icon

Lžu svému příteli. Musím mu říct pravdu, ale jak?

katrin2222
11. srp 2014

Ahoj, dostala jsem se vlastni vinou do velmi neprijemne situace a rada bych vedela Vas nazor.

S pritelem uz jsme spolu rok a pul, nedovno jsme si koupili statek a chteli bychom miminko.
Ac nas vztah neni vzdy 100% zality sluncem, jsem si jista ze je to chlap se kterym chci zalozit rodinu .
Nicmene nase seznameni nebylo uplne typicke. Seznamili jsme se na internetove eroticke seznamce . Ja byla po rozchodu a chybel mi jen sex, zaroven jsem nechtela ulet na jednu noc a tak jsen zkousela inzeraty. Vazne me na zacatku ani nenapadlo, ze by z toho mohlo byt neco vazneho ....A tak jsem k nemu nebyla upl e uprimna.. nerrkla jsem mu svuj pravy vek, vymyslela jsem si o sve rodine.. prakticky o vsem... Bylo vzrusujici byt na chvili nekdo uplne jiny...Kdybych vedela, ze se z toho casem stanr vazny vztah nikdy bych to neudelala...

Sve rodine jsem ho zatim nepredstavila, ale samozrejme jsou vsichni zvedavi jak na pritele tak na statek.

A ja nevim . Musim mu to rict- ale jak ? Jak mu mam vysvetli ze celou dobu zije s uplne jinym clovek nez si vlastne mysli ?
Nechci ten vztah znicit, ale jsem si jista ze tohle neustojime.
Prosim nesudte me, berte to jako fakt na kterem uz nejde nic zmenit..

Strana
z4
kija
20. srp 2014

@sofiii88 Tyjo. A Ty sis ho vzala? 😨

sofiii88
21. srp 2014

@kija Vzala,ale jen na půl roku,začal se pak chovat dost ošklivě,tak jsem vzala nohy na ramena 😀 Ale nedávno jsem s ním mluvila a na to,že mu je 51 vůbec nevypadá,fakt bych mu sama tipla minimálně o 10 let méně 🙂

lilibeth
21. srp 2014

@sofiii88 Taky mám muže, který vypadá o dost mladší. Dneska má 33 a zrovna včera ho na jedné akci tipovali na 23. Trošku mě štve, že já zase vypadám starší a všichni si myslí, že mám o deset let mladšího muže 😀

mercedesse
21. srp 2014

Diskuzi jsem nečetla celou, ale nedá mi to nenapsat. Mě příjde jeho reakce hloupá. Copak je důležité kolik ti je (pokud nejsi pod zákonem) a jaká je tvoje rodina? Důležité je, jaká jsi ty a tebe snad zná, když s tebou chce zakládat rodinu. Nemůže přeci počítat s tím, že se v nějaký internetový seznamce dozví pravdu. Jediná chyba byla, žes to neřekla dřív, ale to už se těžko napraví. Pokud by se choval jako dospělej chlap, mávne rukou a jede se dál. Vždyť se nezměnilo nic zásadního. S rodinou se asi nestýkáte, takže mu může bejt jedno, jaká je. Pokud je to správnej chlap, tak to rozdejchá a vrátí se, uvidíš.

nonnni
21. srp 2014

@mercedesse ja jeho reakci napak chapu. Stavis vztah na duvere a najednou zjistis, ze clovek, kteremu jsi veril ti celou dobu lhal. Ne v jedne veci, ale hned nekolika. Zacnes bilancovat, co dalsiho ten clovek taji, o cem lhal...nakolik lze duverovat, nakolik uz verit nemuzes.

Pises:"Důležité je, jaká jsi ty a tebe snad zná, když s tebou chce zakládat rodinu."
Jenze to prave neni pravda...on ji nezna...on si myslel, ze ji zna a zjistil, ze rok a pul roku na nej byla hrana habadura.

