icon

Má bývalá manželka nárok na kompenzaci za dovolenou?

1. črc 2025

Ahoj,

Teď už s mým manželem, pojedeme na dovolenou / líbánky. Jen já a on, moje a společné dite bude s babičkou na dovolené v tu dobu. (s mojí mamkou), jeho dítě u matky - v jejím termínu. Termín jsme právě plánovali tak aby jsme měli hlídání. S detma se chystáme v srpnu. No a ex mého muže přišla s tim, že máme vykompenzovat jejímu dítětito, že my jedeme na dovolenou a on ne. Jasně, takové chování bych chápala, že by řešila když by jsme nebrali jen to jedno dítě, ale my nebereme žádné. No přišla s tím, že chce 20tis + náklady na stravu a zážitky na dovolené. Dala nám čas do konce týdne a pak že podá návrh k soudu - něco ve smyslu dorovnání standardu a mimořádný výdaj. No a teď k věci... Má na něco takového oficiální nárok? Když dítě není odstrecene a na dovolenou s námi pojede?
Ona sama stále nepracuje, chodí jen na brigády, pobírá kde jaké příspěvky, alimenty má 9700, dítě má 7let. Takže se ani nesnaží zvyšovat životní situaci dítěti.

Strana
z2
klpoiu
2. črc 2025

Mi tak doslo,jak ja jsem byla hloupa. Na dite 1200 alimenty a nikdy vic ani kacka. Ani to dite nikdy nevidel. Sakra 🤣

izz76
2. črc 2025

Ta je asi padlá na hlavu, řekls bych ji,ať to klidně dá k soudu,aspoň se ztrapní. My s manžel máme tajy každý svoje dítě z předchozího manželství a ani by me nenapadlo se zpovídat ex kam jedeme, natož něco kompenzovat.

ninive211
2. črc 2025

Úplně čučím, co některé ženské nedokážou vymyslet, aby chlapa - ex vydíraly. Že jí není hanba tohle jenom navrhnout. Prý újma 😀

autor
2. črc 2025
@izz76

Ta je asi padlá na hlavu, řekls bych ji,ať to klidně dá k soudu,aspoň se ztrapní. My s manžel máme tajy každý svoje dítě z předchozího manželství a ani by me nenapadlo se zpovídat ex kam jedeme, natož něco kompenzovat.

@izz76 no my se nevzpovidame, ale babička od manžela je s ex v kontaktu tak ji vše vyslepičí vždy

hanka_12345
2. črc 2025

ta je toho schopna :D

bereni
3. črc 2025

Boze boze…to ji zadny soud v tomhle neodklepne dle podrobnych popisu co vse platite. Dej zakladatelko vedet jak to dopadlo. My resili podobnou “akterku”. No nakonec se syna vzdala a ja jej adoptovala, ale taky chtela pomale zaplatit i za pozdrav.

izz76
4. črc 2025

No tak at vyslepičí, vy si můžete dělat co chcete, klidně letět třeba do vesmíru bez dětí a nemusíte nic kompenzovat.

autor
4. črc 2025
@bereni

Boze boze…to ji zadny soud v tomhle neodklepne dle podrobnych popisu co vse platite. Dej zakladatelko vedet jak to dopadlo. My resili podobnou “akterku”. No nakonec se syna vzdala a ja jej adoptovala, ale taky chtela pomale zaplatit i za pozdrav.

@bereni byli jsme za právníkem - rodinné právo. Vzhledem k tomu, že se o dítě staráme nad rámec nemá na tohle nárok. (jsme to schopni i doložit..,mame svědectví ve škole - učitelku).. I přesto, že jsme ji tohle řekli, tak si stojí za svým. Tak už muž jen pokrčil rameny a řekl ať to dá k soudu.

klpoiu
4. črc 2025

Jak si clovek naivne mysli, ze kdyz pohrozi soudem,ze se hned kazdemu rozklepou kolena vid? 🤣 Na soudni vylohy prachy ma, ale musi chudinka škemrat. No asi je cas, ji to lenoseni zarazit.

autor
4. črc 2025
@klpoiu

Jak si clovek naivne mysli, ze kdyz pohrozi soudem,ze se hned kazdemu rozklepou kolena vid? 🤣 Na soudni vylohy prachy ma, ale musi chudinka škemrat. No asi je cas, ji to lenoseni zarazit.

@klpoiu jenže jak aby na tom nebylo bito to dítě. Všechny páky co by jsme mohli použít by stejně odneslo nevinné dítě.

andelka
4. črc 2025

Jestli ono spíš neodnese to, že jí to prochází. Vzor do budoucna nic moc.

autor
4. črc 2025
@andelka

Jestli ono spíš neodnese to, že jí to prochází. Vzor do budoucna nic moc.

