Manžel mě opustil kvůli šestnáctileté. Co dál?
Dobrý den, jsem už na pokraji zoufalství, loni v dubnu jsme se s chlapem dohodli že po 13 letech pujdem od sebe. Proběhl soud, vše bylo v pořádku. Pak jsme se k sobě začali vracet, spousta randicek, zábavy, jeden na druhého sme se zase těšili, byli jsme zase zamilovaní a vše fungovalo jak uz dlouho ne, nebydlel u nás, ale jezdil za námi, přespával tu, společně výlety s dětmi atd. Proste sme se oba hodně snažili. A vše perfektně par měsíců fungovalo. Pak ale chlap od nás s detmi v 31 letech odešel ze dne na den k 16 lety holce. Tvrdil, ze ona v tom má velký city, ale on ne, ze si jen hrozne rozumí a mají si o čem povídat.nebo nevím jak uz to mezi nima je. Už tomu sama nerozumím. Od te doby je to jak na houpačce, měsíc sme ho neviděli, pak tvrdil ze uz ji nemá a dva měsíce zas nepravidelně jezdil. Byl schopny se v Praze v 16h po práci sebrat a 2,5 hodiny jet za mnou a druhý den ve 4 ráno vstávat a jet zase zpátky jen aby byl se mnou. Pote jsem zjistila, ze to táhne s námi oběma. Bylo mi lito i te holky v jejím věku, takze jsem se před její rodinou zmínila….pak zas tvrdil, ze od te doby uz s ni není, po dalším mesici se ukázal, vyspali sme se spolu. Dva dny v pohodě, pak zase peklo. Po dalších 14 dnech tvrdil ze má jinou, ted jsem opět zjistila, ze je to ta sama. Později se ukázalo, ze je do no hrozne zamilovaný. Vím ze me jen využívá, ale porad ho mam moc rada, vím ze on to nemá ještě uzavřené, nejde jen o to ze by u me mel jen jistotu, vím ze tam ty city stále ma a brání se jim jak jen muže. Děti taky stále chtějí aby se vrátil. Přes týden je pryč, takze se s ni vidí jen o víkendu. Popravdě nevím, co ona na něm vidí, je jen,,obyčejný chlap” oproti ni. A evidentně ji vůbec nevadí co tu ted mezi námi oběma předváděl. Porad se ho z nějakého důvodu drží, vždyť i ji to přece muselo hrozne ranit. Myslíte, ze ho muže tak moc milovat? Už mě napadlo, ze je to i kvůli penězům. Nevím, jestli má stále cenu čekat, až to jeho pobláznění zmizi, nejradši bych, abychom byli zase rodina….na jednu stranu jsem s tím už smířena a nenávidím ho, že mi zase dovolil mu věřit a milovat ho, na další stranu děti u něj už pul roku nebyli, takze bych i rada ať si to s dětmi zkusí, ze to není žádný med. Na další stranu, ze se mi do výchovy bude 💩 16 letá pipina je pro mě nepředstavitelny a na další stranu bych nejradši, aby se vzpamatoval a vrátil zase k rodině. Momentálně je přes týden v Praze a o víkendu u rodičů. Proste se ve mě pere nenávist a láska a tohle všechno okolo.
@petik223 ahojky ,tak jediné co mě napadá , že by jste zkusili bydlet všichni pohromadě. Vaše děti budou mít "starší sestru doma " ,chlap už nemusí nikam chodit a ty máš dvě mouchy jednou ranou 😉😁
@petik223 ale ty nechápeš jednu věc. Vztah není jen o citech!! Musí stát na dalších pilířích, jako je vzájemný respekt, důvěra, úcta atp. Láska je jen zlomek toho, co ke zdravému vztahu potřebuješ.
Ty přehlížíš absolutní nedostatek respektu, úcty atp jen pro kousek lásky...navíc dávkované jak se pánovi hodí.
Teď to vůbec nemyslím zle, ale zeptej se sama sebe co všechno jsi vlastně schopná protrpět a přehlížet, jen pro kousek " lásky". Nehledě na to, že pokud mě někdo skutečně miluje, neojíždí jinou...a nebo jí odjíždí, ale má ke mně aspoň trochu respekt a řekne mi o tom!!
Ježiš tohke je děs, máš na víc. Mě už se ani nechce nic psát. Vy jste asi jeden horší jak druhý...Bude se k tobě chovat jen tak, jak mu ty sama dovolíš. Zatím mu vše prostě prochází, protože už zjistil, že když se bude chovat jako prase, ale občas to prohodí "zaláskováním", postačí ti to.
