Manžel mě podvedl. Jak dál postupovat ve vztahu?
Zdravím, je mi hrozně potřebuji se vypsat a přečíst si nějaké zkušenosti.
S manželem jsme spolu 13 let jsme spolu od střední školy prožili jsme strašně moc po 8 letech jsme měli první dceru ktere je teď 5 let před rokem svatba a další miminko . Ackoliv jsme se hádali a nas vztah nebyl vždy úplně ideální cítila jsem že se opravdu milujeme a nemůžeme bez sebe být. Nyní manžel má půl roku novou práci kde se pořádají firemní večírky atd. Vždycky se snažil z toho nějak vymluvit aby mohl byt s námi ale pak uz to nešlo nejak sme se začali odcizivat a manžel měl furt divné povídání o tom co by bylo kdybychomse rozešli no 14 dni na tom sem zjistil a že na jedné té akci mě podvedl s kolegyní když jsem to zjistila .alem jsem se slozila mamzel mi rekl ze k ni neco citi ale ze chce byt s nami a ze to hned ukonci pry spolu nekolikrat spali a je mu sni dobře ale zaroven nechce přijít o rodinu a ze chce vše napravit tak jsem mu odpustila a ted 14 dní bylo opravdu krásných hladil me milovali jsme se kazdou noc i nekolikrat psal mi krasne smsky proste sem uverila tomu ze ho to fakt ponaucilo a ze si uvedomil co ma doma tak jak mi rikal jenze pak jsem zjistila že cca 2 nebo 3 dny po tom co to s i ukoncil se sni opet setkal a od te doby s i opet udrzoval kontakt i fyzicky je mi hrozne po druhé mam totalne zlomene srdce nemuzu se ani nadechnout rekl mi na to ze nwvi proc to udelal ze na neho nalehala a on proste neodolal ale ze mel v lanu to proste ukoncit ale ze vzdycky s kdyz se sesli ze to ukonci tak se to zvrtlo jinak pry miluje me rika mi ze jsem jeho zivotni laska a ze be zeme nemuze zit je na nem videt ze je .u to lito ze je mu hrozne ze sebe slibil mi ze uz opravdu nikdy ale to rikal i predtim kdyz sem to zjistila a i presto ze to bylo doma teh 14 dni tak krasne stejne za ni sel nevim co mam delat jestli mu mam verit nechci byt s clovekem ktery miluje nekoho jiného a je semnou treba jen kvuli detem klekl si predemnou a slibil ze uz je opravdu konec nevím vubec co mam dělat bojim se ze .i zase ublíží pomyšlení na to že to nedokazal ovladnout a byl sni opět me totalne zabila asi ji miluje jinak by to neudelal
@eviicka A jak jinak mam chapat (cituji): ' Radši budu spát na gauči a zatínat zuby, že můj ex tráví čas s někým jiným než ho hrdě vykopnout a pak pro změnu zakládat diskuze o tom, jak to mám jako samoživitelka těžké' (konec citace).
Ja teda radeji budu za furii, ktera mu udela peklo, nez abych byla tak 'klidna a nad veci', ze bych spala na gauci a trpela chlapovi bokovku, hlavne ze chlap plati slozenky. Proste at se na to podivam, jak chci, tak tolerovat chlapovi bokovku je proste zaplaceno sebeuctou te manzelky. Nerikam, ze je to jednoduche, ale mne se v zivote nevyplatilo byt ta chapava a tolerantni - tohle jsem zamlada delala taky, doufajic, ze chlap pochopi, jak poklad ve mne ma a chytne se za nos a oceni mne a bla bla bla..dopadlo to pokazde stejne; cim vic jsem byla holka do nepohody, chapava, jednajici s chladnou hlavou, tak na me chlap z vysoka kalel, teprve kdyz jsem se naucila se poradne ozvat, se mnou chlapi prestali vymetat.
@suzanna123 A kdo tvrdi, ze opustit manzela = samozivitelka? Zakladatelka sama pise, ze chlapa z ekonomickych duvodu nepotrebuje, o to vetsi ma myslim duvod se nevernika zbavit (nebo mu alespon dat poradnou lekci).
