Mám být radši sama s dítětem?

svabina
19. dub 2017

Ahoj holky, na konika uz chodim nejaky patek.. ale ted nastala situace, kdy se potrebuji zeptat anonymne.
S pritelem mame skoro 11 mesicniho syna, ale ja mam poslednu dobou pocit, ze je vsechno spatne. Pritel se v malym vidi, vychvaluje ho vsude az do nebe, ale kdyz je doma, tak se o nej v podstate nepostara. Za celou dobu, co je na svete snim nebyl ani jednou na prochazce, nikdy ho nevykoupal, moc si snim nehraje.. casto kouka do telefonu, nebo na televizi. Kdyz se jdu vykoupat a chci po nem aby ho pohlidal, tak spolu sedi u me v koupelne a koukaji na me. Malej je hodne mamankovskej, je kojenej, ale vim, ze kdyz tu zabavu ma, tak si na prso ani nevzpomene. Kdezto, kdyz ho hlida pritel, casto vyzaduje me. To bych mozna asi i prekousla, ale co nemuzu prenest pres srdce je, ze dle meho nazoru, je pritel hodne sobeckej. Pracuje jako kuchar a po praci si casto da rad pivo. Ale v podstate pokazdy, kdyz jde po praci na pivo se ani neozve. Kdyz vstanu v noci s malym a on neni doma, poslu mu zpravu, kde je. Kdyz uz mi odepise, coz se nestava moc casto, napise at se hodim do klidu, ze hned jde. Prijde za dalsi dve hodiny. Me to neprijde uplne normalni. Neprijde mi normalni jit si zakourit pred barak a prijit za ctyri hodiny, protoze jsem mezitim dostal chut na pivo. Vadi mi to, ze mi neda vubec vedet, ze se mnou nekomunikuje. Jenze on se v praci nechal slyset, ze on se prece nebude zadny zensky podrizovat a ze mi vzdycky neco nakeca, aby mi zavrel hubu. Jinak je na nas hodnej, najem zaplati, na nakup dojde, uvari. Jenze ja mam pocit, ze jiny tatinci fungujou lepe.. nebo je to jen muj pocit? Premyslim, ze od nej odejdu i s malym, nechci cely zivot jen cekat na to, jestli on zrovna prijde po praci domu.

tinaprofi
20. dub 2017

Jeho prohlaseni ze se zenske podrizovat nebude je stejne infantilni jako delani z tveho decka "mamanka" ...asi ho sere, zes ho hodila na vedlejsi kolej a mozna i to ze prsa uz mas vyhradne pro dite, pravdy jsou vzdycky 2, ty mluvis jen o te sve, jestli cejtis, ze ti bez nej bude lip tak to udelej, odejdi a bud single, protoze predtim byl pritel urcite o 100% jinej, mozna i o 210 🙂)))

jezz13
20. dub 2017

Asi bych to rozdělila - že si s klukem moc nehraje je celkem běžné, často se otcové jako tatínci začnou chovat trochu později, protože s tak malým dítětem prostě neumí komunikovat.
Druhá věc je váš vztah - neoznamování kde jsem a kdy přijdu už se mi běžné nezdá. Je ale zas otázka, jak spolu komunikujete vy. Jestli na jeho oznámení "jdu s klukama na pivo" reaguješ vztekle, že vůbec někam jde, chápu, že je pro něj jednodušší nic neříkat. Jestli mu na to řekneš "Klidně jdi, v kolik se zhruba vrátíš?" a on tě přesto zazdívá, pak je jeho chování opravdu sobecké.
Před rozchodem by to ale chtělo si opravdu v klidu promluvit a říct si nějaká pravidla hry. Třeba že ti nevadí, když jde na pivo, ale když nevíš, kde je. Nebo že by bylo milé, aby na pivo nechodil každý den, aby třeba jeden večer hlídal, aby sis mohla někam zajít ty apod. Pokud budete někde s kamarádama společně, kteří takový problém nemají, zeptej se jich (v žertu), jestli ženě říkají, kdy přijdou - pokud oni uznají, že ano, nebude si muset on "tahat triko", že on ženu neposlouchá..
Najít si nového partnera s malým dítětem je dost náročné, takže bych nerozbíjela rodinu, pokud se s tím dá aspoň trochu něco dělat.