Ví, že kdyby se choval jenom jako prase, už jdeš od něj. Ale taky ví, že si to stačí průběžně pojišťovat " láskou" a tobě to stačí. Má tě jistou.
Jako u některých žen, které žijí v romantickém světě, to mají chlapi fakt jednoduchý. ..
Teď máš šanci se probrat, vidět pravdu, trochu pochytit aspoň něco z téhke životní lekce, vidět že tě jen využívá a nechová se k tobě slušně( což si mimochodem zasloužíš, aby se k tobě tvůj partner choval slušně, me jako k hadru!!) a poslat ho do kopru.
A nebo si dál žij ve svém světě, kde se k tobě může chovat jako k hadru, ale hlavně že tě má rád..
Je to na tobě. Pokud ty nepřenastavíš své vnímání, nic se nezmění.
@amazienka autorů měl od jejich 18, tak 16 jsem jen o kousek.
@petik223 nepřistupuj na nějaké jeho plány, že ty budeš mít děti v týdnu a on o víkendu (tzn. ty honičky se školkou, školou, hlídáním, prací a on pohoda s dětmi na výlet). Jen ať si taky užije práci okolo dětí, a s dalším děckem 16 let, co se mu v pubertě o cizí děcka starat nebude.
@petik223 ono je to nakonec jedno jestli odešel kvůli velmi mladé nebo třeba ve svém věku, ale odešel, opustil děti. Doufat ze se vrátí a všechno bude jako dřív je nereálná představa. Třeba to tak muže i chvíli vypadat ale nakonec se to zopakuje. Něco tam je, proč to udělal. Je to smutný a musí to být těžké
Já to vlastně chápu že ti mozek jede na nejvyšších obrátkách a snažíš se to pochopit. To je taková " záchranná reakce" aby se člověk nezbláznil.
Jenomže paradoxně nejlepší co teď pro sebe a děti můžeš udělat, je udělat pravý opak. Nenimrat se v tom a nesnažit se to pochopit. Úplně se od toho odstřihmout. Brát věci tak jak jsou a nežít ve fantazijním světě jak by mohly být. Namísto toho vidět jen jeho chování a důsledky které tím způsobil. Opustil rodinu. Ojíždí už jinou. Lhal ti a lže ti. Má charakter bezpáteřní flusky. Už si tě bohužel neváží.
Zaměř se na budoucnost bez něj. Jsi kvůli němu nešťastná a to je to jediné důležité. Jednej podle toho.
@petik223 Otec tvých dětí se zachoval jako srabácké hovado. Musí to hrozně bolet a chápu, že jsi úplně zničená. Posral to on, vůbec neřeš holčinu. To je pometlo, kterému imponuje zájem staršího chlapa a užívá si jen euforii ze sexuálního uspokojení. Ona z toho s nejvyšší pravděpodobností vyroste a možná se i zastydí, to tvůj chlap je tam dospělý a má se podle toho chovat. Mám z tebe pocit, že se zuby nehty držíš iluze lásky, kterou jste prožili po prvním rozchodu. On už jen využil snadného pichu a držel si tě v záloze, kdyby náhodou mladá holka cukla zpět. Když se oprostíš od iluze skvělého partnera, uleví se ti. Potrvá to, bude ti zle, budeš brečet, ale stojí to za to.
Můžu ti nabídnout tak trochu pohled z druhé strany. Spolužačka na střední si “nabrnkla” ženatého chlapa. Bylo jí tak kolem 18, on manželku a snad i děti. Opravdu neřešila jeho manželku a jak jim ničí rodinu. Byla z něj hotová, scházeli se někde v autě o přestávkách a po škole.
Chápu, že je to teď moc těžké, ale měj sebeúctu. Evidentně tě měl jen jako zálohu a obávám se, že se vracet ani neplánoval. Ale proč být sám, když nemusel a mohl si ještě užít. Chápu, že se to snažíš pochopit, ale ono to asi ani nejde hele. Určitě to zvládneš a časem třeba najdeš i někoho, kdo o tebe bude opravdu stát a pečovat. Já vím, že ti to bude připadat jako kecy, možná i jsou, ale věř mi, že by tě to časem sežralo. Drž se.
Krize stredniho veku to jeste neni.Az bude ta,tak bude co?Znala jsem tu druhou... Jeho zena taky cekala az to prejde.A preslo.Nasel si jinou mladou a s tou odesel definitivne
Ahoj, tohle prostě musím okomentovat...Stalo se mi to také...jen jsem měla jinou roli a bylo to pro mě životní ponaučení. Hodně to zkrátím protože věci co mi dělal za zády...
