Manžel miluje jinou, ale mě prý taky
Ahoj. Potřebovala bych poradit. Je mi 28, manželovi 31 jsme spolu 11 let, z toho 6 let manželé, bezdětní. Překonali jsme spolu strašně moc věcí - zemřeli mu rodiče, mě zjistili vážnou nemoc, 4x jsme přišli o dítě... Vždycky jsem se mohli opřít jeden o druhého a navzájem jsme o sobě věděli vše. Po posledním potratu jsme si dali delší pauzu ve snažení (skoro 2 roky) a během té doby to bylo strašně fajn, zase jsme si život užívali a ne se jen snažili o dítě, já začala zdravě jíst a sportovat, shodila jsem 15 kg, abych pro něj byla přitažlivá, povýšili mě, zvýšila jsem si kvalifikaci, zrekonstruovali jsme dům... Takže logicky přišel čas zase se začít snažit o dítě. Navrhla jsem užít si léto a na podzim začít jezdit do CAR. Jenže manžel najednou nechtěl. A včera se mi přiznal, že potkal jednu ženu a asi k ní cítí něco víc, ona mu prý řekla, že ho miluje a on teď neví co má dělat. Prý miluje mě, ale asi i jí. Jak mám o něj zabojovat a má to vůbec ještě cenu? Já si život bez něj neumím představit, hrozně moc mi na něm záleží. S nevěrou bych se dokázala smířit a odpustit jí (prý k ničemu fyzickému nedošlo, jen k ní něco cítí), ale jak mám bojovat s city? Nemůžu mu přece bránit ve štěstí, pokud je to pro něj ta pravá. Abych odešla prý nechce, že mě miluje. Nevím co mám dělat...
Myslim ze kdyz se zamiloval jinde ze je to vazne..zazila jsem neco podobneho byla jsem s partnerem 7let a hrozne jsem se zamilovala do kolegy v praci a on do me(on mel 4letej vztah) rok jsme kolem sebe krouzily povidaly si,seznamovaly..samy na kafi jsme nebyli ani jednou byli jsme cestny a tak moc jsme se zamilovaly ze jsem se rozesly se svyma partnerama a zacaly randit,sestehovaly jsme se a uz jsme spolu 8 let a milujeme se stale..mysim ze se proste nekde zakoukal a tebe ma taky opravdu rad protoze jste za ty leta na sebe zvykly a jsi jeho rodina..verim ze je cestny i chlapy dokazou byt cestni ale myslim ze jestli se zamiloval tak ho to tam sakra potahne bude na ni myslet ty to na nem uvidis ze na ni myslis zacnete se hadat a rozejdete se stejne driv nebo pozdeji:/
co máš dělat? asi nic moc, to by spíš měl on sem psát, co má teda dělat... musí si ujasnit, jestli to není jen pomatení smyslů. pokud miluje i tebe, pak to pravděpodobně bude pomatení smyslů a nevim, proč by měl mít důvod odcházet pryč, když tebe miluje, nebo miluje "taky"....
no ale je to celý divný....pár holek to tu dobře vystihlo... přeci pokud žiju ve spokojeným láskyplným vztahu, a zjistim, že tams někým hrozně funguje ta chemie či co, tak to přeci není důvod, abych hned uvažovala, že zdrhnu za tím druhým...
@preiba, stejni urcite nejsou. Kazdy ma neco, stejne jako zenske. Nejcastejsi "vada" u chlapu jsou ale urcite zenske. Jiny pije, dalsi muze fetovat, byt patologickym hracem, mit nezajem o rodinu, ale nevera jednoznacne vede. Kam se podivas, vsude neco je. Kdyz uz jsem si myslela, ze typ idealniho chlapa snad vazne existuje, prasklo, ze ma milenku. Jeho zena to zatim nevi. 🙈
@jirina58 tak na já znám většinu případů z okolí,kdy tím kdo byl nevěrný byla žena...tudíž mohou i chlapi říct,že my jsme do jedné stejné a přesto nejsme. Jedna žena fetuje,nestará se o děti,druhá zahýbá a třetí chlastá ( mimochodem více alkoholicek je také žen jak mužů ) .... Takový pohled na věc je dost zaujatý si myslím.
@jirina58 Mně to přijde celkem smutný pohled na život s muži. S takovým názorem snad nemůže mít někdo takový dlouho partnera a když,tak nemůže být nikdy šťastný... Já kromě toho,že muž chrápe na něm nic špatného neshledávám - teď to beru trochu s nadhledem a v žertu 😁
Přeci když na každém budu hledat chyby,tak nemůžu nikdy dojít ke štěstí...sama těch chyb mám nespočet a vím o nich a vím ,že mě partner miluje i s nimi a já jeho s jeho chybami ....
@jirina58 já jsem po rozvodu ( po 6 letech ),kdy s mužem mám 2leteho prcka. Někdy láska vyprchá,ale rozhodně v tom nebyla žádná výše uvedená problematika 🙂
Rozvedli jsme se a jsme přátelé a nemám s tím problém. Nyní mám nového muže a cekame miminko a nebyla jsem nikdy šťastnější. I po takové době mě dokáže překvapit, pokaždé rozesmát,udělat mi radost. Respektuje mou povahu a já jeho. Ne vždy věk vypovídá o zkušenostech... 🙂😉
Hlavni jee, ze se priznal. Dala bych tomu volny prubeh, nac tlacit nasilim. Me pratelee to potkalo taky a taky to ted resi, na pilu netlaci a uvidi se, jak to dopadne. Ono se to urcite rozjasni a samo vyresi, budte si porad uprimni.