Pricemz nerikam, ze se nevrati...ale jeho reakci chapu, tohle si clovek musi v hlave srovnat. Minimalne bych od nej ocekavala, ze si za par dni sednete a budes mu schopna odpovedet na jeho otazky, ktere logicky mit musi.

Treba to pochopi, treba ne...mas to tak 50:50.

kija
21. srp 2014

@nonnni Souhlas!

kija
21. srp 2014

@sofiii88 Tyjo, to jsi neměla žádný pochybnosti ani jsi nechtěla vycouvat, když ses dozvěděla jeho pravý věk, který Ti ani neřekl?Jj, to byl asi náznak, viď ☹ Tak doufám, že jsi na tom teď mnohem lépe. Mám pocit, že jsem Tě zahlédla na beremese, je to možný? 🙂

vera_vila
21. srp 2014

@pigpeppa Tak já nevím, ale já třeba manželovu občanku viděla popvé asi týden před svatbou po 2-letém vztahu, když jsem vyplňovala papíry pro matriku... Osobně přáníčka s věkem nedávám a nerada je i dostávám - jednoduše pro to, že mi to přijde hloupé někomu připomínat jeho věk, když to sám ví, natož když někdo mě připomene, jak jsem "stará"... A kolikatery narozeniny za tu dobu slavila? Jedny? Pokud to nebyly nějaké půlkulatiny nebo kulatiny, tak nikdo věk zmínit ani nemusel a třeba měli oslavu jen oni spolu ve dvou...

@ivonapop ani při papírování kolem baráku by vůbec její občanku vidět nemusel... A je přece úplně jedno, kde bydlela, ne? U ní doma třeba nikdy být nemusel a scházeli se u něj nebo někde venku...

@verusky autorka příspěvku už to partnerovi řekla a dopadlo to tak, že se přítel sbalil a odešel s tím, že je lhářka, nereaguje jí na SMS, mobil nezvedá... Takže teď čeká, co se z toho vyvrbí...

sofiii88
21. srp 2014

@kija Teď milionkrát lépe a dokonce jsem o tři roky starší jak můj přítel 😀 Jojo,straším tam skoro dva roky a svatba až za rok 😀

ivular
21. srp 2014

@sofiii88 Trochu mi to připomíná mého známého. Je to sympaťák a navíc velice inteligentní - pohybuje se ve vědě, přednáší medikům. Je ale už pár let nezadaný a na všech seznamkách má uvedený věk 39, přičemž je mu 53 let 😀 Nechápu, proč to dělá - mám pocit, že i kdyby našel sebelepší přítelkyni, opustí jej až se dozví pravdu. Ale je mi trapné se ho na to ptát..

1kacaba1
21. srp 2014

Mě by jen zajímalo, jak to dopadne...Dej pak vědět! Držím palce a neboj, pokud Tě má rád, tak to pochopí. 🙂

uztotakbude
21. srp 2014

@katrin2222 Úplně normálně, tak jak jsi to napsala tady, tak mu to řekni. Omlouvám se, lhala jsem ti. Bylo to přece na erotické seznamce, nebudu každému vykládat na potkání o svém věku a rodině pravdu. Nečekala jsem, že se z toho vyvine krásný dlouhodobý vztah. Moc tě miluju a čím víc jsem tě milovala, tím víc jsem měla strach přiznat barvu, že třeba ztratíš zájem, že mne kvůli tomu odsoudíš. Ale trápí mne to každý den a už s tím nemůžu žít, prostě chci, abys věděl pravdu. Je na tobě, jak se zachováš, pochopím jakoukoliv reakci. Ale přijít o tebe nechci, vím že to pro tebe bude těžké, ale zkus mne prostě pochopit, chci s tebou žít, mít dítě, vzít si tě a už ten vztah beru naprosto jinak, než na začátku.

