Nesnesu manžela. Zažila jste něco podobného?

14. lis 2020

Dobrý den maminky, skoro se za to až stydím. Ale nesnesu pobyt v přítomnosti mého muže. Vše začalo jeho nevěrou s mojí nejlepší kamarádkou. Od té doby s ním nedokážu fungovat. Do toho občas přijde nějaká hádka, kdy se mi opět připomene to bolestné období. Žijeme spolu jako spolubydlící, ale já mu prostě nedokážu říct, že ho už ho nemiluju, že mi tolik ublížil, že nejsem schopna to mezi nás přestat tahat. Sex od té doby nula nebo s velkým premahanim. Snažím se kvůli dětem, které jsou malé, ale drhne to. Zlobím se na něj vnitřně, že to nedokázal ukočírovat a zničilo to náš vztah. Už nevím, jak dál, jsou dny, kdy je to v pohodě, a pak to na mě padne a nejsem schopna fungovat. On to neřeší, funguje normálně, nemá pocit problémů mezi námi. Nevím, jak to řešit, prosím, zažila jste některá něco podobného?

frista
14. lis 2020

Zkus pročíst IG Tamary Klusove a jak se přenesla přes nevěru Tomáše Kluse...

lolam10
14. lis 2020

A cozkusit terapii?vypovidala bystd se z toho...tohle je vazne tezky prekonat sama

emamaira
14. lis 2020

Taky bych se přimlouvala za terapii, klidně jen ty sama, pomůže ti najít řešení, jestli v sobě najdeš sílu tohle překonat nebo vztah ukončit.

amazonkajanik
14. lis 2020

Na fb byla skupina Deník zhrzene manželky ,zkus se tam přidat,plus ještě taky terapie.

autor
14. lis 2020

@frista deku, znám, ale Tamara Tomáše miluje, to je vidět. Já bohužel k manželovi nic necítím..

1eso1
14. lis 2020

Přesně vím, jak se cítíš. Můj příběh má ale jiný grady. Kdybys měla chvilku, procti si mé diskuze.
Jinak zůstávat v takovém manželství kvůli dětem je totální nesmysl. Odnesou si všechno do života. Budou si myslet, že tohle je normální. A to pro své děti nikdo nechce. Děti chtějí spokojenou mámu a ne nešťastnou.

sudylichozrout
14. lis 2020

Nevim, jestli ma smysl zachranovat neco, co zachranit nelze. Laska se neda naordinovat a pokud ho nemilujes, jen tezko ti terapie pomuze k tomu, zacit ho milovat. Tepapie ti pomuze k tomu, ze se srovnas sama se sebou. Ale to muzes delat i rozvedena. Osobne nemam rada prodluzovani agonii. Takze za me rozvod.

autor
14. lis 2020

@sudylichozrout děkuji, pořád čekám, že nevěru snad zahojí čas, ale stále to nějak nepřichází 😔

svetlanalana
14. lis 2020

Rozvod...

zmrzlinka
14. lis 2020

Otázka je jestli se manžel snaží zachránit vaše manželství....

oplatecka
14. lis 2020

A snaží se nějak manžel svou nevěru omluvit? Pracuje na tom, aby byl váš vztah zase v pořádku? Přiznal chybu? Pokud nic z toho nedělá, váš vztah už asi budoucnost nemá...

amazonkajanik
14. lis 2020

anonym@ čas to nezahoji,jen obrousi hrany 😟
Aby to nevyskocilo jak čertík z krabičky,to se musíte snažit oba . Bez toho to nejde ...

gramar
14. lis 2020

Můžeš odpustit, ale nezapomeneš nikdy a pokud ten vztah není tak na takovém průseru ho těžko postavíš... Já věděla že spolu chceme být a i když je to do dnes těžké a jsou situace/rozpoložení kdy mě to žere, tak jsem se přes to "přenesla", ale trpká pachuť zůstává. Jenže tam je opravdu ten velký rozdíl v tom že se máme rádi a chceme být spolu a oběti nakonec musel přinést každý z nás ;)

xxx3d
14. lis 2020

Vůbec ti to nezávidím a vůbec, fakticky, si neumím představit, jak funguješ a měla bych strach z celkového sesypání, kolapsu.
Takže, vnitřní zloba není špatná, ale aby k něčemu byla, musí o ní vědět, myslím tvůj muž.
Teď je otázka, co všechno je ve hře. Protože podle mého, a toho co jsi napsala, v rámci reakce, ještě u tebe existuje kapka naděje, že by to nemuselo skončit rozvodem.
Jenže aby neskončilo, musíš něco udělat ty, jinak se složíš.
Byla jsem v podobné situaci, bylo to bez nevěry, jenže neměla jsem na starosti chod domácnosti, ani jedno, natož dvě děti... to je velký záběr, který sama zvládnout nemůžeš.
Mohla by sis třeba najít psychologa, terapeuta na tuhle oblast, provedl by tě tvými emocemi, pomohl by ti srovnat si, co chceš, nebo možnosti. A následně třeba rodinná terapii, párová.
Píšeš, že tvůj muž funguje normálně, je to minulost, nic neřeší. Asi to tak bere i u tebe, nevím, jsou to domněnky, a tvůj strach z toho mu to říct napovídá, že máš strach z uzavření nějaké cesty k normálu, že když mu to řekneš, že prostě jediná cesta ze všeho bude rozvod.

lenickakl
14. lis 2020

Já bych nedokázala zůstávat v takovým ''vztahu''. A setrvávat v manželství kvůli dětem je kravina, pokud jsi nespokojená.