Juvenilní justice - případ Evy Michalákové a jejích dětí

ikarkulka
26. led 2015

Znáte pojem juvenilní justice? Víte o případu Evy Michalákové a jejích dětí - Denise a Davida - odebraných norskou sociální službou Barnevernet?
Jaké máte o tomto případu (o těchto případech, vzhledem k tomu, že není jediný) informace? Odkud čerpáte?
Jaký máte na celou záležitost názor?

tvarohacek
26. led 2015

podívej se na diskuzní forum rodina.cz

ikarkulka
autor
26. led 2015

@tvarohacek Děkuji. Zajímaly by mě názory "zdejších" 🙂

pajule
26. led 2015

Pokud můžu přidat svou trošku do mlýna. Nebudu sem dávat odkazy a nebudu prokazovat to, že je matka dětí vinna či nevinna. Mě jde jen o tu věc, že pokud se tohle bude přecházet a nikdo se těch dětí nezastane, ukážeme se před ostatními národy jako totální blbci a lhostejní idioti, co je nezajímá osud jejich krajanů v Norsku.Kde je naše vlastenectví když se děje něco důležitého? Nemáme jen hokej, biatlon a fotbal,ukažme, že mámei svou hrdost i v jiných směrech!!!!!! A za další juvenilní justice je pro mnoho lidí cizí pojem, ale brzy se možná stane i denním chlebem v ČR, takže pokud maminky na MK nejste lhostejné ani ke svým dětem a ke své rodině, konejte kroky, aby se tento systém nedostal i k nám.
Je tu spousta lidí co sem dává fotky dětí, nahatých dětí, zastánci kontaktního rodičovství, tělesných trestů za tohle všechno by vám v případě juvenilní justice v ČR mohlo hrozit odebrání dítěte.

tarra27
26. led 2015

byznys s detmi....videla jsem dokumenty na netu a proste hruza. Pestounství jako cesta k tomu mít dítě (když to ženám nejde) a navíc vezmou si dve tři deti, velke ulevy na danních, každý měsíc parádní přijem....v závěru nemusí ani chodit do práce.....je neuvěřitelne, že v dnešní dobe toto lze.

a konkretne k michálkovým, at to bylo jak bylo, matka by mela právo se vídat se svými detmi i pod dozorem klidne každý den. nechápu, proč by jim nemohla říci, že je miluje...atd atd....to je vrchol.

V Norsku jsme byli na dovolené, ale po tomto už tam nikdy nechci, nebudu podporovat stát kde se toto děje.

tarra27
26. led 2015

@pajule upřímně řečeno mě by bylo někde, že se ukážeme jako národ jako blbci....být v jejich kůži, jsem u psychiatra....nejhorší věc kterou můžete žene udelat je sebat ji deti......

mochenkaa
26. led 2015

@ikarkulka Viz muj vcerejsi status na FB. Cetlas?

anduska.x
26. led 2015

Znám, nejen tento případ. Těch případů jsou tisíce. Zrovna teď mám rozkoukanej jeden dokument, ale pořád se na to nemůžu dodívat, protože u toho brečím, tak to vypnu. Je to něco strašnýho, že se tohle děje. Jako odebrat dítě na základě toho, že mu maminka vytáhla kývající se mléčnej zub?že holčička dala ve školce pusinku panence, tak prý je zneužívaná? že je dítě smutný(protože mu zemřel dědeček)??Děsím se toho, že to není jen Norsko,ale potichoučku se tento systém rozlézá dál. (Informace čerpám z internetu.)

pajule
26. led 2015

nemyslím před paní Michalákovou, ale sami před sebou.

pajule
26. led 2015

A pokud chcete @tarra27 podpořte sdílením například tohoto
https://www.facebook.com/CeskoVratmeDetiRodicum...

pajule
26. led 2015

@tarra27 souhlas s vámi!

v_anilka
26. led 2015

Já jsem z té kauzy znechucená.... opravdu je mi líto těch dětí i maminky... vůbec si nedovedu představit být v její situaci....

