Mám odejít od partnera kvůli finančním problémům?
Ahoj, potřebuju se vypsat a přečíst si názory někoho nezaujatého.
Mám půlroční dítě a přítele, který si malou napsal na sebe i když není otcem. Sestěhovali jsme se spolu poměrně nedávno. S penězma jsme na tom docela dost bídně, vlastně jsme úplně v prdeli. On je v insolvenci, já na mateřské. Od pondělí do pátku dojíždí do práce 50 km. Za den 100 km. Pětkrát týdně. V té práci je několik let a má 23 čistého, z toho ku ale zůstává 13 tisíc. Když vezmu, svoji mateřskou, jeho plat, odečtou nájem, elektřinu, plyn, telefony a moji splátku z dob minulých, nezbývá nám vůbec nic. A to do toho nepočítám ještě jídlo, drogerií a to jeho dojíždění. Našla se práce asi 10 minut pěsky od bytu, kde by měl čistého 30-35.. Bez dojíždění, práce od 6-15 hodin. Teď teda dělá r-o-n.. neustále vysvětluju, ať se na tu práci vykašle, protože nejspíš příští měsíc nemáme co jíst (příští měsíc mi přijde jen rodičák, doteď jsem byla ještě na mateřské a zvládalo se to dobře). Nedokážu mu vysvětlit, že takhle rodinu neužívá, takhle to dál nejde. Pořád si jede tu svou, že se mu ta práce líbí, naplňuje ho, má to tam rád. Nakonec za mnou přišel s tím, že si teda nechá udělat v práci ještě jednu smlouvu na někoho, a to co udělá na pmresčas bude vedeno na tuhle smlouvu, aby mu to nevzala insolvence.. což je ale prostě blbost.. protože stejně bude dojíždět, v práci bude nonstop.. když by stačilo jen změnit práci.. Teď sakra nemůže přemýšlet, jestli ho to baví nebo ne, potřebujeme něco jíst, musíme mít kde bydlet! Pořád přemýšlím, jestli by mi bez něj nebylo líp, ale zase si říkám, že nám všechno klape, známe se nějakých 6-7 let, ve všech jiných ohledech je všechno úplně super. Jenže tohle je pro mě tak zásadní, že všechno ostatní musí jít bokem. Přece nemůžu být s chlapem, protože je sice hodnej, o dítě se umí postarat, o domácnost se umí postarat, mám ho ráda, ale kvůli nějakýmu jeho přesvědčení nenakrmím dítě. Nehledě na to, že doteď jsem všechno živila já. Nájem, jídlo, finance okolo malé, všechno já. Po výplatě mi vždycky dal 2-3000, který si ale odemě stejně nakonec vzal, protože přece musí natankovat, aby mohl jet do práce. Já fakt nevím. Nechci zůstat sama, nechci brát malé tátu, nechci aby to skončilo takhle. Ale jestli by nám opravdu nebylo líp. Nejspíš mi nic jinýho nezbyde. Přemýšlím nad tím několik dnů a nocí.. přemýšlím nad tím horem dolem, zprava doleva.. už mám z toho hlavu jak balon a stejně jsem na nic kloudnýho nepřišla.. jak to vidíte? Co si o tom myslíte? Co byste dělali?
Podle mě je nejpřednější blaho rodiny a pak až,, spokojenost v práci,,! Třeba moje blaho bylo vždy podle toho jak jsme si v práci vydělala. Nic ve zlem ale za takové peníze bych nejezdila ani 20km. Vím jak je těžké dneska sehnat práci... Ale pokud je možnost něčeho bližšího a finančně lepšího...divím se že váha. Kort v dnešní době kdy je vše dražší a dražší... Nic méně... Je blbost nechat si takto napsat dítě na jiného chlapa... přišla jsi o jiné možnosti... A když se s ním rozejdes tak co...je sice zapsány jako otec ale alimenty ti sotva bude platit...🤔. Každý den děkuju, že mám normálního manžela co myslí na nás a ne na sebe. Nic ve zlem ale můžeš si za to trochu sama.
Zavčasu bych uvažovala nad výmazem “otce” z RL. Je tam nějaká lhůta do určitého věku dítěte. Jako samoživitelka aspoň na něco dosáhneš. Teď to vypadá sice hrozně, ale rodičák uteče, nastoupíš do práce, a budeš mít kouli u nohy a nedejbože aby se s tebou o holku nesoudil. Tohle je fakt pitomina. A ani bych nerekla ze ho nejak extra milujes, proste jen nejsi sama. “ laska tam je, je zlatej..”
Ahoj, necetla jsem vsechny komentare, nebudu komentovat, jak jsi se do te situace dostala, a taky nechci byt pesimistka, ale myslim si, ze te proste vyuziva.
Ma plat, z toho odchazi splatky dluhu, zbyde mu 13 tisic a ty ho zivis? V prvni rade bys mela do koruny vedet, co dela s temi 13 tisici - podle me te normalne obira o penize, ma se skvele a ty resis, za co koupis sunar..
Udelal na tebe dojem, protoze se te “ujal”, utahl te pres dite, coz samozrejme v hormonalni tehotensky/poporodni bouri neni tezky..
A i kdyby to tak nebylo, tak si neumim predstavit zit s chlapem, kterej nechce zabezpecit svoji rodinu - pak rodina nejste. Jede jen na sebe a zbytek je mu jedno. Tohle neni laska..
Přesně, ale já bych to řekla jemu a napřímo, on se třeba nemusí zajímat o to, že Tvoje malá nebude mít co jíst, někteří chlapi toto neřeší a nechává ty starosti na Tobě, ale řekla bych mu otevřeně, že to takhle nejde a využije možnost práce jinde nebo uvažuji o rozchodu, protože tohle už není sranda a on nedomýšlí důsledky svýho pohodlnýho chování.
@rencinka87 jako upřímně? 13 tisíc na měsíc, když jezdí 100km denně není moc. Plus nějaké jídlo, atd... To je fakt jako plivnutí. Ale souhlasím, že by měli mít jasno v tom, co za to koupí. My dali už přes 8lety 7 tisíc za měsíc za benzín, kvůli dojíždění
@dasipe už delší dobu je insolvence koncipovaná tak, aby byl dlužník motivován, a čím více si vydělá, tím více mu zůstane jako nepostižitelná částka.
A fakt miluju tyhle vykuky, kteří nepřiznají vedlejší příjem nebo mají se zaměstnavatelem dohodu o minimální mzdě. Nadělat si dluhy umí, ale poctivě nebo aspoň v insolvenci je splácet, to už ne. Dnešní právní úprava nevyžaduje bohužel už ani 30 % uhrazených dluhů, takže se pracuje na černo a věřitelům se splatí nula nula nic. Jen bych upozornila, že je to závažné porušení povinností dlužníka a vede to ke zrušení schváleného oddlužení nebo prohlášení konkurzu.
@satsuma achjo.. Bože, do čeho jsi to duši dal.. zbytečně..🤦♀️

@loylii ale je v rodném listě. Takže kdy by došlo na nejhorší, tak to klidně může dopadnout tak, že se budou o malou soudit