icon

Jsem divná, když manžel má středověké názory?

31. kvě 2023

Ahoj, manžel vyrůstal na vesnici a jeho názory na společné soužití někdy nepřekročily středověké rysy. A tak chci vědět, jestli jsou všichni blázni jenom já letadlo nebo co si myslíte vy. Večerní klasika, uvarim večeři, volám manžela k veceri ( je na dvoře,poflakuje se s pivem a už má hladinku ). Říká, že jíst nechce. Ok, dám jídlo dětem, najím se, Peru, uklízím, zalivám zahradu. Manžel se mezitím přesune dovnitř hluboce uražen, že mu to rizoto nejdu nabrat na talíř. Nabídnu se mu,odmítne. Když dojí, poprosím ho, aby zbytek jídla v kastrolu da do lednice. Začne řvát, co si dovoluju, jestli jsem ženská nebo chlap atd. Mně na tom teda nepřijde nic divného, jim poslední, tak sklidím jídlo. Manžel začal být ale fakt hnusnej. Křičel atd. Pak mi řekl, že se mnou nechce jet na dovolenou atd. Jsem divná ?

Strana
z2
verunkanatalka
31. kvě 2023

Co na to říct? Kdybych chtěla být hnusná, tak ti řeknu že si divná…A ne protože chceš po manželovi naprosto běžné věci, ale proto, že s takovým kreténem jsi…

kamino
31. kvě 2023

A takový je jak dlouho?

klokanka31
31. kvě 2023

Jestli máš možnost tak zdrhej

werik153
31. kvě 2023

Dneska jsou s tou dovolenou nějaké večerní erupce 😀
Bohužel, jestli tak vyrůstal....já se taky nestačím doma divit....

lichozroutsudy
31. kvě 2023

No, ja si myslim, ze tak nejak nazral cas na to, aby sis rekla, jestli chces s takovym buranem zit dal. On se nezmeni.

mimco
31. kvě 2023

Takové hovado bych vykopla chrápat někam do stodoly, proboha svatého, raději být do smrti sama, než prát trenky takovému koko.ovi🤦‍♀️, promiň

eviicka
31. kvě 2023

@kamino záhyby mě zajímalo, jestli to přišlo teď, s manželstvím (když ptáčka lapají...) nebo takový byl vždycky.
Jinak i na vesnicích středověk už dávno skončil... a opravdu bys s ním chtěla na tu dovolenou jet?

jana7ka
31. kvě 2023

A v takovém prostředí chceš vychovávat děti? 😢

laxesis
31. kvě 2023

Já si tady pořád dokola opakuju, jestli se mi to nezdá.... copak si opravdu ženské vážíme samy sebe tak strašně málo, abychom dobrovolně setrvávaly v takových vztazích? Vždyť to tu člověk čte skoro každý den, to je k pláči. Chlap tohoto typu má hnít někde sám, rozhodně okolo sebe nemá mít ženu a nedejbože děti. Hnus.

cherie24
31. kvě 2023

A dokážeš se mu vymezit? Dokážeš mu říct, že nejsi jeho služka ani matka a není tvojí povinností tohle dělat a poslouchat? Pošleš ho někdy tam, kam ani slunce nesvítí, když do tebe reje? My jsme třeba nedávno měli doma brigádu, všichni něco dělali, já už měla hotovo, tak jsem se jala toho, že půjdu sázet stromky. A můj chlap mě ještě sprdnul, že házím hlínu špatnou lopatou a že to snad vidím, že to není lopata na hlínu. Tak jsem se nejdřív v klidu zeptala, jestli snad vypadám jako nějaký dělník, co denně hází lopatou a ví, na co jaká lopata je. K tomu měl nějaký poznámky, tak jsem ho normálně poslala do háje 😆 Ale ne nijak hnusně a večer se pak popíjelo, já šla uspat děti a partner ostatním říkal, že je rád, že jsem vzpurná a že se nenechám a občas ho územním. Že se mu to líbí a že to někdy potřebuje. Ono je to zřejmě důležité, u někoho obzvlášť. 😉

klokanka31
31. kvě 2023

@laxesis Možná hodně žen nemá odvahu takového chlapa poslat do kopru. Ať už kvůli financím, kvůli dětem...

tinaprofi
31. kvě 2023

To pos*ali uz jeho rodice... To nesouvisi s vesnici. Kdyz jsou rodice hova*a, predavaji tyhle super hovadsky schopnosti dal... 🙂) cernej petr, stava se

laxesis
31. kvě 2023

@klokanka31 Njn, začarovaný kruh :(

j.a.n.i
1. čer 2023

@tinaprofi No a ten, kdo si ho vybral za partnera podle tebe za svuj výběr nemůže? Ono, kdyby si s nim nikdo další nedelal deti, tak se kruh pretne.

