Kde najít pronájem se zvířaty po odchodu od partnera?
Dobrý den dokáže mi tady někdo poradit? S manželem si už vůbec nerozumíme pořád se hádáme a dneska chybělo už málo aby na mně fyzicky zaútočil. Chci se odstěhovat mám dceru 12r. a kluka 7r.,dva velké psi,kočku,králíka a ryby. Vůbec nevím kam by mě vzali do pronájmu s tolika zvířatama a nechci se je zbavovat . Děkuji předem za odpovědi
My taky máme dost zvířat a když jsme se stěhovali, nikde jsme to nepovídali a ani se nikdo neptal. Spíš bych řešila, jestli máš na kauci, jestli dokážeš celé bydlení platit minimálně 3 měsíce ssma (nevím jak jsi na tom finančně) a pak taky péči o děti.
@zelenaesmolda já chodím normálně do práce a psi jsou jako moje děti nedokážu je dát pryč
@lea121990 proč jako neodejde on?
chápu blbou situaci, ale reálně... dvě velké děti, několik různě velkých a náročných zvířat, žádná, nebo velmi malá finanční rezerva, to v dnešní době cen za pronájem pro tebe nevypadá vůbec dobře, takže -
buďto on, ať si najde jiné bydlení, prostě ať se odstěhuje
anebo běž ty, ale bez zvířat, jen s dětmi
@kakba
Ve smlouve zakazat zvirata nemuzes,je to proti obcanskemu zakoniku.Kdyby to nekdo napadl tak pravdepodobne vyhraje.
@lea121990
Je to sice blbe ale asi budes muset neco obetovat.
Uz samozivitelka s dvema detma se moc pronajimatelum libit nebude,jeste se zviraty jsi bez sance.
@zelenaesmolda tohle je mi fuk, protoze kdyz clovek neumi ani slusne se zeptat zda muze, tak je takovek clovem debil. Ja uz takhle vyhodila najemniky. Poridili si stene a to stekalo cele noci, takze sousedi volali 3x policajti. Ani po domluve zlepseni takze sli.
@kakba
Je to debil,ja je neobhajuju.
@kakba kdyz si pronajimatele kladou požadavky, proti občanskému zákoníku, kdo je pak vetší debil? 🤔 Vyhodit nájemníky kvuli stekajícímu psovi je neco jiného, mají si ho vychovat, sousedi nejsou na hluk zvedaví, ale dopředu nevíš jaké to zvíře je, takze nemuzes takto diskriminovat.
@martinka_33 pronajimas neco? Jestli ne, tak tomu nemuzes rozumet. A nemuzes vedet, jaky to je dostat debili z bytu. Peknej den
@kakba pronajímáme s mužem 2 byty 😉 Zároveň bydlíme v nájmu, takže znám oba úhly pohledu. V souladu s občanským zákoníkem je debily téměř nemožné vystěhovat... Ten zákoník je na hlavu. Má chránit nájemníky, ale paradoxně tím diskriminuje určité skupiny....
@martinka_33 tak v tom pripade jiste vis, ze do sveho bytu si muzes najit koho ty chces. Takze jestli to bude bilej ci cernej nebo rodina nebo 1 clovek, zvire, nezvire je jen na tobe. Takze ve volbe je na me, jestli povolim zvire nebo ne.
@kakba pani @martinka_33 dlouhodobě zbrojí proti každému, kdo má byt a pronajímá ho. Nevím, z jakého důvodu. Za chvíli ti napíše, že bys ti napařila takový daně, až by ses z toho po*. Zničené, vybydlené byty, zdi od krve, poblitý, polámané dveře, rozm*dané kuchyně, obložky u dveří, oplétačky s vymahačema, apod. už nevidí. A že po každém nájemníkovi jsi tak mínus 50-100k za opravy a rekonstrukce taky ne.
Jinak k zakladatelce - vyhodila bych spíš manžela a nebo prostě upřednostnila děti před zvířaty.. bohužel.. pro mě osobně problém zvířata nikdy nebyla, ale je fakt, že poškrábané a zničené věci byly vždycky..
Jeden chlap mi řekl, že si do nájmu bere jednoho menšího pejska, hodného, neštěká… nakonec tam měl dva mega agresivní a nezvládnuté německé ovčáky. A tak trochu se odstěhoval bez nich. Zbyly mi tam nevzhledné kotce, vyhrabaná tráva, milion hoven, zničenej nábytek a na vlastní náklady jsem je nechávala přepravit, abych vůbec mohla dovnitř - takže se lidem se zvířaty taky vyhýbám a pejskaře nesnáším o to víc.
@kakba
muzes hledat koho chces ale asi neuspejes s ukoncenim smlouvy protoze ma zvire-to je proste proti obcanskemu zakoniku a pochybuju,ze bys spor vyhrala.
Ale chapu obavy pronajimatele ze zvirat,nikdy proste nevis co to zvire je zac.A to jsem milovnik psu.Chapu obe strany.
