Mám jít s nevlastní dcerou do školy?
Ahoj, ráda bych slyšela Vaše názory na to, zda jít s nevlastní dcerou první den do školy přesto, že její matka si to nepřeje. Máme se navzájem obě rády a bude mě mrzet pokud tam nebudu, ale nechci dělat problémy jejímu tatínkovi, mému příteli.
@lenicka07 Ja bych to s tim pranim holcicky zas tak nehrotila v sesti letech. Jak tu jedna maminka psala, tak jedna holcicka si pozvala pulku vesnice 😉. Muj syn si preje vsechno mozne a strida to jak aprilove pocasi. A nikde v textu jsem nenasla,ze si to ta holcicka vyslovene preje, ale ze zakladatelka si tam preje byt a to je rozdil.
Bude legrace, já to říkala 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=3_6FdKEt4iQ@lenicka07 @espada @wendy_ a další 🙂
Jasně, že primárním problémem je chlap - záletník. Nicméně pokud by ženatému/zadanému záletníkovi nedala žádná, co by ti chudáčci asi dělali? Někteří by od svých žen odešli tak jako tak, to je pravda, někteří by zůstali. Jestli to je nebo není výhra pro tu ženu, je teď vedlejší. ALE: já to hodnotím v tomto světle z morálního hlediska a když bych to vztáhla na sebe - sama bych nechtěla být tou příčinou, kvůli které odešel chlap od manželky, notabene s malým dítětem, prostě takovej chlap je pro mě tabu. A když už bych tou příčinou byla, tak bych se ani neopovážila strčit nos někam, kde se řeší rodinné záležitosti původní rodiny a vyskytuje se tam i ta bývalka. Hanba by mě fackovala.
Jiná je situace, kdy se pár s dítkem rozejde a po čase si oba najdou nové partnery. Tam je to hlavně o domluvě.
@papalinka
Snad nechceš srovnávat prarodiče s cizí ženskou... 😕 .
To je sakra rozdíl ...Že někam pustí příbuzného,neznamená,že tam musejí pustit kdekoho 😉 .
Ja bych nesla respektovala bych prani matky....preci jen bych si uvedomovala ze jsem ta "druha" a nemam na vse pravo at si to preji sebevic...docela me zajima jak to dopadlo 🙂
@somalicats ...ale já neříkám, aby se dotyčná stylizovala do role nevl. matky, ale beru to pouze s ohledem na přání dítěte...nevím, jak bych to brala opravdu v životě, ale osobně moc nesouhlasím s tvrzením, že někdo někomu rozbil rodinu. Rodinu rozbil především tatínek oné holčičky...vím, že je to složitá a hlavně nesdělitelná zkušenost. Tato situace mi ovšem přijde zbytečně vyhrocená, jde sice o velký den, nicméně dohromady se jedná o hodinu času a pokud tam malá tetu chce mít, tak nevidím důvod proč by ne.
@ined77 Jenže tady zrovna není jasně řečeno, že si holčička účast opravdu přeje, navíc je otázka, jak to její "přání" vlastně bylo formulováno. S tím rozbíjením rodin bych byla opatrná, u toho jsou vždycky dva a pokud nemá milenka IQ tykve, tak si to musí moc dobře uvědomovat.
@somalicats ..dva u toho jsou, to je pravda, ovšem miminko měl on, takže o tom IQ to platí spíš na toho chlapa. Ale samozřejmě máš pravdu, já se pouze snažila do té situace vžít a sama za sebe napsala, že bych nejspíš prostě šla, držela se stranou, prostě tam jen byla, nic víc, tím by koza zůstala celá a vlk by se nažral.
@superkousky jakou cizí ženskou, jsou spolu 5 a půl roku, holčička jí zná v podstatě od narození, mají se rády
@hojda to dítě není jen matky, je i otce, i on může mít přání, aby jeho přítelkyně do té školy šla. Proč by se mělo upřednostnit přání matky? Chápu, že důležitá rozhodnutí ohledně dítěte musí dělat pouze rodiče, ale tohle je proboha jen návštěva prvního školního dne.
@papalinka
@fayvare z dovolenky kocky iba kratko: 1- skusam si predstavit 6 rocne ditko ktore tam vyslovene chce mat osoby ako ste vy dve a bez oka furie;) s ohladom na moj profesny zivot nejde mi to, pravda je totiz taka ze kazde 6rocne ditko mat tak carovny prsten s vami zakruti tak ze by si si sama zelala aby ho mala v rukach radsej ta furia;) 2- rovnako ako z profesneho zivota poznam deti tak poznam i zeny a uprimne manipulacia, citove vydierania su temer stopercentne zenska parketa, takze ano velmi velmi ta tam to dieta chce;) a si tisickrat uzasnejsia ako jeho skutocna mama, to je to co by si od zrkadla doma i tu na mk pocut chcela a bez urazky skus tuto zrkadlovu metodu doma sama bez poz a dobijania cudzich pozicii, postav sa doma sama pred zrkadlo a povedz si to dietatko ma tam chce a aj ked je to tazke, tak tam pre nu pojdem, povedz si to a pokial sama zo seba nemas nutkanie na nauzeu, tak tam asi chod a asi ta tam chce, ale pokial tam budes uprimne stat a kukat ze co to robim, tak toho radsej nechaj lebo aj ten 6rocnik raz vyrastie a nezabudne ti to
@ined77 Tak držet se stranou a nejít už vyjde nastejno. První školní den prvňáčka je bez debaty významná událost a nevidím jediný důvod, proč by se tam měla cpát cizí osoba - ani ne manželka toho otce. Tuhle událost by si měli prožít biologičtí rodiče spolu s dítkem bez toho, aníž by je někdo rušil.
