Manžel je přerostlé dítě. Máte také takového chlapa?

14. bře 2021

Ahoj holky, až si to přečtěte, tak vás asi bude zajímat jestli takový byl manžel pořád a proč jsem si ho teda brala. Manžel takový byl pořád a nejdřív mi to ani moc nevadilo, postupem času mi to začalo vadit, ale manžel má i své dobré stránky a taky jsem poměrně rychle otěhotněla. A teď konečně k věci, na manželovi mi vadí jeho dětinske chování. Všechno vyřizují já, musím manžela objednávát i k doktorovi, před měsícem byl i se synem na odběru krve, syn to zvládl úplně v pohodě a manžel se tam začal vymlouvat, že půjde až zítra, že je mu špatně atd, když jsem ho po 20 minutovém rozhovoru konečně přemluvila tak se při tom odběru rozbrečel, já jsem měla chuť si hodit z té hrozné ostudy. Má sbírku plyšaku, každý den s nějakým spí, párkrát jsem ho i přistihla jak na ně mluví. Když jsem se ho ptala co chce k narozeninám, tak řekl že chce lego 🙄. Když se díváme na horor nebo nějakou romantiku tak se rozbrečí, kvůli tomu jsem sním přestala chodit i do kina. Vaří a péče a někdy i úklidi, ale takové ty chlapecké věci neudělá, když se nám třeba něco rozbije tak musím volat bráchovi. Sice spolu máme pravidelné sex a manžel je v něm dobrý, ale chybí mi takový ten pořádný chlap, který je zkrátka tvrdý a o kterého se mužu opřít. Máte taky takového chlapa? Mám se smířit, jaký je? Nebo ho aspoň trochu změnit a jak? Upřímně nejsem si jistá, jestli ho chci změnit úplně nepřipadá mi to k němu fér.

camelinka
14. bře 2021

😳😳😳😳😳😳

krtcice
14. bře 2021

Tak můj manžel si taky kupuje Lego Technics, sbírá modely autíček... Na tom nevidím nic špatného. Teď chce koupit ,,synovi" autodráhu, ale synovi budou 3 roky, takže spíš pro sebe 😀 brečení u filmu je ovšem asi moc už. A s odběrem krve tvého manžela plně chápu. Mám fobii z jehel, na odběr se přeobjednávám 10x než opravdu jdu, slzy mi tečou taky. Mám jít trhat moudrák od loňského léta. Co myslíš, ještě jsem tam ani nevolala. Prostě to nedám. Mám doma 2 prášky Dormicum, ale nevěřím že mi zaberou. A taky kojím.
Jako malá jsem si říkala, jo až budu dospělá, to bude super, to se už nebudu injekcí bát a brečet... Jo, a prd. Je to strach, který vůlí nejde ovládnout. Stokrát si mohu říkat že to nic není, a prostě stejně po 101.půjdu vyklepaná s tepem asi 300. Tak nemá manžel taky takovou fobii?

autor
14. bře 2021
michaela666
14. bře 2021

To snad neee 🥺

jade85
14. bře 2021

Je to prostě citlivka. Ale zas je fajn, že je svůj, chová se upřímně a autenticky. Spousta chlapů jsou takový citlivý děcka, ale nejhorší jsou ti, co se to snaží maskovat za drsňáctví, upřímnost mi přijde lepší. Jediný, co mi přijde trochu ujetý, jsou ty plyšáci 😃 mně osobně by takový chlap asi nevyhovoval, ale podle mě nezměníš, takže buď ho brát takového jaký je, nebo jít od sebe.

sarah333
14. bře 2021

🤣

sarah333
14. bře 2021

To je troll ne?

autor
14. bře 2021

@krtcice Asi má, vím že má zřejmě i fobii z lékařů a z nemocnice. Nevím, měla bych ho objednat k psychologovi?

autor
14. bře 2021

@jade85 Já právě ani nevím jestli ho pořád chci a miluju tak jako na začátku. Potřebuju vedle sebe opravdového chlapa, který se o všechno postara a o kterého se mužu opřít. Na druhou stranu, manžel taky není nejhorší, má i dobré stránky, taky spolu máme dítě.

autor
14. bře 2021

@sarah333 Ne, nejsem troll

krtcice
14. bře 2021

@sarah333 nemyslím si...

