Manžel mě podvádí, poraďte

anty
25. únor 2015

Jsem úplně bezradná a proto Vám tady píšu máme malé děti 2 a 4 roky a tak před měsícem jsem objevila manželovi v telefonu, jak si píše s kolegyní z práce, volají si. Nevím, jak mu to říct, že to vím, protože chci, aby mi to celé vysvětli, jenže nemám nic proti němu jen ten telefon. už mě napadlo, že bych ho nechala sledovat, protože se někdy z ničeho nic sebere a jede pryč, teď nedávno mi hlásil, že musí jet s jedním chlápkem za prací a my že klidně můžeme jet za babičkou. Je mi z toho ze všeho strašně smutno, neustále brečím, ale nevím jak mu to poddat. Nechci brát dětem tátu, ale zase nechci být za tu blbku, která tady bude na něj neustále čekat až se vrátí domů. Prosím, kdo si prošel nevěrou poraďte . Díky

hedusska
25. únor 2015

Klidne bych mu řekla že jsem viděla mobil...Muj me taky jednou podvádel, já to tušila tak sem se koukla d mobilu..takže jsem mu pak řekla narovinu že jsem se koukla protože jsem mela tušení a choval se divně...on ti treba rekne ze to je jeho mobil co tam lezeš, ale oproti tomu co udělal on , jsi neudelala nic hrozného... Držím palce at se to vyřeší 😉 my si o tom pak promluvili, proč to vlastne udelal a tak , pak to prede mnou s ni skoncil a od te doby je klid..🙂

6969eva
25. únor 2015

@anty Ahoj, v prvom rade si daj čas a zváž, na čo máš dosť síl. Ak si schopná uniesť manželovo priznanie sa ku krátkemu úletu alebo nebodaj dlhšie trvajúcemu vzťahu, potom neodvolateľne nasleduje séria ďalších krokov, ktoré by mohli viesť aj k rozpadu vášho vzťahu. Ak však manžela nechceš stratiť, počkaj a skús zabojovať, nechaj tomu čas a priestor. Či ti je neverný sa ukáže tak či tak, nevera vždy vypláva na povrch. Dobre si ho všímaj, zmeny v správaní ti jasne naznačia, ako sa veci majú. Na internete je kopa článkov na túto tému.Ja viem, je to veľmi ťažké. A vôbec, čaká ťa teraz beh , priam maratón na veľmi dlhú trať, lebo dôvera je v každom prípade v háji. Vychádzajúc z vlastnej skúsenosti by som ti radila počkať a neunáhliť sa. Je veľmi, naozaj veľmi dôležité nekonať zbrklo, pokúsiť sa dať vzťahu šancu, aby sa napravil, urobiť pre to všetko a až by to nešlo, zbaliť sa a odísť. Ono totiž po čase prídu výčitky, sebaobviňovanie, že sa to stalo kvôli tebe, z tvojej viny( takto neveru VŽDY zdôvodňuje neverník) a ty si k tomu ešte pripočítaš zodpovednosť za rozpadnutú rodinu. Toto si neurob. Preto počkaj, urob čo sa dá a až potom zdvihni hlavu a zbaľ kufor a s čistým štítom odíď.

anjelita
25. únor 2015

Jde o to jestli budes schopna do konce zivota trpet pokazdy kdyz si uvedomis ze te podvadel. Pripada mi ze podvadeni uz zacina byt tak "normalni" ze si lidi prestali uvedomovat ze to je naprosto nenormalni. Pokud je chlap tak slabej ze dokaze podvest vlastni zenu se kterou ma deti, zaslouzi si jen to o tu rodinu prijit. Kazdej ma pravo si najit partnera kterej mu bude vernej. Pokud te podvadi s takovou snadnosti ted, ver tomu ze bude jenom hur. Rozhodnuti je na tobe. Mluvici sama za sebe, nakopnout ho do pr.. a postavit se na vlastni nohy bylo to nejlepsi rozhodnuti co jsem kdy udelala. Ted mam manzela co by pro me umrel!

