icon

Kde najít pronájem se zvířaty po odchodu od partnera?

lea121990
19. srp 2023

Dobrý den dokáže mi tady někdo poradit? S manželem si už vůbec nerozumíme pořád se hádáme a dneska chybělo už málo aby na mně fyzicky zaútočil. Chci se odstěhovat mám dceru 12r. a kluka 7r.,dva velké psi,kočku,králíka a ryby. Vůbec nevím kam by mě vzali do pronájmu s tolika zvířatama a nechci se je zbavovat . Děkuji předem za odpovědi

Strana
z2
zelenaesmolda
19. srp 2023

@lea121990
Tak spis budou problem ty deti a to,ze jsi samozivitelka.To pronajimatele moc radi nevidi.
Ale radsi bych se zbavila zvirat nez nechala deti vyrustat v toxickem prostredi kde se rodice mlati.

krtcice
19. srp 2023

My taky máme dost zvířat a když jsme se stěhovali, nikde jsme to nepovídali a ani se nikdo neptal. Spíš bych řešila, jestli máš na kauci, jestli dokážeš celé bydlení platit minimálně 3 měsíce ssma (nevím jak jsi na tom finančně) a pak taky péči o děti.

areh
19. srp 2023

@lea121990 já když jsem si hledala byt, tak zvířata nebyla problém. To mi řekli rovnou. Takže bych se toho nebál 🙂

kakba
19. srp 2023

@krtcice tohle mam teda rada. Najemnice mi nerekla, ze ma kocku. Znicila my nabytek, pohovku a ten smrad. Ve smlouve mam zakaz zvirat.
@lea121990 hlavne najit slusny najem za dobry peniz a kde ti vezmou zvirata bude boj. Nicmene rychle odejit i kdyby na cas k rodicum.

lea121990
autor
19. srp 2023

@kakba rodiče umřeli nemám nikoho bohužel 🙄

lea121990
autor
19. srp 2023

@areh i když mám dva psi velkýho plemena a kočku ?

lea121990
autor
19. srp 2023

@zelenaesmolda já chodím normálně do práce a psi jsou jako moje děti nedokážu je dát pryč

xxx3d
19. srp 2023

@lea121990 proč jako neodejde on?

chápu blbou situaci, ale reálně... dvě velké děti, několik různě velkých a náročných zvířat, žádná, nebo velmi malá finanční rezerva, to v dnešní době cen za pronájem pro tebe nevypadá vůbec dobře, takže -
buďto on, ať si najde jiné bydlení, prostě ať se odstěhuje
anebo běž ty, ale bez zvířat, jen s dětmi

zelenaesmolda
19. srp 2023

@kakba
Ve smlouve zakazat zvirata nemuzes,je to proti obcanskemu zakoniku.Kdyby to nekdo napadl tak pravdepodobne vyhraje.

zelenaesmolda
19. srp 2023

@lea121990
Je to sice blbe ale asi budes muset neco obetovat.
Uz samozivitelka s dvema detma se moc pronajimatelum libit nebude,jeste se zviraty jsi bez sance.

kakba
19. srp 2023

@zelenaesmolda tohle je mi fuk, protoze kdyz clovek neumi ani slusne se zeptat zda muze, tak je takovek clovem debil. Ja uz takhle vyhodila najemniky. Poridili si stene a to stekalo cele noci, takze sousedi volali 3x policajti. Ani po domluve zlepseni takze sli.

zelenaesmolda
20. srp 2023

@kakba
Je to debil,ja je neobhajuju.

martinka_33
20. srp 2023

@kakba kdyz si pronajimatele kladou požadavky, proti občanskému zákoníku, kdo je pak vetší debil? 🤔 Vyhodit nájemníky kvuli stekajícímu psovi je neco jiného, mají si ho vychovat, sousedi nejsou na hluk zvedaví, ale dopředu nevíš jaké to zvíře je, takze nemuzes takto diskriminovat.

