icon

Jsem na rodičovské dovolené. Přítel mě nutí do práce?

7. kvě 2024

Ahojky jsem na rodičáku, dceři budou v létě 2.Nastaveno mám na 3 roky že budu s malou doma.S tím že do práce se nemám kam vrátit a chtěla jsem si udělat kurz, aby moje možnosti uplatnění se na trhu práce byly snazší.Byli jsme tak s přítelem domluvený celou dobu.Ale teď přišel s tím že žádný kurz a chce abych šla do práce.Nejlépe ihned.Jenze to úplně nejde,zatím kojím a sice se to skončit už chystám, ale nedaří se.,za další chtěla jsem ten kurzJeho postoj se změnil jelikož při dnešních silenych cenách všeho prostě nevychazime .Nutno podotknout že děti máme celkem 3,dvě starší jsou s mým ex.Me připadá tento jeho postoj hnusný a podlý,žádný kurz si dělat nebudes a koukej mazat do práce.😞Bydlime na malém městečku a tady fakt nevím co bych kde šla dělat,navíc s takovým malým závislým dítětem kojenym.Přijde mi to hnusný, jsem z toho smutná a zlobim se na nej ,co vy na to ?

Strana
z5
tasimia
8. kvě 2024

@martinka_33 segra má dítě - diagnózy nejsem schopná přesně napsat je jich vice, které ji v noci z nervů vidličkou strhávalo omítku, tapety.
A další a další.
O spaní ani nemluvě (to snad mame v rodině) a zvládla si dodělat bakaláře. Do toho se musela stěhovat, protože si stěžovali sousedé, co si budeme Aja žije v noci. Hlavně v noci.
Takže buď se člověk zakousne, nebo se vymlouvá, že nemůže. Protože ma přeci dítě, které je takové a makové.

autor
8. kvě 2024

@enoli joooo tak to sem fakt čekala že se mě nechce no

ai30
8. kvě 2024

@martinka_33 Hele, ja mam znamou, co takhle pri detech studovala a podnikala, proste uzasne a super 'dala jsem to ja, da to kazdy, proste jsem drela' a realne to je tak, ze uz od miminka se u nich rano po probuzeni zapla televize a vecer pres spankem se vypla, venku dostalo decko do ruky tablet, aby mela klid. Hlavne by deti nikdy nedala do instituci, protoze potrebujou, aby je rozvijela maminka. 😅 Takze ja tyhle storky o tom, jak nekdo zvladl vystudovat deset vysokych skol, starat se samostatne o pet deti a ma vzdycky napeceno, beru s velkou velkou rezervou.

tasimia
8. kvě 2024

@ai30 no tak 10 vysokých škol, a dodělat si jednu nebo dálkově kurz, je vážně rozdil :D.

martinka_33
8. kvě 2024

@enoli horší je kdyz na to mahi partneři rozdílný názor. Když jeden se s pokojí s tim ze má min ale pohodu a druhy chce makat a mit vic. Pak ale ten co chce vic musi maknout a ne rict ze chce vic osobniho volna a tahni do prace ty... To je jako muj ex nechapal proc mam problem po nocni hlidat hyperaktivni batole a k tomu mimino, kdyz na te nocni mam 3 a pul hodiny na odpocinek tak proc po ni chci spat... On takhle mel 3 nocni a mezi tim 3 denni ve skleniku a byl s tim ok, on na to energii mel ja ne. Ja jsem po odchodu od nej 2 mesice prakticky jen spala 😅

autor
8. kvě 2024

@alianan přesně

20190418
8. kvě 2024

A co si od toho kurzu slibujes? Možná se pletu, ale co jsem byla hospitalizovana se synem v nemocnici, tak mi přišlo, že sanitarka je ta poslední tam. V podstate jen prevleka postele a nosi jídlo. To taky žádné terno platove ani ve smyslu seberealizace nebude. Navic dojíždění. K tomuto bych svoji budoucnost teda neupinala. Lepší fabrika za barakem, domu s cistou hlavou a po večerech případně studoval neco perspektivnejsiho. Ale ted musis hlavne řešit vasi aktualni sitauvi a ta je prostě taková, že nevychazite s penězi. U 2r dítěte není kojení prekazkou v práci. Nakojis rano a vecer a mezitim muzes normálně pracovat. Ja sla do prace v synove roce a nijak to negativne kojeni neovlivnilo. Takže vymluva. Bydlite 40km od Brna, takže tam bude urcite hodně rodinnych domu a najit nekoho na uklid je fakt těžké. Udelej si inzeraty, napoj se na mistni FB skupinky a za uklid ti utrhnou ruce. Dcera muze s tebou nebo ji treba mohou pohlídat starší sourozenci (nevim kolik jim je) nebo se proste nějak vymenit s muzem. Pokud prijde z práce v 19:00, tak v ni asi není od 7:00 a pokud je, tak pak ale ne každý den. Podle tvých reakci ses totalne zacyklila a absolutně odmitas jakekoliv jine reseni než ze budes s ditetem 24/7 doma a na podzim si udelas podle me docela zbytečný kurz. Ale tak to není postoj do dnešní doby a vaši finanční situace.