caverina
20. dub 2017

@tinaprofi a proč hned tak zle. ..asi mi neuveris ale mám ve svém okolí hned několik párů kterým to po porodu přestalo fungovat...bohužel včetně toho mého..a neříkám že vína byla vždy jen na strane chlapa..i ženské se dokážou pěkně vybarvit..

sarad
20. dub 2017

Tak tenhle problem mam s manzelem taky. A shodou okolnosti je taky kuchar. Mozna ze to dela to prostredi restaurace? Vsimla jsem si, ze tam jsou lide na sebe dost hrubi a koluji tam lehci drogy. No a samozrejme po sichte pivo. Presne jak pisete, odejde na cigaretu pred barak, nekoho potka, a vrati se za dve hodiny a tvari se, proc se jako divim. Kdyz byl syn maly tak jsem se tim hodne trapila, potad doma sama a on si chodil. Vycitala jsem mu to, sceny, a bylo to jeste horsi...jednou jsem mu i dite do hospody prinesla, nemluvil se mnou dva dny...jedine co se mi osvedcilo bylo naplanovat si vlastni program, fitko, prace a tak...vzdycky kdyz mel nekam jit, tak jsem mu rekla, ze treba za dve hodky musim odejit a bez syna a ze se musi vratit, aby hlidal. Teprve pak si uvedomil, jake to je byt porad doma. Ale jako 100% spolehlivy neni, no:(

salot
20. dub 2017

Napřed bych to zkusila po dobrém, stanovit si nějaký pravidla, vyříkat, co od toho druhýho čekáme a co je zle. Ale chápu, že jestli už je zvyklý trávit tolik času na pivu, těžko se bude přeučovat. Mě by takové chování rozhodně vadilo.

mrkvicka88
22. dub 2017

Mám doma číšníka a po práci taky choděj, vědět mi nedá nikdy, pak se probudím třeba v 6h a on nikde... Říkala sem mu to několikrát, ale prej mi nebude přece v noci psát, když spím.. Přestala sem to řešit. Teď moc nechodí. Jinak, když je doma, tak nechodí nikam (v podstatě se nezvedne z postele, jde maximálně k lednici a na záchod, což zas dost vadí mě). S malou byl za skoro 3 roky sám venku asi 5krát, nehrál si s ní jako miminem a trvá to do teď. Zkusila bych s ním promluvit, co ti vadí. Nejvíc by mi vadilo, že jde kouřit a příjde za x hodin. To by asi byla tichá domácnost, nebo bych šla do obchodu a vrátila se taky za 4hod (což s kojeným dítětem je nereálné).

odrobian
23. dub 2017

Holky a čo takto keby ste vy išli pred barák na cigaretku a vrátili sa za 4hodiny? Vypnúť mobil na 2hodinky a potom len tvrdiť,že už ste na ceste... Prídete domov a s kľudom len oznámite,že ste stretli kámošku po rokoch a nešlo odolať a ísť na kávu.Ak je to otec dieťaťa určite sa postará a malému sa nič nestane ak zrazu bude len s tatom na 4hodinky 🙂 A nehovorte,že si to neviete predstaviť ano vo sne,že by ste mu nechali decko na pár hodín....možno sa budete čudovať ako to zvládnu.

sarad
24. dub 2017

@odrobian Vidíš, to jsem ještě nezkusila! Já jsem prostě taková spořádaná a organizovaná, asi proto si mě našel 🙂 Ale jako veřím tomu, že tohle by mu to pomohlo pochopit víc jak tisíc rozhovorů :D Asi jestli mě to ještě někdy hodně namíchne, tak to udělám.

Jinak ten můj byl tohle schopnej udělat i mojí mámě, když hlídala. Vždycky ji ukecal a sliboval, že se v tolik a tolik hodin vrátí a pak o něm nikdo neslyšel. No je to už pár měsíců, co nám hlídala, tak jsem si říkala, je čas na sebereflexi a připomněla jsem mu, jak byl v případě mojí mámy nespolehlivej. Hrozně se tomu divil, prostě se asi nevidí takový jaký je.

odrobian
24. dub 2017

Jednoducho on má svoj "chlapský" pohlad na vec a ty "babský" Tak pokiaľ nie je schopný pochopiť aspoň trochu ten babský v diskusii treba ísť názornou ukážkou....ako sa hovorí lepšie jedn krát zažiť ako 100x počuť. Držím ti palce a pevné nervy 🙂

terezapetrova
24. dub 2017

@caverina to už je bohužel styl teto uživatelky :(