Manžel alkoholik a lhář. Může se změnit?
Ahoj, je tezke tu vypsat vse uplne od zacatku, je toho opravdu hodne za celkem 5 spolecnych let, ale napisu aspon o co se jedna.
Manzel, otec nasich 2 deti, je zavisly na alkoholu. Chodi i chodil tajne popijet s kamarady po tom, co mi nekolikrat sliboval, ze s pitim prestane. V minulosti, kdyz uz jsme spolu byli, chodival take casto pit, ale po nejake dobe behem uzivani alkoholu zacal byt vice a vice agresivni, vulgarni a zly i pres to, ze jsem mu nic neprovedla. Takze zadnej usmevavej a veselej opilec. Jsem s mladsim ditetem na rodicovske dovolene, on chodi do prace, ale kdyz zrovna nema smenu, tak chodi tajne pit. Vzdy si vymysli, ze musi na brigadu, nebo odvezt kamarada za hranice (to jeste pred covidem). 4 mesice zpet uz doslo ke zmene jeho chovani i ve strizlivem stavu, kdy byl uplne apaticky, ignoroval me i deti, o nic se absolutne nezajimal, jenom kolem obeda vstal, udelal si jidlo, zavrel se do loznice a spal dale. Zkousela jsem s nim nespocetkrat mluvit, proc se takto chova, jestli ho neco trapi, ale on me vzdy jen odbyl a nechtel o nicem mluvit. Proto jsem ho pozadala, aby se odstehoval od nas pryc (zacatek zari). Odstehoval se a rikal mi, jak si to vse uvedomil a ze to chce napravit a ja souhlasila. I mi slibil, ze nebude pit a ze se bude lecit (ambulantne). Na ambulantni lecbu jednou do tydne chodi, muze mi donest i potvrzeni, ale kdyz neni zrovna v praci a nema tu lecbu, tak je vlastne neustale nedostupny, porad po nocich ma pry brigady. Kdyz mi slibil, ze bude pres noc s detmi, tak na posledni chvili mi oznami, ze nemuze, protoze ma na noc brigadu, nebo ze je unaveny, nebo si musi dat vyprat pradlo u sebe, a tak nemuze tady hlidat deti. Kdyz jsem mu to dnes rekla, co se mi nelibi, tak mel na me pozadavek, at se ja zacnu chovat na nej mile, prestat po nem neco chtit a on za to na me bude pak pry hodny. A ze mi uz nikdy nic neslibi, protoze kdyz by nahodou potreboval odjet, tak aby to nebylo poruseni slibu (to sam rekl). Od 19.12. byl doma, meli volno z prace, a za cele to volno byl u deti jen jednu noc, i kdyz jsem jich mela slibeno vice. Zase vymluvy a druhy den oci podlite krvi, celej cervenej a neprijemnej.
Chci se tedy zeptat, jestli je nejaka sance, ze treba v dohledne dobe prozre, ze mu dojde, jak je to vsechno spatne a jestli je sance, ze se clovek zavisly na alkoholu zmeni? Nema, prosim, nekdo podobnou zkusenost? Dekuji.
Promiň, ale tvůj manžel je kr*tén a jediné východisko je od něj odejít. Sám svůj chlast řešit nechce, vysmívá se ti za tvoje psychické problémy a ještě se po tobě vozí...Jen to čtu mám chuť pořádně mu vrazit po čuni.
Proboha, proč stím chlapem jsi?

Obnovuji téma. Manžel pije pořád, akorát to pořád zatlouká, tvrdí, že nepil, přitom když ráno občas přijde domů, tak je to z něj cítit a je to na něm poznat, akorát prostě zarytě zatlouká, že nic nepil. Já jsem musela v dubnu vyhledat psychiatra kvůli panickým atakám, které se objevily u mě že dne na den, opakovaly se pak i třeba 3x denně. Beru antidepresiva. Občas, když manželovi řeknu, že je závislý na alkoholu a měl by s tím něco dělat, že nám to ubližuje jako rodině a chceme funkčního střízlivýho tátu, tak se mi začne vysmívat, že to já jsem ta psychicky labilní, protože to já se ,,léčím na hlavu" - dle jeho slov. Hrozně mě tato slova ubližují, já opravdu se snažím se bojovat s těmi atakami, naštěstí antidepresiva zabírají, takže je už nemám, ale ten strach, kdy a jestli vůbec se zase ataka objeví, je strašný. Je to vůbec v pořádku, když beru antidepresiva, mám takovýto problém a manžel mě ještě za to shazuje? Já bych spíš čekala podporu a pochopení, než tohle.