Je normální mít pochybnosti o manželově lásce?
Ahoj holky,mám teď takový menší problém s manzelem. Jsme svoji 6 let,máme rok a půl starého syna (vytouženého 2 pokus umělého oplodnění) ..manžel mi doma dá se říct i pomáhá,z práce se vrací kolem 6h večerní pak si dá odpočinek, prohraje se synem ..večer si dá 3-4 piva. to vše nějak beru jako ok. Jen se mi zdá že za poslední půl rok se dost rozlil,není na něj najednou úplně spolehnutí.ted o víkendu jel pomáhat kamarádovi na stavbu,s tím že se vrátí odpoledne,odpoledne přišla SMS že se vrátí večer,to jsem začala lehce zuřit tak jsem napsala že se na něj syn těší a on na něj kašle,reakce že tedy přijede až ráno,no to mě vytocilo do bela tak jsem napsala že nás doma třeba nenajde,a na to reakce která mě zaskočila a tak nějak nevím jak ji pobrat. Napsal když chceš takhle pober tedy i babičku (moje stará mamka bydlí s námi v dome vesvém pokoji) a psa.. já nevím toto mi prostě ublížiloa j á nevím jestli nepřeháním..je taková reakce normální🥺nevím nebo to mám brát tak že už mě manžel nemiluje?
@jasemin26 Chapu nastvani, ze ste se na necem domluvili a on to dvakrat zmenil...taky nemam rada zmeny a nespolehlivost...
Vam se to vyhrotilo a vjeli ste si do vlasu, oba ste si rekli svy, tak bych to ted akorat probrala v klidku, aby se to priste treba nestalo. Otazka je, jak moc lije jinak a jak se to celkove odrazi na vasem vztahu i vztahu se synem...
@camelinka děkuji za pochopení.. vztah se synem má krásný,jak jsem psala syn je vytoužený,a vybojovaný. Syn manžela miluje a vždy nějak tuší že není doma a špatně se mu usíná,.my měli taky pohodový klidný vztah, jen půl roku teďka skřípe,na manžela není teď tolik spoleh,víc se rozpil (on tedy tvrdí že ne) ..ano lituji toho že jsem mu toto napsala i jsem se mu za to omluvila..čas nevrátím zpět
Za mě jsi to teda neprehnala, takhle několikrát přehazovat návrat domů, nedodržet sliby? A že se vrátí až ráno? No pěkně bych zurila Teda...jako chodí domu denně až v 6 a místo toho.aby byl.vic s deckem tak je celý den a celou noc u kamaráda?
@jasemin26 Tak to je hodně nepříjemný ☹ Manžel je alkoholik, 3 až 4 piva denně nejsou v pořádku. Za normální se považuje jedno pivo denně po obědě a jedno pivo po večeři, jinak je to prostě alkoholismus. Synovi můžeš říct, že je tatínek v práci. Druhá věc je, když někdo něco slíbil, měl to dodržet, obzvlášť, když byla práce hotová a dal přednost chlastání s kamarádem před Tebou a synem. Pokud je to jednou, ok, ale opakovaně to není správné. Nebudu rozebírat, co jste si napsali, možná už měl manžel vypito a přehnal to proto, a Ty jsi byla unavená a naštvaná právem. Nepřeháníš, pokud je to opakovaně. Jednou by to bylo fajn a dalo by se to prominout.
@lucka662006 děkuji za odpověď.. mrzí mě co jsem mu napsala,ale prostě to na mě v tu chvíli bylo už moc. Pokud by se to stalo pouze jednou tak by jsem to určitě takto nevyhrotila,bohužel to poprvé nebylo. Samozřejmě pokud to manžel bude takto dělat i až bude syn větší že mu řekne že je v práci, i když teda to byl vikend a byl pryč od rána do rána.. ale jak teď vysvětlit 17ti měsíčnímu dítěti ktery skoro celý den volá tato tato že je táta v práci🥺. Rozhodně to manželovo pití hodlám nějak řešit jak manželovi pomocí,aby si i on uvědomil že to není správné,a aby to chtěl řešit dříve než bude pozdě.
Není možné, že to prostě nevidí? Nemohli byste se domluvit, že si třeba bude dělat do kalendáře čárky, kdy přišel později než slíbil, kolik toho vypil... nevím, ty věci, co ty tvrdíš, že jsou moc a on má pocit, že v pohodě. Pak by třeba viděl líp, proč a jak je to pro tebe problém... Asi bych to nedělala tajně, ale normálně to navrhla jako řešení.
A ten čas pro tebe, co ti tu doporučuje víc lidí, bych rozhodně zavedla taky. Klidně třeba začni chodit ob den na procházku na půl hodiny, na hodinu... nebo běhat, na kafe, číst si ven, cokoliv. Nebo nějaké organizovaný kurz, pokud by se ti to líp dodržovalo. Podala bych to tak, že tím řešíš svojí protivnost a snažíš se vylepšit rodinou pohodu, ne jako trest ve smyslu "ty taky chodíš, tak já taky". Ta samá věc, jen prostě nahlížená z druhé strany.