Myslis, ze kdyz budes udrzovat teplo domova a delat, ze je vsechno OK, ze si deti niceho nevsimnou? Deti velmi dobre vyciti jakoukoliv (i skryvanou) nepohodu...a da jim to do zivota horsi vzorec partnerskeho chovani, nez kdyby zily v pohode, ale jen s jednim rodicem. Takhle vlastne deti ucis drzet pusu a krok a neozvat se, kdyz je neco spatne.
A mimochodem; odchodem/rozvodem neprichazi otec o sve rodicovske povinnosti. Tedy i povinnost na deti platit, proc by to mela vsechno tahnout jen ta zenska? Tak proc z toho hned delat otazku (financni) smrti?
Myslím si že každá ma jiny názor ja rozhodně nechci udržovat trojuhelnik a něco tolerovat spis jde o to jestli odpustit a dat sanci mu dokazat ze opravdu stoji o nas a ne o ni on ocividne vylozene k ni nechce nabizela mu ze vykopne manzela a muze se nastehovat k ni do baraku prosila ho at me opusti ze spolu budou mit krasny zivot takze on s fleku muze vzit tazku a jit k ni ale proste nechce psal ji nekolikrat ze v tom nechce pokracovat ze mu je hrozne a ona furt jak ho miluje at ji to nedelaze to nezvladne atd ja sem mu tedy takhle nebulela ani se nevnucovalq naopak ve me vrcholi vztek a zlost na neho a bulim si potaji kdyz je v praci nechci mu ukazovat ze jsem.nejaka ranena a znicena ubozacka
@mimimi2 Myslím, že míček je na jeho strašně hřiště. Buď skončí v práci, protože jinak s ní očividně skoncovat nedokáže, nebo se budete motat v kruhu a ubližovat sobě a dětem. Jsi v těžké situaci. Je dobře, že mu dáváš šanci, ale to stěžejní je na něm. Pokud si tě váží a bude chtít udržet rodinu, pak jedině změna práce, aby ji opravdu nepotkaval.
Neuznávám, že chlap je nějaké ubohé hormonama zmítané zvířátko. Ale pokud si nějaká nána usmyslí ho dostat, pak bych chtěla vidět ty geroje místních paliček mostů... Stejně, co to je za personu, co balí tátu od rodiny - nota bene vlastně od malého dítěte.
@mimimi2
Ahoj,tak v prvom rade,nech jej pohrozi,ze zajde s tymi spravami n'a personalne a nahlasi ju za sexualne obtazovanie.
Schvalne,navrhni mu to.
Oficialne ako sef (aj ked t'en tvoj 🍆 ma k sefovi Fest daleko,ked pretahuje podriadenu)nech da oficialne podnet/staznost.
Potom sa to presetri a jeden a nich budé vyhodeny alebo odide sam.
Do prace sa totiz nechodi su...t s dievcatami z pobocky.
Potom budete riesit vas dvoch
@mimimi2
AK chces,napis mi.
Mozno by som ti mohla poradit.
Medzi ma,ze sa ti toto deje.
Drzim palce
@swan42 Tak v tom případě prosím zkus zajít na první policejní stanici, odevzdej tam občanku a nech si pak soudně ustanovit opatrovníka. Protože pokud chceš komukoliv za cokoliv rozbíjet hubu, tak nejsi normální.
@zanett hele, já nevím - ty jsi slepá, nebo hluchá, nebo žijeme asi každá v jiné realitě... Jasně, že jsou ženy, které zvládnou rodinu utáhnout bez problému samy, ale většinou to tak není. A není to o tom, že ženy nejsou samostatné, kolikrát i když jsou ti dva spolu, tak mají co dělat, aby vyšli. Že alimenty ve valné většině půlku nákladů na dítě rozhodně nepokryjí a pokud máš takovou tu standardní péči, tak se o dítě v podstatě staráš sama, ti tu může vysvětlit spousta holek.
A znova, jasně, že zůstávat v takovém soužití není žádné terno, ale to odejít s dětmi od táty taky ne. Ne, neříkám zůstávat za každou cenu, protože děti. Říkám, že existují i méně radikální řešení. A pro mě je třeba i to měnění školek a to, jak se moje děti vyrovnají s takovými změnami stejně relevantní jako to, že já jsem zoufalá z toho, že si chlap našel někoho jiného. Ale jo, určitě ocení, že jsem hrdě s hlavou vztyčenou jeho otce vykopla a nic jiného řešit nebudou.
