Jsem na dně. . Co dál, poradíte?

6. kvě 2020

Mam manžela jsme spolu 5 let. Ja mam z prvniho manželství 2 velké deti. On ma z predesleho vztahu dite. Spolecne mame ted miminko. Náš vztah na na nule. Je to tak 2 mesice co manzel doslova o me ztratil veškerý zájem jak po citové tak sexuální. Nesahne na me neda pusu nic . Nema chut se mnou ani travit čas. Kdyz si jde sednout k filmu na gauc kde jsem ja sedne si na druhy konec aby se me asi nahodou nedotkl. Nechapu co se s nim stalo:( tisickrat jsem s nim mluvila ale v podstate nevim nic. . . Uz dal takto nemohu. I na fb si me zablokoval pry nechce cumet vecne na to co tam pridavam, pritom tam dam jednou za mesic fotku jak malej roste :( je zajimave ze ex si neblokne to ji komentuje, lajkuje vse i mym kamaradkam. Nejsem hysterka, staram se o domacnost, varim, se vsim pomohu i na zahrade kdyz pptrebuje co dal poradte? Takto zit bez citu neumim:(

viridie
6. kvě 2020

Ahoj.🙂 No, evidentně manžela něco "žere" nebo je něco jinak.Změna byla náhlá ? Postupná ? Navrhuju se stoickým klidem zasednout ke stolu, zeptat se, co teda, že ti to takto nevyhovuje a jak to bude dál/zda se něco neděje.Že současná situace ti nevyhovuje a žádáš o otevřenou komunikaci, ať může být jakkoliv bolestná. Ale že by ses ráda zařídila. Dala bych mu nějaký čas na vyjádření a pokud z něj nic kloudného nevypadne a budete/bude tě držet takto v limbu....přemýšlela bych vážne o smyslu vašeho vztahu.Držím ti moc palce,ať to nějak úspěšně pořešíte 🍀

autor
6. kvě 2020

@viridie menší problémy byli už dřív ale to ma každý vztah nějaký ten mráček. Manzel mi navíc pred týdnem kdyz sedel venku a ja za nim prisla si promluvit, řekl ze ho to se mnou nebaví ani rodinny zivot ze polud by mel milenku ze mi to stejne nepřizná. Z nej nic jineho uz nevypadlo ani nevypadne. Neváží si rodinneho zivota. Tohle opravdu adi nemá smysl zachranovat protoze to bude jen z me strany:(bez citu, sexu ja žít nedokazu ve vztahu.

viridie
6. kvě 2020

Ach jo,to je mi líto...Ale on tedy evidentně o vztah tedy nestojí a dohodla bych si tedy podmínky rozchodu a jak péče o miminko,doufám, že alespoň v tomto manžel bude solidní a fér.Drž se,holka 😘

autor
6. kvě 2020

@viridie snad se dohodneme, je mi hrozne smutno ze podruhé se vztah rozpadl. Rikam si co delam špatně. Asi jsem az moc pečlivá. 3 deti, sama. . :(

codal
6. kvě 2020

No tak to je mazec:(.. to mimimko bylo plánované? Pokud už měl starší dite, tak se mu očividně nechtělo vracet do období plenek, je to pro něj otravné a ty ses pro něj stala z manželky a milenky jen matkou. Myslím, že tím, jak ti řekl, že ho rodinný zivot nebaví, vysvětlil vše. A ani tu milenku bych nevylučovala. Je mi to líto ❤️!

ninive211
6. kvě 2020

Evidentně vztah je u konce a nemá smysl., to, že si tě jak malej kluk zablokuje i na FB, to je taky další znak. Chce se od tebe odříznout. Mrzí mě to, ale aby vztah měl smysl, musí se snažit oba, nejen jeden. Na jednu stranu nemá smysl hned zbaběle utíkat při prvním problému, ale tady očividně veškerá komunikace vázne, ochota trávit společný čas a podílet se na domácnosti atd. není...bude vám lépe bez něj.