@pampeklec děkuji, zkusím manželovi nadhodit ten Kalendář to se mi líbí a myslím že by mohlo pomoci . Ten ob den by byl fajn ale nevím jestli s tím manžel bude souhlasit, musíme se nějak domluvit zda by to šlo nějak naplánovat. Moc děkuji za návrhy a každé řady si vážím. Dekuji
@jasemin26 podle mě nepřeháníš. Jen to vidíš svýma očima. Ty bys tohle totiž nikdy neudělala, tak proč on ano .. je to pro tebe nepochopitelné a proto se tak zlobíš. Mám to stejně a dost se s tím peru. Já totiž vždy dodržím slovo. Nikdy nikde nezůstávám déle než jsme si domluvili, naopak se snažím přijít ještě dřív, když to jde.. a manžel je holt v tomhle jiný.. má to jinak.. takže já bych to viděla stejně jako ty😉🙂
@lucieevita děkuji moc 😉. Ano já jsem taková taky. když něco slibim tak to dodržím,mám úchylku že chodím 10 minut před domluveným časem🤭😆 abych nepřišla pozdě. U manžela jsem si tak nějak již zvykla že nikdy nechodí přesně na čas, ale tentokrát se to prostě takto vyhrotilo,bylo toho na mě moc. Manželovi jsem se za to co jsem napsala omluvila, a snažíme se řešit zbytek. Moc děkuji za slova pochopení 😉
@jasemin26 Je fajn, že ho necháš odpočinout protože je unavený z práce. Ale je potřeba si uvědomit, že ty pracuješ 24/7 a taky máš nárok na odpočinek.
Já mám manžela co funguje s dcerou a stejně jsme došla do stádia pocitu vyhoření. Kdybychom si nenastavili pevný režim byla bych v háji do teď. Takové světlo na konci tunelu byla vidina času jenom pro sebe, kdy po mě nikdo nic nechce. Zkus tomu předejít. 🍀
@michaela666 děkuji moc,zkusíme to nějak vymyslet.. je fakt že je toho na mě teď už nějak moc,a i tak mám občas pocit že jsem za celý den nestihla to co jsem měla v plánu 🙄, do toho ty stresy s manželem mi taky nepridaji. Ale je fakt že se manžel včera po našem rozhovoru začal snažit. Souhlasil s tím kalendářem co nám doporučila pampeklec . S tím volném to prý asi nebude úplně pravidlo ale pokusíme se. Moc děkuji za rady 😉
@klchudik tak kdyby tam pracoval tak to beru, ale asi jako zakladatelku, mě spíš napadlo, že chlastá a to na 90 %.
@marioneta246 a co, že chlastá? To jo chce mít doma na vodítku? Bože, je to chlap!...
@klchudik a protože je to chlap, tak klidně ať je to závislák, chápu. Než takového tak raději sama. Pustit z vodítka a vyměnit zámky. Alkohol je začátek a čtyři pět piv denně pěkný start.
@klchudik promiňte,ale rozhodně nejsem tip co má může doma na vodítku,manžel má volnosti kolik chce. Tady šlo o to,že již poněkolikáté něco slíbil,že nebude pít,a že až se vrátí pojedeme na výlet..zareagovala jsem takto poprvé,jelikož už toho na mě bylo moc.myslim že to se může stát každému.
@jasemin26 ano samozřejmě, ale proč tedy hledáte odpovědi tady, když jak sama píšete, zareagovala jste tak poprvé, protože ve vás bouchly saze... možná, kdyby jste vypsala víc situací, možná tu odpověď najdete, když ale napíšete jen tu jednu aktuální, tak co čekáte?
Momentálně jste z vašeho muže udělala neschopného, nespolehlivého a necitlivého alkoholika, kterému vlastně na rodině vůbec nezáleží.
@marioneta246 ono se vlastně není čemu divit 🤷 koukněte jaká je doba...má doma manželku a malého chlapečka...on předpokládám je ten, co živí rodinu....taky má právo pustit páru, ať už sám s kamarády, nebo se ženou 🤷 a pokud se po 4 pivech nechová jak spitej magor, tak proč ne?...třeba zrovna tak se dokáže na chvíli odreagovat 🤦🤷
@klchudik zřejmě mě zajímaly názory i ostatních žen, nebo jsem se pouze potřebovala vypsat. Jak jsem již psala muž takový nebyl, je to teď poslední půlrok. ...to manželovo pití spolu budeme řešit,dost jsme si o tom promluvili...pokud vás můj příspěvek nějak pohoršil tak to se omlouvám, pouze jsem se potřebovala vypsat,a slyšet i jiné názory .
@jola777 neřekla jsem, že když je muž tak ať chlastá, říkám, že 4 piva mi nepřijdou moc...a pokud je pije třeba večer při televizi 🤷...
Taky jsem ta, co se stará o domácnost a naše dítko a chlapovi jsem fakt vděčná za to, že nás "živí", když rodičák stojí za 💩 on je ten, že když potřebuju, tak jde a koupí, to samé malému....
Ale přečtěte si znovu, co tady paní píše...piva doma ji přijdou ok, ale zrovna teď o víkendu jel za kamarádem...píše o kontretnim víkendu, nepíše tady jiné příhody...za poslední půl rok se rozlil, to co znamená? Že nepil vůbec a teď si dá 4 piva? Nebo že pil 1-2 a teď 4?
Nezlobte se na mě, ale když už chci tedy poradit, slyšet cizí názory, nebo si stěžovat na chlapa, tak se rozepisu víc, když už musím mít tu potřebu výblitku ze svého soukromého života. Teď čeká paní co? Že ji budeme litovat, jakého má doma prevíta a radit ji, ať ho kopne do prdele?
Ja mám názor na tento příspěvek takový, jako jsem napsala, tak mě kamenujte 🤷
@klchudik Není třeba tě kamenovat - viditelně si si sama vědoma, že v této diskuzi reaguješ afektivně.
Uber na plynu.
P.S.
Ne, 4 piva nejsou ok, takhle jede alkoholik, který si odmítá přiznat, že má problém.
A jeho žena tuší, že její partner lítá v průseru a jednoduše se jen přišla ujistit, že má oprávněné obavy.

Reagoval přesně tak, jak jsi mu nakládala ty