Manžel mě obviňuje z nevěry. Co dělat?

25. říj 2020

Už se s tím musím někomu svěřit. Manžel mi začal dělat peklo, obviňuje mě z nevěry, pomlouvá mě v práci a u známých, leze mi do telefonu a počítače, když někam jdu hlídá čas kdy se vrátím. Dříve takový vůbec nebyl. Já jsem ho nikdy nepovedla a nikdy jsem mu nedala důvod aby si to myslel. Dnes mi dal facku. Nevím, co dělat, jsem z toho zoufalá.

mimi1004
25. říj 2020

Co dělat? Vzít nohy ma ramena. Kdo uhodil jednou, uhodí i podruhé. A nezůstane pouze u facky. Doufám jen, že nemáte děti...

mzacikova
25. říj 2020

Tak mě dát chlap facku, tak schytá 3x tolik. Hned bych se sebrala a šla pryč. Příště to nemusí být jen facka. Aby frajer sám neměl bokovku, když mu tak hrabe.

autor
25. říj 2020

@mimi1004 kdyby pro mě bylo lehké odejít, tak odejdu. S manželem jsme spolu 10 let, vždy se ke mě choval jako k princezně. Nechápu jak, se mohl ze dne na den změnit. Děti nemáme.

autor
25. říj 2020

@mzacikova nemyslím si že by někoho měl, trávíme skoro veškerý nás čas.

calvac
25. říj 2020

Je super, ze nemate deti. Muj nazor je odejit, fyzicke nasili se stupnuje. Pozdeji by se ti s pripadnymi detmi odchazelo podstatne hure.

mzacikova
25. říj 2020

No, tak to by asi měl vědět, že nikoho nemáš, ne?
Podle mě mu něco přeskočilo v hlavě a může to být už jen horší. Já dostat facku, tak už mě chlap asi nevidí.

mimi1004
25. říj 2020

To nemůžeš nikdy vědět na 100%. Už je špatně jen to, že se ptáš, co máš dělat a obhajuješ ho. Nemyslím to zle.

llluckaaa
25. říj 2020

A proč je těžké odejít od žárlivce, který ti dělá stíhačku a fackuje tě?

sudylichozrout
25. říj 2020

Okamzite pryc. Vubec neni o cem. A hlavne se nenech ukecat, protoze tohle bys pak mela denne.

amazonkajanik
25. říj 2020

Stejně tak jako bys měla mít ty prostor na nevěru (když máte ten čas trávit spolu),tak ho může mít i on. A tím,že tě obviňuje,může krýt svůj vlastní poměr. Ať už před tebou,nebo sebou samotným,to už je jedno. Ale jestli dal facku a nemá důkaz,zdali jsi se toho dopustila (některé ženské by aspoň jednu v životě zasloužily,za to,co druhému činí),tak fakt jít pryč. Ale za mě,může se stát,že to nebude natrvalo,vše se vysvětlí (i když šrámy na duši zůstanou,ne že ne)a vy půjdete dál,jen s tou pitomou kaňkou ve společné knize života

sudylichozrout
25. říj 2020

@amazonkajanik Tohle se vysvetlit neda, to je charakterova vada, resp. porucha osobnosti a pokud nechce clovek svuj zivot prozit v hadkach, stresu a bolesti, ma okamzite mazat pryc.

amazonkajanik
25. říj 2020

@sudylichozrout jen,že tak najednou. Psala,že se k ní celou dobu choval jak k princezně. I kdyby mu byla nevěrná,tak se takhle tenhle typ chlapa nezachova 🤔🙄

sudylichozrout
25. říj 2020

@amazonkajanik Nekteri lide se umi celkem dlouho pretvarovat.

ivybee
26. říj 2020

Chápu, ze člověk může udělat chybu nebo proste ztratit kontrolu. Ale s tímhle opravdu opatrně!
Týrání neznamená, ze musí být jen fyzické.

Moje sestřenice byla několik let ve vztahu. Ze začátku by ji snesl modré z nebe a pak to přišlo. (Tusila jsem to, ale nemohla nic dělat. Bydleli daleko a ona všechno popírala.) Samozřejmě se to stupnovalo. Nejdriv kontroly, kde byla a s kým, scény, hadky, vydírání a pak začalo fyzické násilí. Provázaný dojemnýma omluvama, spoustou dárků a kytek a sliby, ze už se to nestane (a později i větami) ze se půjde léčit, protože je přece nemocnej. Dopadlo to tak, ze mela několik vyražených zubu a asi 40 kilo. Samozrejme ji přesvědčil, ze ho provokuje a ze ona muže za to, jak on se chová. Je to už nějakou dobu a řekla bych, ze se snad už konečně pomalu vrací do života.. Ale i po takové době na ni stejně vidím, ze má porad tendenci ho objahovat.
Hruza!

amazonkajanik
26. říj 2020

@sudylichozrout což to ano. Někteří by za to mohli dostat i oskara...

veronika8808
26. říj 2020

Můj bývalý se takhle ke mě začal chovat když někoho měl a ne jen jednu ženskou.Asi se bál abych nedělala to samé

kristimal
26. říj 2020

Já bych se snažila zjistit co za tím je. Kdy to začalo, co jiné se v té době stalo? Jaký je váš sexuální život?

