Jít do vztahu s rozvedeným bez bydlení?
Ahoj, zajímaly by me nazory a zkušenosti. Přitel rozvedený, bydli v najemnim bytě. Od ex odešel s holým zadkem, nema nic a budoucnost nejistá. Nemá nic nasporeno , vse ponechal byvale ženě. Případné společně bydlení o kterém jsme se bavili bude hodně komplikované, problém s hypotékou nema zadne peníze.
Děsí mě budoucnost kdy muž v 42 letech nema nic vyřešené.
Šli by jste do toho nebo radeji couvnout? Je v poradku v tomhle věku začínat od začátku ?
@drep Ono i stačí diskuse na téma "jsem doma na rodičáku, chlap vydělává, platí hypo, dovolené, můj rodičák mi nechává jako kapesné, ale mně se to nelíbí, a chci víc" - a když při rozvodu ten chlap udělá granda, nechá jí všechno, jen aby měl od té semetriky už konečně pokoj, tak ho ještě vydírá dětma, a chudák chlap se pak ještě dozví, jak je neperspektivní a určitě by chtěl parazitovat na nové známosti 😀
Btw. ten můj měl SUV - tak nepraktický auto jsem v životě neviděla, a když jsme spolu někam jeli, řídila jsem raději já. On nebyl nikdy tak dobrý řidič, jako já, a teď s jeho onemocněním ho za volant radši nepouštím vůbec.
@somalicats jasný, to byla druhá věc, která mě napadla, stejně jako že jsou tu mraky diskuzí na téma “on vydělává víc než a doma nepřeloží stéblo a já jen lítám mezi prací, školkou a úklidem”. Dobrý plat/úspory/vlastní byt o kvalitě člověka nevypovídají nic. A nemluvě o tom, že můj muž, když si místo semetriky našel partnerku a parťačku, tak se vypracoval ve svém oboru prakticky nejvýš co mohl a má dneska fakt pěkný plat.
Naši, když se rozvedli, táta taky odešel jen s igelitkou někam do podnájmu… dnes je ženatý, slušně vydělává, má auto, byt v osobku a hypotéka je už taky splacená… Mamka se taky vdala, vzala si mladšího muže, měl tehdy 40, bydlel u matky, dnes můj otčím vydělává tolik, ze maminka nemusí chodit do práce a ještě mě i s mou dcerou každý rok zvou na drahou dovolenou k moři.. pokud není na práci levý a je ti s nim hezky, tak bych byla v klidu… jinak ho klidně pošli ke mně, zrovna si hledám hodnyho chlapa 😉
A co máš ve svém věku vyřešené a zajištěné ty?
Tak jestli očekáváš od muže materiální zajištění a on vydělává na tvůj vkus málo, tak do toho vztahu nechoď, protože bys mu vyčítala, že je loser, protože nemá nemovitost a ani pár mega na kontě.
Na druhou stranu, může mít potenciál se vypracovat. Ty ho pošleš do háje, protože není dost bohatý, pak ho potkáš za 10 let a bude mít nemovitost, hezké auto, rostoucí úspory, jezdit na drahé dovolené atp.
Byla jsem v podstatě ve stejné situaci jako Váš potencionální partner. Jen o dva roky mladší. Začínala jsem v nájmu na podzim 2018 od nuly, se dvěma dětmi. Resp. pár desítek tisíc jsem měla, ale padly na vybavení bytu. V roce 2019 jsem chtěla dětem dopřát dovolenou u moře, takže něco padlo i na ni. V prosinci 2020 jsem měla naspořeno natolik, že jsem měla 10% hodnoty bytu, který jsem chtěla koupit. Nechci se chlubit, jen je to příklad toho, že to jde, když se chce. Celkově mám pocit, že si žijeme dobře, byť výživné od bývalého manžela není moc vysoké, spíše naopak.
Záleží na tom, jakou má člověk práci, zda je schopný ušetřit - tedy ne jen na výši platu, ale přístupu, cílevědomosti apod. Jsou lidé, kterí vydělávají "dost", ale neušetří korunu, a naopak.
Samozřejmě u muže jde ještě o to, že zřejmě bude platit výživné.
Těžko radit, je to hrozně individuální. Ale obrázek o přístupu k penězům, k utrácení, si můžete udělat i podle jiných věcí hned v prvních pár měsících vztahu. Zjistíte, zda s tím chce něco udělat, nebo zda mu tento stav víceméně vyhovuje.