@jirina58
Tak to mám kolem sebe samé zamilované páry asi. 🙂
I když se podívám třeba na babičku a dědu. 40 let spolu,stále za ruku, jeden bez druhého ani do lázní nejede,protože se jim do večera stýská a vždy se jeden nebo druhý vrátí domů většinou ten samý den 🙈
Teta se strýcem.....27let spolu... šťastní, spokojení, žijí jeden pro druhého.
Mohla bych pokračovat a pokračovat....
Myslím ,že každý to má jaké si to udělá...
Pokud je muž doma spokojený, nehledá nic jinde a to se týče jak hospod tak ženských....pokud se někde zamiluje,jak píše autorka článku,tak to se bohužel stát může a člověk s tím nenadělá nic. Pak je čas odejít.
Ale pokud jde o nějaké sukničkáře,tak kolikrát se nedivím. Ženám se narodí děti,přestanou o sebe pečovat,pečovat o domov, hackujou si u televize, při tom pohledu se nedivím ,že s nimi muži ani spát nechtějí a bohužel si najdou náhradu jinde.
To si pak mohou stěžovat leda samy na sebe... samozřejmě to není případ každé nevěry,ale mysl ,že je to velmi častá varianta příběhu...znám to u švagrové...s dětmi neupravená, věčně s mastnými vlasy, doma nepořádek...tak teď je sama. Bohužel ...tak to holt je.
@journals, tak to necti. Dalsi zamilovana s ruzovymi brylemi, co ceka miminko?? Takova tady resi problem, s tim rozdilem, ze miminko neceka. Nehodlam s tebou diskutovat, co je pesimismus a co je realita. Pracuji v psychologicke poradne a takovych naivnich Nanynek vidim denne tucet, tak mi necpi nejaky optimismus. Jsi roztomile naivni.
@preiba, popisovat vztahy nasich babicek a rodicu nelze srovnavat s dnesnim stavem. Drive byl rozvod strasna ostuda, stejne tak svobodna matka. Dnes je nesezdanych paru drtiva vetsina a je to bezna vec. A že zeny o sebe nepecuji? Nevim tedy, proc maji ve vztahu problemy modelky a uspesne zeny. Chtela jsem tady v te duskuzi poukazat na radoby ukazkove vztahy, ktere jsou ve skutecnosti prohnile.
@jirina58 tak ja treba zamilovana nejsem a miminko necekam a taky si myslim, ze to vidis uplne zbytecne cernobile a pesimisticky. Vsichni chlapi stejni nejsou, stejne jako nejsou stejne vsechny zenske, na tom se myslim shodneme, lisi se inteligenci, povahou, vychovou, celkove zivotnimi podminkami. Zadny vztah neni dokonaly, to v zadnem pripade netvrdim, ale ani to neni takovy zmar, jako popisujes ty, mam kolem sebe spoustu paru, kde jsou oba partneri -- dle okoli i svych vlastnich slov -- spokojeni. A tu tvoji psychologickou poradnu bych chtela videt, zadny psycholog by se v zivote tak jako ty nevyjadroval :D
A k hlavnimu tematu: osobne bych byla velmi skepticka k tomu, ze s ni nic nemel, ono se to tvrdi skoro vzdycky, protoze si chce nechat otevrena zadni vratka a taky nechce ublizovat vic nez uz ublizuje. Kazdopadne bych ale nebyla tak prisna jako ostatni, jakoze hned se rozchazet, prijde mi to skoda. Dulezite ale je, aby sis nastavila hranici, za kterou nepujdes -- hlavne to nenastavovat jako "jak mam ja o nej bojovat" jako spis "zaslouzi si me on jeste?" Ten "bad guy" v tomhle pribehu je on, ne ty. Takze cenu zachranovat ten vztah ma v pripade, ze budete oba chtit, ze se i on bude snazit, hlavne se nenech vtahnout do nejakeho kolotoce jeho nerozhodnosti, kdy ty se budes ponizovat a v tom vztahu bude jeste nekdo treti.
Já fakt nevím, jestli se mi to jen zdá . . ale těm chlapům v poslední době snad úplně hrabe.
@jirina58 vypadas hodne zapskle. Je mi te lito...
@preiba, uz ponekolikate pisu, ze popisuji realitu. Je tezke to pochopit?? Vy tri, co se tady marne snazite neco vyvratit, zijete na ruzovem oblacku a moc vam to preju. Treba jste vyjimky. A jak tady nektera psala, ze se ma o vztah bojovat, tak bojujte. Takovy vztah je nenavratne naruseny. Muzete odpustit, ale nezapomenete. Vetsina zenskych si radeji maze med kolem pusy a namlouva si nesmysly, protoze je na svem protejsku existencne zavisla, jinde hraje roli majetek. Nic neni cernobile, ve vztazich to plati obzvlast.
@letadylkokane a ty naivne.

@jirina58 nemyslím si ,že jsou všichni stejní... 🙂