luj89
25. únor 2015

Můžu se zeptat co přesně jsi našla za důkaz nevěry? To, že si s někým píše a volá přece naprosto nic neznamená! Nebo ses dočetla něco v SMSkách?

sunshine125
25. únor 2015

Taky mam podobnou zkusenost. Byvaly udrzoval vztah s mou spoluzackou. Ta se nezapomnela vsude pochlubit,jak ji rika jaka jsem krava atd. Takze jsem byla bsude za totalni trubku. Doma jako milius a pritom jsem vedela,ze ji pred 5ti minutami psal,ze zo se mnou neni k vydrzeni a ze ji miluje. Bylo mi z nej zla. Lhal mi do oci,podvadel a myslel si,ze s rocni dcerou a s nulovou oporou rodiny s nim zustanu,protoze nemam kam jit. Seredne se prepocital,s pomoci zname jsem zabalila sebe i holku a sla... Ted jsem rok vdana a zatim vse ok. Je na tobe jestli chces trpet s kretenem co te podvadi nebo mit nekoho kdo si te a deti zaslouzi. Jestli mas rodinu ktera ti pomuze,tak pokud to pretrvava,odejdi. Prokazana nevera je vazny duvod k rozvodu.

espada
25. únor 2015

@anty Zeptej se ho natovinu. Podle toho, co ti řekne uvidíš. Mohou to být jen sms apod., ale řekla bych mu, ať zo nedělá. U mého ex to začalo taky tak a rozjelo se to v nevěru. Pokud přizná úlet, asi bych odpustila. Pokud je to dlouhodobá nevěra, to už bych zvažovala rozchod. Ale nejdříve musíš zjistit o co jde.

evcann
25. únor 2015

@anty co jsi přesně našla? mě manžel také podváděl, ale nebylo nic poznat, jen jednou jsem mela divny pocit kdyz mu pipnul telefon a podivala a zjistila jsem to. Podvadel me vlastne od zacatku. Rekla jsem mu, ze jsem se koukla do mobilu, tak samozrejme bylo zle, ze mu lezu do telefonu, ale me to bylo uplne jedno co si mysli. Udelal daleko horsi vec nez, ze ja jsem se podivala do mobilu. Takze zadny vycitky jsem nemela. Sliboval jak toho necha, ja to nic neni a takovy ty klasicky reci a sup za rok a neco to bylo zpatky a zase jsem zjistila, ze toho vlastne nikdy nenechal. To jen já mu verila. Prvni zjistení bylo když se narodil syn a byl mu mesic. Takze docela zahul. Sli jsme od sebe, ztrata duvery a zklamani a ac jsem se snazila to prejit takto nejde. Preji hodne moc sil.

