Je tu někdo, kdo žije s přítelem jen kvůli dětem?
Je tu někdo,kdo žije s přítelem jen kvůli dětem? Každý z nás si zije svůj život... Po 10-ti letech zamilovanost opadla a každý si podnikáme,to co chceme...
@vendulka já jsem nikde nepsala, že on se snaží, ale z toho co tady píšeš mi zatím nepřišel žádný důvod tak silný, abych ti řekla, "to je zlý, rychle od něj".
Abych to shrnula, jestli jsem to dobře pochopila, tvůj muž je věčně v práci, moc se ti nevěnuje a nepomáhá ti, protože de facto skoro nemá kdy, navíc bys chtěla trošku neobvyklejší sex, byť sex jako takový není špatný... Nevím, co ti poradit, podle mě, když chceš změnu, měla bys začít u sebe, přestat tlačit na pilu a srovnat si priority... Třeba odejdeš a najdeš si někoho, který tě bude tahat na záchodky, ale zas budeš sama na děti, budeš je muset sama živit (nenamlouvej si, že ba to ti budou stačit alimenty), popř, si je s otcem střídat apod. Píšeš, že chceš manželství zachránit a v dalším příspěvku, že vlastně nevíš, jestli o to stojíš... To se pak těžko radí. Skoro všechny jsme ti tu poradily, ať o tom hlavně mluvíš s mužem (nevyčítáš, nepláčeš, nenadáváš, jen mluvíš, můžeš ho k nějaké akci sama navést, není vědma aby ti četl myšlenky).
On byl dřív nějak víc aktivnější, nebo je pořád stejný a tobě to jen začalo víc vadit?
A já si rozhodně myslím, že každá má právo být ve vztahu šťastná a spokojená, ale zároveň by si měla uvědomit, zda její nároky na muže nejsou už trochu přehnané (10 hodin v práci, pomáhat s dětma, pak někam vyrazit a dát si sex na záchodcích mi přijde tak trochu jak požadavek na supermana, představ si to opačně).
Trochu mi přijde, že se už po těch letech doma nudíš a čekáš, že tě někdo bude bavit. Najdi si vlastní koníčky, choď ven (třeba cvičit, ve fitkách jsou dětské koutky), domluv se s kamarádkou a hlídejte si navzájem - hoď se do pohody, dělej si radost tím, co tě baví, a podle mě muž se pak začne snažit taky 😉
ahoj,my jsme spolu jenkvůli dětem,ale nevím,jak dlouho to ještě vydržím.už fakt nemůžu.jsem již skoro sedm let namateřské,nemáme peníze (kdo má?)...martin to špatně snáší,nadává mi,že se válim doma,že on pracuje,vydělává i navíc,řekl mi,ať si jdu vydělat taky.sprostě nadává i před dětma,i že jsem neschopná,že je doma bordel,přitom já furt uklízím,je tady čisto.taky měvyhazuje z bytu,že je jeho-má pravduhypotéka je na něj.asi před půlrokem jsem zvolila cestu,žebudu mlčet a neprovokovat,tak vždycky když řve,tak sklopim hlavu a mlčim.ale je to horší a horší.prosím,nepište mi,že mám odejít atd,to vím,ale není to prostě možné.doufám,že tady najdu koníkovku,která je na tom podobně a budeme si moci popovídat....
Nečetla jsem příspěvky výš, takže nevím,co ti holky psaly nebo radily, ale prostě uchovávat vztah jen skrz děti je blbost, nakonec na to doplatí i ty děti, protože jsou citlivý a vycítí, když něco není ok. Ve vztahu je duležitý, aby se na něm pracovalo, aby jste se dokázali překvapit i po letech, aby jste trávili určitý chvilky jen sami dva a jako manželé abyste dál fungovali.