kakba
20. srp 2023

@martinka_33 pronajimas neco? Jestli ne, tak tomu nemuzes rozumet. A nemuzes vedet, jaky to je dostat debili z bytu. Peknej den

martinka_33
20. srp 2023

@kakba pronajímáme s mužem 2 byty 😉 Zároveň bydlíme v nájmu, takže znám oba úhly pohledu. V souladu s občanským zákoníkem je debily téměř nemožné vystěhovat... Ten zákoník je na hlavu. Má chránit nájemníky, ale paradoxně tím diskriminuje určité skupiny....

kakba
20. srp 2023

@martinka_33 tak v tom pripade jiste vis, ze do sveho bytu si muzes najit koho ty chces. Takze jestli to bude bilej ci cernej nebo rodina nebo 1 clovek, zvire, nezvire je jen na tobe. Takze ve volbe je na me, jestli povolim zvire nebo ne.

sinicka
20. srp 2023

@kakba pani @martinka_33 dlouhodobě zbrojí proti každému, kdo má byt a pronajímá ho. Nevím, z jakého důvodu. Za chvíli ti napíše, že bys ti napařila takový daně, až by ses z toho po*. Zničené, vybydlené byty, zdi od krve, poblitý, polámané dveře, rozm*dané kuchyně, obložky u dveří, oplétačky s vymahačema, apod. už nevidí. A že po každém nájemníkovi jsi tak mínus 50-100k za opravy a rekonstrukce taky ne.

Jinak k zakladatelce - vyhodila bych spíš manžela a nebo prostě upřednostnila děti před zvířaty.. bohužel.. pro mě osobně problém zvířata nikdy nebyla, ale je fakt, že poškrábané a zničené věci byly vždycky..

Jeden chlap mi řekl, že si do nájmu bere jednoho menšího pejska, hodného, neštěká… nakonec tam měl dva mega agresivní a nezvládnuté německé ovčáky. A tak trochu se odstěhoval bez nich. Zbyly mi tam nevzhledné kotce, vyhrabaná tráva, milion hoven, zničenej nábytek a na vlastní náklady jsem je nechávala přepravit, abych vůbec mohla dovnitř - takže se lidem se zvířaty taky vyhýbám a pejskaře nesnáším o to víc.

zelenaesmolda
20. srp 2023

@kakba
muzes hledat koho chces ale asi neuspejes s ukoncenim smlouvy protoze ma zvire-to je proste proti obcanskemu zakoniku a pochybuju,ze bys spor vyhrala.
Ale chapu obavy pronajimatele ze zvirat,nikdy proste nevis co to zvire je zac.A to jsem milovnik psu.Chapu obe strany.

kakba
20. srp 2023

@zelenaesmolda tohle ja cele chapu. Nemusis mi to rikat, ale jestli hnedka ze zacatku muzu aspon trosku ovlivnit koho si v pustim do bytu tak proc bych to neudelala. Nechci, aby to vypadalo spatne, ale proste mam svoje duvody, komu dam klice. Stejne jako bych do bytu nepustila rodinu s malymi detmi. V baraku jsou postizeni lide a chci se vyvarovat situacim, kdy bych stale dokola resila krik a dupani deti.
Taky chapu, ze pronajimat byt je proste risk a pocitam s moznyma ztratama.

zelenaesmolda
20. srp 2023

@kakba
Svet se v prdel obraci.Hypoteky nedostupne,diky tomu se zvysuji najmy.A pronajimatelum vadi uz i deti.Jako chapu,ze ciganskou rodinu s 5 detma si nikdo do bytu pustit nechce.Ale ze ma dneska problem sehnat bydleni i samozivitelka s ditetem protoze dite je problem tak to uz je mazec.Kamaradka takhle hledala bydleni.Je slusna,pracujici,cistotna (az moc nekdy) a protoze ma deti tak mela smulu.