barinkas
21. srp 2014

@kija myslím, že to není o věku 🙂 sama mám o dost staršího partnera, máme 2 leté dítě a neměnila bych ho za mladšího ani za nic 🙂 Také vypadá mladší i se chová úplně normálně...Nikdo by mu netipl tolik, co má...
A to jsem vždy měla chlapy k sobě zhruba ve věku😀 Ale se budeš smát, jak třeba vidím dva, co je chlap starší, tak mi to taky přijde "divné", ikdyž sama takto žiju 😀 Si to nějak nepřipouštím nebo co...
Ovšem od začátku jsem jeho věk věděla...hned mi to řekl.. určitě se bál, aby mi to nevadilo...

ivular
21. srp 2014

@barinkas Však taky celá tahle diskuse není o věku, ale o lžích partnerovi - mimo jiné i o věku 😉

barinkas
21. srp 2014

@ivular já to vím, četla jsem... bylo to určené jen dotyčné osobě... také jsem ji to adresovala... nikoliv tobě

kija
21. srp 2014

@barinkas Však o tom já se nepřu, každý ať dělá, jak uzná za vhodné, partner může být o hodně starší, ale i mladší a může to perfektně klapat, hlavní je, že to těm dvěma vyhovuje 🙂 Tahle diskuze je o lžích, o tom, že zakladatelka lhala příteli o svém věku a své rodině, po roce a půl společného soužití mu to řekla a on se sebral a odešel. A stejně tak @sofiii88 tam si zas vymýšlel přítel a ona se dozvěděla pravý věk těsně před svatbou.
Stačí si jen číst úvodní příspěvky a ty, na které je reagováno 😉

pigpeppa
21. srp 2014

@vera_vila
To ale neznamená, že když někdo VÍ, kolik je jeho partnerovi, že je slídil, stalker nebo bůhvíco, jak jsem měla pocit z těchhle příspěvků. Chlapovi taky do jeho věcí nelezu, a přesto vím, kolik mu je a kde má trvalé bydliště.

ivular
21. srp 2014

@barinkas Však já jsem nepřehlédla, komu je to určené 😀 Jen tady na fóru MK je zvykem reagovat na příspěvek kohokoliv - máš-li k němu co říct. Pokud daný příspěvek je určen jen a pouze označené osobě, využívá se za tímto účelem interní pošta 😉
Jinak jsem ráda, že i kija ti koneckonců potvrdila, že ani ona neřeší věkový rozdíl, nýbrž lži, kvůli kterým zakladatelka psala 😉

katrin2222
autor
21. srp 2014

@ivonapop Slecno / pani pokud si potrebujete lecit mindraky tak prosim ne na me. Mam svych starosti dost. Tato diskuze je dobrovolna . Nemusite sem nic psat ani to nijak komentovat .
Radim Vam precist si vsechny me prispevky - pokud uz teda tu touhu vyjadrit svuj nazor mate. Podejte si s pani/ slecnou : lenkaef ruce zalozte si svoji diskuzi , kde spolecne proberete to jak.jsem paranoidni a ze neni mozne aby se neco takovehleho stalo . Pokud Vam to udela dobre - jen do toho . Snad si na me ulevite a zbavite se negativni energie a bude Vam lip .

katrin2222
autor
21. srp 2014

PRo vsechn ostaatni
Dostala jsem sms , ze je v poradku a v sobotu se mame sejit . Tak uvidime ;)
Jeste jednou dik vsem, kteri mo vyjadrily podporu

dasenka888
21. srp 2014

@katrin2222 tak jak Ti to dopadlo ? Už vychladnul ? Já držím palce, aby to bylo dobré 🙂

dasenka888
21. srp 2014

@katrin2222 zrovna jsem to psala a nenaskocila Tvá poslední odpověď 🙂 Držím palce na sobotu 🙂

ivonapop
21. srp 2014

@katrin2222
Ráda Ti odpovím na příspěvek směřovaný k mé osobě. Nemusím si s nikým podávat ruce, to mi věř, stejně jako jsem se nikdy nemusela vypořádávat s problémy následkem nějakých lží. To už je bohužel Tvůj problém

eldrag
21. srp 2014

@katrin2222 snad to bude pozitivní diskuse, držím palce a dej prosím vědět.