tarra27
26. led 2015

@anduska.x přesně....a to se děsíš správně....
ženy ktere nemohou mít deti si zaplatí...a oni jim je opatří....je to neuvěřitlne, já se na to už nemůžu dívat....navíc dostavají obrovske penize pestouni...

pajule
26. led 2015

holky pokud je vám paní, dětí a rodiny líto a chcete pomoct můžete!!!! Prosím zkuste to!!!!
https://www.facebook.com/events/813279302079288...

ikarkulka
autor
26. led 2015

Přidám pár základních odkazů
https://www.facebook.com/CeskoVratmeDetiRodicum
www.kdejemojedite.cz
http://sonasvobodova.blog.idnes.cz/
http://andrejruscak.blog.idnes.cz/ - tento pán žije v Norsku a sám má malé děti; dříve se o Barnevernet vyjadřoval zdrženlivěji

Pokud chcete, přidejte se i sem a vyjádřete paní Michalákové (a ostatním, protože její případ by mohl být precedentní a je v současnosti jako jediný medializovaný) podporu.
https://www.facebook.com/events/813279302079288/
https://www.facebook.com/events/1567251983523472/

A také upozorňuji na tuto novelu českého zákona. Pro ty, kteří by si snad mysleli, že se nás to netýká.
Praxe juvenilní justice je již uzákoněna, platí od ledna minulého roku. Úřady ji ještě tolik nezavedly, bohužel případ minulých dní ukázal, že se začíná rozmáhat. Následkem neoprávněného odebrání českých dětí českým rodičům v České republice tatínek spáchal sebevraždu. Celá akce byla založena na tom, že logopedka nahlásila sociálce, že holčička, která k ní docházela, vypověděla, že jí tatínek po koupání utírá ručníkem, "prdí" jí na břicho a uspává jí v její posteli.
http://www.mpsv.cz/files/clanky/14402/Prezentac...

saminomimino
26. led 2015

obchod s dětmi legálně a potichoučku,vše pro homosexuální páry a ženy co jaksi nestihli mít děti k pláči...

ikarkulka
autor
26. led 2015

@pajule Já jsem přesvědčena i o nevině paní Michalákové (neberu v potaz to, že se BV ohání tím, že doma na děti občas křičeli nebo že je výchovně občas plácli, sice s tím taky nesouhlasím, ale nikdo nejsme dokonalí, a rozhodně to není důvod k okamžitému odebrání dětí, když jinak je nadevše milujete atd.).
A nejde mi jen o to ukázat světu, že jsme borci.
Jde mi zejména o ty děti, o ty zpřetrhané biologické vazby, o jejich budoucí život... Co z nich bude? I když vyrostou třeba v milující pěstounské rodině a nebudou cestovat z jedné do druhé, to trauma tam stále je.

A samozřejmě v neposlední řadě jde i o to, že když teď budeme mlčet, v tichosti tuto praxi zavedou i u nás (a že už je uzákoněna), a to už pak bude postě řvát o pomoc, když si jednoho dne půjdete do školky pro své dítě, a ono tam nebude, protože jste mu třeba pomohli vytrhnout mléčný zub.

ikarkulka
autor
26. led 2015

@mochenkaa Četla, vím o něm. Odkaz už je smazaný, ale je ověřeno, že je to pravda. Bohužel.

leia1
26. led 2015

pro mně naprostá tragédie s doživotními následky psychiky u dětí. sice nevíme, co se v rodině stalo, ale takovýto postup je velice zarážející, jako oddělit děti od sebe, zakáazt jim mluvit česky, vidět se s matkou jen dvakát ročně za velice přísných podmínek. co si asi tak ti chlapečkové můžou myslet? tohle bych nepřežila a doufám, že česká vláda po nich půjde a že děti vrátí alespon českým orgánům, kteří věc prošetří a nakonec se vrátí k matce. ovšem, jak na tom budou po psychické stránce, zda vůbec se budou chtít vrátit, to je otázka a ani na to nechci pomyslet. velice se mě tento příběh dotýká a je mi celé rodiny strašně líto...

