Manžel mě uhodil - rozvod. Lze to uvést jako hlavní důvod?

kyticka2
19. lis 2020

Ahoj holky, prosím o nějakou radu. Pořád se to ve mě pere a nevím co s tím. Je to asi 5 měsíců, co jsme měli doma s manželem velkou hádkou a dopadlo to tak, že mě manžel uhodil. Nebyla to jedna facka - bylo toho víc, až jsem měla druhý den modřiny v obličeji. Modřiny jsem zamaskovala a tedy nebylo nic moc videt - fotky jsem si ale udělala. Chtěla jsem to s manželem nějak řešit a jít do poradny. Manžel se mi ten večer po hádce omluvil. Ale další dny pak dělal jako že nic, že do poradny nikam jít nechce, že on žádný problém nemá, že mě neuhodil a že proč jsem tedy nešla na policii a nenahlásila ho. Ale těch víc facek jsem v podstatě dostala za to, že jsem chtěla z bytu odejít. Asi jsem byla hloupá a měla to udělat. Jenomže manžel je právník a tohle by mu uškodilo. Takže jsem to nechala být. Teď vím, že jsem to měla udělat. Když se teď hádáme, tak mi řekne že mě nikdy neuhodil - že mě to udělal nějaký můj milenec, že jsem si to všechno vymyslela. Lze jako hlavní důvod rozvodu uvést toto? Děkuji za radu.

mamikry
19. lis 2020

@kyticka2 Rozhodne ano. Pokud by Vas nedejboze uhodil znovu, okamzite volejte policii, ktera to vse zaprotokoluje.

tinaprofi
19. lis 2020

Lze to uvést jako důvod rozvodu, ale faktem je, že mu nic nedokážeš. Chápu, že po tomhle není tak jednoduché okamžitě běžet na policajty a jednoduše ho udat. Nicméně platí, že při příštím útoku volat a okamžitě, lze docílit vykázání z bytu na x dní a zákazu přibližování, ale nesmíš se bát jít proti němu.

emamaira
19. lis 2020

Jistě, jako důvod rozvodu můžete uvést cokoli. Reálně soudce se sice ptá na důvody (pokud se nedohodnete) ale nakonec rozvede každé manželství, kde se jeden chce rozvést.

sudylichozrout
19. lis 2020

Vubec bych uz nic neresila a jen podala zadoat o rozvod. Nepotrebujes se obhajovat, proc se chces rozvest. Kdyz to nepodepise, tak proste stehovacka a odluka. Kazdopadne takhle to pusobi, ze to bude pekny sycak.

fandysek_1
19. lis 2020

@kyticka2 podat žádost o rozvod a napsat i tento konflikt. Máte děti?

kyticka2
autor
19. lis 2020

Společné děti nemáme. Mám sedmiletého syna z předchozího vztahu ve střídavé péči a syn je také ten důvod že nechci aby někdy byl tohoto součástí a viděl, že maminku někdo fackuje.

fandysek_1
19. lis 2020

@kyticka2 v tom případě bych neváhala vůbec a šla od něj.

rejalin
19. lis 2020

Žádost bych na tvém místě podala, koneckonců tam nemusí být uvedený nějaký konkrétní důvod (alespoň co vím), ale zároveň bych to tam asi i uvedla, klidně i přiložila ty fotky. Bude to sice slovo proti slovu, ale to je pak už na soudci, jak si to přebere. Možná by ses mohla obrátit i na nějakou organizaci, která se domácím násilím zabývá ( ROSA, ProFem, RIAPS, Bílý kruh bezpečí atd..) - tam ti určitě poradí jak postupovat atd 😉 no a jestli je manžel právník, tak pokud máš možnost, tak bych si zajistila nějakého dobrého rozvodového právníka pro sebe.

codal
19. lis 2020

@kyticka2 podej žádost o rozvod, soudu je vlastně celkem jedno, proč se rozvádíš, když v tom nejsou děti, bude to snažší. Je mi to líto.Drž se! A nenech se zastrašit a ani se nenech ukecat!!!! To zvládneš!!!

amazonkajanik
19. lis 2020

@kyticka2 zkouší to na tebe,páč je právník,oni jsou zvyklí zastrasovat. Ale fotky jsou průkazné. A i kdyby se kdokoliv ptal,proč si ho neudala hned,tak jednoduše proto,že jsi doufala,že navštívíte odborníka,apod. On to kategoricky popírá,svádí to na někoho fiktivniho,buď je to schválně,nebo to fakt nemá v hlavě v pořádku ...