autor
6. kvě 2020

@codal podvádění uz se u nas resilo v roce 2017 na to jsem přišla. U byvaleho delal to samé co mě. Ale ja tomu nevěřila růžově brýle. Miminko chtel pak nechtěl a dokola. Nakonec jsem byla těhotná a on me tlacil na potrat. Za malyho je rad miluje ho, ale tim jeho city končí. Na jednu stranu si rikam ze mam zničený život. Jsem neponaucitelna asi z chlapů. Manzel ma firmu, po financni strance si žijeme velice nadstandartne. Ale otazka jak se postaví ke vsemu dál. Pro me je nejhorsi ze city, lásku jsem nedostavala ani jako dite a v dospelosti o ni musim prosit na kolenou pomalu:( asi mam magnet na takovy chlapi:(

autor
6. kvě 2020

@ninive211 kdyz potrebuji pomoc neudela to a kdyz uz tak po desate kdy mu to reknu na vse jsem sama. Deti, vareni, malej, uklid. Tohle ja uz nadale i tak nesnesu. Chlap prijde a jde se zavrit do kancelare a drepi tam. Nezajima ho nic. Zadne povídání, pomoc. On kdyz piskne ze pptrebuje letim. Furt se snazim ukázat ze vse zvládnu

cikitkapb
6. kvě 2020

A teď sis sama odpověděla. Máš nedostatek lásky. Jsi vděčná, kdyžtě má někdo rád, a tak se zamiluješ do každýho, kdo tvoje city opětuje. I když to nemyslí vážně. Až si tohle vyřešíš, pak přestaneš přitahovat tenhle typ chlapů. 😉 Buď ráda, že se ti to stalo, dostáváš tím prostor na sobě pracovat.

autor
6. kvě 2020

@cikitkapb asi na tom neco je. Je to strašně těžké pro me. Musim zacit neco delat. Zda nejake terapie konicky . Popravde jak začít. .

shaun40
6. kvě 2020

Tak to zažíva už tři roky moje kamarádka. Manžel si odstěhoval i peřiny do jiného pokoje.Před vánoci zjistila že má vztah z o16 let mladší kolegyni.Mají děti 7a 14 let.V únoru požádala o rozvod a na druhý týden to šla stáhnout.Vysvětlila mi to tím že ona nebude žit z jednoho platu že s nim bude kvůli financim (není to žádný prachaty chlap je dělník ) .Neměla sex už dva roky zdůvodnil milenku tim že ona je tlusta.On je Slovák. Kdyby ho vyhodila tak by neměl kam jít barák se zahradou je její dostala ho jako dar od rodičů. Jsou spolu 15let.Já bych ho vykopla nechápu ji .Nikdy jsem neslyšela aby spolu neměli manžele dva roky sex.A on ji tvrdi že už tu mladu milenku opustil rozvádět se on nechce.Ale chladný je k ni i na dále.

codal
6. kvě 2020

Pokud dítě nechtěl a hnal tě na potrat, tak je to jasný. Nechtěl do toho znova jít, chtěl si užívat a rodinný život byl pro něj asi vždycky nuda jak s tebou, tak v předešlém vztahu. A pokud tebe i bývalou podváděl, tak to o něm něco svědčí, asi se to dalo trochu čekat. Prostě absolutně nerodinný typ. A to, že malého miluje, podle čeho tak soudíš? Že to řekl? Kdyby ho miloval, tak si s ním hraje, věnuje se mu. On miluje očividně jen sám sebe a zřejmě to tak bylo vždycky:(.

autor
6. kvě 2020

@shaun40 tak bez sexu a společného spaní jsem taky. Coz je pro me hrozný. Pripadam si jjak blbec co dostane city, sex za odměnu:( jak jsem mela v roce 2017 podezření ze nekoho ma a opravdu to prasklo. Ted mam ted stejný svirajici pocit. Nejhorsi je ze svádí vinu na me ze jsem vse po*rala. Nerikam ze jsem svatá ale ma naklizeno, uvareno, napeceno. O deti ppstarano, ukoly, zahrada posekana , zalivam kytky mame okrasnou zahradu. Vse udelam, opravdu vse. O jeho dite coa ve stridave se staram perfektne, ma vse co me deti . Nedelam rozdily. Jemu tohle vyhovuje . On je chudinka unavenej, oan ppdnikatel. Ja jsem doma na matersky a jen se valim podle nej u tv. Kdyz reknu ze to vsechno kolem se udelalo samo tak se mi zacne smat do obliceje ze jsem hrozna chudinka. Prostě jak s blbcem se baví a vysmeje se.

autor
6. kvě 2020

@codal ano co jsi napsala na tom neco je. . Je to jedinacek a fakt si neváží kvality rodiny a vztahu. Pptrebuje mit sluzku a hlavně aby byl servis ale drzela zobak.

