Manžel mně dal při hádce facku
Stručně. Dneska jsme se zase hádali s přítelem. Jsme spolu 5 let. Už od rána byl na mě fakt milý protože jsem nechápala co chce myslí atd. Večer opět hádka kvůli dětem (3,5 roku a 1 rok) snažím se vést normální rozhovor ale nejde to, jsem prý nejchytřejší atak. Fakt mě rozčílil tak jsem šla do koupelny čistit si zuby. Přišel tam za mnou že malý si sladkost vydupal tak mu jí dal. No prostě jsem na něj vyprskla pastu a v zápětí jednu schytala až jsem se zakymácela. Teď nevím co s tím. Šel si lehnout i já, která samozřejmě stala jak oparena a bulela v koupelně. 😖
@podaji v takove situaci, jakou popisujes, by driv nebo pozdeji hrablo kazdemu - male deti, stari rodice, nevyhovujici bydleni.. mate to hodne tezke, nedivim se ze mate problemy. Neposlouchej rady typu odejit - mate dve deti, pokud se fackovani nebude opakovat, vse se da vyresit. Ale opravdu doporucuji s odbornikem - kdyz budete resit jen spolu, podle me se akorat pohadate, kdyz tam bude nekdo treti, pujde vam to lip. Nam to strasne pomohlo, meli jsme dlouho ponorku, uz jsme spolu neumeli ani mluvit, v poradne nam moderovala dialog psycholozka, konecne jsme si navzajem v klidu promluvili, srovnali si priority ve vztahu, navic to pro nas bylo jako rande, coz nam taky hodne prospelo, uz je to rok a pul co jsme tam byli naposled, a jsem fakt stastna, predtim jsem uz chtela manzela zabit, ted jen obcas :D. Ale jak uz nekdo psal, nemusi vam sednout prvni terapeut, na to je treba se pripravit.
@lysecek no to je právě to. Vždycky si sednem něco navrhnu a je to špatně a konec oči v sloup. Když navrhne něco on já říkám ok zkusím to. Jenže on prostě se mnou není schopný diskuze. Poslední věc. Malý začal trochu víc zlobit a dělat naschvály. Samozřejmě manžel jde do něj s vařečkou mě se to nelíbí navrhla jsem mu že zkusíme tzv nevychovu určitě znáte. A on jasně tak já ho nechám ať mě skáče po hlavě...tyhle ty chytrý žvásty z internetu. Přitom mu v klidu vysvetluji že to není o tom nechat ho dělat si co chce ale on to prostě nechápe, nechce chápat nechce zkusit. Včera jsme se chytli kvůli tomu že chci aby měl méně sladkého když trpí na zácpu. Musíme dávat Forlax, litame po doktorech. A on jasně ty mu sladký dávat můžeš a já ne. Tak mu nebudeme dávat nic proč? Říkám ale to ne dáme ale ne nanuky typu Magnum a zkrátka jednu sladkost denně. Naštěstí malý nezná bonbóny atd. Má rád jen koláče Brumíky. Nevím co se zlomilo. Do 2 let mu nedal ani sušenku a teď by ho cpal blbostma.
@lysecek a máte pravdu má toho moc jenže když mu řeknu že se mě nelíbí v bytě tak samozřejmě jak asi má dostavět ten dům když nemá čas a už se rozčiluje. Když už poněkolikáté navrhnu dostavbu a zaplacení. Ne. Teď dostal malém infarkt protože se nemohl dovolat matce která už v tom domě v dolním patře bydlí. Tak jsem řekla že má další důvod té dostavby. Nevím něco je prostě špatně
Tak to by bolo fajn. Bohuzial vacsina ludi nevie vycitit, kedy je ten spravny cas na odchod. Cakaju kym sa to celkovo nep....rie az tak, ze s partnerom uz nemozes dychat ani jeden vzduch.
Je lepsie odist skor, kym sa este dokazu rozpravat a ako-tak dohodnut.
S tymto panom by som nechcela mat spolocneho ani psa, nieto este dve deti.
@podaji
No teda som rada, ze som nevyrastala s vami ako rodicmi. By som sa asi nedoplatila teraz za sedenia u psychologa.
Deti ta pocuvat nebudu, on ta bude zhadzovat a urobi pred vsetkymi z teba hysterku.
@podaji
Kasli na RD, najdi si poriadnu robotu a osamostatni sa. Zivot je kratky. Ako nehovorim, ze to pojde hned, ale prejd z modu "uz nevladzem o vsetkom dolezitom u nas rozhoduje manza" do modu "nemame spolocne priority, zostavame rodicmi, ale bude lepsie, ak dalej pojde kazdy svojou cestou".
