Manžel mě odstřihl od peněz
Ahojky, potrebuji se nekomu sverit, s manzelem jsme spolu ctyri roky a dva roky manzele. Mame krasnou triletou dcerku a ted cekame druhatko. K tehotenstvi samozrejme patri naladovost ( tehotne pochopi) ale muj manzel to nechape, proste mam vykyvy nalad, alr kdyby me nachal hodinu byt, tak to prejde a nic se nedeje. Misto toho se zacne vztekat, praskat dverma a vcera to vyvrcholitlo tim, ze mi oznamil, ze zmenil pristupova hesla do IB a PIN na karte, ze dokud nezmenim svuj pristup, budu bez penez! Chce se mi brecet, nikdy takovy nebyl, druhatko jsme chteli a nechapu, co se s nim deje.. jsem nestastna nikomu to nemuzu rict!
Člověk občas reaguje jako "krysa zahnaná do kouta" - když už není kam couvat, tak zaútočí. Ve chvílích vyčerpání/stresu podvědomně sklouzáváme ke vzorcům chování, které jsme během života viděli (hlavně u našich rodičů - a většinou se tehdy vůči dětem používaly různé formy nátlaku, zastrašování a manipulace).
Občas si každý připadá "že ať dělá, co dělá, tak se nezavděčí a nikdo si jeho práce neváží". Mnohdy pomůže i jen to, že partneři vzájemně chápou svoje pocity a jsou ochotní velkoryse přehlížet dočasné!! nedostatky, protože vědí, že se na nich pracuje.
Velmi záleží na tom, jak vztah jinak funguje. Jestli jsou oba partneři ochotní na sobě pracovat tak, aby jim oběma (všem i s dětma) bylo v rodině dobře. Je neúnosné, aby se jeden z partnerů "obětoval pro dobro rodiny" - to stejně nikdy dlouhodobě nefunguje a navíc to učí děti špatnýmu vnímání rolí v rodině.
Někteří chlapy jsou protivní, když mají pocit, že si jich jejich žena neváží (a vůbec to nemusí být pravda - jen zrovna vidí, že žena je dlouhodobě nespokojená a numějí jí pomoct) => tak jsem tomu svýmu napsala dopis "Proč s ním jsem" - bylo toho na A4 - asi to potřeboval (pověsil si to do dílny a bylo to tam pak ještě dlouho) a i mě to pomohlo přestat vidět jen chyby.
@alassel Tvůj muž to vážně přehnal. Pokud je ochoten domluvit a přijmout "nová pravidla hry", pak budiž. Pokud by na svým jednání neviděl chyby, pak rychle pryč.
Dobře si rozmysli, jak by měl vztah fungovat (kdo co bude mít na starost, jak s péčí o děti - přece jsou společné!, kdy volno pro Tebe...) - měla by to být nakonec vzájemně výhodná dohoda a ne pomsta "když ty na mě takhle, tak já ....."
@krystalka gratuluji k 18letému vztahu - to se dnes tak často nevidí....
@kamste krasne - oba partneri ochotni na sobe pracovat. to je problem nasich partneru, bracha se po 22 letech ted ve vidni rozvadi a se mnou je jediny, kdo je v siroke rodine rozveden. a zrovna my dva spolu profesionalne koncertujeme (housle, klavir). rikam memu tatovi- to snad neni mozne, zrovna my dva, co jsme na vysoke profesionalni urovni, ze my dva jsme nakonec sami? a tatka na to- no prave, vy jste zvykli nic neodflaknout, poctive na vsem zamakat a ti vasi partneri podcenili mladi (oba trojky, ctyrky) a neumi zapracovat, tak si jen honi ego... oni na to asi nemeli... my jim vysvetlujeme... a nic... jako je ten vtip- bavi se chytry s blbym a po minute se bavi blbci dva... tim nechci rict, ze jsem ja s brachou bezchybna, to vubec ne, naopak snadno prizname chybu, akorat odhadneme, ze neni snadne ji treba odstranit, obzvlaste v zatezi (ja treba v sestinedeli...)
no je to nejednoduche.....
@verusky Nechci to nějak zlehčovat, ale myslím, že vysoká profesionální úroveň s rozvodovostí a schopností udržovat vztahy nesouvisí...myslím, že univerzitní profesoři se rozvádějí ve stejné míře jako uklizečky.
Vysvětlovat mnohdy nestačí - zvolit slova tak, aby druhý skutečně poslouchal, tj kumšt. Nezkoušeli jste partnerskou poradnu?
@urtica ja jen chtela rict s ochotou na sobe pracovat, ze nekdo nechce videt sve chyby a kritizuje druheho nebo to na nej svadi, cokoli, nez by si sam priznal. my v poradne byli kratce, bracha prosli vsim moznym a svagrovou nechape ani vlastni rodina. ale tak ono vsechno ukaze cas...
tou profesionalitou jsem chtela rict, ze si clovek nemysli, ze je nejlepsi na svete, je pokorny a ze je zvykly na sobe, tudiz i na vztahu pracovat. ale nekomu staci malo, chce zit konzumne, staci mu deti se ctyrkama na vysvedceni, protoze vi sam, jak pro nej bylo neprijemne ucit se atpod...
@alassel tohle nemá řešení je to člověk s narcistickou poruchou! Nastuduj a uteč a myslím si,že tam stále jsi a trpis ty i tvoje děti. Bez následků nebudete! Uteč.
@adriankatch Aspon se podivej na datum diskusi. Komentujes 6 let stare prispevky.
@somalicats a tobě to vadí? Tak to nečti ....někdo kdo hledá podobné téma a má trable, které nemáš ty, tak mu to může pomoci. Někdy stačí málo a je dobře a to, že zrovna tobě to nevyhovuje nemá na nic žádný vliv. Nemyslíš? Nebo si myslíš,že moje odpovědi mohou někomu ubližovat?
@alassel 🤣🤣🤣🤣

@astyna
No zazit uz to vazne nechci 😀