merilinka
25. únor 2015

@anty Je to těžké období,tomu rozumím a chápu. Chtělo by to mluvit narovinu,že máš prostě podezření...hlavně o tom mluvit nebo se utrápíš.Nedělat zybtečné závěry,nevím,jak dlouho jste spolu,pokud by to byl jen úlet,skousla bys to ,důvěru by si opět musela hledat,to je jasný...ale zkusit to dát dokupy,pokud má poměr a blbne,jak to chlapi dělají,asi bych odešla.Ale vše je individuální a každý příběh je jiný. Já jsem se rozvedla po 14 letech.Občasné běžné hádky a nedorozumění jako všude bylo ale nenapadlo mě,že mě čas od času tak trošku podvede,vyspí se s jinou,prostě která m u zrovna vleze do cesty,neměl vztahy,ale dělal toto...hnus... Bohužel nikdo z okolí jak to bývá neměl odvahu mi to říct,tak se to táhlo dost dlouho. Přišli dvě děti z umělého oplodnění,dostavil se barák a on si jel stále to svoje,měl firmu,byl nesutále pryč,neměla jsem šanci něco vytušit,zjistit.Kyž byl doma,telefon mu zvonil neustále,sms a emaily také. Občas mě to i napadlo,ale nebylo nic v ruce a ještě se mi vysmál.Něměla jsem ani dost času,lítala jsem kolem dětí baráku,zahrady a do toho pracovala z domova.Potom začal mít problémy s alkoholem a dopustil se pár chyb a já na to přišla,Otočil se mi celý svět. Když pak okolí začalo lmluvit i ty jeho kamarádíčci,,jak dlouho to trvá a s kým,kde,kdy...udělalo se mi zle. Bohužel to vědělo i pár "kamarádek" které se mi omlouvaly,že mi to říct nemohly,že nechtěly mít na svědomí rodinu ..bla bla... První,co jsem udělala,že jsem si zašla na testy na choroby....zbalila děti,v té době 4 roky a 1 rok a doslova utekla,nenáviděla jsem jeho,barák,ty lidi kolem... totálně jsem změnila život.On samozřejmně kňoural,ať se vrátíme,pak i po zlém,že zůstanu s dětma sama až do koce života,že s dvěma dětma si nikdy nikoho nenajdu,,,,, Bydlela jsem v podnájmu,moc peněz nebylo,ale naši mi pomohli. Tak to trvalo nějakou dobu,nastoupila jsem do práce,děti škola a školka... a pak k údivu mého bývalého našla bezva chlapa,po nějaké době se k němu odstěhovala do jiného města a klape to vše máme za sebou,děti to naštěstí nepoznamenalo,jsou šťastný jako já. V létě čekáme přírůstek.Hodně často po večerech jsem přemýšlela,co jsem udělala špatně já,,,čím to je,že měl tu potřebu to dělat,já ho v sexu neodmítala,měl doma vše... prostě to měl v sobě,,taky na to dojel,ta nenávist už je po letech menší,ale stále je.Nedokážu se s ním bavit normálně,navíc se nechtěl rozvádět ,trvalo to,pak dělal problémy i s rozdělením majetku.. A zůstal sám..žádná z jeho milenek ho nechce i s barákem...divný.. 🙂,pak že boží mlýny nemelou. Držím palce,hlavně to nenech zbytečně dlouho a opravdu to chce o tom mluvit a nic nemusí být tak horké,jak vypadá,každá situace je úplně jiná.

anjelita
25. únor 2015

@merilinka ty jo taky drsny. No sklidil co zasel, h***l...Jen by me zajimal tvuj nazor na to co jsi zminila - myslis si ze kamaradi by to meli ty podvadeny rict? Protoze jsem zjistila ze naprosta vetsina lidi si mysli ze je lepsi mlcet, protoze oni by byli pak ti spatni na ktery by se hazela vina. Jak to je z tvyho pohledu? Kdyby te na to kamaradi tehdy upozornili, jak bys reagovala?

merilinka
25. únor 2015

@anjelita Přesně jak píšeš,většina lidí si myslí,že mlčet je to nejlepší. Víš co,chápala jsem to od jeho kamarádů,chlapi se v tomhle i podržej...ale od holek,který se mnou trávily čas,mluvily jsme o spoustě věcech,trávily čas u nás s dětma,já kolem nich skákala,oslavy narozenin i jejich dětí,vše bylo u nás. Ano,já kdybych se něc takového dozvěděla,řekla bych to i za tu cenu,že si pošlu lidi proti sobě,Přišla mi to od nich pras....na,že dělali jakoby nic. Blízký přítel bude stát při Tobě.Aspoň se moje okolí vyselektovalo a držíš si u těla ty co za to stojej🙂. Kdyby mě na to upozornili,mohla jsem si dost let ušetřit,kdy jsem byla za totální slepici a hlavně člověk co podvádí by měl bejt naštvanej akorát na sebe ne na okolí. Já bych si toho vážila,že mi to řekli a nikdy bych to nepoužila zpět.

espada
25. únor 2015

@anjelita Já byla v obdobné situaci a kamarádky mi to řekly, hned jak se to dozvěděly. Byla jsem ráda. Lepší taková facka než být za blbce. A na ně jsem se nezlobila, nebyl důvod.

