icon

Kolik volného času dát manželovi s novorozencem?

1. zář 2023

Když by Váš manžel v týdnu pracoval až do pozdních hodin, kdy dítě už spí, tzn, že ho v pracovní dny vůbec nevídá, kolik víkendových dnů v měsíci byste byly ochotné akceptovat, aby měl jiný program mimo domov, aniž byste si připadaly jako stíhačky? 🙂 Doma máme čerstvě narozenou holčičku.

Strana
z3
martinka_33
1. zář 2023

To záleží na tobe, jak ho chceš mít doma a kolik pomoci s malou od nej chceš. Taťkum mimina vetsinou nic neříkají, pro ne je to nezábavný uplakaný, vecne pokakaný a poblinkaný 😄 Osobne by se mi nelíbilo aby trajdal jeste po víkendech a.pokud by na vlastnim volnym case lpel, chtela bych ten samý pro sebe, takze např on sobotu, já nedeli.

sarihy
1. zář 2023

No takhle, to je těžký. Můj muž neprchal nikam, trávil čas se mnou a dítětem/dětmi, protože chtěl. Vypadnout na celý víkend třeba 1x měsíčně by mi přiznám se vadilo, častěji už vůbec. A to tím spíš, když muž pracuje dlouho, a dítě tedy celé dny nevidí. Nevím no. Pokud si udělám dítě, tak s ním chci být, pokud jsem ženatý, tak s tou ženou chci být, a když mám náročnou práci, o to víc s nimi chci být o víkendu.

autor
1. zář 2023

@martinka_33 Tak já bych ho měla doma nejradši pořád 😀 Ani ne tak kvůli pomoci, ale tak nějak je mi lépe s ním, než bez něj, ale zas chápu, že lidi si nepatří a nechci být za hysterku. Stará se skvěle v rámci svých časových možností, s malou je rád. Ten důvod proč potřebuje trávit čas mimo není ani žádný sobecký koníček, je to určitá povinnost, kterou si ale sám nastavil a já nevím, do jaké míry to tolerovat.

martinka_33
1. zář 2023

@sarihy taky jsem mnohem radeji ze muj soucasny muz nikde netrajdá, má casove nárocnou práci, casto kdyz má volno, jdu do práce já, nekteré týdny nemáme ani jeden celý spolecny volný den. Tak jsem ráda, ze trávíme ten zbytek casu spolu.

martinka_33
1. zář 2023

Já nevim, me by vadilo ze on chodí pryc a já trcim doma s miminem 😀

martt
1. zář 2023

Tak každý to má nastavené jinak. Spoustu lidí ti tu napíše, že by to netolerovala. Ja bych to třeba tolerovala. Každopádně tady i záleží jestli tu povinnost o víkendu měl i před vaším vztahem a narození malý, nebo až v průběhu. Tady je důležitá komunikace sedněte si řekni mu, že ti to vadí a zkuste najít dohodu , která bude vyhovovat oběma. Ale věří, že až malá trochu povyroste samotnému to začne vadit , že ji vlastně nevídá.

miryp
1. zář 2023

Chtěla jsem napsat, že každý z nás potřebuje pro své zdraví prostor sám pro sebe a že bych si určitě nevynucovala, aby každý víkend trávil celý doma, protože se může snadno stát, že začne být frustrován. Manžel třeba miloval závody formulí, takže pro mě nebyl problém, aby se v sezóně sebral a jel s kamarádem do zahraničí na některý ze závodů. Dokonce spolu letěli i do Dubaje a spojili to s dovolenou. Já byla doma s dcerou a byla jsem šťastná, že on si splnil svůj sen. Jedinou podmínku, kterou jsem mu pro tyto výlety určila, bylo povinné poslání zprávy každý večer, abych měla jistotu, že je v pořádku.
Nicméně s tvou poznámkou o nastavené povinnosti si nejsem jistá, zda tedy o víkendech tráví tvůj partner čas někde, kde ho to naplňuje a zrelaxuje, nebo zda místo aby pečoval o vás, pečuje o někoho jiného. Tam bych na to nahlížela jinak...

bara88
1. zář 2023

No mě by spíš vadilo že je od rána až do večera v práci .co to je ta život?

kamino
1. zář 2023

Takto - pokud je třeba trenér fotbalu, s tím bych si i pořizovala dítě, tak je asi jasné, že s tím kvůli dítěti nepřestane. Pokud je rybář, tak nějaké to dopoledne na rybách je za mě taky o.k., ale chtěla bych to pak trochu vykompenzovat - jdeš na ryby? Já taky potřebuju čas pro sebe, jdu na kafe.. (modelový příklad). Partner taky maká od ráda do večera, min 3x týdně se vrací po 22 hod, jinak pracuje do 18 hod, to je fakt svátek, když dorazí dříve, ale s tím jsem do toho šla. Držím palce, ať se podaří najít nějaký kompromis.

autor
1. zář 2023

@bara88 život s barákem a hypotékou v Praze 🙂

te_reza
1. zář 2023

Nevadilo, kdyby dal prostor i on mě. Rodina a být spolu je pěkný, ale jsou lidi, co si od toho všeho rádi odfrknou.

sarihy
1. zář 2023

V Praze i bez baráku a hypotéky...práce od rána do večera normální stav...

