icon

Manžel, který ztrácí zájem o rodinu

misicka_2
6. srp 2018

Ahoj, potřebovala bych poradit, nebo se spíš jen vypovídat.
Jsem s manželem 5 let, z toho jsme manželé rok. Máme syna 3 roky a čekáme druhé. Do svatby jsem ho nějak dohnala asi já,on by mě o ruku nikdy nepožádal, protože prý neví jak se co má dělat.
Občas mě něčím vytočil a když jsem mu cokoliv řekla, tak se hned naštval, že to poslouchá furt dokola, že už ho to nebaví. To by byl schopný i od nás odejít. Tak jsem se vždycky skoro rok držela a raději nic nekomentovala. Manžel má práci, že pracuje na stavbách, takže doma je jen občas. Raději přespává u lidí, kde dělá, než aby přijel domů, kam to má cca 30 km. Když jsem mu naposledy řekla, že by s námi mohl trávit víc času, tak prý až po akci a tak jsem se zeptala, jestli to bude u všech akcí, tak mi napsal, že takové nesmysli nebude poslouchat a nepřijede, tak taky nepřijel a jel raději k mamince.
Také mi furt říká, jak je náš syn rozmazlenej, tak jsem se zmínila, že může ho taky vychovávat, tak mi sdělil, že pokud ho nezvládám, že jsem si ho neměla pořizovat. Se synem mi nikdy nepomáhal, a pokud ho měl někdy chvíli pohlídat, než jsem něco obstarala na zahradě, tak jedině u počítače.
Už 4 roky opravuje byt u své mámy, že tam budem bydlet, se 2 dětmi se mi tam už nechce, tak jsme se domluvili, že u mých rodičů na vesnici to bude lepší, tak ještě do porodu upravujeme ložnici zde. Jakmile rodiče odjedou na dovolenou, tak veškerá práce na zahradě a se zvířaty je na mě, on se stará jen o přestavbu a mě řekne, že se nemám honit, že mám na to celý den, a to do porodu mám už jen 1,5 měsíce.
Práci měnit nechce, aby byl víc s námi doma, raději jezdí třeba do Prahy pracovat k sestře, takže jsme furt sami. Je starší, už přes 40 a nevím, jestli se to někdy zlepší. Neustále spoléhá, že mi rodiče budou pomáhat a hlídat. Prý potřebuje mít občas svůj klid, ale spíš ho potřebuje furt a my jsme mu na obtíž. Tak dokud bude dělat na ložnici, tak budu muset být potichu, jinak by byl schopný mi to nechat rozdělaný a odjet pryč. S penězi to je taky blbý, půl roku jsem nedostala nic, protože dělal na bytě u mámy a neměl čas chodit do práce a teď dostávám tak jednou za 2 měsíce a to ještě ze svého platím nábytek a benzín a vše kolem. Pokud mu řeknu, že už nemám, tak prý nemám utrácet. Když se zmíním o tom, že jsem platila nábytek, tak to je prý koloběh, že někdy peníze jsou a někdy nejsou.
Už si moc nevím rady, budem mít 2 děti a nevím jestli to všechno zvládnu. S pomocí mých rodičů to bude asi lepší než kdybych byla sama.
Omlouvám se za sloh, ale potřebovala jsem se vypovídat.

Strana
z5
moravanka
31. srp 2018

Je to velmi nezodpovedny clovek. Pracuje za minimalni mzdu a penize se nechava vyplacet na ruku. To nemysli ani na nemoci, duchod, vse se mu bude pocitat z minimalni mzdy, po rozvodu i alimenty budou minimalni. On na rodinu uplne kasle, cloveka a jeho povahu nezmenis.
Bych se rozvedla, byla u rodicu, byt co vlastnis dal pronajimala a neco ti dat musi.
Vdyt ty z toho "ciziho" pana nic nemas.

nazka
15. lis 2019

@misicka_2 jak toto dopadlo?

misicka_2
autor
15. lis 2019

@nazka snažím se to řešit. Popravdě jsem to řešila už tolikrát, akorát je problém,že to manžel řešit nehodlá. A jen osocuje mě,že to je vlastně jen muj problem. Stále jezdí k nám jen na jeden den v týdnu a myslí si že to je v pořádku. Dozvěděla jsem se,že všem jen lže,že prý mi volá každý den a že já mu neberu telefony. Došla mi trpělivost a napsala jsem mu,že v tohle dál žít nechci a že nemá cenu být v nestastnem manželství. Bohužel na toto téma jeho reakce žádná,pouze mi oznamuje kdy přijede. Nejhorší je,že má matka u které bydlíme,že ta je na jeho straně,sice tvrdí,že je na straně děti,ale manžela brání ze všech sil a stále tvrdí,že když jsem si jo vzala,tak s ním musím zůstat. Tak se uvidí tento víkend jak se k tomu manžel postaví. Z jeho strany vůči mě žádné city nejsou,tak je zbytečné něco zachraňovat.

