou vychází velmi dobře,a ksZ onemocněla tak on byl ten kdo první řekl že si ji vezmeme k sobe

jasemin26
autor
11. říj 2022

@michaela666 ahoj děkuji. Nemyslím si že problém je matka,bydlela s námi i před nastěhováním do baráku,v menším bytě,tam se setkávali víc teď má dole udělané bydlení a my jsme nahoře takže pokud manžel nechce vůbec se nevidí. Manžel si se sYnem hraje,i ho přebali,nakrmí,uklidí večer když krmíme hračky... Ale na déle jak hodinku to nemá.. je prý hodně unavený a chce si po práci odpočinout, to samozřejmě chápu tak ho necham

jasemin26
autor
11. říj 2022

@angelinie děkuji . Tak to jsi šťastná žena .. můj muž takovy dřív nebyl,jooo nikdy nepřišel přesně na čas to jsem si zvykla,vždy říká akademická čtvrt hodinka... Ale tohle prostě už mě naštvalo,nebylo to poprvé..a myslím že ani naposled

jasemin26
autor
11. říj 2022

@brunetka11 děkuji za odpověď..noo my jsme to dříve taky měli takto, taky jsme si netrvalo občanky jak říkáš,ale z nějakého důvodu se to takto zvrtlo,nechápu proč.

lysecek
11. říj 2022

@jasemin26 ja na tvem miste bych manzelovi rekla, ze mi jeho chovani vadi (vecne, bez vycitani) a proc. A pokud by se mnou o tom nechtel normalne mluvit a nedoslo by k naprave nebo nejakemu kompromisu (napr kazdou sobotu at si je s kamarady jak chce, ale jine dny se vrati domu tak jak rekl), sla bych do poradny, pokud by on nechtel, tak zatim aspon sama. Ale mne by toto vadilo hodne, nesnasim, kdyz ze mne nekdo dela vola, a kdyz mam na krku deti a manzel si je nekde za zabavou a jeste neprijde v domluveny cas, tak to by bylo u mne na vrazdu😅. Nastesti u nas toto neni, maximalne kdyz je manzel nekde vecer, tak se treba zdrzi vic, kdyz se dobre bavi, ale to mi nevadi, protoze deti spi, pomohl mi je predtim uspat, a hlavne da mi vedet, ze nedorazi jak puvodne rekl. Ze by nas zazdil nekdy pres den, to se snad jeste nestalo.

jasemin26
autor
11. říj 2022

@lysecek děkuji..no já manželovi už párkrát v klidu řekla že pije více než dřív,na to byla odpověď že se mi to zdá... S kamarády chodí kdy chce,doma ho nedržím,jsou i víkendy kdy jezdí na ryby a vrací se v neděli večer to mi taky nevadí... zdržení víc bych taky chápala v rozumné míře ale ne do druhého dne... Děkuji za radu podívám se po nějaké poradně, manžela miluji a nechtěla bych odejít, ale zase nechci aby na toto musel přihlížet syn

ina10
11. říj 2022

@jasemin26 tak to je tedy divné.Proč vlastně napsal tu zprávu týkající se tvé mámy a psa?Nevím tedy jak moc je paní nemocná,jestli potřebuje denní dohled a péči-jestli si to představoval jinak,jednoduše?Normálně si s ním zkus o tom všem promluvit-nadměrné pití,trávení volného času,péče o mámu...případně poradna (třeba i vedená mužem).

jasemin26
autor
11. říj 2022

@ina10 já nevím asi abCh neodešla bez nich🤷.. mamka má začínající Alzheimerovu chorobu, podchytil se to léky,takže teď je to lepší než na začátku..zkusím si s ním o tom promluvit.. děkuji mě samotnou to trápí,vše u nás bylo v pořádku,až teďka ten půlrok je to na palici. Já bych se pořádně nebránila, zkusím to muži navrhnout

Strana
z4