icon

Je normální opustit dítě pro nový život?

lauralaurinka
20. črc 2025

Jak to vnímáte? Opustili by jste své dítě a odstěhovali se pryč , i když by jste věděli že dojíždět bude pro vás " problém" . Mám kamarádku ( ne úplně blízkou) a ta svoje dítě nemá v péči , vychovává a upřednostňuje jen jedno dítě. Mě to přijde zvláštní takhle dítě opustit , odstěhovat se od něj daleko ( cca 6 hodin cesty autem).
Ona přizná, že má dvě děti, ale má milion výmluv proč druhé dítě nenavštěvuje.
Chce jen politivat a stěžovat si , ale realně nic neudělá . Je bez druhého dítěte 3 roky a pořád se vymlouvá, proč ho nemůže navštívit.
Hledá si přítele , ale už dva s ní ukončili vztah protože to nechápou .Je matka jen pro jedno dítě a další chce s novým partnerem.
Myslím, že většinou je muž, který dítě opustí.

Strana
z2
lauralaurinka
autor
21. črc 2025

Všem děkuji za reakce. Je zajímavé číst, kolik se vás postavilo na její stranu, kolik pochopení pro ni máte. Tolik pochopení nemá snad ani matka co kojí dítě ve dvou letech 🙂)
Nesuď, to tu bylo často. Takže ok, nikdo nesoudime ostatní když nevidíme celé pozadí,okolnosti. Mělo by to tedy platit vždy a ve všem. Situace jsou někdy pro rodiče hodně náročné .

janule0123
21. črc 2025

@lauralaurinka kolikrát za tím jsou věci o kterých okolí širší neví a ten koho se to týká se o tom nerad bavi,tak rekne neco jinyho … pokud se to netýká tebe.. neres… kamaradka vyrůstala tak, ze si deti rodiče rozdělili a nebylo to tak ze by matka chtela jen jedno…

zuzkasim
21. črc 2025
@lauralaurinka

Všem děkuji za reakce. Je zajímavé číst, kolik se vás postavilo na její stranu, kolik pochopení pro ni máte. Tolik pochopení nemá snad ani matka co kojí dítě ve dvou letech 🙂)
Nesuď, to tu bylo často. Takže ok, nikdo nesoudime ostatní když nevidíme celé pozadí,okolnosti. Mělo by to tedy platit vždy a ve všem. Situace jsou někdy pro rodiče hodně náročné .

@lauralaurinka Nechodila jsi v jejích botách, nech ji žít. Jestli dítě vychovává někdo, kdo ho má rád, je to tak aspoň pro něj dobře. Znám několik případů, kdy muž dělal ženě takové peklo, že ona se nakonec stáhla, ale k dítěti se choval dobře a vychovával ho s láskou... Stejně jako obráceně, znám případy, kdy otec dítě z různých důvodu nevídá a mluví třeba i o tom, že by chtěl, ale je to pro něj vlastně tak bolestivé, že to raději vytěsní...

enoli
21. črc 2025
@lauralaurinka

@lauralaurinka ono je taky možné, že neznáš všechny okolnosti - vzhledem k tomu, že máš potřebu život kamarádky/známé rozebírat veřejně na internetu, tak ti třeba ani nechce říct úplně všechno.

lauralaurinka
autor
21. črc 2025
@enoli

@lauralaurinka ono je taky možné, že neznáš všechny okolnosti - vzhledem k tomu, že máš potřebu život kamarádky/známé rozebírat veřejně na internetu, tak ti třeba ani nechce říct úplně všechno.