misicka_2
autor
15. lis 2019

Od loňského roku se změnilo to,že manžel začal pracovat v Praze,tudíž je celý týden pryč a momentálně peníze nám vozí. Sice často se vymlouvá,aby mohl dělat i jinde,tak jo v práci už mají dost,protože jim takové stále lze. Je to sice jeho rodina a zaměstnávají ho jen aby naše děti měli přídavky, ale myslím,že na dlouho tam nebude a bude zase pracovat na černo, jak byl zvyklý po celý život. A já jsem na dvě děti stále sama. A volá max. jednou týdně. Už je to asi půl roku,co jsem někoho potkala a tak mám větší motivaci to manželství ukončit. Nevím jestli to bude ten praví,ale mě i děti má rad a to je hlavní. A nyní shání vlastní bydlení, kde bychom případně mohli být spolu. Tak jsem zvědavá,jak to dopadne.

nazka
15. lis 2019

@misicka_2 jo, vyprdni se na něj, nikam.to nevede. Vůbec není pravda, že musíš s ním být, když sis ho vybrala. Jsem ráda, že je v Tvém životě někdo nový. Manžel si o to říkal. Držím palce,at brzy najdete bydlení a jste spolu šťastní.

misicka_2
autor
15. lis 2019

@nazka moc děkuji, stále přemýšlím, co by bylo pro děti to nejlepší, je to těžký rozhodování.

nazka
15. lis 2019

@misicka_2 lmanzel nefunguje ani moc jako táta, tak to taková těžká volba není.. A potřebuji spokojenou maminku 😊

jitulka87
15. lis 2019

@misicka_2 pokud se tvuj novy vztah rysuje dobre, asi bychbse rozhodla pro svoje blaho, i deti..maji sice sveho otce, ty jim ho ale rozchodem nevezmes...uvidis, ze budete spokojenejsi vsichni. Drzim palce

codal
15. lis 2019

@misicka_2 pro děti bude nejlepší, když budou mít konečně spokojenou mámu. Tvůj muž dostal hromadu příležitostí, aby jste váš vztah zachránili, pokud nema zájem, tak ty to sama nevybojujes. Takže odchod je v tvém případě asi nejlepší řešení, hodně štěstí ❤️!

te_reza
15. lis 2019

Nezmění, mám to doma v bleděmodrém

misicka_2
autor
15. lis 2019

Děkuji všem za podporu, jsem zvědavá jak se k tomu postaví tento víkend. Popravdě jsem spokojenější,když s námi není. Když jsme se o tom bavili naposledy,tak mi řekl,že on nevidí žádný problém,proč bych měla být naštvaná. A že se úplně zbytečně urazim a nafukuju. Už dlouho to mezi námi je,že se ani spolu nebavíme. Já skáču kolem děti a on se valí u televize. Sice si s nimi hraje,když přijede,ale když syna rozdovadi a on se začne vztekat,tak hned že je rozcapenej a tím hraní konci. A jinak na nic doma ani nesahne. Se vším mě pomáhá můj taťka a mamka.

nazka
15. lis 2019

@misicka_2 řekni mi ale, co od něj čekáš? Nechová se ani jako manžel, natož jako táta.. Jsi spokojenější, když jste sami.. Proč na něj chceš brát ohledy, když on je nebere? Já bych ho postavila před hotovou věc.. Pochybuju, že ho miluješ..

codal
15. lis 2019

@misicka_2 on možná bude lepší otec, kdyz půjdete od sebe, protože když se s nima bude chtít vidět, tak se o ne bude muset postarat se vším všudy.. řada otců, kteří před rozvodem moc nefugovali, se paradoxně po rozvodu začali o děti víc zajímat,trávit s nimi víc času a tomu vztahu to prospělo..

misicka_2
autor
15. lis 2019

@codal no,o tom právě pochybuju,že se bude víc starat. On má takovou povahu,že se sám starat nebude. Nemá pořádně zázemí,kde by je mohl mít u sebe,nemá rodinné auto,jen pracovní a tam se sedačky nevejdou. Už hodně lidí mě řeklo,že když se rozejdem,tak ho už neuvidime.