ninive211
6. kvě 2020

S takovým píp bych nebyla ani minutu, ten chlap si tě vůbec neváží a akorát tě využívá, jako služku, však jsi to teď napsala. Naopak bych se vykašlala na tomu vyvařovat prát, uklízet. Vždyť si to nezaslouží!!! Co ON naposledy udělal pro TEBE? Neberu to, že chodí do práce, podniká (to dělá pro sebe)

viridie
6. kvě 2020

Jenže,ono to tak bohužel nefunguje.Respektive správný muž ocení hospodyňku a dobrou matku, ale je potřeba mít i velkou dávkuu asertivity, vyvažovat to "býti potvorou",nastavit hranice a nespadnout jen do role služky a onuce, co se doprošuje vděku a lásky. Mne to trvalo dlouhé roky se z tohoto hrozného cyklu vymanit, posílily mne až zkušenosti, nějak jsem taky dozrála a rovněž jsem potkala muže, se kterým se dalo "pracovat". Sumasumárum,je potřeba nastavit hranice už od začátku vztahu, ničeho se nedoprošovat a neslevovat na elementárních vlastnostech partnera.Držím palec !

marta_kovar
6. kvě 2020

Asi si odpověděla. Má všechno. Proto má všechno na háku. Kdyby neměl ženu jako jsi ty, tak by třeba názor změnil. Vůbec se nesnižuj k nějakému doprošování. Prostě proberte rozchod a utíkej od něj. Bude ti bez něho lépe a určitě se najde muž, který si tě bude vážit. Pokud podváděl svou ex, tak se asi nezmění. Přeji hodně sil. ❤️

autor
6. kvě 2020

@ninive211 co udelal pro me?? Nic ani k narozeninam mi nepopreje. . Moc hezky mluvil a choval se na zacatku. . Hold najivka prahnoucí po citech. Mam deti miluji je. . Ale zaroven jsem totalne unavena a vyrizena psychicky a na dne. Tahne se to se mnou cely život. Rikam to neni chlap co si váží rodiny?? Se třemi dětmi jsem odsouzena uz. . :(

cikitkapb
6. kvě 2020

Čím víc informací píšeš, tím je to nad slunce jasnější. Jen ty to nechceš vidět. On má všechno, postaráš se o něj, o děti, o barák, o všechno... takže v tuhle chvíli je pro tebe absolutně postradatelný, protože i masturbaci asi zvládneš. Nemá pocit, že by byl potřebnej, a to je pro chlapa rána pod pás. Málokterej má rád soběstačný ženy. Je v mužských genech zakódóváno, že se mají postarat o ženu, ale proč by to dělal, když ona to zvládá. Tak je jasný, že ho to s tebou nebavil, když nemá nic na práci. 🤷🏻‍♀️ To je můj pohled na věc.

codal
6. kvě 2020

Zřejmě to byl maminčin mazlík, pro kterého maminka dělala první poslední a on si na to zvykl. Máma hotel, to je často kámen úrazu dnešních můžu. To se blbě mění. A teď se najednou tvá pozornost a servis přesunul na mimimko a to je pro něj velká facka. Nedej bože, aby musel dělat něco navíc. Je mi to líto, ale líp ti bude bez něj.

cikitkapb
6. kvě 2020

@marta_kovar Dokud si holka nevyřeší svůj problém táhnoucí se z dětství, tak se lepší chlap pro ní nenajde. Jo možná teď, chvíli po rozchodu by našla někoho, kdo by jí politoval, pochopil, a ona by se do něj zase zamilovala... A zase by to skončilo tady. Ať už s dalším prckem, nebo bez něj.

autor
6. kvě 2020

@cikitkapb on podnika a je od rana do vecera pryc. Vse chtel, kytky, zeleninu atd ale vse delam ja. On ma tolik prace co je potreba udelat , stoji to tady 3 roky. Na vse ma materiál pripravenej ale je linej to udelat.

