Mám jít s nevlastní dcerou do školy?
Ahoj, ráda bych slyšela Vaše názory na to, zda jít s nevlastní dcerou první den do školy přesto, že její matka si to nepřeje. Máme se navzájem obě rády a bude mě mrzet pokud tam nebudu, ale nechci dělat problémy jejímu tatínkovi, mému příteli.
Jako sorry holky, ctu posledni 2-3 stranky a dle reakci bych se ani nedivila, pokud by zakladatelka svoji zkusenost a jak to dopadlo ani nenapsala. Prijde mi primitivni, pokud nekdo zalozi diskuzi a potrebuje s necim poradit, jak jej nektere zhazujete. Ano, kazdy ma sve problemy, ale ocividne to byl pro zakladatelku problem a chtela poradit a ne slyset jaka je krava, rozvracec rodiny, psychicky nestala a nevim co vsechno tady ctu. A pokud jak pise napr. tarra27, tak se divim, proc tady vubec vsechny na MS chodite. A pokud si myslite, ze je tento dotaz o nicem a zbytecne "vazny", proc vubec reagujete???
@terezapetrova Tady se diskutovalo o situaci, kdy dítě oba biologické rodiče má a mají o něj zájem
... tím spíš že o tom úmrtí maminky z koníka víš nemělas vůbec takovou situaci do diskuze tahat, to bylo fakt krajně nevhodné ... můj názor 😔
... a jinak diskuze se tu zvrhla až v momentě, když už první školní den proběhl a bylo jasné, že už to nějak dopadlo ... to že nevíme jak to dopadlo je jiná věc, ale to už se asi ani nedozvíme ... jen doufám, že holčička si ten den užila a nezkazila jí ho ani přítomnost ani nepřítomnost zakladatelky
@fayvare tobě přeji ať se ti mimčo podaří pokud si ho oba přejete ... když budeš matka, sama potom možná na spoustu věcí změníš názor ... být maminkou je něco nepopsatelného, to se musí zažít 😎
zatím jsem nezvládla přečíst celou diskusi, není to v mé kapacitě s malým dítětem. Ale ze svého pohledu, kdy dítě teda už mám. A já i manžel jsme z rozvedených rodin. Konečně jsme se v našich rodinách dostali k tomu, že naši rodiče se svými novými partnery či manželi jsou schopní s námi prožívat důležité milníky našich životů všichni společně a nejdou si po krku. A to je to nejlepší, jak to může fungovat. Protože představa, že budu muset například svojí svatbu, či oslavu narození dítěte slavit na 4x... tak to mě děsí. A třeba takové přijetí do první třídy je jedním z těchto milníků. Tot můj názor.
A k názoru kdo je a není nevlastní rodič. Já beru za nevlastního rodiče vždy toho nového parntera, co je s mým rodičem nějakou dobu, žijí spolu a tvoří rodinu (a nemusí být ani sezdaní).
@kvakuska ja moc dobře vim o cem se tady diskutovalo a Ty snad tusis na jaky Tvuj pripsevek jsem reagovala takze k tomu tolik... me prijde krajne nevhodne jak se tady navážíš do nekoho koho vůbec neznáš a vůbec nevis nic o jeho zivote.
@tarra27 vse spatne je pro něco dobre..
@linee já psala vážně, až ke konci se to prostě zvrtlo...prostě jsme se poslední dve strany z holkama zasmály, no co je na tom tak strašného??? navíc já se nenavážím do nikoho za to, že má jiný názor...jen jsem psala svůj, o tom snad diskuze je...a že se v ní nedokážou některé holky v nadhledu zasmát, ale řeší tady s prominutím každé slovo, které sem kdo vnese hned jako utok, to není můj problém...já si myslela, že sem chodí dost inteligentní holky..nevěděla jsem, že je to tu snad horší než v matřské školce :D :D :D vždyt na sebe některé utočí uplně zbytečně....
@petrakol prijde mi, ze tady prehani někdo uplne jinej, + muj příspěvek "o lidech z kamene" vůbec nepatril Tobe to je myslim patrne + docela by me uajimalo, co se dotklo Tebe
😀 😀 fakt jak s bábovičkama na pískovišti.....co se koho dotklo atd...je to snad diskuze ne??? a když už je po akci, že jsme se s holkama pobavily...no tak hned ukamenovat nás :D :D
@tarra27 prosim a cim konkretne jsi se pobavila?
navíc, pokud chtěla zakladatelka slyšet pouze ano běž nebo ne nechod, měla položit otázku, kde se každý může vyjádřit pouze jednou........a nikoliv zakládat diskuzi 😝
@terezapetrova přečti si poslední dvě ted už až tři strany... 😉
@tarra27 ja je prave cetla a nevim cim jsi se pobavila..
@terezapetrova njn ... 😎
@terezapetrova No, nevím, co konkrétně pobavilo třeba zrovna @tarra27, mě pobavila ta představa, že s dítětem má jít na první školní den každý, kdo je mu blízký. Když to vezmu vážně - reálně to může jít tak leda tam, kde je třeba 6 - 8 prvňáčků ve třídě... U nás bylo 26 dětí a kdyby tam přišli fakt všichni, tak se tam nevejdou ani návštěvníci, natož ty děti. Takže nevím, jestli ti, kteří toto psali, to fakt mysleli vážně, nebo jako srandu, jestli někdo z nich vůbec už dítě do školy vedl... Já tu svoji starší vodila na první školní den až do loňska, letos už jsem nešla, koneckonců je už na druhém stupni.