Mimochodem, když ho vykopne, tak je taky dost velká možnost, že se obratem odstěhuje k milence a děti si bude brát tam - v tomhle ohledu bych asi taky zejména v prvotním šoku spíš zkousla, když si k ní bude odskakovat sám.
@suzanna123 Evidentne se my dve neshodneme, tudiz na tvuj prispevek adresovany mne nehodlam reagovat. A priste bych si vyprosovala ty osobni utoky o tom, ze jsem udajne slepa nebo hlucha....proste kazda mame jiny nazor, taky ti nerikam, ze kdyz ja jsem hlucha/slepa, tak ty asi budes blba, kdyz mas jiny nazor.
@zanett tak vzhledem k tomu, že ty jsi konverzaci se mnou začala tím, že nemám sebeúctu, bych na tvém místě o osobních útocích pomlčela...🙄
@mimimi2 ona není úplně ta potvora a nevěř všemu co tvrdí tvůj muž, mi též tak tvrdil že jsem jediná, brečel že ho uhani, brečí, vyhrožuje sebevraždou, že se to snaží ukončil,kecy v kleci moje milá. Vyhovovalo mu to, tam si šel "užít " Bo zakázáne ovoce nejlip chutná a doma full servis,takže no stress. Mi pak milenka tukala na dveře s tím že jí řekl že jsem jeho nešťastná sestra v rozvodovem řízení která u něho dočasně bydlí 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 jako já bych mu dala a u rozvodu by odešel jak kuře oskubany, po těch zkušenostech už nikdy ,zvláště když jdou v tom děti
@lichozroutsudy cim dal tim vic mi neprijdes normalni ty a tvoje komentare 🤷♀️ aneb jak se ze zprvu oblibenych a fajn uzivatelek stavaj namysleny kravky ktery si mysli, ze s ostatnimi muzou mluvit jak se jim zachce...
@mimimi2 Pokud to chcete zkusit zachránit, je podle mě jen jediná cesta. 1) výpověď v práci. Tj naprosto zásadní. Pokud se s ní bude dál vídat každý den, nemáte šanci. 2) po výpovědi mu změnit tel číslo, ať prostě nemohou být v kontaktu a prostě být u toho, že jí blokuje na sítích apod. 3) pořádná dávka manželské terapie u odborníka. Btw klidně začněte bodem č. 3 protože na terapii možná zjistíte, že spolu vlastně být nechcete. Ale pokud ano, je nezbytné prostě milenku odstřihnout a začít makat na vztahu.
@vitezove oni se nevidaji kazdy den v praci jen na spolecnych meetingu a cca 3,4x do mesice kdyz jede na kontrolu te provozovny kde pracuje a vite ja mu nebudu poroucet rozkazovat co ma a nema dělat pak to neni o tom ze by on sám chtěl ale o tom že sem mu dala kudlu na krk a nema jinou možnost včera jsem mu řekla že zustaneme s holkama doma ale ze nechci žádný fyzicky kontakt sním ze jestli se chce on nejak pokusit něco napravit tak mi to muze dokázat jinak ale ze ja mu urcite nebudu rikat co ma delat ani ho nijak kontrolovat ani na neho nebudu mila a nebudu dělat že nic jestli tohle všechno chce podstoupit tak ať a ze když se dozvim nahodou ze něco jen sebemenší naznak tak se v tichosti bez jakyho koliv upozorneni zabalim a jdu on mi na to řekl že si to zaslouží a že ja určitě nemusím nic že on da do toho všechno aby to bylo zase tak jako dřív a že mi to dokáže holky no tak uvidime jak dloho mu to vydrží každopádně sem se rozhodla že do toho nwbudu už stourat a zjistovat kdy kde co a jak bylo co ji říkal co ankecal mě protoze3 co bylo to už i tak nezměnim a čím vic toho budu vědět tim vic ublížim akorát sama sobě kort teď když sem se rozhodla že mu ještě tu jednu poslední šanci dám samozdrejme sama v sobě jsem připravena na to že to udělá zas takže jsem jednou nohou ven a pripravuji se na odchod teď jen v tichosti budu sledovat to jeho dokazování možná že se to celý vyřeší dřív a on to neustojí a odejde stejně za ní no uvidíme jak tahle telenovela dopadne .....