cikitkapb
6. kvě 2020

Proč by měl něco dělat? Moc dobře ví, že to jednou dospěje do bodu, kdy tě to bude štvát tak moc, že se o to zase postaráš. Ať už sama, nebo si na to někoho najmeš. 🤷🏻‍♀️ Ale za tohle ai holka můžeš sama, promiň. 😉

marta_kovar
6. kvě 2020

@cikitkapb Samozřejmě. Je potřeba aby získala sama v sobě důvěru a získala sebevědomí a uvědomila si, že takové muže mít nemůže. Bohužel je pravda, že tento problém má hodně žen už z dětství kde vidí jak se otec choval k matce.
Ale až si sama srovná priority a získá sama v sebe důvěru tak se určitě nějaký skvělý muž najde. A já ji to přeji. 😊

ninive211
6. kvě 2020

To je bohužel chyba spousty žen s nízkým sebevědomím, bez lásky v rodině v dětství, že si myslí, že když je doma navařeno, napečeno, naklizeno...že si takhle "koupí" lásku muže. Bohužel, nekoupí. Základem zdravého vztahu je i sebeláska sama k sobě, umět si sebe vážit, znát svoje hodnoty, svoje hranice. Ty teď máš příležitost říct "a dost" a začít znovu...lépe. Dohodněte se na rozvodu, pokud možno v klidu,on zřejmě na to stejně čeká, jen zatím jemu pohodlné přežívat v tomto pseudovztahu, když má od tebe vlastně full servis....nahrazuješ mu matku (kór pokud píšeš, že je jedináček, jednoho mám doma, tak vím, některý věci jim prostě nedochází, i když já mám teda jiný materiál, co je pořádný, doma pomáhá sám od sebe-většinou, děti miluje, blbne s nima, mě dokáže ocenit, nebere věci jako samozřejmost). On ten první krok neudělá, jak ti sám přiznal,není rodinný typ, tak i kdyby měl milenku (jako že možná má), tak kní pravděpodobně (zatím) neuteče,protože na ten servis má tebe,milenku třeba na ten sex. Takže konec servisu, navrhnout rozvod a pryč od něj. A pak po rozvodu se nevrhat hned do náruče prvního,kdo na tebe mrkne, ale nejdřív zapracovat na sobě a na svém sebevědomí. Najít si koníčky (s dětmi a miminkem to může být pravda náročnější), zkusit najít nějakou spřízněnou duši v okolí, co by tě podržela...

autor
6. kvě 2020

@cikitkapb
@marta_kovar asi si za to mohu sama. Od miminka do 15 let jsem byla rodiči hodne týrané dite. Byla jsem odebrana a vychovavala me babička. Nesu si z dětství asi pocit ze vse musim udelat jinak to bude špatně. Fakt je to komplikované. Urcite jde zmenit neco v hlavě ale se zátěží z destvi a traumatem to nejde hned. Je to zacarovany kruh.

cikitkapb
6. kvě 2020

@marta_kovar Moc jí fandím, aby její touha po trvalém a kvalitním vztahu zvítězila nad touhou být milována teď a tady. Pak má šanci s tím opravdu hnout. Bohužel ze zkušeností kamarádek můžu říct, že ta touha po okamžité lásce je větší. 😔 A tak se holky pořád točí v bludným kruhu. Protože udělat něco pro lepší budoucnost, je bez okamžitého výsledku a navíc je to moc práce. 😔

marta_kovar
6. kvě 2020

@cikitkapb Jak psala paní výš, tak se doopravdy jedná o nějaký blok z dětství. Pokud doopravdy z toho kruhu nemůže sama ven, je lepší najít asi pomoc, která ji to sebevědomí pomůže zase najít. A ukázat ji, že ona není ta špatná a ta co by měla být služkou aby byla muži pochuti.
Je mi to líto. Ale věřím že se nějak dá dokupy. 😔

shaun40
6. kvě 2020

Je mi to líto .Ale já bych s takovým partnerem nebyla.Škoda strácet čas.Život máme jenom jeden a jsme na světe na chvíli měly by jsme ho prožit ve štěstí. Poradila bych poradnu ale nevím jak by jse k tomu postavil partner.

ninive211
6. kvě 2020

V tomto případě je pravděpodobně potřeba psycholog, který jediný pomůže, traumata jdou hluboko do dětství a máš naučené hodně špatné vztahové vzorce, tohle musíš odbourat, někdo ti musí ukázat cestu a nastavit zrcadlo. Jedině pak můžeš zkusit navázat nějaký nový vztah, jinak bych šla opět po té již (špatně) vyšlapané cestě, opět by to dopadlo stejně a následně bys ještě víc psychicky upadla. Takže psycholog, právník, rozvod a začít žít život pro sebe,kvůli sobě, ne kvůli někomu jinému (vyjma dětí,samozřejmě).je to důležité i pro ty děti, aby i ony si z dětství nenaučily nesprávné vzorce chování a netáhlo se to s nimi dál jako s tebou.