icon

Jsme s přítelem 10 let, máme dvě děti a svatba pořád nic

medulla1
3. črc 2019

Holky chci se zeptat jak to mate vy ? Jsme s pritelem spolu skoro 10 let a mame dve deti. Porad ale nejak neprichazi na trma svatba. Vim ze je to jen papir atd... Ale docela mi vadi ze deti maji prijmeni po nem a kazdej ma blby narazky na to ze jsme spolu tak dlouho a porad nic...

veronicka89
9. led 2022

@kaisermil 🤣🤣🤣 tohle mi tady chybělo ...

Ještě když si tvuj text čtu v duchu takovým tím jakože hlasem jakoby stala Libuše na vyvýšenině a hlásala to lidu s rozprazenyma rukama...

veronicka89
9. led 2022

@kaisermil
řekni mi prosím co se stane ?👐

A řekni mi co by se stalo kdyby to byl můj muž ...

Pouč mě ...třeba ještě změním názor ...a potlačíme své já já já

kaisermil
9. led 2022

@veronicka89 Veroniko , jsem rada, ze mas se svým druhem spokojený a šťastný vztah.
Jsou s tím stejne spokojeni a stadtni oboje rodiče a děti.? A na které fakultě jsi studovala práva?

kaisermil
9. led 2022

@veronicka89 Myslela jsem tím, ze byly odvážně. Vedly slavnou dívčí válku. A vy se neodvazite chlapovi říct, ze chcete svatbu snažíte se najít pomoc od kamarádek jak si změnit příjmení na druhovo. PROC VAŠE DĚTI NEMAJÍ VAŠE PŘÍJMENÍ KDYZ JSTE TAK SVOBODNĚ, SAMOSTATNÉ A NEZÁVISLE. To mi porad ještě nikdo nevysvětlil.

veronicka89
9. led 2022

@kaisermil

Napiš prosím fakta

V čem je manželský svazek ochrana dětí ... ?

A v čem by byl rozdíl pokud můj milenec odejde zítra nebo pokud by odesel můj manžel...

kaisermil
10. led 2022

@veronicka89 NA TO se prave ptám Ja vás. Opakovaně. Jak je to pravne ošetřeno v Česku? Ja žiju ve státech. Kdyz dostanu velke dědictví po prastryci, tak největší podíl dostane můj právník, Ja menší a druh nic.

Tedy pokud žiju v Česku, chápu z vašich dotazu, ze všechny nemanželské děti se jmenuji po otci. To chápu, ale nechápu proc. Je to vaše díte, narodilo se vám, musi mít tedy vaše příjmení a ne druhovo. On to vyžaduje? Nebo to vyžaduje zákon? Nebo to - nakonec- při vsi vaši nezávislosti a svobodě vyzadujete vy? Abyste si ho pojistila?
Nema to logiku. Jistite vztah tím, ze dáte svému dítěti druhovo příjmení a sama se vyřadite.

Ted - kdo ma díte zapsané v občance? Jak je to ve školce. Jak vás nechají odvést ze školky děti s jiným jménem nez vaše? Jak je to ve skole. Jak získáte jakákoli podpisova práva? Na ti všechno potřebujete zvláštní potvrzení? Kdyz manžel chce vycestovat do ciziny s vašimi detmi a vás nechat doma?
Prijedete všichni soukrome do Tuniska či Kuwaitu. Chcete se ubytovat. Druh s detmi stejného jména se ubytuje. Vás v pase nema. Jak vy se ubytujete třeba v Kuwaitu, kdyz potřebujete k cestování souhlas od manžela? S cizím muzeem a s cizími detmi těm bydlet nemůžete. Jak to v praxi funguje?
Kdyz on uz ma jinou milenku/družku a odjede s ni jinam s vašimi detmi?
Kdyz odjede sám z Čech s vašimi detmi? Potřebuje k výjezdu vás souhlas?
Musíte přesně vědet jak je to - vy v tom žijete, Ja ne!!!!