@mimimi2 tak tohle mu bude podle mě úplně vyhovovat.. manželka doma uklidi,vypere,stará se o děti které ma doma a nikdo v ničem nešťourá.. takže honem hup za milenkou ..
@jana_a_jan to nebojte to ja ho kontrolovat budu i tak ja ho chtěla jen dostat do ty pozice aby si myslel a ted budu sledovat to jeho dokazování ... on maže zprávy ale asi neví že jdou obnovit takže kontroluji a řeknu vam ta pipka je opravdu asi posedla a doterna včera 6 zprav vymaZano prosim odepis prosimte aspon mi odepis stejne te miluju jsi si jistej tim co delas smazano muzem bez odpovedi mozna ho ta doternost odrazuje no jak rikam uvidime nebo se taky nase..... a jak uz tu nekdo psal napisu jejimu manzelovi at vi co ma doma ale ja tohle nemam moc v povaze 😀
@mimimi2 pises: 'chci aby to bylo tak že on sam nechce jinak to nemá cenu'.
Jenze on se ted bude snazit jenom proto, ze, mu realne hrozi, z o tebe prijde. Maze zpravy, dela divadlo, rika ti ty spravny veci (ze o tebe nechce prijit atd). Ty taky hrajes divadlo - pred nim delas ramena, ze jsi nad veci, ale uvnitr te to zere a kontrolujes ho. Tahle ale nemuzes zit cely zivot. Az to akutni ohrozeni ze ztraty rodiny pomine, co pak? Bude taky tak odhodlanej zustat vernym manzelem? Nebo pak skoci do postele s kazdou pipkou, ktera si o to rekne? Akorat uz bude chytrejsi a bude to umet lip skryvat.
Ja myslim, ze tvoje strategie neni uplne spravna, protoze se akorat zacyklite v tom divadylku, ktery zacinate hrat, budes to tak s vypetim vsech sil delat dalsich 5, 10 let a pak ve 40 letech zjistis, ze jsi urvana jak boruvka z toho neustalyho kontrolovani a podezrivani a uvedomis si, ze uz nikomu nebudes moct verit.
Osobne myslim, ze delat, jakoze nic a 'byt v klidu' a pokracovat tak, jako by se nic nestalo bude zacatek konce vaseho manzelstvi. Nejsi robot, nemuzes jen tak z rozhodnuti potlacit svoje emocem, pocity zklamani a zrady. Takhle se v dobre vire rozhodn hodne lidi, ale pak postupem casu stejne zjisti, ze je to ubijejici takhle zit.
@zanett Ale v týhle situaci je dobrý hrát divadýlko,alespoň nějaký čas.Teď jsou oba dva plný emocí a řešit něco nemá smysl.Je lepší počkat,až ten prvotní šok trochu odezní a až pak hledat další cestu.Oba dva musí mít čas a prostor utřídit si myšlenky a uvědomit si,co vlastně chtějí.
@zanett ano to je pravda určitě ale chci to zkusit dopadne to tak jak to dopadnout ma jsem jen zvedava jak moc o nas stoji a jestli je ochotnej se vzdat treba neceho co mu dela tak dobre kdyz se k tomu vratil pokud ne dlouho to nevydrzi a stejne ji aspon napise a v tu chvily ja odchazim ... jsme spolu 13 let a za celych 13 let mel hodne možnosti on je dost chtenej chlap uz od střední vždy byl idolem holek a nikdy me nezradil vzdycky mi daval najevo jak moc sem pro neho dulezita a nikdy mi nedal prilezitost zarlit nebo tak spis naopak nevim co se ted stalo proc se to stalo nejaka krize z toho cisla 30 ? Chtel si neco dokazat ?zkusit neco jinyho jestli to nahodou nebude lepší? Nevim opravdu nevim .Nikdy bych to do neho neřekla vzdycky odsuzoval nevěru chlapy který podvadej ženský a nicej rodiny a teď tohle ? Nepoznavam ho tak hodnej a milujici clovek tata na 1 a najednou tohle ..furt si rikam jestli je to fakt smejd kterej hraje nebo jestli mu je to opravdu lito a bojuje sam se sebou jestli se treba fakt zamiloval nechtene doma starosti nervy ja neprijemna a najednou prisel nekdo kdo byl hodnej kdo ho obdivoval a on se z toho poblaznil a ted nevi kudy ven zkousela jsem se trochu dostat do jeho situace a jak mi tu uz nekdo psal zamilovanost nebo poblouzbení je jako droga nezbavis se toho hned ze jo proto jsem i po tom dlouhem premysleni rozhodla že mu tu sanci dam a ted uz je to jenom.na něm .......