@sylvka tvůj manžel tě normálně psychicky týrá, od toho není už daleko k facce (pokud už kní nedošlo)... A další věc je, to, co píše big_el, umíš si představit, že se úplně stejně jednou budou chovat i tvoji synové ke své partnerce, popř dcera bude takové chování snášet, protože jim to přijde normální? Nebudu ti psát, ať odejdeš, ale řeš to, najdi si nějakou bezplatnou psychologickou pomoc nebo někoho, kdo pomáhá týraným ženám (i psychické týrání je týrání) a nenech se vtlačit do postoje, že za vše můžeš ty... A pokud jste manželé, tak to na koho je psaná hypotéka je naprosto jedno, nárok na byt máte oba...
@vendulka Upřímně se dovedu ztotožnit s tím, že někoho na mateřské svrbí prsty a potřebuje pracovat, něco dělat i mimo děti. Cesta i pro Tebe může být založení živnosti, podnikání. Třeba jsi na něco šikovná, nemusí se jednat o vysoké výnosy, ale jen o nějaký menší měsíční příspěvek. Bude to věc, která Ti odvede myšlenky od toho, že se jen staráš o děti, zaměstnáš se tím, dostaneš se do jiného prostředí a zároveň budeš pánem svého času. Zkus se podívat i po různých (klidně i rekvalifikačních) kurzech. Ta spokojenost se pak přelije i do partnerského vztahu (budeš na tom "podobně" jako manžel) a nebudeš trávit čas snahama o to, aby ses mu zavděčila. Dobré skutky se nikdy nedají dělat s očekáváním návratu nebo vděku. S tím budeš zklamaná vždycky 😉
@nnell nerekla bych ze mam prehnane naroky...to kdyz je doma nechci po nem tolik aby obcas doma udelal to ci ono...nechci to po nem denne...ale srat si na hlavu nehodlam..ja chapu ze je umaveny to ja taky...ale proste se mi nelibi ze kdyz je doma..tak se vali a ja makam stale kolem deti...varit obed o vikendu..uklidit...vi co.mi vadi ale nic moc s tim nedela...je to vesmes stejne...nerikam ze to resime porad a denne do nej hustim...jesrli to rwsime jednou dvakrat do roka?to preci neni spatny se ozvat ze bych uvitala ldyby prisel s tim ze nam objesnal stul v restauraci nebo na wellness ze si udelal v praci volno...tu moznost ma...prijde mi ze vlastne ty chlapy mame omlouvat za to ze jsou chlapy a jsou v uvozovkach pozadu a lini...
byl vzdycky takovej ze nebyl ten ldo s necim prijde...to jen v sexu...ale uz me to proste takto dal nebavi...problem je ten..ze i ldyz deti nebyly tak ksem chodila do prace starala se o domacnost a varila nam do prace obedy..neni to tim ze bych si ho tak naucila...vzdycky jsem to resila uz i pred x lety...nevim ze v hodne pripadech co mam kolem sebe se umi chlap dovtipit a tady to pomize jen na chvilku...taky mam narol byt unavena nebyt ve sve kuzi...jemu kdyz je zle je doma a staram se o nej...ze chci...ale kdyz me je zle nikoho to mezajima a dostanu jen radu ze mam byt rada ze chlap.ma praci a zivi nas...ok..ja kdyz vydelavala nestatal se taky a ze se ozvu mi prijde normalni...neco se mi nelibi resim to a nemavnu nad tim rukou
@werumka asi ano...pptrebuji se zamestnat i jinak...merikam ze chci aby mi za veceri ci vyprany pradlo pel ody...ale tak treba jesnou za pul roku prijit s tim ze dame deti babe a ze nam objednal pobyt nekde ze chce byt jen se mnou...kdyz muzu ja a jini muze i on...ale tak treba na to nekdy dojde...a omlouvat ho tim ze je chlap mi prijde prasteny
@vendulka dneska byl na ČT 2 krásný pořad modlitba za domov. U vás je to fakt asi tím, že máte pocit, že Vám něco uteklo a chtěla byste to dohnat, když jste spolu už od 15ti. Ale většina lidí si po takových doháněních stejnak uvědomí, že nejlíp jim je tam, kde mají svoje "doma" a kde na ně čeká někdo známý a mají tam jistotu. Já jsem si prošla taky takovým obdobím, kdy jsem chtěla všechno vyzkoušet, být nezadaná, užívat si. No, bavilo mě to asi půl roku a pak jsem přišla na to, že přece jen mi chybí někdo, ke komu se můžu vracet a s kým můžu sdílet takové to intimno. A taky se přikláním k názoru, že byste měla mít i činnost mimo domov, nějakou práci nebo dobrovolnictví, to je jedno, ale abyste z toho stereotypu být pořád doma chvíli vypadla a setkávala se i s jinými lidmi. Kamarádka třeba mateřskou nesla tak nějak všelijak, ne, že by nebyla ráda za zdravé dítě a šikovného manžela, ale když se jí naskytla příležitost, vrátila se po roce zpět do práce na částečný úvazek a je tak více spokojená.