evulina77
25. únor 2015

@anty otázka je spíš ta, jestli víš, co budeš dělat, když opravdu na 100 % zjistíš, že je ti nevěrný? Každá akce vyvolá reakci. Chceš odejít, chceš ho zpět? Rozvedeš se? Budeš dělat, že o tom nevíš? Před tím, než bych začala opravdu pátrat bych se nejdřív zamyslela nad tím, co dál. Jakmile to budeš vědět, jednej, ale s čistou hlavou. V méém okolí byl nevěrný chlap, majitel firmy, manželka o tom věděla, ale dělala, že ne. Ustála to, zůstali spolu. Nerozvedla se a hodně lidí to nechápalo, ale já jo. K ní se choval hezky, měli spolu děti, k těm se taky choval pěkně, nedělili majetek, nemuseli řešit dům a další společný majetek a za pár let (cca 2 roky) to skončilo. Takže ono odejít není vždycky to nejlepší. Teď by byla rozvedená, bývalý manžel by měl novou manželku a v podstatě by okradla své děti o majetek... Za mě, pokud to podvádějícímu stojí za to to tutlat, není ještě nic ztraceno.
Ale jasně, že je důležitý tvůj vlastní pocit. Pokud se ti to hnusí a máš pocit, že s tím člověkem nemůžeš zůstat, tady není nic na rozmýšlení a je potřeba odejít, už kvůli tomu, aby se člověk mohl na sebe podívat do zrcadla. Pokud jsi schopná to ustát a o chlapa stojíš, přemýšlej co dál. Rozbít vztah je lehké, ale hodně věcí nejde vzít zpět. Byla bych opatrná a nejednala bezhlavě...

merilinka
25. únor 2015

@evulina77 Přesně jak píšeš,,,každý to cítí jinak. Já bych se tedy do zrcadla na sebe podívat nemohla,chlap se mi zhnusil,vše se v jednu chvíli obrátilo. Pro mě v tu chvíli byl majetek nepodstatnej,peníze budou mi nebudem,o děti jsem se dokázala postarat sama. Navíc z právního hlediska po rozvodu děti o dům nepřišly.jsou stále dědici,rozvod na to nemá vliv. Ale je to tak,že pokud to jde,určitě zachránit manželství,to je jasné.

anjelita
25. únor 2015

@merilinka v tom souhlasim, pokud ma zenska dost sebeucty a dovednosti, zadny penize, nemovitosti ani prislib zazemi v tu chvili nema zadnou hodnotu. To je to na co oni sazeji, ze oni jsou ti co ji zabezpeci takze si muzou vesele spat kde chteji? To teda ne. Zadna zenska by se nikdy nemela dostat do situace kdy bude na chlapovi zavisla z hlediska hmotnyho zabezpeceni, v tu chvili se totiz stane bezradnou a musi se rozhodovat ne na zaklade vlastniho instinktu, ale podle toho co vsechno hmotne ztrati. Bohuzel holky nekdy nemaji na vybranou. Ovsem staci mit aspon jednoho clovicka co ji pri tom podrzi a holka ma vyhrano. Pokud to ale ona sama nezvladne a rodina i pratele jsou skety, pak se to tahne samotny tezko. Pokud se zenska dokaze postarat sama o sebe i o deti, neni duvod zustavat s takovym prasetem, to si ona proste nezaslouzi.

elvira
25. únor 2015

No, někdy je lepší nevědět, případně se určitý čas dělat, že nevím...
První bych si rozvrhla, co budu dělat, pokud je mi skutečně nevěrný - mám kam jít, z čeho žít, kde bydlet, má mi kdo pomoct? Až budu mít vyřešené toto, tak bych se pouštěla do rozhovoru s mužem.
Ale každá jsme jiná - dřív jsem taky spoustu věcí řešila s horkou hlavou a chtěla mít ve všem jasno teď a hned... ale postupem času přicházím na to, že některé věci vyřeší čas sám...

evulina77
25. únor 2015

@merilinka pokud se ex znovu ožení a bude mít další děti, tak o majetek děti příjdou, respektive o část majetku... A pokud je majetek velký, nebo je to třeba i firma, může jít o hodně...