Nemyslim si, ze by to bola vyslovene jeho alebo iba tvoja chyba, skor taky mix dlhodobej frustracie a nespokonjnosti na obidvoch stranach.
Inak, aj ja so svojim mazelom hadam, niekedy teda dost ( ak mi to stoji za to), vela veci viem prejst, ale u nas to je tak, ze mame na vychovu jendotny nazor, je to spolahlivy a milujuci otec. Nezniesla by som toho tvojho pri nasich detoch;
Akoze je normalny inak, nechat dieta same v aute? Kurna ten by doma schytal.
@sudylichozrout že se lidé nemění k určitému datu je pravda, že se obecně nemění daná povaha člověka, to taky platí. Ale že se člověk nemění a nezmění vůbec, je blbost. Celý život nás něco formuje, přetváří. Jsou situace, které nás donutí změnit myšlení a názory. Lidé, kteří spolu v pohodě vydrželi žít 5 let před svatbou, se nedokáží snést po prvním druhém dítěti. Nikdy vztah neprověří žádné společné bydlení apod, jako dítě, ne-li dvě. Bezdětný člověk může mít kupu úžasných názorů, no realita je pak ale úplně jiná. Jsem s mužem 15 let, 10 let manželé, 3 děti. Stále ho miluji a věřím, že on mne taky. Ale byly a jsou a určitě budou situace, kdy jsem ho i po tolika letech nechápala a uvažovala jsem, že se naše cesty a názory rozcházejí. Takže ze své zkušenosti nevěřím, že je to vždy tak, že se k sobě podobní lidi nehodí už od začátku. Spíš si myslím, že během let každého z nich život posune jinam, názorově, myšlenkově, .... a ne každá dvojice to prostě ustojí.
upřímně kdyby vám udělal to samé taky by jste mu jí dala .. myslím že k tomu byl důvod a on si to nenechal líbit ... já bych si tohle k příteli nedovolila.. a hold někdy je hrneček plný každému můžou nervy uletět každopádně bych se mu omluvila a to samé bych čekala od něj chyba je na obou stranách ..
@renatahornickova jj máte pravdu celou noc jsem kvůli tomu nespala. Mě prostě v tu chvíli fakt ujely nervy i tím že ani v té blbé koupelně se nemůžu zavřít a on jde na mě řvát ještě tam. Jenže já už tady nemůžu říct ani n aby náhodou hned nevyletěl. Neumím držet pusu jen proto aby byl v rodině klid. Prkotiny neřeším ale o důležitých věcech to prostě nejde. Furt dokola...
@podaji
Od veci otazka, ale preco sa nemozes zavriet v kupelni?
@podaji možná u vás vázne komunikace chce to mluvit, mluvit ,a mluvit.. vím to z vlastní zkušenosti taky jsme doma měli problém ale dokázali jsme si sednout a mluvit dost to pomáhá zeptat se druhého kde je problém a řešit ho celodenní nadávaní není dobré ... nevím co jste řešili proč jste se dohadovali ale pokud máte pocit se před problémem zavřít do koupelny ,... možná jste právě byla moc chytrá a ještě jste se s ním nedokázala bavit na rovinu .? možná se pak nemůžeme divit... jak dlouho se dohadujete ? o čem se dohadujete ? atd je spoustu věci co ho k takovému kroku mohlo vést na vašem místě bych se omluvila to samé bych čekala od něj a dost bych se zamyslela a mluvila
to je jediné co bych vám mohla poradit
A je to teda manžel nebo přítel? 😀
@trdelnik234 protože nejdou zavřít dveře. Je to starý byt ještě původní. Staré dřevěné dveře a zárubně a malé kování, které se rozbilo a které asi nemůže partner sehnat bo nevím. Dveře na toaletu nešly ani zamknout takže to jsem ho uprosila aby tam dal aspoň západku aby mě tam nelezly děti 😁 Dveře do kuchyně také nejdou zamknout do ložnice jen z jedné strany. Jako ok nezamykam ale občas bych to prostě potřebovala 😉
@podaji takže jeho matka si bydlí ve vašem novém domě... Hmmm.... Možná by to chtělo si vážně promluvit, a dát mu nůž na krk. Takhle se vážně nedá dlouhodobě žít. Prostě buď se do půl roku stehujete na barák, nebo se stehujes sama s dětmi...