Vždyť ta otcova partnerka pak může připravit holčičce hezké odpoledne, pokud bude holka zrovna u otce, nebo si to vynahradí jindy.
@papalinka Pokud je otec aspoň trochu normální a jeho partnerka alespoň trochu soudná, tak pochopí, proč biologická matka partnerku na tak významné události jako první školní den PRVŇÁČKA nechce. Taky bych na takové události nechtěla osobu, která byla příčinou toho, že ode mne a od půlroční dcery odešel manžel.
@atinkaa asi jsi psycholožka nebo nějaká rodinná poradkyně, takže pokud se k tobě dostávají šestileté děti z rozpadlých rodin, tak předpokládám proto, že mají problém. Jsou ale i rodiny, kde nové uspořádání funguje a děti se mají s nevlastními rodiči rády. A už výše jsem napsala, že moje loňská nevlastní prvňačka u zápisu do školy čekala, že přijdu a nechtěla začít beze mne. Takže ano i toto existuje, že šestileté dítě si někde přeje přítomnost i jiné osoby než je matka nebo otec.
Nikde jsem nepsala, že bych já nebo @fayvare měla být lepší než matka dětí. Na žádné dětské akce nikdy nejdu jako matka, ale jako manželka otce a blízká osoba dětí. Myslím si a v našem případě tomu i tak je, že právě tyhle účasti na důležitých momentech dětského života výrazně zlepšují vztah nevlastních dětí a rodičů. A na tom by měla mít zájem i ta matka. Není snad lepší svěřovat své dítě ženě, která ho má ráda a zajímá se o něj, než někomu, komu je to dítě úplně jedno?
@somalicats tak to pak navrhuji, aby tam nešla ani matka, ani otec, ani fayvare. Všichni tři jsou totiž osobami, které byly příčinou, proč se to manželství rozpadlo. 🙂
@somalicats důvod proč by tam měla být je jasný - viz. druhý odstavec mého předchozího příspěvku.
@papalinka Pokud nechápeš rozdíl mezi biologickým rodičem a cizí osobou, která je v danou chvíli přítelkyní otce, tak je to smutné... Biologičtí rodiče mají na rozdíl od přitelkyně nejen svá práva, ale i povinnosti vůči tomu dítěti. A jestliže si jeden z biologických rodičů přeje, aby na významné události nikdo cizí nefiguroval, mělo by být toto přání nadřazeno přání přítelkyně.
rozhoduj se podle sebe, vaší holčičky a tvého přítele. Tahle věta mi jako rozvedené nahání strach... A účast na Dni matek mě dorazila.
Ještě jednou: NEJSOU to vaše nevlastní děti!!! Vy NEJSTE nevlastní rodiče!!! Ty děti mají své biologické rodiče, kteří o ně mají zájem. Pro vás jsou to stále děti vašich partnerů.
@somalicats ona není cizí, žije v té rodině 5 a půl let.
@somalicats přesně jako přítelkyně - ani ne jeho manželka nemá žádné právo v ničem...podle zákona je cizí...jako třeba sousedka....nikdo by ji nesvěřil do péče, nikdo by ji nedal informace o zdr stavu, nerozhoduje ani u lékaře ani ve škole, ani nikde....
v podstatě žádný člověk není uplně cizí, jsme stejná rasa.....ale když není cizí, tak jaké má právo?
@somalicats ..ale ano, samozřejmě i tohle je možnost 😉 .
Bože můj, kam se poděla soudnost dnešních žen 😕 . No jo, to je dnešní doba, urvi co můžeš (manžela manželce, otce dítěti) a nekoukej napravo ani nalevo a nacpi se ti tam, kde o tebe nestojí. Myslím, že tohle není vůbec téma na diskuzi. Nejdůležitějším člověkem toho dne bude nakonec přitelkyně otce, protože místo prvňáčka budou celá rodina řešit její přítomnost, nebo nepřítomnost. 😝 No pěkně děkuju. Myslím, že ani otec dítěte ani dítě samotné před ní neklečí a neprosí jí, aby tam za každou cenu šla a už z toho bych vycházela. Když se někdo pustí do vztahu se ženatým může s dítětem, tak holt musí počítat s tím, že ne vždy to bude podle jeho přání, nebo do takové vztahu prostě nejít! Slečna tady chce mít prostě všechno.....

@papalinka Tak u nas ve skole to tak je, ze chodi jen rodice. Vzdyt ta trida je neni nafukovaci.