@sylvka tak to je síla....
@vendulka přečti si příspěvek sylvka....nemyslím proto, že by jsi měla být za vše ráda, ale proto, že i když by sis našla nekoho jineho, nikdo ti nezaručí, že se nebude chovat tako tvuj buducí....navíc čím je chlap starší, tím se hůř přizpůsobuje...a s dvema detma, žádná výhra...a když se podíváš na nezadané chlapy 35+ tak bud maí závazky, nebo žijí s maminkou...taky žádný terno...
zkusila bych to urovnat s manželem.... 😉
@spuldar tím si projde hodně žen....i já to tak měla....v prvním vztahu...půl roku až rok super a pak mi bylo dost uzko a teskno a snažila se zapomenout na ex dalších cca 6 let....a to jsem si myslela, že ho nemiluju, že ho mám ráda jak bráchu 😉 njn...i to se stává....dnes jsme spokojená s manželem, taky má svoje...ale s prvním jsme nemeli deti a taky jsme byli mladí....a kdybych nemela manžela, holky fakt nevím, s kým bych byla, když to vidím kolem sebe....a to je mi 30 🙂
no diky vsem za rady...o to urovnani mi jde od zacatku ale s rim aby chtel a snazil se i on 🙂
nejak to zase zkusime a uvidime...nikdo nic zahazovat nechce...
@vendulka Jsou chlapi, kteří prostě neumí vyjadřovat to, co cítí, nezařídí pobyt, večeři apod ne proto, že by tu ženu nemilovali, ale proto, že jim prostě nedocvakne, že by to ta žena od nich čekala. Píšeš, že takový byl už předtím - no tak to se s tím holka budeš muset smířit, brala sis ho takového, tak nečekej, že se v tomhle po patnácti letech změní. Spíš naopak - čím víc s tím budeš prudit, tím víc ho otrávíš a nakonec o něj přijdeš.
Navíc si ve spoustě věcí protiřečíš. Osobně si myslím, že se prostě doma nudíš, nejsi dostatečně vyzrálá na to pochopit, o čem je dlouhodobý partnerský vztah a čekáš od něj něco, co se standardně děje v době randění, nikoli manželství.
Něco Ti povím: chlapa, kterej nechlastá, chce uživit rodinu, nezahejbá, by si každá normální ženská snažila udržet a ne ho prudit. Mně osobně by vadila ta dlouhá doba v práci, ale já jsem podnikavá osoba, takže bych neměla problém vyplnit tu chybějící část příjmu a muž by nemusel trávit noci v práci.
@somalicats souhlas...
@tarra27 Jednoho takovýho mám doma 🙂. Kytku přinese, jen když mám narozeniny nebo svátek, a na večeři jen ve dvou si zajdeme jen tehdy, když to zařídím já 🙂. Jeho to prostě nenapadne, že by mi to mohlo udělat radost, takže já si tu radost takhle udělám sama. A on jde, není to tak, že by byl naštvaný, že ho někam tahám, ale prostě to sám neumí.