evulina77
25. únor 2015

@anjelita hele, ujet může každej. Pokud je to jedna nevěra a nevěrník nehce rozbíjet rodinu a nejsou další problémy, má cenu zachraňovat. Pokud chlap ojede všechno, co před ním neuteče na strom, rychle pryč...

merilinka
25. únor 2015

@evulina77 Máme to právně upravené tak,že nepřijdou. To mi bylo jasné,s tím souhlasil a sepsal a podepsal. Já jsem chtěla pouze vyrovnání za dům,8 let jsem platila hypotéku,vše šlo napůl,měla jsem na to nárok,nevezla jsem se. S tím,že ostatního jsem se vzdala,chtěla jsem mít už klid. Ale u dětí je to co se týká baráku zajištěné. Hlavně,vše jsem pro ně nechtěla vydupat,pokud jsou na firmě pohledávky, závazky, dědictví přechází jak v pasivech i aktivech.

shine2015
25. únor 2015

@anty Ty si v první řadě musíš říci, co budeš dělat, když se přizná??? Máš kam jít? Jsi finančně zajištěná? Zvládneš to bez něho?? psychicky myslím....na to si odpovez sama. Pokud víš, že bys byla v háji, nic s ním neřeš. Ani telefon a ani nic jiného. Dělej ted že nic. Přemož se, protože jinak si svoji situaci jen zhoršíš.....

Pokud víš, že to sama zvládneš(což si nemyslím, vzhledem k tomu, že jsi mu za měsíc nezbalila věci) tak na něho uhod, ale nachystej si dopředu bydlení atd.....

a taky odpovez sama sobe, proč se to asi přihodilo?? Má doma dostatek sexu? Je on jako muž spokojený?? ne tvýma očima, ale jeho očima...nestěžoval si v poslední době na nezájem atd...byla doma dobrá nálada, kukali jste spolu na filmy....neštěkala jsi po něm jen co přijel z práce?? Nemyslím to zle....jen aby ses zamyslela.....nebo je to sukničkář?? je prostě na ženskyý??? pokud ano, nehneš s ním.

Podle meho nazoru, i když na neho uhodíš a i kdyby se nepřiznal a vymluvil Ti to, stejne mu neuvěříš....za mě pokud nemáš kam jít, máte deti, nic ted nevytahuj, nic neřeš....a uvidíš....nech to odpočinout. Navíc pokud to trvá měsíc dva, on neverný opravdu je, ted je nejhorší doba pro Tebe to řešit - kam si myslíš že pujde, když se pohádáte nebo když ho vyhodíš nebo odejde???? Kam asi? Ke komu??? Paradne ji ho přihraješ do náruče a ona ho ještě utěší.....jaký on je chudák.

anty
autor
25. únor 2015

díky všem je mi hrozně, jsem asi hodně naivní, ale vždycky jsem si myslela, že žiju s chlapem, který by mě nepodvedl. Protože ty druhé odsuzoval a hlavně jeho rodina je celá věřící a svatba musela být v kostele. Je mi líto dětí, já sama jsem z rozvedené rodiny a i když nás mamča vychovala, myslím si dobře, tak to nebyl žádný med. U nás je ten problém, že barák a vlastně všechno je jeho, takže on asi spoléhá na to, že zůstanu a budu dělat dál toho blbce ze sebe. Včera mu psala a on mi řekl, že mu píše kolega, že si v práci něco zapoměl, ale když jsem se mu pak dívala do telefonu, tak mu psala ona. A on jí odpověděl ať mu napíše až po půl deváté a toproto, že chodím do práce ještě večer.

anty
autor
25. únor 2015

Ptali jste se tady, co jsem našla v mobilu, tak třeba mu posílala fotku, kdy mu sedí na klíně, pak mu psala, že jí to hezky sedí, pěkně se trefil, máš mě dobře obhlédnutou( myslím si, že jí asi koupil nějaké prádlo) a ještě napsala fotku ti posílat nebudu, protože jsem holka slušně vychovaná. Z toho usuzuju, že je to asi vztah v začátku, těžško říct. A teď v neděli jsem s děckama za ním do práce jela, že ho překvapíme. pracuje v obchodě a ona tam přišla i když měla volno a teda sjížděla mě řádně pohledem asi jsem jim překazila plány.