Tak si to vyměňte s tchýní, než se dům dostaví. Nastěhujte se dolů, on bude mít víc času na dodělávky, když tam bude bydlet, současné bude i po ruce a s dětmi, a možná bude mit i větší motivaci to dokončit...
@renatahornickova já to právě nechtěla nechat dojít tak daleko abyste se hádali. Chtěla jsem se domluvit jen abysme malému už zase začli dávat méně sladkého na dovce jsme trochu povolili. Trpí zácpou a bolestí bříška a přítel mu dal brumika a nanuka tak jsem se ho jen zeptala proč že jsme se na něčem domluvili. A on že já mu můžu dávat sladké a on ne. Tak mu teda nedáme nic. Říkám že to je hloupost a on proč no a už to jelo tak jsem raději odešla...
@renatahornickova navíc dohady o nechani dítě samotné v autě při lijáku, nezastavení na benzínce když roční dítě už hodinu na cestě řve a je zpocený že stejně bude atak nooo
asi prostě blbí den příště bych se nehádala teď bych se omluvila a promluvila bych si o všem co je potřeba na rovinu
@podaji U nás doma se taky porodem druhého dítěte hodně změnilo. K tomu, co u vás, nedošlo, ale hadame se velmi často. Nedokážeme si hezky věčně promluvit. Jsou v tom vždy emoce. Je mezi námi takové stálé nevysvetlitelne napětí. Není to tak jako driv, nedokážeme si na sebe už tolik udělat čas, sdílíme vše přes děti, řešíme vše kolem děti, my jsme pořád druhá kolej a neumíme spolu o tom tak nějak mluvit... Je to lehké někoho odsoudit, říct, že se má a nemá tak nějak zařídit a bla bla... ale úplně jsem si vybavila z vlastní zkusenosti, jaké to je, když do toho člověk zabredava a zabredava. Až to někdy takhle praskne. Ale nic se nevyřeší, spíš poděla ještě vic. Někdy jsou podrážděné nervy, někdy není síla... ale zkuste dát děti prarodičů a udělejte si spolu hezky den, zkuste navodit to, co bylo dřív... a dát tomu ještě šanci. Není to jen pro vás dva a o vás dvou.
@katherinka33 myslím že to je právě chyba dnešních vztahů rodiče upřednostňují děti.. přitom si neuvědomují že když dají 100procent dětem nemají nic pro sebe na to aby upevňovali svůj vztah i s dětmi .. je lepší věnovat dětem třeba jen 80 procent 10 procent domácnosti 10 procent vztahu s partnerem.... upřímně si maminky sáhněte na svědomí kolikrát jste odmítli chlapa protože jste unavený z celého dne pak si ani večer nedokážete sednout vedle chlapa pustit si serial udělat si fajn večer protože musíte dělat to na co není celí den čas pro to aby se vztah upevnil je potřeba mu čas věnovat ... My s přítelem jsme si pár měsíců po narození syna řekli že režim je u nás potřeba teď jsme rádi prckovi jsou 3 roky a mi máme skoro každý večer pro sebe prcek je v půl osmé v posteli a my máme čas být spolu dát si sklenku promluvit si , kouknout na film .. večer si lehnout do postele a mít klídek 🙂 za tohle jsem fakt ráda že byl prcek přizpůsobivý a nebyli s ním velké problémy 🙂 každý pár by si měl najít aspoň 2 dny v týdnu tak aby si mohli promluvit a být prostě jen spolu
@renatahornickova tohle je všechno pravda a taky to u nás fungovalo, dokud byli jedno dítě. Ale to druhé to nějak víc rozhodilo. Je jiné, nespí v noci, ve dne je zase náročné to první. Já nevrlá, nevyspala, manžel spí jinde. Prostě odcizení. Musí se to někde zlomit a doufáme v lepší zítřky. Ale je to fakt těžké. Asi to neumíme.
@katherinka33 jj přesně jako u nás. Teď jsme měli týden dovolenou. Fakt jsem se snažila. Ráno na dobrý den pusu (jen z mě strany) neprudit kvůli kravinam. Starat se o děti aby si odpočinul a večer víno... které jsem si po hodině čekání dala sama. Z jeho strany nic. Když mu to říkám ptám se tak odpověď že chlapi to mají jinak a další kecy...
Když to shrnu, na ničem se neshodnete, vidíte jinak výchovu, chlapa štve úplně vše.. .. PROČ s ním si? A proč je on s tebou? Tím bych začala a samozřejmě poradna a pronto.