@zelenaesmolda tohle ja cele chapu. Nemusis mi to rikat, ale jestli hnedka ze zacatku muzu aspon trosku ovlivnit koho si v pustim do bytu tak proc bych to neudelala. Nechci, aby to vypadalo spatne, ale proste mam svoje duvody, komu dam klice. Stejne jako bych do bytu nepustila rodinu s malymi detmi. V baraku jsou postizeni lide a chci se vyvarovat situacim, kdy bych stale dokola resila krik a dupani deti.
Taky chapu, ze pronajimat byt je proste risk a pocitam s moznyma ztratama.
@kakba
Svet se v prdel obraci.Hypoteky nedostupne,diky tomu se zvysuji najmy.A pronajimatelum vadi uz i deti.Jako chapu,ze ciganskou rodinu s 5 detma si nikdo do bytu pustit nechce.Ale ze ma dneska problem sehnat bydleni i samozivitelka s ditetem protoze dite je problem tak to uz je mazec.Kamaradka takhle hledala bydleni.Je slusna,pracujici,cistotna (az moc nekdy) a protoze ma deti tak mela smulu.
@zelenaesmolda jo holka, bohuzel. Muj byt, moje pravidla. Tak bud rada, ze nemusis hledat byt. 😉
@kakba já mam s tím zákoníkem taky problém, pro mě je zase nepochopitelná benevolence vůči neplatičům. Tam to vidím jasně - neplatíš = nebydlíš. Když si přečteš, kolik benevolence má v tomto zákoník, nechápu... A i s tím hlukem a nepořádkem.. Děláš bordel = vypadni. Opět to zákoník vidí na muj vkus příliš benevolentně. Pak se jako majitel nemáš jak bránit, než že pečlivě vybíráš nájemník - bez zvířat, bez dětí, majoritníjo etnika... čímž diskriminuješ ty ostatní, ale co Ti zbývá, když vystěhovat neplatiče a bordeláře je téměř nemožné. Bohužel tohle není chyba majitelů, to ke chyba zákoníku, ktetý zcela nesmyslně chrání nepřizpůsobivé nájemníky.
@martinka_33
Tohle taky nechapu,ze je tak komplikovane vystehovat problemove najemniky.Zakonik by v tomhle mel byt striktnejsi.
@zelenaesmolda holka problém má i bílá pracující rodina se třemi dětmi (vlastní zkušenost)...
@martinka_33 v tomto mas naprostou pravdu. Trvalo me pul roku nez jsem dostala takovy lidi z bytu. Fakt si davam majzla a vybiram si i kdyz to priste zni, ze jsem diskriminacni. Musim brat ohled i na sousedy, kdy v 80% jsou to postizeni lide, kteri jsou v byte 24 hodin denne a opravdu si nemuzu dovolit jim tam poslat jen tak nekoho.🤷♀️
Timto bych debatu z me strany uzavrela. Mejse se damy pekne. Preji pekny zbytek nedele.
@martinka_33
Vim,kamaradka nemohla sehnat byt protoze ma dve deti.Bila,slusna,pracujici.Jedno dite pubertak,druhe ve skolce takze zadne mimina.
@zelenaesmolda Ja osobně dávám samozivitelkam vzdy prednost.. ted máme 3. a jako s jedinyma s nima neni problém. Koneckonců dosáhnou na příspěvek na bydlení a k tomu potebují ode mě doložit, že platí. Jedné sem dokonce odpustila půl roku nájmu, aby se postavila na nohy. Doteď mi sem tam napíše.. takže je to o lidech..
a dala bych také přednost důchodkyni s jorkšírem, než mladému páru s dvěma kočkama - důchodkyně se psovi určo věnuje 24/7.. ale člověk už trošičku ví, s čím počítat.. i když.. lidi umí překvapit.. 2 roky u nas bydlel mlady par, pracovití, zábavní, skvělí lidi. Do doby, než mi začali vyvolávat vymahači, apod. Rozprodali, co se dalo - bojler, sporák, lednice, baterie ze sprchy, 3/4 roku neplatili, než konečně vypadli, takže s vymalováním, běžnýma opravama jsem byla i po těch 2 letech nájmu na výdělku 0,- a kýbl nervů v pr*..
@sinicka
jak se rozprodava bojler? 😀
tvl to je mazec no
@sinicka chápu, bílá pracující rodina se třemi dětmi neni dostatečně politováníhodná ale zároveň děti brečí a dupou, zakže nejhorší zájemci 🤔
A k těm daním.. Ano, majitelé celých bytových komplexů, kteří kupčí s chudobou, a přijem jim za nic (tem je často jedno v jakém stavu byty jsou, nestarají se) platí stát skrze příspěvky na bydlení, by opravdu meli platit velmi vysoké daně z těchto příjmů ☝️ To není případ soukromniků, kteří pronajímají jeden, dva, tři byty ať už z příspěvkem od státu nebo bez něj.
@zelenaesmolda vodmontuješ a na kárce dovezeš do sběrnýho dvora 😂😂😂

@lea121990
Tak spis budou problem ty deti a to,ze jsi samozivitelka.To pronajimatele moc radi nevidi.
Ale radsi bych se zbavila zvirat nez nechala deti vyrustat v toxickem prostredi kde se rodice mlati.