Na prvni pohled se zda, ze ceští muži jsou chytří a ženy hloupé. Prosím, vyveďte mne rychle z omylu.

kaisermil
10. led 2022

@veronicka89
Kdyz tvůj druh odjede do ciziny s detmi - které maji pasy se stejným jménem jako on, jak budes u mezinárodního prava prokazovat, ze to byly tvoje děti. Takove prokazování muže zabrat třeba 10 let. Mas ušetřena na 10 let plateb právníkům. Zadarmo ti nepomůžu.

kaisermil
10. led 2022

@veronicka89 hahaHezka Libuška. Jestlipak skutečně existovaly? I ta dívčí válka. Přála bych si, aby ano.

kaisermil
10. led 2022

@veronicka89 Veronico, Ja žijí v Kalifornii uz dlouho. Pronajímam několik svých domu. Jen jednou, jedinkrát se mi stalo, ze jsem dostala aplikaci od svobodneho bezdetneho páru. Nepronajala jsem jim svůj dům. Nejsou pro mne žádnou jistotou. Jeden z nich odejde a druhy nebude mít na nájem. Mužu ztratit 3-4 mesice na najmu nez se toho druhého zbavím.
A dost mne prosili - nemohli nic sehnat.

veronicka89
10. led 2022

@kaisermil

Po porodu jsme s partnerem zašli na úřad
Tam nám dali papír že jsme se dohodli na tom a tom příjmení a že je on otec a já matka ...

To že se jmenují po něm je zde neobvyklé , většina dětí se u nesezdaných párů jmenuje po matce ...
Já to ale chtěla ptz jsem věděla že se někdy vezmem a je mi úplně jedno jak a po kom se kdo jmenuje .

Jenomže jsem zjistila že z praktického hlediska by nám všem vyhovovalo jméno moje , takže až se někdy vezmem budem mít všichni i můj partner otec děti jméno po MĚ.

Úplně jednoduché co 🙂

veronicka89
10. led 2022

@kaisermil takže ty nemáš muže a sikanujes ženy které vedou plnohodnotný láskyplný partnerský vztah s mužem a svými dětmi 😅...

@kaisermil nevím jestli jsi slyšela o takovém čáru papíru....jmenuje se rodný list 🤣🤣🤣

Koukni myslím že by sis měla nejdřív nastudovat jak to vlastně je a že svatba ti nezaručí ani vztah do konce života ani záruku splacejiciho nájmu ani jedinou možnost ,,vlastnit,,právně své děti...

Čekala jsem co z tebe vyleze ...
Ale už je to pořád dokola...jdu si radši brouzdat netem ...

kaisermil
10. led 2022

@veronicka89
Veronico, Ja jsem se nezapojila do diskuze o Tobě a tvém laskyplem vztahu s tvým druhem. Jestli mas svoje děti - stejného jména jako ty a žiješ spokojeně s nějakým druhem, fajn. Je to tvá věc.
Ja se snažím pochopit ty chudinky, ktera maji děti odlišných jmen a chtějí to vse sjednotít do opravdové rodiny., protože to jejich druh nedělá:
Toto je naše diskuze. Neutikejme od ni.:

Holky chci se zeptat jak to mate vy ? Jsme s pritelem spolu skoro 10 let a mame dve deti. Porad ale nejak neprichazi na trma svatba. Vim ze je to jen papir atd... Ale docela mi vadi ze deti maji prijmeni po nem a kazdej ma blby narazky na to ze jsme spolu tak dlouho a porad nic...

Toto je věc, kterou adresuji. Ji a jim podobným říkám - Není to tvoje místo běhat po matrikach a snažit se o stejná jména. Je to jeho místo, aby se vzchopil a šel konečně požádat o Tvoji ruku. Řekni mu to přímo. Nápis mu to. Pozadej jeho děti , aby mu to řekli?
Jak to, ze jsou to JEHO DĚTI? JAK JSI TO DOPUSTILA? JE NA ČASE TO DAT DO POŘÁDKU.

