Mám jít s nevlastní dcerou do školy?
Ahoj, ráda bych slyšela Vaše názory na to, zda jít s nevlastní dcerou první den do školy přesto, že její matka si to nepřeje. Máme se navzájem obě rády a bude mě mrzet pokud tam nebudu, ale nechci dělat problémy jejímu tatínkovi, mému příteli.
@andelka dala jsem mu tu možnost, protože to tak bývá, byla jsem zvedavá, jestli přikývne nebo se na me vyprdne. Zároven jsem celou dobu vedela, že budu ráda, kdyz to prevezme ten druhý. O prvním školním dnu se vyjadrovat nemuzu, protože si ho co? nepamatuju... takže ani holčička z tohoto dotazu si ho třeba nebude ani pamatovat. 😉
@andelka ale i na svatbě - pokud tam moje decko nekoho bude chtít mít, at má...navíc je plnolete a už i zodpovědně a předpkládám, že se nenechá uplatit lízátkem...
a taky jsem psala a pochválila holku tady, kde doma fungují všichni...HOLKY? NEHLEDEJTE DUVODY SE TADY HADAT A CHYTAT ZA KAZDE SLOVO.....
navíc že má někdo jiný názor, to snad může...
jestli takhle vyjíždíte doma...no chudáci ve vašem okolí 😀 😀 😀 😎
@andelka Jasně že nevíme, tohle je moje čirá spekulace, ale bohužel už jsem to párkrát viděla i v okruhu známých a jednou v širší rodině... Pokud jsou 3 roky zasnoubeni, tak je něco divně...
@chris_n Tak to je pak taky špatně. Základem je jednat s partnerem na rovinu. Pokud patřím k těm, co se vdávat skutečně nechtějí, tak to řeknu. Pokud jednou dám svému partnerovi slovo, že si ho vezmu, tak je pak ale dost trapné couvat a mlžit, že třeba někdy...
@tarra27 však jasně, u svatby ano, tam je dítě dospělé. Ale i tak mi přijde pochopitelnější, že se o vedení k oltáři požádá otec, biologický, pokud mají dobré vztahy a jako otec fungoval.
Je skvělé když ex a next se respektují a dobře vycházejí, pomáhají..Ale o tom úplně diskuze nebyla. 😉
@chris_n No, troufnu si tvrdit, že v případě zakladatelky by něco ta svatba změnila. V tuhle chvíli je to holka, kvůli které chlap utekl od rodiny, je to defakto stále jen jeho milenka. Pokud by minimálně ten chlap chtěl dokázat, že svou ženu a dceru opustil, protože mu tahle skutečně stála za to, tak ta svatba by byla více než vhodná. Jinak totiž, až se zakladatelka rozmyslí nabeton, že to svoje vlastní dítě opravdu chce, tak by jí chlapeček taky mohl udělat velmi jednoduše pápá.
@somalicats Pokud bychom si nerozuměli nebo nechtěl naše dítě, byla bych jen ráda, co ty na tom papíře pořád vidíš. Už jsme se oba rozhodli, ale to jsi přes ty spekulace v diskuzi asi přehlédla.
@fayvare Já tu diskusi přečetla, Ty píšeš neustále takovým tajemným stylem jako co nejmíň toho prozradit, že ani tohle nebylo jasně řečeno.
Podívej, kdybys jasně napsala už na začátku, o co konkrétně šlo a jak se vlastně věci mají, tak se ta diskuse tady vyvinula úplně jiným směrem. Vždyť Ty ani nejsi schopná (nebo spíš ochotná) odpovědět jiným, když se Tě ptají na to, jak dopadl ten první školní den. Ty prostě jen chceš slyšet, že děláš/udělalas správně a pokud má někdo jiný názor nebo přímo jiné zkušenosti, tak je to špatně. V takovém případě jsi tu diskusi ale neměla vůbec zakládat a měla ses zařídit dle sebe.
@fayvare vyprdni se na vše, co tady kdo napsal včetně mě...soustřed se jen na sebe, svoji rodinu...1.září máte za sebou, ať už tak nebo tak....
my sem píšeme jen svoje názory, subjektivní pohledy na situaci...nikdo tě nekamenuje za to, že nejsi vdaná, nebo za t, že nevycházíš s ex atd...jen ty sama víš jak to je...
možná se opravdu snažíš a jsi jen neštastná, at už si tě chlap chce vzít nebo ne, at má poutu k ex, které co si budeme vykládat není snadné jen tak zkousnout....já nevím jaká je ex, ale třeba ex od meho chlapa a to nebyli vzatí jako my a my máme i deti, ale to je taková svině a umí to zahrát....těžko soudit a hodnotit....
na mě to dělalo dojem jaký dělalo...pokud bojuješ s ex a sere tě, upřímně mě to mrzí a narovinu, necpi se nikam a nechod, pokud joo te chlap nebude chtít mít vedle sebe...chovej se k ní slušně, k holčičce taky a založ si svoji rodinu...a jak tu nekdo psal, ono i tebe díte změní...a uvidíš pak věci jinak...
tak se drž, měj se krásně a at i v životě vše dobré vychází.....