polaks
26. led 2015

Je známe,že v Nórsku je veľké percento neplodných ľudí,hlavne chlapov..a je tiež známe,že na základe nepodložených obvinení hlavne zo strany učiteľov,je ročne v nórsku odobratých približne 9000 detí,vzhľadom k tomu,že nórsko má sotva 5000000 ľudí,je toto číslo priam zarážajúce!
Čo je maximálne nepochopiteľné,tak to,že chlapcov od seba rozdelili a každého dali do inej rodiny??? Nehovorí snáď už toto samo za seba?? Že to nieje celkom v poriadku?
Neviem či rodičia urobili niečo zlé.Ale podľa mojích info. Rodičov udala učiteľka,na ktorú sa rodičia niekoľkokrát sťažovali,že sa nepekne chová k ich deťom..ďalej učiteľka uviedla,že jeden z chlapcov mal krv v stolici,na čo doktori doložili lekársku správu (v .r.2011) že chlapec trpel črevným vírusom,ktorý spôsobil krvácanie v črevách,od antibiotík dostla následne chlapec kvasinkové ochorenie predkožky,ktoré mu rodičia na doporučenie lekára denne ošetrovali.Učiteľka uviedla,že rodičia chlapcovi osahávali penis,dôvod je ale snáď jasný.Všetko toto bolo uvedené vo vyšetrovacom spise,ani jeden lekár nepotvrdil zneužívanie chlapcov,no aj napriek tomu,deti sociálka odobrala!!!!! Tak mi povedzte,kde má toto logiku?? Ja mám synov dvoch a denne im preťahujem predkožku pri kúpaní..v nórsku by som už bola evidentne bez detí,lebo by som ich asi sexuálne zneužívala...
JUVENILNÁ JUSTÍCIA je jeden veľký podvod a veľké zlo pre naše deti.Je len pre zbohatlíkov,ktorý si môžu dovoliť "kúpiť" dieťa!

texetka
26. led 2015

Četla jsem vyjádření, že by děti pravděpodobně odebrali i u nás - v čr. Myslím, že to byl článek na Novinkách.. Takže těžko soudit. Paní bude samozřejmně tvrdit že je odebrali neprávem, úředníci nemohou říci nic, neb nesmí uvolnit info ze spisů...
Nemám na tuto kauzu vyhraněný názor.

pajule
26. led 2015

@ikarkulka že jsme mu vytrhli mléčný zub, že jsme ho nechali spát ve své posteli a ono nemělo dostatek místa na spaní, že bylo podezřele smutné, že jsme po něm hodili čepici, že má přiliš zkažené zuby, že jsme mu řekli, že nemáme peníze na utrácení zbytečných pikačovin, že jsme ho razantně vzali za paži a sousedovi se zdálo, že jsme s ním až moc zametli......HNUS

tarra27
26. led 2015

@ikarkulka ohledne paní michálkové, je divné, že ji podporuje její manžel do ted, ale na druhou stranu je to MÁMA a miluje svoje deti ande vše....to co ji udělali a nejen ji, je hrůza....vrchol......to jsem nikdy neveřila, že tohle jsou mezi sebou lidi schopni...v dnešní době. To je jako noční můra. Chudák žena.....p. Michálkové mi je neskutečně líto....dokumenty videt nemůžu neb strašně brečím, když vypovídají deti, mají záznamy....mě napadá, co se to v dnešní společnosti děje????

myslím si, že čr do ted je a byla lidská, na problemy v politice a krádeže financí nebo špatneho hospodaření....ale pevne doufám, že toto v čr nenastane....vždyt kdo se na to může dívat??? kdo tohle může delat i jako práci??? koho můžou takto vydelané peníze těšit??? I kdyby me platili milionama, nikdy bych toto nedelala....(myslím policii jak násilne odvádí deti a lidi z te společnosti).....
že tatínek utře díte ručníkem a uspává ho, co na tom je divného? Mě kdyby táta naložil do vany, když jsme byla malá, pak mi pomohl do pyžama a šel si ke me lehnout a vyprável mi pohádku, tak budu spokojene díte...