misicka_2
autor
15. lis 2019

@nazka asi neočekávám nic. Už ho dlouho nemiluju, on mi jednou řekl,že nikdy nebyl zamilovanej,ale že nás má rád,ale to nestačí. Už rok a půl mezi námi nic není,ani polibek,ani pohlazeni,prostě nic. A když jsem se ho ptala,proč se mě ani nedotkne,tak mi řekl,že jsem se ho taky nedotkla a že jsem nic neřekla,že by mě to vadilo.

codal
15. lis 2019

@misicka_2 tak ale to svědčí o tom, jak moc má své děti rád. Pokud je miluje, tak udělá vše pro to, aby s nimi být mohl. Pokud mu to bude jedno, tak pak jako otec nestojí za nic a stejně svým dětem do budoucna nic moc nedá. Pokud je tvůj nový partner má rád, možná to pro ně bude mnohem lepší, možná pro ně bude konečně dobrým mužským vzorem. Jak to mají děti, jsou se svým tátou rádi? A jak se staví k tvému novému partnerovi?

veronicka89
15. lis 2019

@misicka_2 můžu se jen zeptat jestli jste někdy zilijako Norm rodina?
Společně obědy večeře hraní si s detma... Výlety... Hry... Hezké večery o filmu?

misicka_2
autor
15. lis 2019

@codal děti mají tátu rádi,protože s nimi dělá jen blbosti. On je nevychovava a pak se diví,že nemá autoritu. Všechno se starším musím dělat já,tátu k ničemu bechce.,pokud to není počítač nebo nějaká blbost. Dcera je na to ještě malá je jí jen rok. Přítele syn má rád, doma o něm nemluví,což jsem ráda. Ale vychází s ním dobre.

misicka_2
autor
15. lis 2019

@veronicka89 jako normální rodina jsme nežili,manžel se většinou nikdy nezdržel jak na víkend. Na výlety jsme tak jednou za rok jeli. Hezky večery u filmu byly naposledy asi než se narodil syn,co je víc jak 4 roky. Od manžela bych se nikdy žádný iniciativi nedočkala. Nevím,jemu to asi nevadí,že mezi námi už nic není.

veronicka89
15. lis 2019

@misicka_2 tam pro mě jsou tyhle věci popsané výše znak rodiny... A pokud jste tohle neměli... Pokud jste nezazivali nic hezkého... Co ho má těšit?...

Nechci se ho zastávat... To jak z o dopadlo je asi jeho vína... Ale snažím se to vidět očima chlapa...

Ne že by vy jste byla na vine ale ne každý chlap má vlohy být super táta od narození...

Někteří se s narozením dítěte... 1. Úsměvem... 1. Samostatnou procházkou... 1. Slovickem... Krásným chvílemi s detma při hře nebo nějaké činnosti doma dobrým tátou stávají ptz vidí co jim to dává... A že není nic krasnejsiho...

Ale on tohle jaksi asi ani moc nezažil...

Teplo rodinného krbu... Smějí i se děti a vysmatou manželku se kterou je sranda a můžou zažít jak hezky večer tak fajn povídání i dobrý sex...