Když jsme se dali dohromady, tvrdil že už nikoho nemá, z bývalé udělal ku*vu, on samozřejmě za rozpad jejich manželství nemohl😄 měl děti, vyrůstali s ním, říkali mu táto a stejně mu na nich nezáleželo ale to jsem poznala až časem z jeho chování a přístupu. Bydlel u mě, šatila jsem ho, živila, bydlel u mě, o víkendech jsem živila i jeho děti. Práci měl ale někam ty peníze pořád mizely, když šel nakoupit za své, přinesl jen cigára a tuzemák. Bokem měl rovnou tři, jedné z nich řekl že jsem jen spolubydlící, že by se mnou v životě nic neměl a to jsem v té době byla fakt sťabajzna, s vlastním bytem a autem... Nebudu to tu rozepisovat, to by bylo na knihu. Další z nich byla jeho bývalá manželka, ta se o mě a o další dozvěděla skrz děti... To tvé story mi to celé připomnělo,jednou jsem se podívala do telefonu, tvrdil že smsky nejsou pravé, že existuje aplikace která dokáže takovéhle smsky vytvořit, šel se párkrát i zasebevraždit když jsem se s ním rozešla...no, je to na dlouho a ty máš doma to samý, jsi si jistá že má bokem jen jednu??? Je to zamotaný, já vím, je to pár let a ten debil se nalhal tolik, že už si všechny perly ani nepamatuju, rozcházeli jsme se ob týden, nešlo se ho ke konci zbavit, hrozně mě totiž miloval, proto když jsem byla v práci, nenechal mi vychladnout pelíšek..takovej miláček to byl😄
@tralalaa93 tak celý ten půlrok byl takový jak na houpačce, kdy mi stále jen něco nalhával a já kráva mu věřila. Teď vím, že má jen tuhle jednu a je do ni zamilovaný až po uši. Tak moc, že si myslí ze mu bude dělat maminku pro naše děti. Ano jsem z toho totálně v háji, ale ta jeho představa je dost naivní, ze ji vyzvedne ve škole, pak pojedou vyzvednout do škol naše děti a budou si hrát na šťastnou rodinku 😀
@petik223 Ale vždyť mě taky hrozně miloval😆😆 Dokonce se mnou chtěl i děti, v smskách jsem později našla tutéž větu co řekl mě "chtěl bych mít dítě s někým, koho doopravdy miluju" až na to, že to psal jiný 😄 o mě jí tvrdil, že jsem spolubydlící a když se o mě tý tetě zmínili děti větou " ale táta má tetu tralala" tak je hned odpálkoval větou, to ona má na mysli tetu Renču z ........." (Já si jednou s tou druhou dopisovala abych věděla jak to vlastně je, tak se mi tímhle pochlubila)
Dlouho bych na nic nepřišla, kdybych jednoho krásnýho rána nedorazila z noční, jeho věci a oblečení (který mě stálo těžký prachy) zmizelo..přišla mi SMS že jsem moc hodná holka blablabla, od kolegů z práce jsem se dozvěděla, že mi zdrhnul za jednou z těch bokovek ale vydrželo to jen týden 🤷🏼♀️za týden mě zase miloval a jeho život už beze mne zas neměl cenu, prosil a brečel, vyhrožoval sebevraždou 😆😆😆 pak jsme to zase nějakou dobu táhli ale když jel odevzdat alimenty své bývalé, vysazoval mě vždycky někde cestou kde jsem čekala, své bývalé nakecal že moje nové auto je jeho, byla pěkně naštvaná že má na úplně nový auto ale na alimenty ne (dával kolik měl)
Ani nemluvím o mé rádoby kamarádce na kterou to zkusil, ona mi to taky nějak zapomněla říct 🤬 a chcete říct ještě jednu perlu??????????!?!?!?!! To kdybych věděla na začátku co je to za hajzla🤦🏼♀️tak teda.... když se jeho žena i s dětmi odstěhovala, nechala mu tam psa co si pořídila v útulku... řekl mi on sám, že ho přivázal někde v lese ke stromu...on sám mi to řekl, jako by o nic nešlo///ten chlap je normální SR**KA lituju peněz, času a nervů..a toho pejska a teď tušíš jak moc ho zajímaly děti???? Řeknu ti že nic moc teda🙄

@petik223 přesně tam ho máš nechat co je ti po jeho budoucnosti, když ji očividně nechce mít s tebou. Vyřešte děti a zařiď si svůj nový život .