icon

Manžel mně dal při hádce facku

podaji
21. črc 2019

Stručně. Dneska jsme se zase hádali s přítelem. Jsme spolu 5 let. Už od rána byl na mě fakt milý protože jsem nechápala co chce myslí atd. Večer opět hádka kvůli dětem (3,5 roku a 1 rok) snažím se vést normální rozhovor ale nejde to, jsem prý nejchytřejší atak. Fakt mě rozčílil tak jsem šla do koupelny čistit si zuby. Přišel tam za mnou že malý si sladkost vydupal tak mu jí dal. No prostě jsem na něj vyprskla pastu a v zápětí jednu schytala až jsem se zakymácela. Teď nevím co s tím. Šel si lehnout i já, která samozřejmě stala jak oparena a bulela v koupelně. 😖

Strana
z4
lysecek
25. črc 2019

@sudylichozrout to nevim, ale urcite bych nerozbijela rodinu bez boje. Az zkusi poradnu a nepomuze to, ok. Ale aspon se rozejdou s vedomim, ze udelali max. Ja osobne si ale myslim, ze rozchod akorat veci zkomplikuje. Ona si najde noveho, on si najde novou. Oba si poridi dalsi deti s novym partnerem. Rozdilne pristupy k vychove, dalsi a dalsi konflikty, akorat uz ne jen s ex, ale i s novou. Vsak jsem tu nedavno cetla, jak nekdo nemuze zapnout v aute klimu, kdyz bere deti z predchoziho vztahu na vylet, pac by ex nadavala, ze deti onemocni. Fakt hodne by se mi toto nechtelo absolvovat. A to nemluvim o tom, ze neni zaruka, ze novy vztah bude lepsi.

trdelnik234
25. črc 2019

@lysecek

Ja mam pocit, ze pises uplne o niecom inom. Aj ked sa mi tvoj prispevok paci a je v nom kus pravdy, predsa si v tomto konkretnom pripade dovolim nesuhlasit.
Ten pan, vedla ktoreho autorka prispevku zije sa dostal do tejto vysoko stresovej situacie celu rodinu hlavne tym, ze robi a nadalej robi dolezite rozhodnutia vylucne sam. Navyse ona tam taha za vyrazne kratsi povraz a on ju teda podla toho, co tu pise za rovnocenneho partnera nepovazuje, viz hysak kvoli kojeniu, prestavbe, vychove a milion dalsich veci, ked ona to dusi v sebe a on po nej dupe.
Len oni dvaja vedia, ako to u nich doma realne vyzera a ci sa s tym da nieco robit, ci je hlavne obojstranna chut.
Preklenut sa da hocico, choroba, financne pohorsenie, stavba domu, co nejde podla predstav, hyperaktivne deti, zly sef, stari a chorlavi rodicia, ale iba vtedy, ked je tam laska, vola a ochota u oboch.
Preto som pisala, ze zivot je kratky. Teda ak je to tak, ze len co doma otvori usta, tak je zle. Prinajlepsom zdvihnute obocie, znudeny vyraz, v horsom pripade hadka jak prasa.

trdelnik234
25. črc 2019

@lysecek
Jezis, co vsetci mate s tym rozbijanim rodiny!!!!!!!!!!!!!!
Nefungujuca rodina, kde otec facku a nadava mame, ona predtym po nom plivne pastu, uz davno gungujuca rodina nie je.

trdelnik234
25. črc 2019

@sudylichozrout

Asi tak. Prave si vlastne vravim, ze prec tu vlastne este reagujem, sak autorka tu uz aj tak nechodi a len sa tu bavime o nej bez nej.

sudylichozrout
25. črc 2019

@lysecek mluvis uplne o jine situaci, tato rodina je rozbita uz davno. Vic to uz asi nebudu rozpitvavat, je to zbytecne.

bayt
25. črc 2019

@trdelnik234
@sudylichozrout Tady tedy musím souhlasit s Lysecek. Jo, ta rodia je nefunkční, ale to neznamená, že by nemohla být, kdyby na tom oba nezamakali. Jsou páry a rodiny, které přežily i ještě horší věci. Pravdou je, že pokud oba dva reagují tímto způsobem, tak u nich není rozhodně něco v pořádku. A to samé pak vybublá s někým jiným.