v dost zemích chodí ženy hned po porodu do práce, nebo do roka od narození decka....hned jeslle, chuvy, školky, školy....kde je cit a kde je rodina?? kde jistota pro dítě, tady je máma a tady je tata a mají me rádi, máma je doma, chodíme spolu na procházky, vaříme spolu, o víkendu nám táta pomáhá....vůbec nevídám lidi, jak svým detem dávají pusu....nebo strašně málo...a proč?? Vždyt to jsou naše deti a to že jim dám pusu v tom není žádný sexuální podtext ale pouze láska mateřská....že je mám na klíne přitulene a díváme se na pohádku....a situací je spousta....

nepořizujeme si deti proto, abychom je strčili do jeslí nebo cizí bábě aby nám je vychovala a my mohly chodit spokojene delat karieru.....

to co se deje je neuvěřitelné.....

tarra27
26. led 2015

@texetka třeba tam neco bylo, ale mají tedy máme dovolit je vídat daleko víc, klidne pod dohledem, ale nemužou ji zakazat brečet - to nechápu jak vydrží...nebo je nesmí obejmout.....říct jim, že je má ráda....a taky - pročpak chlapce rozdelili od sebe???? Bráchové a nemůžou být v tak těžké chvíli spolu????

pajule
26. led 2015

Prosím nepřehlížejte tuto kauzu jen pro to, že se nás to zdánlivě netýká. Týká se nás to a to, že někdo někde řekl, že by děti odebrali i v ČR, je sice možné, ale kluci by mohli vyrůstat ve své biologické rodině a potkávat své příbuzné a nikdo by jim nenutil nějaký lži a polopravdy, proč s nimi matka nechce(nemůže)mluvit a vidět je.
Myslím, že media se dost starají i o to, aby měli lidi právě ten nevyhraněný názor, nebo aby řekli ano je to hrozné, ALE........pojďme hledat, že tam žádná ALE nejsou!!!!
@ikarkulka taky věřím, že je matka nevinná, jinak bych snad tím ani neztrácela čas:D

tarra27
26. led 2015

@polaks přesne...a hlavne jim polici nic nepotvrdila....a nejde jenom o ně...jde o víc lidí...

ženy karieristky, deti mít nemohou, šup zaplatíme si...a už máme...
nechce se nám chodit do práce, šup, vezmeme dve tři deti do pestounské péče a jsem boháči...

a celkove, nemusí být nikdo karierista,....ale tohle je proste byznys jak prase. bez ohledu na dítě, bez ohledu na mámy....na táty.....na rodiče, ktere deti milují.....

tarra27
26. led 2015

@pajule já třea klause ml nemusím, ale dnes co napsal na stránkách novinky.cz mě mile překvapil.....
kde jsou ti, kteří tady bojovali za muslimy v naší zemi, za kde koho v závěru....kde jsou ted|???

pajule
26. led 2015

@tarra27 byznys posvěcený státem a ještě do lidí uměle vtloukaj jak je ten systém skvělá věc!!!

tarra27
26. led 2015

@pajule já nechápu, jak je dnes toto možné.....fašismus....

ikarkulka
autor
26. led 2015

@texetka To bylo vyjádření pana Zdeňka Kapitána, ředitele Úřadu pro mezinárodněprávní ochranu dětí. Jak už víme, pan Kapitán je naprosto neschopný a úřad zastává zřejmě omylem. Jeho další vyjádření stojí též za přečtení/shlédnutí.
Pokud tě to zajímá, mohou sloužit i výše uvedené odkazy, řekla bych i spolehlivější než článek na Novinkách.

pajule
26. led 2015

@tarra27 no já nemusela anist. a včera jsem mu dala poprvé v životě zapravdu, jestli si chcete přečíst pár zajímavých článků, tak zajděte na ty stranky co sdilela ikarkulka a nebo na FB https://www.facebook.com/CeskoVratmeDetiRodicum...
nebo blog Soni Svobodové