autor
8. kvě 2024

@zanett zanett noo jo,i o tom jsem už přemýšlela .On měl kdysi dvě práce ale byl úplně hotový ,táhl to 3, měsíce a prostě div nepadl na hubu .Chtěl jen doplatit půjčku co měl ,aby byl čistý .Myslel si že pak už bude lip.Jenze ouha je teď tak draho že to prostě je vše jiný a těžší..jo má léky na tlak ,na cholesterol ,úzkostma trpí ,v rodine samý infarkty ,potřebuje dlouho spát ,hovno mi pomůže na vše jsem sama a ještě mám makat ? A fakt mu není 60,nýbrž 29.tak a teď mluvte

la_amanita
8. kvě 2024

@zanett já plně chápu, že se tazatelka do práce v továrně nehrne. Protože kromě práce by jí na hrbu zůstaly i děti a domácnost a nulový čas na nějaký víkendový kurz a učení se, protože o víkendu by musela honit domácnost a učení s dětmi atd., a už slyším toho chlapa, nač nějaký kurz, však práci máš, já za tebe tvé povinnosti (WTF) dělat nebudu, blablabla, umím si to živě představit! Pak tazatelka bude trvale uvázaná někde, kde být nechce a bude se jí situace měnit ještě hůř, než teď. Zvláště pokud jde za měsíc na operaci, fakt skvělý čas shánět práci, pak prázdniny a kdo pokryje hlídání dětí během nich? Aha?

Tady zase ženská musí být tažná kobyla, aby jí náhodou někdo nepředhodil, že se fláká na rodičáku. S dítětem, co mu je rok a půl proboha, kam ho asi má vrznout, mimo město? Fakt jsou tu rádkyně chytré jak rádio.

Reálné řešení je zkrouhnout výdaje (ano, i na straně partnera), navýšit alimenty na starší děti a partner ať si v práci řekne o víc nebo ať si najde brigádu on, pokud není ochotný maknout doma a s dětmi. A toho kurzu se nevzdat.

martinka_33
8. kvě 2024

@20190418 tohle má každý jinak, já mam třeba fabriku nastaveniu jako posledni moznost kdyz uz nebude vubec nic jineho (a radsi bych si udelala kurz pro jinou, byt mene ohodnocenou praci) a nez uklizet, tak to radeji žebrat 😅 Ale nekdo jiny by zase nepracoval s lidmi anj za nic anebo by mu neslo pres prsty brigady typu moderator eroticke seznamky a ti ja bych delala v nouzi radeji nez ten uklid 🤣 To fakt radeji čučet na cizi ptaky a psat jak jsou sexy nez umyvat cizi ho*na z hajzlmisy 🤢

autor
8. kvě 2024

@tasimia dřív jsem si kurz dělat nechtěla,chtěla jsem být s malou dokud byla miminko .Kdyby jste věděli čím vším jsme si prošli aby jsme ji měli zamlklym těhotenstvím,spoustou bolesti omezenim a nevím čím vším tak taky pochopíte možná lip teď to co mi trhá srdce .

martinka_33
8. kvě 2024

To ale musis vysvetlut partnerovi, ze jestli chce vic penez, at makne on, ze ty jsi ok s tim co mate a chces si uzit dite.

ai30
8. kvě 2024

@tasimia Jo ja myslela, ze jde poznat, ze tech deset vysokych skol byla hyperbola. 😀 A jasne, zalezi na skole, ale nevim, jestli existuje nejaka, kde nepotrebujes hodiny a hodiny na prednasky, seminarky, studium a zkouskove ne kazde dite / ne kazda zivotni situace ti ty hodiny a hodiny casu dopreje. Souhlasim s tim, ze tazatelka nemusi za soucasne situace uplne hodit flintu do zita, ale na druhou stranu ty motivacni pribehy o vystudovanych vysokych skolach behem kojeni taky nejsou obvykle cely pribeh.