@mimimi2 za mě to nejlepší, co můžeš udělat. Drž se...
Jinak některé rady tady mi přijdou úplně na hlavu. Pokud to má skončit, tak proto, že on chce. Ne proto, že ty mu stojíš za zadkem, kontroluješ, co se kontrolovat dá a on končí v práci. Super vztah - v takovém bych fakt chtěla být... Jasně, že situace, kdy se s dotyčnou vídá v práci, je na pytel, ale znova - pokud chce, tak to skončí, i kdyby mu dělala sekretářku.
Mně přijde, že spousta tu pracuje s nějakými nesmyslnými stereotypy, že všechny nevěry mají jeden model, že všichni nevěrníci a milenky jsou podle jednoho mustru a že ve chvíli, kdy je někdo nevěrný jednou, tak se to stane pravidlem - jako když alkoholik chytne slinu. V tvém případě bych doufala, že se prostě dostal do situace, kterou neukočíroval, možná i s ohledem na to, jak dlouho spolu jste. Teď z toho má problémy s tebou a stres, že přijde o rodinu (to taky většina normálních chlapů jen tak nezahodí - a jestli jo, tak asi není, o co bojovat), dotěrnou milenku a hádám, že v práci mu to taky může docela zatopit. To už by si pro příště mohl dát bacha, se do podobné situace nedostat. Druhá věc je, že bych zkusila tohle zpracovat v poradně - jednak pro mě by tohle bylo hodně velké sousto ke zkousnutí, za druhé, jestli tohle bylo z jeho strany opravdu jenom o tom, že neodolal, nebo hledal někde něco, co doma nemá.
@suzanna123
@mimimi2
Taky si myslím, že děláš dobře, je namístě vyčekat, na odchody je času dost. Já bych se v tomto případě řídila tím, že ukončit manželství můžeš vždycky, hlavně to neudělat předčasně.
Ty rady tady mnohdy až hysterických žen, které by ti radily muže okamžitě opustit neposlouchej. Mnohdy z nich mluví vlastní traumata a frustrace. jak říkám, na to je čas vždycky. Věci se prostě vyvíjí a potřebují čas. Držím moc palce. Podle toho, co píšeš, si silná osobnost a mladá žena, víš co chceš a co nechceš, ty to dokážeš se ctí, ukočírovat tuhle životní nepříjemnou situaci!

@zanett vidíš, mně zase přijdou smutné příběhy samoživitelek. Nebo dětí, jejichž rodiče se nedokáží normálně bavit, natož na něčem domluvi. Že bych radši tiše trpěla? Sorry, ale trpěla bych tak jako tak - odstěhovaná nebo sdílející s ním domácnost. Rozdíl je v tom, jestli bych trpěla jenom já nebo i děti a jestli bych si k tomu trpění byla ochotná přihodit i stresy z finanční situace a vyčerpání z toho, že na děti jsem sama.
Nezávislost a soběstačnost je super - gratuluji, jestli ty jsi v situaci, kdy jsi mohla být na rodičáku s dítětem a v klidu bys zatáhla všechny platby. Každopádně většina žen v takové situaci není a to, že být samoživitelka není úplně sranda se asi všeobecně ví. Ani tady není málo diskuzí na tohle téma. Ale tak určitě holky hřeje, že měly tu hrdost, když přemýšlí, jak vyjdou s penězi a jestli je nezruinuje koupit jogurt.
Tohle bych neřešila, kdyby byla krizová situace. Mít doma agresivního chlapa, tak jdu a doporučila bych to každému. Tam není, co řešit. Sdílet domácnost s chlapem, co má milenku než bude pro mě a děti vhodné odejít nemá nic společného s nedostatkem hrdosti. Nebo asi stejně, jako že člověk spolkne hrdost a nevpálí šéfovi do ksichtu, že je hovado a neodejde středem jen proto, že ho s. To si taky normální člověk počká, až bude mít kam jít jinam a taky za sebou většinou nepráská halasně dveřmi.