michaela666
26. říj 2020

Buď má sám nějakou bokovku a tímhle odporným chováním se to snaží zakrýt nebo mu nějaká "dobrá" duše něco natlačila do hlavy.

marti89
26. říj 2020

A nemohl mu tu myšlenku nevěry někdo vštípit? Třeba má někdo zálusk tě nahradit a potřebuje se tě zbavit, aby měla dotyčná volnou cestu..

llluckaaa
26. říj 2020

A není jedno, proč to dělá? Není důležité, že se chová jako žárlivý maniak a svoji ženu mlátí? Já pro to teda omluvu nevidím a když nejsou děti, přijde mi jako nejlepší řešení jít od sebe. Nevěřím, že se to nebude v budoucnu opakovat.

orisek56
26. říj 2020

@marti89 kdyby to tak bylo, tak te dotyčné upřímnou soustrast. Protože to je fakt terno takový idiot. O toho se každá normální ženská bude prat

autor
26. říj 2020

Dnes sem od manžela odešla. Nevím, co dělat jestli podat žádost o rozvod nebo počkat. A ano jeho bývalka mu řekla že ho podvadím, i mi myslím ona často volala z jiného čísla, aby to vypadalo že někoho mám. Snažila jsem se manžela přesvědčit aby mi věřil, ale on mi nevěří a to mě hodně zklamalo. ALE. Pořád v sobě mám že jsem spolu byli 10 a to nejde jen tak vymazat.

michaela666
26. říj 2020

Těžké, ale za mě správné rozhodnutí. 👏 Asi bych si v téhle situaci dala chvilku čas pro sebe. Všechno to zpracovala a pak jednala. Určitě bych neuvažovala nad tím, že se k němu vrátím, ale nabrala sílu na to, co tě ještě čeká v souvislosti s ním a řešením kroků do budoucna - bydlení, majetek, rozvod,...Hlavně se nenechat obměkčit jeho fňukáním, omluvami a kytkami co přijdou v momentě,kdy si uvědomí, že to totálně postolicoval.

sudylichozrout
26. říj 2020

Dobre rozhodnuti, gratuluji. Kazdopadne bud silna a nenechej se ukecat. Bylo by to pak o hodne horsi.

svetlanalana
26. říj 2020

Myslím, že tě podvedl nebo se mu objevily myslenky na nevěru z jeho strany, proto vysiluje

ariadna12
26. říj 2020

Asi je to tak lepsi. Jestli si nechal neco nakukat do hlavy exmanzelkou a chova se podle toho (i kdyz kdovi), at se takhle chova k ni nebo nejake jine. Meli jste s neverou problemy driv? Jestli treba jen exmanzelka netala nejakymi kecy do ziveho a on si neozivil historii. Jestli nikdy takhle nevysiloval, je to divne.

autor
26. říj 2020

@ariadna12 žádné problémy s nevěrou neměli.

llluckaaa
26. říj 2020

Minulost nevymažeš, ale musíš myslet hlavně na budoucnost, ne s ním být z nostalgie.

marti89
27. říj 2020

Takže moje předtucha byla správná - ex o něco jde a snaží se tě vyštípat, že by se chtěla vrátit? Víš, proč šli od sebe - nebyl tam důvod právě nevěra? Napadá mi, že když by sama měla máslo na hlavě a pak ho konfrontovala se situací, že ty údajně jsi mu taky nevěrná, mohl by jí to právě proto snadno uvěřit. A po špatné předchozí zkušenosti se začít chovat takto.

Můj manžel měl v předchozím vztahu také smůlu, jeho ex ho podváděla s nejlepším kamarádem, takže když to zjistil, přišel o kamaráda i přítelkyni. Dlouho se z toho nemohl vnitřně srovnat a začátek vztahu byl dost psychicky náročný, protože automaticky očekával, že budu stejná a nedůvěřoval mi, když jsem jela za dlouholetým kamarádem si pokecat a sportovat společně, jak jsme na to předtím byli zvyklí. Důrazně jsem si s ním na to téma promluvila, že mi jeho žárlivé scény vadí a nezasloužím si je (před ním jsem měla pouze 1 partnera a opravdu dlouhodobý, jen "přechozený" vztah), nemá k nim důvod a dotýká se mne to, když mne z něčeho podezřívá.

Nemůže mít ta jeho ex nějaké fotky, kde jsi v družném rozhovoru s nějakým chlapem? Ono to sice na ulici může vypadat neškodně, ale pro člověka, který má nalomený vnitřní klid, je to jak rozbuška, i když se na té fotce nebudete objímat, líbat ani držet za ruce.. Polož si otázku, jestli o něj pořád stojíš a chceš s ním situaci řešit - potom bych mu šanci dala, domluvila si na neutrální půdě kafe a chtěla po něm vysvětlení, na základě čeho on věří, že bys mu nevěrná byla. Pokud zmíní nějakého konkrétního chlapa, se kterým to mělo být, navrhni, že se s ním můžete společně setkat a promluvit si, že spolu nic nemáte. Také bych navrhla nějakou poradnu či kouče, abyste zvládli společně jeho žárlivé scény..

autor
27. říj 2020

@marti89 právě že ona ho podváděla s jeho bratrem a manžel se z toho psychicky zhroutil. Nevím, jestli má nějaké fotky, nebo ne a upřímně teď už je mi to jedno. Nechápu jak manžel muže víc věřit jí než mě.