Kupodivu - odpovídající na tento dotaz, ozvalo se mi velke množství hluboce zraněných druzek, které se s tímto ani za léta nevyrovnaly. Zda se, ze je to docela problém.
A vy říkáte, ze je velmi vzácne, ze se ty děti jmenuji po druhovi. Říkáte, ze masivní většina se jmenuje po matce. To se zda byt menší problém. Ale je těžké věřit, ze se skutečně skoro všechny tyto děti jmenuji po matkach....

michaela_2
10. led 2022

Já četla diskuzi jen zběžně, ale nechápu, proč se zde mělo potřebu ozvat tolik holek s tím, jak ony se vdávat v žádném případě nechtějí 😃 ok, každého věc, ale zakladatelka řeší opačný problém. A nejen ona, mam několik kamarádek, které jsou na tom podobně. Nechápu. Pořídit si dítě je přeci daleko vetsi závazek mezi těmi dvěma.
Ale na druhou stranu, říct, že je svatba jen papír? To snad nemůže myslet vážně nikdo, kdo má alespoň minimální právnický přehled.
Já bych se teda v případě, kdy by mi nevyšlo první manželství, nechtěla vdávat znovu. Už kvůli dětem - ale zase my máme 4, takže další už bych si s někým jiným neporizovala 🙂), chápu, že pak je to jiná situace.
Ale vážně žije na téhle planetě holka, která za cely svůj život nechce zažít zadost o ruku - ať už romantickou nebo vtipnou nebo proste takovou či makovou a pak mít svatbu - tu si také každý muže udělat podle sebe, jak jim sedi?

Jasný, potřeba pro život to není. Ono ve finále těch věci, které pro nutně život potřebujeme, je docela málo, ale být ochuzena o tohle, tak mě by to třeba fakt mrzelo, neprozit si nikdy to, být nevěsta.

No a to příjmení u deti ani nekomentuju, neumím si představit, že se moje deti jmenuji jinak. Už jen kvůli tomu, ta svatba pro mě smysl ma 🙂

@medulla1 bohužel neporadím, jak jsem psala, podobnou situaci řeší dvě kamarádky a je to těžké. Ono pokud jsi někdy dříve kyvla na to, že svatba ne, tak on to bere jako fakt no. Ale nechápu je, chlapy mizerný 😃

zuzineckah
10. led 2022

@kaisermil já nemám milenku, ale děkuji za výklad 👍 A jen pro tvou informaci, vdaná jsem. Brala jsem si svého muže za manžela po 8 letech a dvou dětech. A představ si, že ten slušný pokoj nám v hotelu dali vždycky, i když jsem nebyli svoji 😎 Hotelu je totiž tvůj stav jedno, hlavní je, že zaplatíš, to je tak na okraj. A že je to můj "milenec a naši bastardi", tak takhle se možná představují lidé ve Státech, ne v civilizované zemi👍 A ještě bych ti odporučila to, co si na těch "komančích" vypíchla - "RESPEKTUJÍ DRUHÉ I JEJICH NÁZORY". Howgh.

zuzineckah
10. led 2022

@michaela_2 dnes se rozmohl takový nešvar, že si matky berou příjemní partnera bez svatby, aby se jmenovaly stejně jako děti. Tohle třeba já hrubě odmítám, to je skutečná degradace ženy. Vůbec mi nevadí, když někdo žije na psí knížku, v takových vztazích může být lásky a pohody mnohem víc než v narychlo "uklohněném" manželství. Ale v životě nikdy bych si nevzala příjmení muže bez svatby. Proč taky, proboha? Vím, s kým se si děti udělala, vědomě a chtěně, svého muže jsem milovala i když jsme nebyli svoji. A nestyděla jsem se za náš status ani omylem, jak tady naznačuje paní Amerika. Ano, svatba byla super, ale pro nás spíš třešnička na dortu, než potřeba. Jednoho večer jsme si prostě řekli, že už bychom do toho mohli praštit, byli jsme rok a půl zasnoubení. A tak jsme sedli na letadlo, odletěli na opačný konec světa na nejúžasnější dovolenou a tam jsme si řekli ano. Nejlepší rozhodnutí, co jsme mohli udělat. Rodiče nám fandili, dokonce hlídali děti 😀 Takže žádné divadlo s kytkou pro matku a pod, žádná megalomanská tradiční svatba. Ale NAŠE svatba, jen my dva. Nejspíš by pani Amerika řekla, že takový sňatek se nepočítá😂