@andelka Toť otázka.. Zase z druhé strany toho nezneužívá. O nějakém školním výletě jsem se dozvěděla až od třídní učitelky, když se ptala proč nejede. Když jsem se na to ptala, řekl že mamka řekla že mu na to peníze nedá a ať si to vyřeší s námi a za námi nikdo s prosbou o peníze nepřišel.

klpoiu
4. črc 2025

A opravdu neni moznost vzit to dítě k sobe??

autor
4. črc 2025
@klpoiu

@klpoiu nechce, má tam kamarády, kroužky i školu. V tom místě žije tam od narození. Navíc tím směrem vážně nic nejezdí. Jednou jsem tim směrem jela autobusem v pracovní den a to co jedu autem 25 minut, jsem jela autobusem s 3 přestupy 2.5h. Což pro tak malé dítě je nereálné a pro mě je nereálné dělat taxika 3 dětem. O tom, že by ten kroužek začal dělat tady taky slyšet nechce. A pro mě logisticky nemožné tam jezdit na stejnou hodinu jako vozím své dítě na kroužek. V tomhle ohledu se šprajcnul hned, když jsme s tímhle návrhem přišli.

autor
4. črc 2025
@klpoiu

@klpoiu a prodávat dům a vracet se do města není taky řešení.

klpoiu
4. črc 2025

To je skoda. Ale treba az bude starsi, tak sam pochopi.

reeeza
4. črc 2025

Ani bych nedělala scény, vůbec bych se tím nezaobírala ani bych jí nic nevysvětlovala, nediskutovala s ní o tom. Ztráta času.

Sdělila bych jí, že na to nemá nárok. Tečka.

Zkusila to, ale právo je na vaší straně. Na nic takového nemá nárok. Tečka. Neřeš to a užij si dovču 🙂

autor
5. črc 2025
@reeeza

Ani bych nedělala scény, vůbec bych se tím nezaobírala ani bych jí nic nevysvětlovala, nediskutovala s ní o tom. Ztráta času.

Sdělila bych jí, že na to nemá nárok. Tečka.

Zkusila to, ale právo je na vaší straně. Na nic takového nemá nárok. Tečka. Neřeš to a užij si dovču 🙂

@reeeza no my se snažíme mírnit ty její scény co dělá, právě podloženými argumenty..

hanka_12345
5. črc 2025

Ok ale.pak bych po ni chtela at se podili pulkou na srpnove dovolene. Jak by se asi tvarila😃

autor
11. črc 2025

Tak dámy a pánové... Je to podáno k soudu.

andelka
11. črc 2025
@anonym_autor

Tak dámy a pánové... Je to podáno k soudu.

@anonym_autor Ona to podala? Tak to jsem zvědavá jak rychle vyletí.

hanka_12345
11. črc 2025

Ta je tupá🫣🫣🫣🫣🫣 ona si fakt mysli ze ma pravdu??? Ja myslela ze vas jen chce postrasit

autor
11. črc 2025
@andelka

@anonym_autor Ona to podala? Tak to jsem zvědavá jak rychle vyletí.

@andelka ano podala. Nás právník už má všechny podklady od nás. Snad to bude rychle hotovo

autor
11. črc 2025
@hanka_12345

Ta je tupá🫣🫣🫣🫣🫣 ona si fakt mysli ze ma pravdu??? Ja myslela ze vas jen chce postrasit

@hanka_12345 taky jsem si myslela, že vyhrožuje.. Ale ona si prostě jde za svým 🫣

moudivlacek
11. črc 2025
@anonym_autor

@hanka_12345 taky jsem si myslela, že vyhrožuje.. Ale ona si prostě jde za svým 🫣

@anonym_autor ta je fakt cáklá, do srpna se to těžko vyřeší a ještě bude muset platit výlohy :D byla bych klidná, zvlášť, pokud máte vše jak doložit

zuzanka_13
12. črc 2025

No tak to jsem taky fakt zvědavá, jak toto dopadne. Za me uplne zcestné požadavky si narokuje . A hledím, ze zrovna ona, která ani nepracuje, má tu kuráž dát to k soudu. To bude trapas, jestli se jí zeptaji, co dela pro to, aby i ona doprala dítěti dovolenou a nějaký standard... nedělá NIC, jen se snaží vytriskat peníze z vás..

autor
12. črc 2025
@zuzanka_13

No tak to jsem taky fakt zvědavá, jak toto dopadne. Za me uplne zcestné požadavky si narokuje . A hledím, ze zrovna ona, která ani nepracuje, má tu kuráž dát to k soudu. To bude trapas, jestli se jí zeptaji, co dela pro to, aby i ona doprala dítěti dovolenou a nějaký standard... nedělá NIC, jen se snaží vytriskat peníze z vás..

@zuzanka_13 noo, kuraze má dost. My si tím líbánky zničit nenecháme. Právník říkal, že to bude brnkačka smest ze stolu. Obzvlášť když máme podklady k tomu co vše hradíme nad rámec a že i alimenty jsme nechali na původní výši i když se mu snížili. Já chápu, že jsou chlapi co serou na své děti a mlátí nutne minimum, nebo ani to ne. (většina jejich kamarádek má takové chlapy). A ona není schopna uznat, že pro ně děláme víc než musíme a víc než si ona zaslouží.

hanka_12345
12. črc 2025

hele aona ma na to platit si pravnika aby ji v tomto zastupoval? nebo to ma bez zastupu? ja tohle neznam tak nevim jestli vubec pravnika ma...potazmo napadne ji ze to muze projet-bude mit pak penize na vylohy? kdyz nemaka.
Na to ze nemaka docela rozhazuje 😀

autor
12. črc 2025
@hanka_12345

hele aona ma na to platit si pravnika aby ji v tomto zastupoval? nebo to ma bez zastupu? ja tohle neznam tak nevim jestli vubec pravnika ma...potazmo napadne ji ze to muze projet-bude mit pak penize na vylohy? kdyz nemaka.

@hanka_12345 pokud vím, tak zástupce nema. Ani v jednom případě, kdy něco dávala k soudu zástupce neměla.

autor
12. črc 2025
@hanka_12345

@hanka_12345 pokud vím, tak zástupce nema. Ani v jednom případě, kdy něco dávala k soudu zástupce neměla.

Strana
z2