trdelnik234
25. črc 2019

@bayt

Bolo by fajn,keby autorka dala napisala po case,zr ako sa to vyvinulo.
Ja neviem,ake teda boli tie este horsie veci,cim si presli ine rodiny a ani vediet nepotrebujem,neporovnavam sa s inymi.
Samozrejme,ze by bolo fajn,keby sa dali obaja psychicky dokopy.

podaji
autor
25. črc 2019

@lysecek holky prosím... věc se má tak že já se omluvila on koupil kytku a dal mě ji na stůl neřekl ani slovo. Prý to bude řešit až v klidu o víkendu. Teď je tu tichá domácnost, fungujeme samozřejmě kvůli dětem. Souhlasím s @lysecek že se mu to taky takhle nelíbí ale jak ho přimět aby s tím začal něco dělat? Zkoušela jsem jeho mámu. Její odpověď že to jsou prostě chlapi že mu to musí zkrátka dojít. Přesně tohle měla se svým manželem a to já teda nechci. Partner (nejsme manželé i když někde píšu manžel už že zvyku😃) je jinak fajn všechno zařídí, o děti se postará výborně ale prostě není s ním klidná řeč. On nerespektuje názory druhých. Nefunguje u něj dialog. Hned se začne hádat vytahovat zákony. Nechápe že druhý na to může mít jiný pohled. Jsou těžký kompromisy. Někdy si neuvědomuje co říká viz jeho výstup před laktační co jsem tu měla. V podstatě mě před ní seřval jak malé dítě. To že se ke mě chová jak k sestře to jsem mu řekla už několikrát.

Rozhodně se takto nechovam a mrzí mě ten výstup. Ale už je toho fakt dost. Pořád říká že už chce bydlet ve svém a nic. Že dětem udělá to a to a nic není totiž kdy. Už mě frustruje to bydlení tady u rušné prašné silnice. Byt původní. Jasně platíme jen základní nájem byt je náš ale 3 roky trvalo než se opravila koupelna a kuchyň kde chyběly kachličky a koukala vata s trubkami. Řeči to udělám hmmm tak jsem si najala dělníky. Vždycky jsem si bydlení vybírala tak teď mě štve že nemůžu bydlet tak jak já chci aspoň ve funkčním. Jasně hlavně že jsme všichni zdravý.. vím.

Mediátor by nám určitě pomohl na mě prostě nedá. Už nevím jak na něj. Řekli jsme si jednou ze se nebudem hádat kvůli blbostem i které udělají třeba děti, vydržel pár hodin. Takže aby byl doma klid nesmím se prostě ozvat jenže to já neumím.

Jít od sebe nechceme. To víme určitě. Děkuji všem za názory.

trdelnik234
25. črc 2019

@podaji

Tak to je fest blbe teda.
Drzim palce ale velmi ruzovo to nevidim.

werik153
25. črc 2019

Já to asi špatně chápu, vyprskla, jako že jsi na něj plivla? 🤔

podaji
autor
25. črc 2019

@werik153 chápeš to naprosto správně. Jo plivla jsem na něj při čištění zubů. Jako já to někde číst tak si taky tukam na čelo. Vyústilo to po hádce kdy jsem se chtěla domluvit jak budeme dávat malému sladkosti. Manžel nadával odešla jsem že se nechci opět a zase dohadovat (navíc před babi) došel si ale za mnou do koupelny no a takhle to dopadlo. Nevím prostě zatmění mozku nooo

trdelnik234
25. črc 2019

@podaji
Alebo charakter?

werik153
25. črc 2019

@podaji a máš takové výkyvy často? Třeba by ti pomohla psycholožka.

lysecek
25. črc 2019

@trdelnik234 rozbita ta rodina neni. Neni zdrava, ale muze se uzdravit. Asi jsem divna, ale pripada mi, ze se u nich jeste nic tak strasneho nestalo, i kdyz facka a to s tim kojenim je urcite hnusna vec, ovsem porad to neni podle me neresitelne, neodpustitelne. Jinak to delani dulezitych rozhodnuti, ano, na tom muze neco byt, ja si to netroufam takto virtualne odhadovat, ale urcite by to mohl byt koren vseho. I s tim se ale da pracovat (treba to neni jen jeho vina? Ja jsem treba takova, ze mi vyhovuje, kdyz manzel resi a rozhoduje za me - nerikam, ze zakladatelka ano, jen to uvadim jako priklad, ze jsou i takovi lidi 🙂).