@somalicats ok
@terezapetrova to samé třeba přítel školy....já se začala prostě smát....když si představím, kolik přáel školy...
já nevím, zda ty máš špatné zkušenosti, že tady takhle moralizuješ a to nemysím zle ani hanlivě vůči tobě...ale mě nepřijde, že by se tady stala nějaká hrůza, že by někdo z diskuze byl vulgární nebo sprostý,....
já beru, že je to vážná siuace a vše jsem k tomu napsala...a nemyslím si, že by moje příspěvky někoho mohly urazit nebo cíleně urážely.....
že jsme to poslední tři strany včera s holkama rozjely, to už byla legrace...ale přečti si od začátku znovu diskuzi....nikdo tu nikde tazatelku neodsuzuje ani neni sprostý,....nebo jsem si nevšimla....navíc na začátku každý psal upřímně tak jak si myslí...a na vážno....
@tarra27 ok, jak uz jsem tady psala nektere příspěvky mi prisly zbytecne osklive a utocne..
na tomto foru se loucim, zacina to byt dost ztrata casu, zakladatece uprimne preju aby ona i ji blizci byli byli nadále stastni 🙂
@terezapetrova podle mě je již douho zráta času tady psát,....ale jak píše
@lenkaef včera už to nešlo....psaly jsme si tady takovou rekapitulaci....
mějte se krásně holky, já se tu lloučím už poněkolikáté 🙂 😀
@terezapetrova Vím, že nepatřil mně, ale vyjádřit se k tomu snad můžu. Padlo tady pár takových vět o tom, ať se náhradní "maminky" neohlíží na přání maminek dětí... je toho víc, k něčemu jsem se vyjádřila v diskuzi. A je jedno kdo to psal, protože si myslím, že takové názory má asi většina nových partnerek (nextek).
Nemyslím si, že se diskuze "zvrhla", to je slovo, které se pro tuto diskuzi moc nehodí, představím si pod tím něco mnohem horšího. O nás, tj. o těch, co mají jiný názor než zakladatelka, se tady píše jako o fúriích a hysterkách, a nikomu to nevadí...
Zakladatelce se tady drží palce, nevím přesně k čemu, a vyjadřují přání ať je šťastná, přitom jsem si nevšimla, že by si stěžovala, jak má těžký život a nedaří se jí... Rozhodně bych si to s ní v tento moment i vyměnila, když ji trápí pouze takové věci jako viz diskuze, než být na druhé straně.
Noo, narazila jsem na tuhle diskuzi náhodou a docela se pobavila...i když už je docela pasé, mám takovou perličku - můj muž má dvě děti z předchozích vztahů (čili každý syn má svou maminku) a vycházíme docela dobře všichni/všechny. Obzvláště s maminkou mladšího syna - a tam jsme chodili všichni tři (tedy já, manžel a jeho bývalá) na besídky do školky, na akce do školy apod. Stýkáme se takhle docela běžně. Když si manželovo bývalá našla přítele, byli jsme všichni na večeři, abychom se seznámili. Připadá mi to docela praktické, kluka měl vždy kdo pohlídat a navíc cítí lásku ze všech stran a není zatěžován negativními emocemi, bere nás jako rodinu. Takže jsme asi strašliví úchyláci, dle některých diskutujících 😀 Jinak já tedy nebyla důvodem rozchodu posledního vztahu, tak to je samozřejmě dost podstatná věc, ale stejně...my jsme prostě Hujerovi a jsme na to hrdí 😀
@carmenz A proč byste měli být úchyláci? Jestliže jste se tak domluvili a vyhovuje vám to VŠEM, tak proč ne, to je jedině dobře. Tady se ale řešila situace, kdy biologické matce (která právě díky svému muži a nextce přišla o rodinu) vadí přítomnost nextky na významném dni jejího dítěte, které má ve své péči. A v takovém případě, ať se na mě nikdo nezlobí, ale právo je na straně biologické matky. Ale to je pořád dokola...
A zas vim houby zda tam sla nebo ne 😀
Sledovala jsem diskuzi, a ke konci už mi to taky přišlo vtipné, ty představy jak by to vypadalo kdyby na 1. školní den šli všichni koho dítko v euforii pozve 😀
A zajímalo by mě jak to nakonec dopadlo a jak to probíhalo.
Obecně..jednoho dne se mě to může týkat taky, a představa že se exmanželova přítelkyně akčně vetře na první školní den dítěte přestože si to já jako matka nepřeju, navíc když byla důvodem rozvodu, mi přijde fakt na hlavu. Tohel je velký den dítěte a má jít v doprovodu rodičů. Biologických rodičů, pokud jsou s dítkem oba normálně v kontaktu. Že má otec přítelkyni x let a ta s dítětem dobře vychází, ok, ale postoj zakladatelky mi přišel minimálně nesoudný. Sama zatím dítě nemá, takže si bohužel nemůže představit jak by v podobné situaci asi bylo jí. Trochu empatie by ovšem neškodilo.

@ladenka naprostý souhlas....
a já valím ven, dnes je tu konečně nádherně!!!! 🙂 pěkný den všem, trošku nadhledu a legrace do života....protože pokud vše berete tak vážně jako tady....tak chudáci chlapi a i vaše okolí....no radeji nic 🙂))
at se vám vše daří mít krásnou rodinu, svoje vlastní děti, pokud mají vaši partneři potomky, at spolu i s ex i next vycházíte na přátelské urovni a nemáte nikdo zapotřebí si nic dokazpovat.
A dík za super pokec, když bylo u nás nic moc počasí 🙂