michaela666
10. led 2022

@zuzineckah Copak nemáš úctu k rodičům a svým dětem? Nepozvat je na svatbu, aby z toho neměli trauma.🤦 Co ty jsi za matku. 😃

gracinka7
10. led 2022

@kaisermil takže pochopila jsem správně, že tobě chlap utekl, a proto teď kolem sebe kopeš a snažíš se jiné ženy 'ochránit' před stejně krutým osudem jako je tvůj?

sudylichozrout
10. led 2022

@gracinka7 Touche! 😆😆

somalicats
10. led 2022

Herdek, tady to přes noc jelo 😀

somalicats
10. led 2022

@zuzineckah My jsme s manželem měli dost netradiční svatbu, za družičky mi šly moje děti (ty nemanželské 😀 ). Rodiče jsme na oslavu pozvali, teda moji mamku a manželovu, páč naši tátové už nežijí, příbuzné jsme nezvali, pozvali jsme pár kamarádů (ti nám i svědčili) a kámošku, co nás dala dohromady. Ale to asi taky nebylo pro paní Ameriku dost dobré. Jo, a já si nechávala i původní příjmení, takže ještěže po světě nefunguje to, co tu paní Amerika vypisovala, že nás neubytují ve slušném hotelu, protože moje příjmení není plně totožné s manželovým a ještě jsem 2x -ová 😀

michaela666
10. led 2022

@somalicats Myslím, že ani moje 2 svatební obřady by neobstály. 😃 Samozřejmě se stejným mužem.

zelenaesmolda
10. led 2022

@kaisermil Prijedete všichni soukrome do Tuniska či Kuwaitu. Chcete se ubytovat. Druh s detmi stejného jména se ubytuje. Vás v pase nema. Jak vy se ubytujete třeba v Kuwaitu, kdyz potřebujete k cestování souhlas od manžela? S cizím muzeem a s cizími detmi těm bydlet nemůžete. Jak to v praxi funguje?
V praxi to funguje tak,ze na cizince se tohle neuplatnuje a klidne muzou byt spolu na pokoji.Proc by Ceska,ktera prjede do Kuvajtu na dovolenou mela mit souhlas manzela?Je cizinka.A kdo neni uplne blbej tak vidi,ze jsou rodina.

zuzineckah
10. led 2022

@michaela666 jdu se stydět do kouta😂 Psát, že jsme je pak pozvali na velkou rodinnou svatební oslavu je asi zbytečné... Paní Amerika už na nás jistě seslala nějakou kletbu😂
@somalicats a ty rebelko jedna! Co je tohle za bordel?!😂

somalicats
10. led 2022

@zuzineckah Já myslím, že mě tu večer bude čekat hranice 😀 😀 😀

drep
10. led 2022

@michaela_2 já naprosto vážně svatbu nechtěla. Když jsem otěhotněla, rovnou jsem muže varovala, ať na mě se svatbou nechodí, že mám před atestací, jsem těhotná a mám toho až až než abych organizovala svatbu. O dva roky později mě požádal o ruku a protože vím, že on sňatek víc chtěl než já nechtěla, tak jsme se vzali. Prakticky upřímně nevidím žádnou výhodu, nevýhod dost, ale muž má radost, že se na první pohled pozná (vzhledem k velmi neobvyklému příjmení, které má v čr jediná rodina), že patřím k němu. Já jsem velmi vnitřně založena a tyhle cavyky navenek a pro ostatní k životu nepotřebuju.