tasimia
8. kvě 2024

To si tady prošla každá druhá, bohužel. Já cekala na malou 10 let, několikrát neúspěšné umělé - nedostala jsem se pres 12tt.
Přesto jsem chodila na brigády a od dvou let jsem se vrátila do práce, protože bylo prostě třeba.
Chlap zdravotní problémy, a na tyhle věci jsme dva. Vždy.
Každopádně on se na všem podílí, malá je tatanek, doma uvaří, vypere.. s malou lítají po všech čertech 😂💗.
Takže ne, tohle vážně nemusíš vysvětlovat a nebuď útočná.
Bohužel je taková doba, když chcete děti, je třeba mít i na "banány".

martinka_33
8. kvě 2024

@ai30 protoze znam lidi co jim staci jednou precist skripta a maj zkousku v kapse, tem se to pak keca 🤣 Ale nejak jim nedochazi ze jsou i lidi, kteri potrebuji pro zdolani zkousky desitky hodin pripravy... Tem se studuje huř.

autor
8. kvě 2024

@tasimia tak ty tvoje banány miluju no🫣

tasimia
8. kvě 2024

Mě přijde, ze ty prostě ten finanční rozpočet zlepšit nechceš. Raději tu budeš poslouchat rady typu, ať si chlap najde druhou práci, protože fy potřebuješ sedět doma ;).

ele_nka
8. kvě 2024

Je tu spousta z nás co si bohužel něčím takovým prošla. Já mám za sebou 3 potraty z toho jeden v druhém trimestru a taky jsem při rodičáku chodila po brigádách, protože účty se platit musí. Tady jde o to, že z tvých odpovědí je cítit určitá zabejčenost...já si to nějak vysnila a jiná cesta není. Bohužel člověk míní, život mění. Nikdo tě nehoní hned na plnou šichtu do fabriky, ale vždycky je potřeba prostě sednou a zkusit najít nějaký kompromis,jakoje třeba ta brigáda. Navíc je to pro tebe super příležitost jak pomalu začít partnera začleňovat do péče o domácnost a děti.

tasimia
8. kvě 2024

@ai30 jo, to je fakt. Ono to někdy zní jako lazo plazo opak je pravdou. Segra padala na hubu, co si budeme.
Ale zase musím zaklepat měla podporu v nás a chlapovi.

autor
8. kvě 2024

@tasimia jo určitě,při mých možnostech bys taky asi mluvila jinak..nejsme město,jsou tu horší podmínky pro vše ,být v Praze jako dřív tak ani nepipnu asi ,ale takhle a bez toho hlídání to prostě je nemyslitelný .Já jsem v pasti a dost málo lidí mě asi pochopí .Ráda bych šla kdybych mohla a měla kam.O tom to ale není,pokud jste to četli celé .

martinka_33
8. kvě 2024

@tasimia ja nevim, me by vadilo kdyby me partner tlacil do neceho co nechci, jen protoze ON chce neco co me vlastne nechybi - to at si na to vydela sam... Zaroven ale musi b,t soudnost v tom, ze.kdyz uz nenk na zakladni veci, tak je potreba maknout, ale tu zivotni uroven mame nastavenou kazdy jinak... Jsem treba zjistila ze muj muz je schopnej klidne jist suchej chleba kdyz neni na maslo a to ja zas tu hranici mam teda výš 😀

autor
8. kvě 2024

@ele_nka už jsem se začala dívat po něčem ,není pravda že na to házím úplně vidle,od rána po něčem koukám ale zatím žádná slava .

mia5344
8. kvě 2024

Ono každý to má nějak těžké. Navíc pokud mimco bylo plánované a strašně moc chtěné tak jste měli propočítat rozpočet už před tím, než jste si ho pořídili 🤷 plat sanitáře může být tak kolem 30 hrubého? Plus rodicak a alimenty to není žádné terno, to je v dnešní době tak akorát fakt na to přežití... Ono je jednoduché teď sedět a nadávat jak se chlap nepodílí na chodu domácnosti.... Před třetím dítětem se podílel? Buď na něho dupni ať si najde líp placenou práci nebo se zvedni ty a vydělávej taky... Jste oba rodiče stejnou měrou. A pokud nezvládá jeden tak se holt musí zapojit i druhy. Tím, že budeš vyjmenovávat proč to nejde nepomůžeme nikomu (jen sobě abysis ospravedlnila proč to prostě nejde). Pro mě představa toho, že nemůžu dětem dopřát to co potřebuji (a i nad rámec nějaké radosti po kterých touží) je hrozná.

tasimia
8. kvě 2024

@martinka_33, no suchej chleba bych nejedla :D. Brr..
Každopádně pokud chce aby šla do prace, a psali výše, ze finančně nevychází je třeba, aby makla i ona.
Bohužel jim v domácnosti něco chybí.
Nevím jak jsou na tom třeba s rezervou, ze ok dodelej si kurz, máme něco našetřene to zvládneme.