elvira
25. únor 2015

@anty - tak ho zkus víc zapojit s děckama, udělej si čas na sebe...
Blbá situace - nevím, co to je za lidi - chlap nehledí na manželku a děcka a nějaká nána musí mít zadaného... 😝

anty
autor
25. únor 2015

Jinak se doma teď chová jako vzorný otec a manžel, po mě vyžaduje sex, doma dělá teď novou kuchyn atd. Je mi z toho strašně smutno, že mi lže a vlastně ani nevím, co tím sleduje. Bohužel budu muset být zticha, protože na nějaké vyskakování teď nemám, budu se z toho muset oklepat a čekat, že to praskne, protože samozřejmě vím, že pokuď by mi byl nevěrný, tak by rozvrátil on rodinu pokud by došlo k rozvodu.

anty
autor
25. únor 2015

s jeho rodinou se nevídáme, odsoudili mě hned při naší první návštěvě, nepadla jsem jim do oka, holka chudá nic nemá, tak proč s ní chodí náš syn. a moje rodina s mamkou si denně voláme, nemá ho ráda, ale snaží se ho překousnout kvůli dětem. Neříkám jí své problémy, protože vím, že by ji to mrzelo. Moje sestra se se mnou přestala bavit kvůli něho, protože už jsem jednou od něho odešla, když mě zbil , když jsem byla těhotná a čekala svou holčičku. Ale já se k němu vrátila, neměla jsem kam jít u sestry jsem nechtěla zůstat de facto na krku. malý měl v té době 2 roky a já s břichem. Myslím si, že je na mě ségra naštvaná za to, ale já nemohla jinak, malý se pořád ptal na tatínka ☹

elvira
25. únor 2015

@anty - hele z tebe toho postupně "leze"... 😝
Já ti nevím - prostě tě má asi jistou, nemusí o nic bojovat, ničím nepřekvapíš, drží tě v hrsti... a ty mu to oběť hraješ...
No, je těžké sebrat se se dvěma dětma, ale začala bych na tom "útěku" pracovat - pokud to jde, dávat bokem nějakou korunu, rozhlížet se po bydlení, případně po brigádě, třeba ségře bys mohla ťuknout...
Tak nějak nevím - ale pokud by na mě chlap vztáhnul ruku - ještě k tomu být těhotná, tak ho nechci vidět - na to není žádná omluva. A pak se vesele kur:.. 🤐

Z prvního příspěvku jsem si myslela, žes našla jednu nevinnou zprávu, cos mohla blbě pochopit, ale toto...

shine2015
25. únor 2015

@anty on tě zbil když jsi byla tehotna????

shine2015
25. únor 2015

@anty pracuj na odchodu, do práce se vyfikni a sem tam za ním běž a pekne at te poslouchá...doma zaved pořádky, zapoj ho do domácnosti....a vubec delej že nic nevíš....ulívej bokem peníze a uvidíš

anty
autor
25. únor 2015

jj holky já vím, že je to všechno špatně, ale já nemám kam jít ☹

ilaura100
25. únor 2015

V momente, kdy chlap vztahne ruku na zenu neni co resit, pokud vztahne ruku na tehotnou, je to dobytek nejvyssiho kalibru a nedovolila bych, aby deti vyrustaly v takovem prostredi.Uprimne nevim, co chces resit-zbil te tehotnou, kurvi se...lide se bohuzel moc nemeni.
Zacni si ihned odkladat penize a vazne popremyslej, jestli nemas moznost jit alespon na prechodnou dobu treba k rodicum.Nas stat je socialne velmi stedry a s jeho pomoci se to da zvladnout.Mozna nebudes bydlet na baraku, ale budes mit klid.

anty
autor
25. únor 2015

s těma penězma to chci takhle dělat, protože kdykoliv jsme se pohádali, tak mi řekl, že v baráku mi nic nepatří. A já mu na to vždycky říkám, že mu tady dávám od 19roků peníze, a on se mi akorát vysmívá☹