lysecek
25. črc 2019

@podaji a ptala ses ho, zda by do poradny byl ochoten jit? Pripadne urcite se muzes proste nekam objednat i sama. Ja bych to resila opravdu asap. At se vam to jeste nezkomplikuje tim, ze jeden z vas nekde potka nekoho.

sudylichozrout
25. črc 2019

@lysecek no jo, tak to se pak nedivim tvym nazorum na vec. Submisivni holka, pro kterou neni facka duvod k okamzitemu rozchodu.
Neber to ve zlem, jen jsem se snazila pochopit, proc mas tak smirlivy postoj.

lysecek
26. črc 2019

@sudylichozrout tak submisivni mozna neni to spravne slovo, spis pasivni mozna, napr nase prvni auto koupil manzel bez meho souhlasu (za 5 tisic) - pak jsem byla rada, nebo napr s urady fakt nerada resim veci a on to chudak resi za me. Chtela jsem rict, ze si umim predstavit, ze s takovym materialem (jako jsem napr ja) bych se moc nedivila, kdyby ten druhy mel pocit, ze vse visi na nem, a rozhodl neco duleziteho typu bydleni sam (ne v poradku, ale proste ne vina jen toho jednoho). Kazdopadne ani na submisivite, ani na pasivite nevidim nic spatneho, pokud to obema vyhovuje. Nemusim doufam kvuli tomuto povahovemu rysu zustat single a bezdetna (pokud nechci)? Btw to auto jsem tehdy dost vyrazne dala manzelovi najevo, ze to teda presvihl.
Ted k te facce. Really???? Kdyby se to stalo tobe. Pohadali jste se, tys na chlapa plivla, on ti ji vlepil. Pobezis hned balit dve deti a pryc??? Neboli, tato facka opravdu neni podle me duvod k rozchodu, ja to vidim, ze jsou si kvit. (Pro poradek zduraznuji, ze samozrejme mi to neprijde ok, ale ja tam proste vidim nadeji na zlepseni, pokud si nechaji pomoct atd).

trdelnik234
26. črc 2019

@lysecek

Fakt ti takto vyhovuje? Tak potom to je v uplnom poriadku. Kazdy ma svoje miesto, svoju funkciu a finguje to.
Mna by to to zabilo. Ja proste potrebujem mat o vsetkom prehlad, vestkom spolu riesime, velke veci si oduhlasujeme navzajom.

lysecek
26. črc 2019

@trdelnik234 ja jsem teda velice spokojena. Za svoji neschopnost jednat s urady se sice stydim, ale fakt to nesnasim a nejde mi to, takze jsem vdecna, ze co jde, zaridi manzel. Tehdy to auto jsem treba fakt nechtela, prislo mi, ze ho nepotrebujeme, ale ted zpetne rada vzpominam, jak jsme jezdili sami bez deti. A je fakt, ze jsme ho vyuzili. Ted napr vybirame nove, a to taky resi manzel. Mne je to fakt srdecne jedno, co koupi, nerozumim tomu, ridicak mam cca 2 roky teprve, tak je mi fuk co naborim :D. On se se mnou sice o tom bavi, kdyz mam nejaky postreh tak ho reknu, ale hlavni rozhodnuti bude na nem. Kde budeme bydlet jsme dlouho hledali reseni, abychom byli oba spokojeni, to jsrm se prizpusobovat nechtela (bydleni s jeho rodinou). Vychovu deti resim ja (ve smyslu ze si ctu, zjistuju apod), pocitove to vidime hodne podobne, ale obcas manzelovi reknu, at neco nerika a tak. Myslim, ze to mame obecne dost vyrovnane, kazdy chvilku taha pilku.

lysecek
26. črc 2019

@trdelnik234 jo, ale velke veci si vlastne taky odsouhlasujeme. To ze koupime auto souhlasim, a ze on vybere ktere uz je druhorade. Nebo jak by to bylo podle tebe?

trdelnik234
26. črc 2019

@lysecek
Auto ideme vybrat spolu. Alebo ja odsuhlasim model, a ked pisem model myslim tym fakt vsetko nie je len znacku a farbu. Vsetko mame v Exceli, aby to bol prehlad. Proste ja som asi zmagorene z Projekt manazmentu, ale ked niekto nieco urobi bezo mna, tak ma ide porazit.