@fayvare ten tvůj poslední příspěvek absolutně nechápu ... "pokud bychom si nerozuměli nebo nechtěl naše díte, byla bych jen ráda" ??? Za co bys byla ráda, za to, že si tě nechce vzít? To by asi nemělo smysl ani v takovém vztahu být ...
A že se o miminko snažíte a zatím se nedaří, prosím, jen doufám, že až se zadaří, nedopadneš jako tvá předchůdkyně a tentokrát poporodní a miminkovské záležitosti tvůj partner ustojí, protože bez papíru se mu bude utíkat ještě snadněji. Hodně štěstí.
@ladenka Tohle přeju zakladatelce taky. Hlavně aby nedopadla jako jeho bývalá. Protože co si budem povídat, udělal to jednou, může to udělat znovu.
@somalicats Házíte zas všechny do jednoho pytle, to kolem Vás jsou samí prvomanželé nebo prvopartneři, mi napiš za půl roku dám ti vědět jestli už jsem sama.
@fayvare Děvče,mně je fuk, co s Tebou bude za půl roku. Já jsem jen zvědavá, co s Tebou bude, až se vám zadaří miminko, až porodíš, budeš nevyspalá, unavená, bez chuti na sex, mimčo si popláče... Těmhle typům chlapů já prostě nevěřím, pokud jsou schopni kvůli takovým blbostem odejít od ženy, že to už víckrát neudělají. Ale je to jen Tvůj život a Tvoje štěstí a já Ti jen přeju, aby se tenhle scénář nenaplnil, nic víc, nic míň.
@somalicats Pokud vše dobře dopadne, porodím v lednu.
@fayvare já se neměním jsem fakt stejná a mám i stejnou náladu....prostě se nemůžeš tady divit, když tu jsou ženský s miminama, že se zastávají ženský, kterou chlap opustil s malým deckem...a ještě kvůli tobě....to si každá momentálne jelikož má malé dítě doma představí sebe...a už to jede....
navíc já psala i dřív, že pokud jsem nemela deti, taky jsem víc věcí videla uplně jinak než dnes...
a fakt neber jako dost holek tady jiný názor hned utok na tebe... v jednu chvíli se diskuze rozjela teda fest, ale já se fakt nasmála...
zkus to celé vše brát víc s nadhledem....neříkám, vzhledem k situaci doma to snadné asi není...ale zbytečně nejen v tomhle případě, ale i v životě věci moc neřeš....mě se to osvědčilo....pouze zásadní....a já ych spíš ukázala chlapovi nadhled....to totiž uvidí, že když už odešel neodešel někam, kde mu je hůř nebo minimálně stejně...
v závěru si řekni, když nepujdu - kamkoliv nebo neco neudelam, zboří se svět?? co se stane tak srašného??? nebo i když ustoupíš....a neber v potaz to, jesli to ex natřeš nebo ne....pokud spolu nedokážete vycházet v klidu, zkus ji spíš chápat, vyjít vstříc...ono se to časem zlepší....dej ji ještě čas...a za další ona má dost možná problémy sama se sebou atd, taky kdo ví co řeší....dopřej ji chvilku klidu se svým deckem....i když ty ho máš taky ráda...ono to totiž taky není snadný...a pokud to je svině, tak se na ni vyprdni, bud slušná, aby ses mohla kdykoliv podívat do zrcadla......nesnižuj se na její uroven....pořid si tři deti....a ono to i přestneš tolik řešit.... 🙂 a pokud on chce a to že odešel byl důvod opravdu t, že ex je kráva....tak si ho vezmi....
@fayvare Tak držím palce, ať vše klapne a je v pořádku.
@chris_n Když to tady vidím, do jakých vztahových zašmodrchalců se dnešní děti rodí, oba prarodiče rozvedení, tak to je najednou 2x tolik prarodičů (zase lepší než žádný to jo), ale pak to dítě vidí jen vzor rozvedený, rozvedený, rozvedený a je statisticky dokázáno, že pravděpodobnost rozvodu dětí rozvedených rodičů je mnohem vyšší než u nerozvedených rodičů. Je to smutné, že společnost je čím dál víc nestabilní, když děti právě tu stabilitu tak potřebují 😔 .
@fayvare Hodne stesti do porodu at je ok. Nasledne Ti preji, aby jsi nebyla dalsi leden jiz jen sama s ditetem v naruci koukajic na muze, ktery se k Tobe a mrneti otocil zady, zavrel za sebou dvere a odesel za jinou bezdetnou svobodnou zenou. Nasledne pak za par let... aby jsi v nejake podobne diskusi nemusela tazatelce odpovidat ze sve vlastni zivotni zkusenosti. Nemluve o zazivani pocitu, kdy Tve vlastni dite, ktere jsi nosila 9 mesicu pod srdcem, vypiplala z prvotnich starosti, nemoci, si chce prisvojit zena, ktera Ti odvedla muze i od ditete v naruci. A jeste se snazi byt vukol lepsi matka, nez jsi Ty sama. Az jednou zazijes sama na vlastni kuzi, co znamena byt milujici Mamou, tak pak pochopis plno prispevku, ktere tady byly napsany.

@somalicats to ano, když to vezmeme na tuto situaci..nevíme co mezi nimi ale bylo, mezi původními partnery..taky mě zarazilo že má 3 roky zásnubní prsten. to už bych jako i svatbu čekala.