sigyn
1. čer 2023

A proč s ním vlastně jste? K čemu přesně je takové líné pijácké klíště? Stačí si najít normálního chlapa, aby i děti viděly, že je normální, že si partneři vzájemné pomáhají a neponižují se..

lacehea
1. čer 2023

No asi tak jak ti to vsechny napsaly, jestli mas moznost, tak odejdi a vychovej deti jinak.

kakba
1. čer 2023

Tohle me rict muj muz- coz nerekne, prestavam mu varit, prat a delat sluzku. Poslala bych ho do takove velke riti, do ktere by se sam vlezl. Nejhorsi je, ze znam takovych chlapu hodne

lucyruckova
1. čer 2023

Debil no. 🙂 tohle mi říct chlap, tak ví, že skončil. Btw jsem taky z vesnice, dokonce mám vysokou školu a manažerskou pozici :D takže s vesnicí to fakt nesouvisí.

tinaprofi
1. čer 2023

@j.a.n.i jednoznacne nejblbejsi komentar... Prozradim ti tajemstvi... Lide se meni. Nekdy k horsimu, jindy k lepsimu.

levandule_k
1. čer 2023

Chová se k tobě jak ke kusu hadru. Normální to není. Navíc má problém s alkoholem, který pravděpodobně násobí agresivitu. S alkoholikem se žít nedá. Nicměně za alkoholem může být neléčená deprese, ale pokud svůj vztah nebude chtít řešit, nezměníš, nezachraníš, jenom si podeláš život a také ho podeláš dětem. Rozvod není prohra, je to příležitost. Já bych v tom nezůstala.

nat
1. čer 2023

Tak to by udelal jednou a sel by,doba hodne pokrocila a zenske uz davno nejsou sluzky a pokud udrzi lahev s pivem udrzi i naberacku nebo varecku...Promite ale jak se vubec muzete na tohle ptat??? Pokud se takto chova skoro napity ,tak to uz o necem svedci...A myslim,ze nebude k tomu daleko az se zase napijde,ze VAm jednu da.....

mourovatakocka
1. čer 2023

Jo, jsi divná. Protože s tímhle materiálem žiješ a co hůř, máš i děti.

bubbi
1. čer 2023

Celý život se řídím pravidlem, že si každý ke mně dovolí jenom to, co mu dovolím já. Zkus se tím řídit taky, ale pokud nebude chtít pochopit, že není nic ponižujícího na tom, když občas přiloží ruku k dílu (ze začátku by stačilo uklidit si po sobě aspoň ten blbý kastrol!), tak se fakt zamysli, jestli chceš tohle snášet celý život.

alice180
1. čer 2023

@tinaprofi naprosto souhlasím, nektere reakce jsou pro mě zarážející. Člověk přece neni od 18 stejný až do důchodu. Vyvíjí se, mění se. Meni ho životní situace a role. Stejně tak jako napadání osoby, která s takovým člověkem žije. Nejprve si i ten člověk v tom vztahu musí uvědomit, že takhle se mu to zacházení nelíbí a chce to změnit.

j.a.n.i
1. čer 2023

@tinaprofi Lidi se v zakladu nemeni, s vyjimkou propuknuti dusevniho onemocnění...

alice180
1. čer 2023

@j.a.n.i základní charakterové vlastnosti se moc nemění, ale během života se ti mění priority a hodnoty, tím jak sbirame zkušenosti se měníme, jak v chování tak v přístupech.

zanett
1. čer 2023

Autorko, ty jsi ta, co tu nedavno zakladala diskuzi o tom, ze manzel s ni nechce jet na dovolenou? Jestli jsi to ty, tak nechapu, co cekas, ze ti rekneme. Zijes s buranem a je mi lito deti, ze v tom museji vyrustat a utvareji si vzory pro sve budouci chovani. Tyhle sra*ky se prenaseji z generace na generaci...s takovou ten stredovek nevymytime.

j.a.n.i
1. čer 2023

@alice180 Přesně tak a pokud jsou ty zakladni charakterové vlastnosti ok, tak zustanou i pri zmenach priotit.

pavlinar
1. čer 2023

@tinaprofi ano, lidi se meni. Zajimalo by me vyjadreni autorky, zda to byval empaticky gentleman, bez naznaku podobneho chovani, a postupne se z nej vyvynulo "tohle".

jarla
2. čer 2023

Byl takový vždy nebo až teď, nebo se takhle chová jen když má "hladinku"?

Strana
z2