fire85
1. zář 2023

@sarihy jako že každý den třeba do 8 do večera, pondělí- pátek jo? Bože kam se ty lidi ženou

martinka_33
1. zář 2023

@bara88 vyrůstala jsem v tom, tátu jsem.videla jen v nedeli, jinak odchazel do práce pred tim nez jsme vstávaly my a vecer se vracel kdyz uz jsme se ségrou spaly. Nekdy to tak tátové maj...

fire85
1. zář 2023

Tak ne nutně to musí být, od rána do večera jak si to kdo nastavi tak to má

sarihy
1. zář 2023

@fire85 Ne, ale klidně 8 - 18...no problemo...

sarihy
1. zář 2023

@fire85 Tak asi to nezáleží jen na přání a nastavení dotyčného, ale na té práci, co dělá.

miryp
1. zář 2023

@fire85 většina kancelářských pozic má pracovní dobu od 9 - 10 hod a končí se oficiálně v 17:30 - 18:30 hod. A samozřejmě když hoří termín, tak se prostě práce dodělá. A k tomu si připočti dojíždění. Manžel jezdí domů v osm v tom lepším případě...

fire85
1. zář 2023

@sarihy tak do 18 je to ok, ale to je 10 hodin každý den, takže tam pak musí být odpovídající volno.

sarihy
1. zář 2023

@fire85 Tak to rozhodně ne...prostě pracuješ, jak je potřeba...můj muž je v práci někdy do 16, někdy do 19, a každému je fuk, jak tam je, důležitý je ten výsledek, co je za ním. Ale rozhodně tam neskáčou nějaká bonusová volna, to fakt ne.

levandulovy_caj
1. zář 2023

@fire85 celkem běžně bývá doba od 9:00 - 18:00 s hodinovou pauzou...:-/

bara88
1. zář 2023

@sarihy normální stav? Nevím no

konidana
1. zář 2023

Asi bych se snažila udržet společný čas aspoň trochu podobně jako před dítětem. To samé i volný čas samostatně. A pak až to půjde a mimi bude trochu větší, za půl roku, za rok, můžeš mít aspoň pár hodin týdně i ty sama pro sebe

sanyy22
1. zář 2023

Třeba manžel jak se narodil syn chodil do práce od 7-3h doma byl okolo 4 hodiny. A syna viděl 2-3 hodiny denně. Když dělal přesčas tak ani to ne.🤨
Pak sám uznal že pro něho je to málo, že syn je malinký jenom jednou. Tak šel za šéfem a dohodli se že bude chodit dříve do práce aby mohl být dříve s námi doma ☺️
Třeba pro mě to byla velká pomoc, protože syn byl nehorázně uřvané mimino.

kamimnichov
1. zář 2023

Tak treba muj muz pracuje 9:30-22! A to temer denne. Kolikrat jeste ve 2 rano odepisuje na maily. A pokud maji mezinarodni schuzi, tak USA, Nemci a Indie, tak se proste zacina v 18-19:00 a pokud neco sloziteho nastavuji, tak konci ve 4 rano naseho casu.

(ITak)

me_druhe_ja
1. zář 2023

@fire85 Každá práce má svoje....dneska už málokdo má prostě v 16-17h padla a konec....Já měla pracovní dobu oficiálne 8:00-16:30, ale v sezóně jsem často končila v 18-19h. A někdy ještě pak doma dělala večer třeba 1-2h. Tohle byl stav cca 2-3 měsíců, zbytek to šlo.

Přítel je obchoďák a nemá nic pevnýho. Jenže ve finále do vypadá, že buď jezdí po klientech, takže je třeba 3-4 dny nonstop pryč a nebo je doma, ale to znamená, že se ráno mezi 8-9 zavře v kanceláři a vyleze večer nejdřív v 19, spíš v 20...někdy má i telefonáty od klientů klidně v devět večer i později. Takže sice je doma, ale zahlidnu ho vždy pár vteřin, co jde na WC nebo tak. Akorát teda spolu obedvame, což je tak 15min max....

A taky občas musí i víkend pracovně...

veruuu_kubesovic
1. zář 2023

Jako že by se sám bavil a ty budeš trcet doma s dítětem? Můj muž jezdí pracovně od pondělí do čtvrtku pryč, od pátku do neděle se snaží být co nejvíc s dětmi 😉 ano stane se, že má občas akci s kámoši, ale ne nic pravidelného...já stejně tak...

malytlustyhroch
1. zář 2023

Nemuzete o vikendu na tu "povinnost" vyrazit s nim?
(Pro me by byl vas rozvrh strasny, i kdyby byl kazdy vikend doma, ale kdyz vidim, co pisou holky, tak mame asi proste stesti.)

magdaveselkova
1. zář 2023

Manžel taky pracuje hodně. Nikdy ale nedal najevo že by něco takového chtěl. Naopak vždycky rád volný čas tráví s náma, vymýšlí výlety atd. Občas jde na pivo, narozeninovou akcí... A tím to končí. Když jsem se ho zeptala zda by chtěl víc volného času pro sebe, řekl mi že to si nemusel pořizovat rodinu kdyby chtěl být sám 😂😍 na druhou stranu v létě jede s kámošem třeba na týden k moři na kola...

sarihy
1. zář 2023

@bara88 Ano, v Praze na nějakých středních a vyšších pozicích normální stav. Nevím, co tě tak překvapuje. Prostě není pracovní doba od 7 - 15.30, takže to tady nefunguje.

Strana
z3