Jako dneska to není o tom, ze chlap bude dělat od nevidím, do nevidím.
Jednou mají společnou domácnost, je tam nějaký problém, pojďme to do toho oba.

ele_nka
8. kvě 2024

Doporučuji fakt obepsat třeba místní skupiny na fb. Já bydlím na maloměstě a nejvíc brigád jsem si našla tam. Také máme vývěsku u obchodu a tam jsem napsala nabídku. Díky tomu se mi ozvali dva důchodci, kterým jsem chodila na nákup a vypomoc s větším úklidem a byla to hrozně fajn brigáda. 🙂

20190418
8. kvě 2024

@martinka_33 hele, nevím jak u vás, ale u mě doma teda hovna v záchodě neplavou...to, že má někdo paní na uklid/hospodyni neznamená, že celý týden než přijde serou na podlahu a vaří na stole...jde o to, že nemáš čas/chuť na ten celkový uklid a zaplatíš nekomu, aby to vzal z gruntu najednou a ty jsi mohla přijít do uklizeneho domu/bytz a užívat si těch par hodin než ti tam zase začnou děti drobit a chlap zafláká při vaření celou kuchyň. Naše hospodyně je profík se svými vychytanými pomocníky, tri hodinky uklízí, vezme si litr, svůj iphone, nasedne do poměrně noveho auta a jede na další domacnost. Po obede je doma, v kapse dvojku a může se v pohodě venovat svému synovi. To jako sanitarka by sis tech hoven teda uzila mnohem víc....ale to je jina diskuze.
Zakladatelka prostě bude tak dlouho hledat výmluvy až se dostanou do opravdu financnich problemu nebo chlapovi bouchnou nervy a pak uvidí, jak to najednou pujde pracovat i když mám kojene dítě a vůůůůbec žádné možnosti. Nepřeji jí to, ale nedivila bych se.

autor
8. kvě 2024

@20190418 ještě bych mohla po nocích dělat nějakou erotickou operátorku to bych možná zvládla 😁moje kamarádka to dělá a jestli nekeca tak je spokojena.Ale nevím co přítel by na to řekl, taky jak bych se cítila potom já ..ne každý na to má .Jo už přemýšlím o ledascem

alianan
8. kvě 2024

@mia5344 Už jsem to tu psala. 3otis. hrubého je na malém městě normální plat, ve fabrice více nedostane. A jako sanitář se může alespoň cítit potřebná a bude ji to bavit.

Já si nejsem jistá, jestli uplně znáte reálie malého města. Tady o uklid nikdo nemá zájem, ono ani není z čeho platit uklízečku, platy tu jsou nízké. Důchodcům buď nakoupí rodina nebo třeba soused, není potřeba hledat někoho brigádně. Hlídání dětí také fungovat nebude, tím jak tu jsou nízké platy, nikdo do práce nespěchá a hlídání není potřeba. Toto jsou všechno brigády pro větší města nebo místa, kde jsou vyšší platy.

Co občas kouknu na stránky města, tak se po ženskou je brigáda akorát v hospodě, doplňování zboží v kaufu a pro chlapy různá výpomoc na stavbě, sádrokartony a tak.

alianan
8. kvě 2024

Já si zkusila v mém okolí najít práci na zkrácený uvazek a tak mi to našlo pouze nějaké call centrum pochybné firmy, ale asi spíš potravinové doplňky než erotické hovory.😅

alianan
8. kvě 2024

Schválně jsem koukla na volná místa v mém okolí a administrativa, prodavač, operátor výroby v různých fabrikách....vše kolem 30tis. hrubého.
Akorát řezník má 40.tis.

Fabrika v 50km vzdálením městě nabízí 48tis. Ale dost špatné dojíždění, neznám nikoho, kdo by tam dojížděl.

Strana
z5