michaela_2
10. led 2022

@drep tohle ale dovedu pochopit spis, než to, když ona manželství chce a on ne - a o ruku ji nepožádá 🙂 dítě ale má příjmení po něm.
Prostě, proč za každou cenu ne?
A záleží na úhlu pohledu - manželství přeci není nic pro ostatní, ale pro mě 🙂 a pro něj, pro nás, my jsme rodina, ne ti ostatní. Jaky je jednodušší způsob, jak předat tyto hodnoty dětem?
Já vůbec nepopírám to, že ve finále záleží na těch dvou, jak se k sobě chovají a určitě i ve vztazích kde ti dva nejsou manžele, figuruje láska a respekt, ale neumím si proste představit situaci, že jsem chlap, miluju svou partnerku, se kterou máme deti, ona touží po svatbě a já to odmítám - proč! 😃 to je takový až skoro hnusny vůči ni (pokud teda nemám nějaký pádný důvod, ale nenapadá me jaký)

somalicats
10. led 2022

@drep Já jsem naši svatbu zorganizovala za necelé 3 týdny - dort jsem pekla sama, objednala jsem jen koláčky a raut, svatební vlak a bylo 😀 Jo, akorát jsme si zajeli na matriku, kvůli papírům, aby se to nemuselo řešit na místě. Moc jsme teda nešetřili na jídle, to jsme chtěli mít fakt dobrý, ale zase ten zbytek byl low cost - tisícovka poplatek za obřad mimo svatební síň, a dvanáct stovek za lístky na vlak pro všechny pozvané 😀. Jo, a něco málo na výzdobu, ten vagón jsem si taky nazdobila sama. Podstatné bylo, že byla legrace. Oznámení jsem udělala v photoshopu, ani jsme ho netiskli, jen rozeslali mailem. Když to srovnám se svou první svatbou pěkně spořádaně na úřadě, sezváno celé příbuzenstvo (které se tam stihlo i porafat, ale s tátou nebyla řeč, že to bude jinak), tak ta druhá byla super. Jo, a holky teď furt chodí, že bychom se mohli vzít znova, že chtějí na svatbu - jim nejvíc utkvěla v hlavě čokoládová fontána na tom rautu 😀

drep
10. led 2022

@michaela_2 já to takhle nevnímám. Rodina jsme byli bez svatby. Můj muž byl můj partner, láska mýho života, můj milenec, nejlepší kamarád, vrba i bez svatby. Svatbou se na tom nic nezměnilo. Protože moje láska je moje a vychází z vnitřku, nikoliv z prstýnků a hostiny. A myslím, že lásku, úctu, věrnost atd bychom dceři předali i kdyby nebyli manželé.

drep
10. led 2022

@somalicats my byli ještě větší minimalisti - oznámení nebylo, obřad jen rodiče a svědci, hostina jen pro nejbližší rodinu, šaty mám světlé s květinovým vzorem a nosím je dodnes, muž si koupil jen svetr kravatu. Něco stály prsteny, což mě tehdy trochu štvalo, vzhledem k tomu, že je stejně v práci nesmíme nosit😂

somalicats
10. led 2022

@drep No, já si teda koupila šaty, po obarvení jsou z nich plesové. Manžel šel ve svém běžném obleku. Podpatky nosím minimální, takže boty taky nosím doteď, měla jsem sandály. My teda u toho obřadu měli i ty kamarády, měli jsme to na vlakové zastávce, kam jsme jeli tím parním vlakem, a muž jako správnej šotouš neseděl se mnou, ale domluvil se s fírou a fotil z mašiny 😀. Pak jsme to na místě zapili, počkali na zpáteční vlak a jeli na raut. Prstýnky jsme si koupili na netu z chirurgické oceli ani ne za litr 😀. Manželův svědek je taky šotouš, takže cvoci fotili oba, tudíž většina fotek ze svatby jsou různé záběry parního vlaku 😀

Strana