@evatk To máš asi opravdu hodně nadstandardní příjem nebo jste ty dva roky žili na krev (vyjma toho moře), když v rámci de facto roku a půl jsi dokázala našetřit 10% z ceny nemovitosti-když vezmu v potaz tehdejší ceny, tak min. cca 300 000. Jako samoživitelka v nájmu...většina samoživitelek je ráda, že jim koncem měsíce zbytek pár stovek na dlouhodobé úspory a výdaje jako pojištění, levná dovolená...
@ninive211 opravdu žádný mega příjem, do března 2019 3/4 úvazek, ani na krev. Žádné rozhazování, ale ani opačný extrém. Cena bytu byla mnohem nižší, než uvádíte 😉 . Bylo to těsně před zdražováním bytů a nárůstem úroků u hypoték.
Ale jak jsem psala, jde jen o příklad. Záleží hodně na tom, jak to má případný partner tazatelky v hlavě, zda s tím chce něco dělat, nebo je mu to jedno. Sama bych taky nestála o někoho, komu taková situace vyhovuje, A to nejsem typ ženské, která by chlapa ždímala a potřebovala část jeho příjmů pro sebe 🙂 .
Co Vám říká vaše intuice , než dat na názory druhých tak se ptejte sebe .
Hledáš partnera nebo živitele? Pokud partnera, je snad jedno, jaký má majetek. Měl by se být schopen postarat sám o sebe, ty taky. Láska snad neznamená, že jde někdo někoho dotovat, žijeme v 21. století.
Byla jsem na tom podobně jak tvůj partner. Odcházela jsem od ex taky s igelitkou. Byli jsme spolu 10let. 2 děti. Naklady vždy napůl. Financovala jsem jeho byt i pomáhala se stavbou domu. Bohužel jsme nebyli svoji, on o n3jakem vyrovnání nechtěl ani slyšet, já odcházím tak se starej!! Podotýkám že to byl rozchod z rozumu, nikdo jiný v tom nebyl. Ano měla jsem a mám něco našetřeno, ale nechtela jsem dětem ničit to domácí zázemí, aby to vzali v pohodě, abych ke ještě víc netrapila. Byly v té době malé. Ex ať si klidně vše odvezu...hmm sebrala jsem postel, mikrovlnku a myčku. Našla pronájem. Zařídila komplet celý byt. Pronajala jsem nám malou zahrádku a ještě zbývá na výlety a malou týdenní dovolenou. Máme stridavku, alimenty žádné, bydliště Praha, průměrný plat. Zeď mám pár měsíců partnera, a vůbec ho nenapadlo řešit co mám nebo nemám. Naopak se mě snaží pomáhat co to dá i kdyz sám je rozvedeny. Ale má být a slušnou práci. Jak už tady někdo psal, když jde o chlapa, žensky ofrnuji nosy, když jde o ženskou tak je to naprosto v pořádku...Já momentálně neplánují budoucnost s partnerem že bychom se brali, nebo spolu zili, takže jeho finance neřeším, ale vím, že kdyby k tomu došlo, zvládli bychom to.
Tak zas mas výhodu, ze můžete začít spolu od začátku… kdyby měl napůl hypotéku s ženou, 2 děti… tak to bude asi víc k zamyšlení … teď otázka proč ty peníze nemá - bydleli v najmu, cestovali… nebo je naházel do automatu, nechodil do práce ..: nebo úplně normální rozumnej borec, kterej měl do teď jiný priority … zkus a uvidíš jak funguje a po tom začni přemýšlet 😎pripdne co on od toho vztahu čeká.. co ty …
Nesla bych s rozvedeným už z toho důvodu, že si bývalka bere od něj maximum financí, navíc pokud má děti, rak alimenty. To jsou často takoví ti floutci, jen zábava, nechtějí se vázat, protože stejně nemají co nabídnout.....Záleží co to je ua chlapa, třeba mu křivdím🙂. Třeba je slušný a snaživý..... Třeba se po tom rozvodu potřebuje trošku otřepat....

@zanett ptala jsem se proto, že kdyby tu byla opačná diskuze “mám po rozvodu holej zadek a chlap mě nechce jenom proto, že jsem chudá”, tak jsem si 100% jistá, jak by se tu ženy rozohňovaly, že je debil. Já jsem svého muže nikdy nedotovala, nebo nemám ten pocit, ale samozřejmě pokud jsem si vybrala dovolenou šitou na můj plat, tak se z mého účtu platila větší část, ale my od začátku peníze brali jako naše. Ale já jsem ta holka, co ji debil na lamborghini neutáhne , můj muž mě sbalil na to, jak dokázal precizně a neuvěřitelně rychle nasetovat dialýzu a ještě mi u toho odasistovat kanylaci.