lysecek
26. črc 2019

@trdelnik234 jo tak to by zas asi nevyhovovalo mne. Ja ale obecne nemusim nakupovani a vybirani cehokoli. Mozna tak jeste jidlo, na obleceni musim mit naladu. To treba zas manzelovi vybiram ja, a naopak bych to nechtela.

krtcice
26. črc 2019

@lysecek promiň neber to zle ale už se asi nedivím že je tolik týraných žen co si to nechají líbit a nechají to zajít až kdoví kam, když tady třeba některá v podobné situaci čte, že facka je vlastně ok. Za mě to ok určitě není a nic to neomlouvá.
Abych nebyla jednostranná, zeptala jsem se mého muže. Řekl že kdybych na něj v hádce plivla pastu, tak by na mě asi zařval, pomyslel si něco o magoroj a šel pryč. A že neexistuje aby mě za tohle fackoval.

trdelnik234
26. črc 2019

@krtcice
Sak to tu piseme furt a stale uz na 3 stranach, ale to je akokeby si hrach na stenu hadzala.

lysecek
26. črc 2019

@krtcice tak jasne ze on ji nemel fackovat. Ona na nej taky nemela plivat. Ja jsem taky nikde nenapsala, ze to bylo ok. Ale pokud to bylo poprve a naposled, a je sance ten vztah zachranit... tak je to i tak tyrani a pryc od nej i s detma, tak jo no.

krtcice
26. črc 2019

@lysecek podle mě, tohle je jako s nevěrou. Udělal to jednou, udělá to zas. Ztratil zábrany, zkusil to, prošlo mu to, tak co by ne.

dofi86
26. črc 2019

@podaji chyba je na obou stranách...chybí tolerance z obou stran, řešíte svoje problémy a frustraci vycitanim a řevem na druhého. Chce to spíš pochopit, že nejste soupeři a naučit se spolupracovat. Neviděla bych to hned na odchod apod.

lysecek
26. črc 2019

@krtcice tak to samozrejme urcite mozne je. Ale je mozne i ze uz to neudela. Ja nejsem zadna vztahova odbornice. Je tu moznost pri pochybnostech obratit se napr. na Bily kruh a jine. No a ja treba nevidim moc rozdil mezi plivancem a fackou. Nejak se nemuzu rozhodnout, jestli je neco z toho horsi a co. Plivanec neboli, ale zas je to nechutny. Ponizujici mi to pripada oboji tak nejak stejne. Pointa je, ze zakladelka snad uz taky plivat nebude.

podaji
autor
26. črc 2019

@krtcice Ježíš holky neděs té mě. Z mé strany se to rozhodně opakovat nebude. A z jeho doufám také ne. Jestli by šel do poradny nevím neptala jsem se. Jak už jsem psala teď to nechce řešit. Nevím kdy asi za rok bo kdy..co se týká toho rozhodování my se tak nějak také shodnem. Jen ta výchova. Neodsuzuji plácnutí přes zadek bo ručičku když i po 20 sahá kam nemá a mohl by se třeba opařit. Takové to výchovné. A ty ty ty. Ale říct hned nech to nebo tě serežu. To fakt nevím co bude dělat až bude kluk v pubertě a nabourá bez dovolení třeba auto. A s tím bydlením jeho názor je ten že to prostě dostaví sám páč všichni ostatní to dělají blbě. Hmmm tak za 1 udělal tam pěkných volovin a za 2 by asi nikdo v týhle republice nebydlel. Opět mu pritakavam že má pravdu že si to ohlidame bude tam jezdit večer na kontrolu...mrtvej brouk. Jako tohle vážně dlouho nedám. Babí je tam sama takže na baráku neudělá ani základní údržbu. Zrovna nedávno že neprijede domu páč se babí rozbila anténa na tv. Teď zase nejde brána..no pořád něco a on tam samozřejmě musí. No jo no...

krtcice
26. črc 2019

@podaji vidíš. Řešit nic nechce, tvůj názor neuznává, nedá se s ním donluvit. Tak si říkám, že ta facka byla asi jen špička ledovce. Aneb, jaký ten váš vztah má ještě smysl...

Strana
z4