kakba
20. srp 2023

@zelenaesmolda jo holka, bohuzel. Muj byt, moje pravidla. Tak bud rada, ze nemusis hledat byt. 😉

martinka_33
20. srp 2023

@kakba já mam s tím zákoníkem taky problém, pro mě je zase nepochopitelná benevolence vůči neplatičům. Tam to vidím jasně - neplatíš = nebydlíš. Když si přečteš, kolik benevolence má v tomto zákoník, nechápu... A i s tím hlukem a nepořádkem.. Děláš bordel = vypadni. Opět to zákoník vidí na muj vkus příliš benevolentně. Pak se jako majitel nemáš jak bránit, než že pečlivě vybíráš nájemník - bez zvířat, bez dětí, majoritníjo etnika... čímž diskriminuješ ty ostatní, ale co Ti zbývá, když vystěhovat neplatiče a bordeláře je téměř nemožné. Bohužel tohle není chyba majitelů, to ke chyba zákoníku, ktetý zcela nesmyslně chrání nepřizpůsobivé nájemníky.

zelenaesmolda
20. srp 2023

@martinka_33
Tohle taky nechapu,ze je tak komplikovane vystehovat problemove najemniky.Zakonik by v tomhle mel byt striktnejsi.

martinka_33
20. srp 2023

@zelenaesmolda holka problém má i bílá pracující rodina se třemi dětmi (vlastní zkušenost)...

kakba
20. srp 2023

@martinka_33 v tomto mas naprostou pravdu. Trvalo me pul roku nez jsem dostala takovy lidi z bytu. Fakt si davam majzla a vybiram si i kdyz to priste zni, ze jsem diskriminacni. Musim brat ohled i na sousedy, kdy v 80% jsou to postizeni lide, kteri jsou v byte 24 hodin denne a opravdu si nemuzu dovolit jim tam poslat jen tak nekoho.🤷‍♀️
Timto bych debatu z me strany uzavrela. Mejse se damy pekne. Preji pekny zbytek nedele.

zelenaesmolda
20. srp 2023

@martinka_33
Vim,kamaradka nemohla sehnat byt protoze ma dve deti.Bila,slusna,pracujici.Jedno dite pubertak,druhe ve skolce takze zadne mimina.

sinicka
20. srp 2023

@zelenaesmolda Ja osobně dávám samozivitelkam vzdy prednost.. ted máme 3. a jako s jedinyma s nima neni problém. Koneckonců dosáhnou na příspěvek na bydlení a k tomu potebují ode mě doložit, že platí. Jedné sem dokonce odpustila půl roku nájmu, aby se postavila na nohy. Doteď mi sem tam napíše.. takže je to o lidech..
a dala bych také přednost důchodkyni s jorkšírem, než mladému páru s dvěma kočkama - důchodkyně se psovi určo věnuje 24/7.. ale člověk už trošičku ví, s čím počítat.. i když.. lidi umí překvapit.. 2 roky u nas bydlel mlady par, pracovití, zábavní, skvělí lidi. Do doby, než mi začali vyvolávat vymahači, apod. Rozprodali, co se dalo - bojler, sporák, lednice, baterie ze sprchy, 3/4 roku neplatili, než konečně vypadli, takže s vymalováním, běžnýma opravama jsem byla i po těch 2 letech nájmu na výdělku 0,- a kýbl nervů v pr*..

zelenaesmolda
20. srp 2023

@sinicka
jak se rozprodava bojler? 😀
tvl to je mazec no

martinka_33
20. srp 2023

@sinicka chápu, bílá pracující rodina se třemi dětmi neni dostatečně politováníhodná ale zároveň děti brečí a dupou, zakže nejhorší zájemci 🤔
A k těm daním.. Ano, majitelé celých bytových komplexů, kteří kupčí s chudobou, a přijem jim za nic (tem je často jedno v jakém stavu byty jsou, nestarají se) platí stát skrze příspěvky na bydlení, by opravdu meli platit velmi vysoké daně z těchto příjmů ☝️ To není případ soukromniků, kteří pronajímají jeden, dva, tři byty ať už z příspěvkem od státu nebo bez něj.

martinka_33
20. srp 2023

@zelenaesmolda vodmontuješ a na kárce dovezeš do sběrnýho dvora 😂😂😂

Strana
z2