icon

Kolikrát odpustit nevěru bez ztráty sebeúcty?

16. lis 2023

Ahojky. Zajímalo by mě zdali jste dokázali odpustit nevěru jednou, dvakrát… ale po třetí?? Už měsíc přemýšlím zdali se smirit s tím, ze manžel si občas někam odskoci anebo odejít. Jenže tady nastává otázka, zdali je pak takový vztah normální. Jako jet pak třeba na společnou dovolenou a užit si ji, nebo jít na večeři a nepremyslet nad tím jak moc mi ubližuje… jsme spolu už x let, ale to si myslím, ze ho neopravňuje k tomu aby hledal zpestření jinde. Snaží se tedy abych nic nezjistila ale bohužel stala se ze mě diky tomu všemu ,,kontrolorka,, což mě také dost unavuje. Tak by mě zajímalo kolik z vás tu dokázalo takhle odpouštět a jak jste to zvládli? Jestli člověk pak nezjistí po x letech, ze vlastně ztrácel akorát čas a měl odejít hned.

Strana
z2
suzanna123
16. lis 2023

určitě bych nečekala, že se tenhle chlap změní. Nejsem zastánce hesla zahnul jednou, zahne podruhé, ale tady se evidentně nebavíme o jednorázovém úletu. Takže je to o tom, jestli a za jakých podmínek jsi schopná nebo ochotná s ním zůstat. Pokud ti to ubližuje a nejsi schopná se přes to přenést, tak bych neřešila a šla. Podle mě ti, co se rozhodnou v takovém vztahu zůstat, na to prostě rezignují, neřeší a nepátrají. Nebo se zařídí taky tak. Já jsem v teoretické rovině schopná pochopit, že někdo s takovým chlapem kvůli dětem, kvůli zachování životní úrovně zůstane, ale já bych to asi nedala.

martiina_k
16. lis 2023

já bych nebyla schopna odpustit ani jednu nevěru, pro mě by to byl tak zásadní podraz, že bych to nedokázala. Vím to, manžel to ví, mluvili jsme o tom mockrát, že bych to prostě nedokázala. Umím si představit, že bych to přece jenom kvůli dětem zkusila, ale jak se znám, byla bych tak protivná, že by byl rád, kdybychom to ukončili 🙂

jolana24
17. lis 2023

Neodpustila bych nevěru ani jednou. Prostě to tak mám nastavený. Ani kvůli dětem bych s takovým člověkem nezůstala. Sama bych nikdy manžela nepodvedla. Někdo si může říct, že se to může stát, ale prostě vím, že se to nestane 🤷🏻‍♀️ Mám manžela, miluju ho a když něco zaskřípe tak si to vyřikáme. Tečka. Zároveň vím, že takhle to má i manžel. U exmanželky překousl nevěru dvakrát, potřetí odešel.

vitezove
17. lis 2023

Všechno je to o tvé sebedůvěře... o tvé hrdosti. Jak moc si vážíš sama sebe. Pokud toho trpíš, tak si sebe moc nevážíš. A pak ani chlap tebe. Odešla bych dávno.

jaydeep
17. lis 2023

Nikdy.... nikdy nepřestane...

jerrabina
17. lis 2023

Kdyby mi to nevadilo, bylo by to něco jiného, než kdyby mi to ublizovalo (a chlap to nota Bene věděl).
Otázkou je taky to proč on to dělá. Buď má svou ženu na salámu, nebo ho jeho emoce které se snaží potlačit a neřešit mlátí o všechny zdi v nejbližším okolí a tohle je ventil.
Asi bych navrhla parovou terapii jako poslední možnost a kdyby nešel, tak okamžitý rozchod.

teate
17. lis 2023

Jo, já bych to třeba tak nehrotila (koukám jedna z mála). Pokud je to jen sex. Jsme jen lidi a ujet může každej. Můj chlap je prostě fajn a kdyby se to stalo vždy jednorázově, tak co už. Sex s někým jiným pro mě neznamená konec světa. Současný muž je teda věrňák - možná asi proto, že mám tento přístup, tak ho to asi neláká nebo co. 😅 A nebo taky ne, třeba prostě je spokojenej. Kdo ví … ale pro mě jeho sex někde jinde nerovná se hned konec. 🙂.

tinaprofi
17. lis 2023

Tolikrat, ze uz jsem konecne pochopila, ze to neni vubec muj problem 🙂)))

4formy
22. lis 2023

Zajimalo by me jak to dopadlo??? 🤔

autor
22. lis 2023

@4formy zatím nijak. Vzhledem k blížícím se Vánocům, které si nechci kazit tím, ze doma bude ,,dusno,, . Je to opravdu těžký….

Strana
z2