krtcice
14. bře 2021

Zakladatelko, jestli objednat k psychologovi neporadím. Já to řeším celej život co s tím. Mě nevadí doktoři, ani zubař, vrtat by mě mohla denně a nevadí mi to. Mě fakt vadí ty jehly, injekce. Fakt nevím co s tím. Už jsem přemýšlela i nad kineziologií jestli ten strach nepůjde nějak odbourat. Dost mne to omezuje.

amazonkajanik
14. bře 2021

Taky mám sbírku plyšáků, hlavně žirafy (třeba Melmena z Madagaskaru) a veverku z Doby ledové. Pod hlavou mám malý polštář ve tvaru zirafi hlavy. Mám ráda trika s trhlymi motivy. Můj chlap se jehel taky bojí, ale když musí, tak jde, ale sestřičky z něj mají prdel. U filmů cita není, ale na začátku vztahu nedával některé mé horory. Dnes je nemusím ani já, co máme syna. Jinak to objednávání k doktorovi má spousta rodin, že chlap,dokud nemusí,nikam nejde. Brácha třeba do poslední chvíle nešel s kylou a na romantické filmy nekouka(tvrdí, že jsou to blbosti) ,páč u nich taky brečí. Jednou se picnul a prokecl, že ořval Titanic

natysnovec
14. bře 2021

Nevim proc ale prijde mi to vtipny🤣🤣asi bych se mu smala🤣🤣ale doma bych to rozhodne nechtela🙅🙅

jade85
14. bře 2021

Já to chápu. Není to tak jednoduché. Tak co třeba nějaký kompromis - určitě jsou oblasti, ve kterých na sobě může zapracovat - brečení u filmu a plyšáky bych mu nebrala, ale třeba by si mohl nějak zpracovat ten strach z injekcí, to přece musí omezovat i jeho samotného. Nebo mu můžeš kromě lega koupit i nějaké nářadí, aby se aspoň pokusil trochu o nějaké "chlapské" práce. I když někteří chlapi jsou prostě leví a je lepší, když se do oprav nemontujou 😃

krtcice
14. bře 2021

@amazonkajanik plyšáky mám taky 😀 trika s Hello Kitty a tak. Mě to baví. A jinak můj děda je ten typ chlapa. S kýlou ho odvezli za minutu dvanáct, kdy už nemohl chodit a zvracel krev. Předloni zas přechodil infakrt, sice slabší, ale doktoři nechápou. On se zas nebojí, má veškeré medaile za darování krve a tak, ale prostě nemá čas (v důchodu...)

elencze
14. bře 2021

tak chtít ho změnit ne, že není fér k němu, ale není to možné, člověk se změnit dokáže, ale většinou v důsledku nějaké hrozné události, což bys mu určitě nepřála. Nějak úplně nechápu, co ti vadí, protože upřímně, Lego dává manžel k Vánocům mi 🙂 A sám staví taky. Ale jasně, každý to má jinak. Plyšáky mám taky, i když teď mi je krade syn. Já si naopak myslím, že je to šťastná povaha, člověk co má tohle rád, se dokáže radovat z naprostých prkotin. Jehly absolutně nenávidím, ale docela jsem si zvykla během těhotenství, kdy do mě někdo píchal furt. Bez toho bych se taky takhle asi vymlouvala. Já naopak doufám, že nám to ještě dlouho vydrží, protože být jen suše dospělá je nuda. Nevyhrotila se teď u tebe situace i lockdownem, kdy spolu musíte trávit všechen čas a tak ti vadí úplně všechno nebo v mnohem větší míře než dříve?

krtcice
14. bře 2021

@jade85 ano, strach z injekcí omezuje. Neporadila bys prosím jak na tom pracovat?

janinasm
14. bře 2021

Fobii z lékařů nebo odběru krve chápu. Chápu že chce lego třeba. Ale že si povídá s plyšákama je nějak moc. Co psycholog? Opravdu mi nepřijde normální, že dospělý chlap spí s plyšáky a i na ně mluví. To je fakt nějaká porucha podle mě.