@enoli Tady řeší ženy své muže, řeší kdy spolu maji sex, podvádění , nevěru, řeší rodinu , vnitřní záležitosti.... To máš pocit, že řešit na internetu je vůči nim ok ? Když si každý tady může rozklikat kdo je, odkud pochází,.mrknout na fotky.... To je v pořádku?
Tohle není o tom co mě řekne ona , jak moc mě věří.
Vím, že ona na internetu řeší víc věcí, pro ni tohle není problém. Takže mohla jsem to napsat všeobecněji, ale jméno a nic jiného tu nezaznělo. Je anonymní víc než kdejaký muž, dítě tady v diskuzích.
A neřeším ji, chtěla jsem je pohled ostatních na situaci.

lauralaurinka
autor
21. črc 2025
@zuzkasim

@lauralaurinka Nechodila jsi v jejích botách, nech ji žít. Jestli dítě vychovává někdo, kdo ho má rád, je to tak aspoň pro něj dobře. Znám několik případů, kdy muž dělal ženě takové peklo, že ona se nakonec stáhla, ale k dítěti se choval dobře a vychovával ho s láskou... Stejně jako obráceně, znám případy, kdy otec dítě z různých důvodu nevídá a mluví třeba i o tom, že by chtěl, ale je to pro něj vlastně tak bolestivé, že to raději vytěsní...

@zuzkasim Nechávám ji žít neboj 🙂 Napsala jsi to hezky. Vím, že to tak často je. Na začátku jsem jí pomáhala, nabízela odvoz na návštěvu dítěte , ale ona vždy měla nějakou výmluvu. Když bych ji neznala blíž měla bych také pochopení.

tehulinka91
21. črc 2025

@lauralaurinka taky jsem jednu takovou poznala, měla dvě děti, každé s jiným a to mladší zkončilo v péči tchýně a to starší jí odebrali, matka s dětmi chodila po nocích po hospodách a přes den spali doma a otec se jen tvářil, že má zájem o dítě a stejně byl všude možně jen ne s dítětem (tak jednou za měsíc na víkend). A pak ještě jednu co jsem znala, byla vdaná měli jedno dítě, rozvedli se a matka chodila s dcerou do hospody a otec byl věčně někde na služebních cestách, matka pořád říkala jak dceru miluje a udělala by pro ní cokoliv, ale byla schopná ji nechat s cizím člověkem doma a bez jídla třeba i 12h. Nepochopím tohle chování ani u mužů ani u žen, je to smutné a bohužel to odnáší ty děti 💔 a pokud ani jeden z rodičů sám nic neudělá, tak ho nikdo nedonutí, bohužel.

izz76
22. črc 2025

@lauralaurinka Podle me to normalni neni a nenapadá me žádný důvod proč se přestat zajímat o své děti.

elvira
23. črc 2025

Normální to není, ale kdo jsme, abychom soudili? Známá odešla z nekolikateho vztahu se třema dětmi, čtvrté nechala v péči tchýně. Nakonec to čtvrté dítě má nejlíp našlápnuto do života, matka se diví, že ten vztah je takový chladný. A to se neodstehovala úplně daleko, ale stejně se nenavštěvovali často.

budouci_maminka
23. črc 2025

Trochu nadnesene - dcerky spoluzacky rodice maji stridavku, maminka je fajn, obcas dame pri vyzvedavani kafe a musim rict, ze ji ten zivot v dobrem zavidim. Ma tyden uplne pro sebe - venuje ho sebepeci, seberozvoji, uklidu, vyletum, cteni a pak tyden, kdy je intenzivne s ditetem. S byvalym partnerem maji dobre vztahy, financne je na tom dobre, ma dobre ohodnocenou praci.
Dobrovolne se vzdala pulku casu s ditetem (jeji muz by pristoupil i na vylucnou peci) a teda zavidim kolik casu ma pro sebe a jak ji to prospelo 😅

tynuska77
23. črc 2025

@lauralaurinka já jsem třeba od své mámy utekla k tatovi. Nechala si oba bráchy a já bydlela s tátou a jeho rodinou.
Všude brečela jak ji strašně chybím,.ale ve finále ji víc chyběli ty alimenty, který přestala dostávat.
Vztah jsme mezi sebou nikdy neměli. V dospělosti jsme se snažili něco vybudovat, ale stejně to dopadlo tak, že už jsem ji 5 let neviděla, neslyšela o ní..

Strana
z2