@vendulka Nedá mi to a musím se přidat, jsme spolu s manželem od 16 let, je nám 32, máme dvě děti, na mateřské jsem už téměř 6 let. Nenapadlo by mě očekávat, že by mého manžela napadlo vymyslet pro nás romantický pobyt, s větší pravděpodobností bych čekala, že mi koupí třeba tiskárnu, nebo něco podobně "blbého". Nicméně by mě nenapadlo se kvůli tomu zlobit, vyčítat mu to či být zklamaná, spíš bych to brala jako srandu a později třeba jako historku pro děti....Chci tím říct, že vše je o našem očekávání o respektu k druhému a toleranci. Pokud chci, aby mě manžel pozval na romantický pobyt, prostě mu to řeknu, poprosím babičku o hlídání, sbalím nám věci a je to...
@somalicats Nechci to tu zjednodušovat a vypíchávat věty ale tohle mi prostě nedá. Věta: "chlapa, kterej nechlastá, chce uživit rodinu, nezahejbá, by si každá normální ženská snažila udržet a ne ho prudit" je prostě táááák hrozně smutná a příšerná že mi to nedá. To by mi jako mělo stačit že mě chlap nebije, nechodí do hospody, nepo.ukává okolo - protože chce uživit rodinu, protože domů nosí peníze?! To jsou nějaký pozitiva.... aha.... já byla vychovaná že to je samozřejmost. Kam jinam by je měl nosit než do svýho domu, svý rodině 😅
@achjonetusim No, pokud je ženská doma s dětma už školkovýma, což je evidentně tento případ, a chlap maká od nevidím do nevidím, aby je uživil, zatímco madam si válí doma šunky, nudí se a řeší, kam by si odskočila užít a jeho prudí, tak takovej chlap je fakt chudák. Já to taky považuju za normální, že chlap nechlastá, vydělává a nezahejbá, ale nepovažuju za normální, že mu ženská doma vysírá.
@somalicats souhlas! 🙂
@achjonetusim Ještě dodatek - tyhle typy paniček prostě chtějí chlapa, kterej je ojede na záchodku (to nejsou moje slova, ale slova vendulky), nejlíp je ještě čas od času seřeže, ale prostě je to chlap, zatímco ten blbec doma, co maká od nevidím do nevidím, jí je dobrej jen na ty prachy. Tyhle ženský fakt nemusím, toť celé. A šlo mi o to, že si prostě spousta ženskejch neváží toho, co doma má. Jestli všechny čekáte na prince na bílém koni, tak ti vyhynuli už v předminulém století 😀.
pruser je, že si nabijou pusu nejen ony ale i decka.....@somalicats
@tarra27 Bohužel, je to tak. NAkonec to odnesou ty děti.
@somalicats Na prince nečekám, hledala jsem chlapa. Věřim že většina z nás se nevdává ve dvaceti na růžovym obláčku. Hledala jsem chlapa co má srovnaný priority a hodnoty v životě podobně jako já. To co jsi vypsala jako pozitivní hodnoty muže (nechlastá, nebije mě, neloví trofeje atd.) nemám ani v požadavcích, jelikož by mě jejich existence u mýho partnera ani nenapadla.
Z těch pár příspěvku @vendulka je mi záhadou jak hned víš jak to doma maj, to bych nevyluštila ani s křišťálovou koulí. Respekt 😅
@achjonetusim jenže ty hodnoty a priority musí mít srovnané i žena 😉
no a vetsinou to pisou ty uslapnute doma co si mysli ze pro chlala delaji vse a jsou spokojeni a pritom si vesele uzivaji jinde...znam tyto pripady..osobne i tady z kone...
nejsem zadna namyslena panicka a asi jste mimo kdyz to vidite tak jak to vubec neni...chci pozornost a ta se mi jaksi nedostava...a nehodlam se smirovat s tim ze to je na ukor toho ze mame zaplatit hypoteku...ja zase nemusim tyto domaci "slepice" co se neumi odvazat...no kazdej at si zije jak chce...jeho vec...obcas by to chtelo si promluvit i s kamarady (ne kamaradkami) co od zen ocekavaji co chteji a co se jim libi...
koncim..nekdo me pochopil a nekdo si mele jen to svoje

@tarra27 ok zkusim za to nic nedam a uvidim...