1velrybka
21. srp 2014

@katrin2222 Ahoj, četla jsem Tvůj "příběh". Kdybych to viděla zfilmované v televizi, tak si asi řeknu, že je to zase pitomá americká komedie (předpokládám a doufám, že bude happy end), že to s realitou nemá nic společného. No, jak vidím, tak i to se může stát. Sice nechápu, jak ses mohla v těch lžích potácet tak dlouho (myslím věk atd.), možná tak trochu chápu, že na začátku jsi měla chuť být tak trochu někdo jiný, zažít prostě něco zajímavého, vzrušujícího a nepřemýšlela jsi nad tím, že to může nějak pokračovat. Nenapsala jsi, v čem všem (a jakým způsobem) jsi lhala - píšeš, že třeba o rodině...ono je taky rozdíl, pokud si jen tak vymyslíš, že např. vaši jsou milionáři, že mají tři chalupy, vilu s vyhřívaným bazénem a že táta je majitel velké společnosti a mamka nemusí chodit do práce - a ve skutečnosti jsou normální zaměstnanci třeba u výrobní linky nebo za kasou supermarketu - nebo kdyby ve skutečnosti byla např. mamka alkoholička a byla věčně bez práce a nechtěla se léčit a táta závislý na automatech, tak potom by asi člověk i pochopil, že jsi o rodině lhala... Prostě není lež jako lež 🙂 Každopádně ti držím palce a přeju, aby to dobře dopadlo. Pak dej vědět.

lenkaef
21. srp 2014

@mercedesse trochu si protiřečíš!🙂A ráda bych viděla tvou reakci,kdyby jsi byla na jaho místě.Mávla rukou?!Asi těžko!🙂

mercedesse
21. srp 2014

A vždycky se najde někdo, kdo má potřebu jen rejpat a kritizovat. :-/ no nic, napsala jsem jen svůj názor, nepotřebuju k tomu psychologickej rozbor. A ano, mávla bych nad tím rukou. V životě už jsem zažila horší věci.

evelle
23. srp 2014

@katrin2222 Držím palce. Hodně štěstí.

romantika
23. srp 2014

tak trochu nevim autorko, ale když jste spolu kupovali statek tak to se ty obcanky ukazuji a sepisuji smlouvy, tak nevim jestli ta jejich virtualni realita nejak nepretrva dále. Nebo si chlapec koupil statek a slečna ani nevi ze je najemnice. Život je pestry a každý ho vidime jinyma očima. Jinak mi to stejnak prijde trochu ujete, ze by za tu dobu nevidel jediny dokument kde je jeji datum narozeni. Dost divne. Mozna to vse vi a je mu to putna. No asi bych zavcas resila o co tu bezi, protože jak to vidim ja, tak si tu lzou do rukavu oba. Nicmene dulezite, aby jim to oboum vyhovovalo a byli stastni. Nekdy ty sny a male nesmyslne lzi nas drzi nad vodou.

katrin2222
autor
24. srp 2014

Ahoj .
Tak nevim , jestli se bude konat happy end nebo ne .
Nicmene jsme si znovu promluvili , ja si znovu sypala popel na hlavu a rozhodli jsme se tomu dat cas. Dost jsem o tom premyslela,a nevim jestli nebude lepsi co cele ukoncit. Myslim , ze se to bude cely zivot tahnout s nami..
Zatim bydlim u kamaradky, tak uvidime...

A jestr jednou tedy; statek jsem nekupovala ja, ale pritel .
Nechapu narazku o podnajmu . Proste jsme tam spolu bydleli a hotovo.
A to, ze za tu dobu nevidel zadny muj "dokument"? To mi neprijde zas tak moc divne...

Strana
z4