plysacekhb
Autor odpověď smazal
plysacekhb
15. lis 2019

Omylem jsem to odeslala dřív, omlouvám se a taky je celé znění -

Ahoj, málokdy přispívám do diskuzí, ale v tomhle případě musím, protože mi tvůj příběh hrozně moc připomíná situaci mé dobré kamarádky už z dětství, až na to, že ona v takové rodině vyrůstala v pozici dítěte. Absolutně nefunkční otec, také doma max. jednou týdně a i ten den pouze "na ozdobu" s pivem u fotbalu u tv. Vydělával teda minimum a spíš se všude možně zadlužoval, extrémní sobec. Maminka nešťastná, servaná, věčně váhající (vím to od mamky, bývala to její kolegyně), zda od něj odejít, nemohla se rozhoupat, byť ji všichni kolem přesvědčovali, že je to jediné rozumné řešení. Byl tam i ten aspekt víry a hodně řešila, co by řekla rodina a lidé na rozvedenou katoličku... zkrátím to, maminka kamarádky se sice rozvedla, ale až po 22 letech, když byly obě dcery dospělé, snad pro to, že k tomu všemu ignoranství, sobectví a nezájmu o rodinu se přidal ve velké míře ještě alkohol, ale podrobnosti neznám, co vlastně bylo tou poslední kapkou, ani to nepovažuji za podstatné. Co je z mého pohledu pointa a velké varování, je přístup a pohled jejich dnes už dospělých dcer. Obě ségry nemůžou mamce odpustit, že nenašla sílu a neodešla od otce kvůli nim, že jim nedopřála normální dětství, ale jen pohled na věčně uštvanou vystresovanou mámu, co je na všechno sama a otce bez špetky zájmu. Starší dcera, ta má kamarádka, dnes matku z tohohle důvodu téměř nenavštěvuje, průměrně tak 3x do roka a vztahy jsou tam špatné, částečně asi i proto, že ten důvod, tak křivda z pozice dítěte a otázka "Proč si proboha kvůli nám neodešla?" byl vysloven a nereflektován řekněme... mladší se teda za matkou zastaví o něco častěji, ale ty vztahy jsou také prý nic moc, ze stejného důvodu, jen jsem pochopila, že ta nad mámou už zlomila hůl a ani se to s ní nesnažila vyříkávat a prostě jen dodržuje si svou nějakou kvótu zdvořilostních návštěv... mimochodem maminka ukřivděná prý nechápe, proč jí není téměř dopřáno vídat jediného vnoučka, vždyť se jen snažila udržet rodinu kvůli dětem, že... nechci úplně strašit, nepřála bych ti samozřejmě tenhle scénář matky, co nakonec zůstala zničená prakticky sama, ale opravdu si myslím, že to hledisko dospělých dětí, co si něco podobného odžily, je klíčové, a na tvém místě bych ani trochu neváhala... na každý pád hodně štěstí přeju.

misicka_2
autor
15. lis 2019

@veronicka89 není to tak,že bychom nejezdili na výlety. Ale manžel nikdy nic neplatil,všechny výdaje jsem platila já,tudíž s ním ani moc nikam jezdit nechci. Když jsme jeli třeba na pouť,tak měl plno řeči,co by doma stihl za práci a to člověka hned potěší. A když mi manžel řekne,že se o děti postará jen když budu nemohoucí,že je to starost ženy. Kdyby projevil sebemenší snahu udržet manželství, ale ví,že to neklape dlouho a je mu to jedno. Podle něho mám problém jen já a on je svatej. To se pak těžko něco řeší.

misicka_2
autor
15. lis 2019

@plysacekhb děkuji za příspěvek. Snažím se být pro děti šťastnou matkou,že všechno zvládám, ale někdy to nejde. Je to těžké být na všechno sama. S dětmi jezdíme hodně často na výlety,ale jen s kamarádkami a jejich dětmi. Když manžel je stále pryč a ani děti ho domů netáhnou,to je pak těžké. Jen mi hodně vadí,že synovi chybí mužský vzor a přebírá si špatný vzor,jak by se měl otec a manžel chovat k rodině.

veronicka89
15. lis 2019

@misicka_2 ja a Le z žádných tvých zprach nemám pocit že byste někdy byli rodina... Pořád píšeš jak někdo někoho obviňuje... Odpověz si sama kdy jste zažili den ke kterému by ses vrátila... Kdy jste se měli fajn... Tady nejde o výlety ani kdo vo platí tady jde o radost a užívání si toho že jste zdraví a že se máte a že je všem ten rodinný život ta chvíle se vsema důležitá...

plysacekhb
15. lis 2019

@misicka_2 Já ti věřím, ale ona se také snažila, své děti milovala bezesporu a snažila se jim to vynahradit, doteď si například pamatuju, jak si půjčovala chalupu od příbuzných a se dvěma dcerama a tu a tam i se mnou tam jezdila na víkend rozklepanou škodou sto🙂. Působila moc prima, hodně se přetvařovala (což jsem tehdy samozřejmě netušila), snažila se, hlavně aby děti byly spokojené, přesto ten výsledný dojem a současný stav je takový, jaký je...
A ten vzor... podle mě tedy lepší žádný než špatný vzor, plus pochopitelně se ten správný může ještě naskytnout, ale to je opravdu jen ve tvých rukách.

fire85
8. bře 2022

@veronicka89 ty jsi hloupa, tak.zenska všechno platí sama a ty píšeš že jde o to aby byli zdraví.... a co třeba ten chlap který je věcné v háji a ani peníze ji pořádně nedává....neresi deti atd...takový chlap by letěl třeba u mě hodně rychle

veronicka89
9. bře 2022

@fire85 precti si co jsem psala ... Mozna to pochopis...a bud tak laskava ...nevim jestli to vis ale je slusnost nikoho neurazet...a tady je to dokonce podminka pri aktivaci uctu ...

alubif
Autor odpověď smazal
fire85
9. bře 2022

@alubif přesně

Strana
z5