@podaji nemiluje te, nevazi si te, nema o tebe zajem, vadis mu. Je schopen te vytocit tak, ze se pak chovas jako pako, je schopen te uhodit. Tak se na to vykaslete a fakt jdete od sebe. Tohle neni k nicemu a terapeut s tim nic neudela. Laska se neda naridit.
@sudylichozrout ja tedy nesouhlasim. Laska se da ozivit. To samozrejme terapeut neudela, ale muze jim pomoct vyresit konflikty - coz bude potreba udelat, i kdyby sli od sebe. Maji deti, takze spolu budou komunikovat jeste treba 15 let muset. Pisou tu lidi, ze je zivot kratky. Muj chlap je skvelej, milujeme se, ale dejte ho do situace zakladatelky (jak uz jsem psala, blba prace, bydleni atd.) a uz si chystam lopatu. Nebo jinymi slovy, chtela bych videt chlapa (par), ktery by toto v pohode ustal. Oni maji vyhlidku na zlepseni, za par let (kolik, rok, dva, nez dostavi?, par mesicu, nez zmeni praci apod) bude lip, co jsou ty dva roky v kontextu celeho zivota? Za par let muzou zas randit, jezdit po vyletech, tesit se z vnoucat, uzivat si duchodu. Ted jde jen o to, preckat tu krizi, a hlavne vyresit konflikty, zacit komunikovat - poradna, protoze sami uz to nezvladaji. Kdyby chlapa vymenila a dostali se do podobne situace, nebude se to cele opakovat? Ja myslim ze jo. Cili bych to fakt nebrala jako prvni reseni. A kdyz pujdou ted do poradny, za tri mesice, za pul roku muze byt zas lip (+ my citili ulevu skoro hned, ze neco delame). Zivot je kratky na tech par mesicu prace?
@podaji fakt te chapu, mate to silene, neshody ve vychove tomu urcite taky nepridavaji, ale ty bych resila az druhotne - az se srovnate jako partneri. Chtela bych te taky povzbudit, mozna ti pripada, ze ses snazila zbytecne, ale nemusi to tak byt. On prece urcite take neni takto spokojen, kdo by chtel zit v hadkach, treba si aspon uvedomil, ze by to mohlo u vas byt i jinak.. A byl by ochoten jit nekam do poradny? Presne co pises s tim mluvenim jsme meli taky, jen jsem chtela zacit mluvit a uz vyletel, ze nemam na co si stezovat atd. A opravdu uz jen pritomnost terapeutky nam strasne pomohla v te komunikaci, v klidu srozumitelne formulovat, co nam vadi.
@lysecek no, pokud laska vyprcha, muze se ozivit, pokud oba, podotykam opravdu oba, chteji. Ale pokud se k sobe chovaji jako idioti, tak uz to asi jen tezko pujde.

@podaji Tohle je přes čáru z obou stran ale kvůli tomuto bych se nerozváděla. Protože v této zemi, kde polovina dětí vyrůstá mimo manželství a každá druhá domácnost funguje v režimu "patchworkové rodiny" by to byla zatím škoda. Ale chce to změnit fungování domácnosti a vás dvou. Říká se, že pánem tvorstva je člověk - muž ale přiznejme si to, že to silnější pohlaví jsou ženy. Tady evidentně tvůj partner potřebuje nasměrovat, uzemnit a otevřít oči. S citem a rozumem. Bude to znít jako obhajoba chlapů ale mne je jich občas líto. Jsou na ně kladené vysoké nároky (samozřejmě na ženy také) ale oni (jelikož geny), to všechno musí zvládnout a udržet i u toho tvář. Aby vydělával, postaral se o rodinu, zvládnul i péči o rodinu a děti, (to co ještě generace mého otca neznala), aby byl manuálně zručný, atd. Jsi vynervovaná, unavená a zmořená péčí o dvě malé děti a kor v takovém dusném prostředí a to i doslova. Chce to předložit manželovi návrh, jak to dělat jinak aby rodina začala v klidu fungovat, on s tím asi jen tak nepřijde... Takhle se to těžko píše jelikož víme pouze útržky ale změnit práci - míň peněz za více volného času nebo více klidu, nebo zůstat v práci - ale najít firmu na barák a dodělat ho co nejrychleji i za cenu každodenní návštěvu stavby (jelikož je zřejmě pedant a všechno chce mít tip-top, ať to může kontrolovat), byt pak pronajmout nebo prodat, ať neřešíte fin. problémy - nevím jak to máte. Je mi jasné, že tohle bude pro tebe další řehole ale pokud si myslíš, že ten život s ním za to stojí, tak musíš teď být ty ta hlava rodiny a chlapa nasměrovat.