darinka84
14. bře 2021

Tak fobii z lékařů ještě chápu, může mít trauma klidně i z dob kdy byl kojenec, batole, školkový věk.... Ale ty plyšáky to už je moc ne? Že na ně mluví 🤪🤪 pro mě je to úchylka, ale na mém názoru, že mě by takový nepřitahoval a spíše odpuzoval, přeci nezáleží.. Kdyby jsi byla troll bylo by to fajn, promiň, ale opravdu když si představím mého chlapa jak mluví s partou plyšových kámošů 😂😂 pro mě by to byl impulz k návštěvě psychologa

loylii
14. bře 2021

Ty plysaci to je teda hodně divny.. asi bych mu to rekla. A breceni u filmu? Taky bývám dojata a slzy na krajicku... nebo to je nějaký hlasitý pláč? Ze ruší v kině...

odula
14. bře 2021

@krtcice muj manžel se třeba taky rozbrečel u filmu... Nenápadně ;) Twe... Co to bylo? Myslím že "nic nás nerozdělí"... Nebo taková nějaká brutální emocionální bouračka. Ale to jsem měla taky dost... Hele- můj brácha je bouchac, tvrdej chlap, voják z povolání, je na něj spoleh - ale někdy je tak drsnej že se to těžko snáší. Všechno má svoje pro a proti, jestli ho máš ráda, tak ho asi zkus akceptovat i s medvidkama.... ;)

daasqua
14. bře 2021

Můj manžel taky rád staví Lego (dcera si s ním nyní hraje, manžel hned že musíme doobjednat druhý vláček k tomu prvnímu), doktorů se někdy bojí (to je v povaze, prostě typ "rýmička" a maličko hypochondr, ale umí se tomu postavit čelem), dva plyšáky z dětství si nechal taky u postele jako dekoraci (ale rozhodně na ně nemluví a nehraje si s nimi). Citlivý taky někdy je, ale to mi přijde spíš jako výhoda, že ho dojme to, co obvykle dojímá lidi, tj. že to není chladný kámen. Přijde mi to i roztomilé, když je chlap trochu dětinský 🙂
Jinak je ale dost vyspělý, on taky v dětství vyrůstal hlavně s dospělými (jedináček), umí se postarat o chalupu, zahradu, opravovat, chlapské věci (jinak manuálně zruční chlapi už se teď taky málokdy vidí, jsou hodně mamánci neschopní nebo pařani), zařizuje hodně věcí, je dost inteligentní a pořád něco zkoumá. Přijde mi to u něj hezky vyvážené 🙂

sarah333
14. bře 2021

@krtcice jako s těma plyšákama je to extrém

krtcice
14. bře 2021

@sarah333 jako jo, o tom žádná, (plyšáky beru, ale to mluvení je mazec), ale nemyslím si, že je to až tak nemožné, aby zakladatelka byla troll. Lidé jsou různí...

autor
14. bře 2021

@jade85 Zkusit to mužu, doufám že teda nic nepokazí.

autor
14. bře 2021

@elencze Nesváděla bych to úplně na lockdown, tohle manželovo chování mi začalo vadit ještě dříve, ale je fakt že teď jak jsme pořád spolu se to trochu zhoršilo.

martulka88
14. bře 2021

Upřímně? Takového bych vedle sebe nemohla mít. Ano, člověk má fóbie z jehel, ale je snad dospělý a takové šílené reakce jsou přehnané. A že má rád lego, to bych asi moc neřešila - někdo hraje na pc, jiný s autama na dálkové ovládaní apod. Jen tedy, pokud si s tím nehraje nějak moc často - místo toho třeba být s tebou. Nechci se tě nějak dotknout, nebo jeho, ale trošku to na mne působí, že má v sobě zženštilou stránku.

autor
14. bře 2021

@janinasm Ještě si to promyslím, i když úplně nevím jak by to probíhálo. Kdybych přišla za manželem s tim že mi přijde má nějakou poruchu, tak by se nejspíš naštval a nikam by nešel.

autor
14. bře 2021

@loylii Nevím, jak bych mu to měla říct... dřív jsem se ho zeptala na co je má tak mi řekl že je má rád... Je to hlasitý pláč, v kině si na něho nikdo nestěžoval, jen se teda občas smáli, pro mě to byla vždycky hrozná ostuda tak jsem radši přestala chodit.