Manžel omezuje mou osobní svobodu

nemamjmeno12345
10. kvě 2016

Zkráceně...mám manžela a děti...poté, co na mě přišla exekuce (na 20 tisíc)manžel zjistil, že jsem si vzala půjčky bez jeho vědomí. Bohužel mi mezitím omezil moje příjmy (mateřskou) a neměla jsem k penězům přístup. Pouze mi dával na nákup, benzín, vše sem musela dokládat...nyní mi vzal občanku, telefon a dal "domácí vězení", abych někde něco neuváženě nepodepsala nebo narychlo něco nesjednal...své viny jsem si vědoma a nabídla řešení, kdy k rodičáku půjdu do práce a budu přispívat, co jen to půjde (podle předběžných přepočtů bych mohla přijít asi na 10 tisíc+rodičák), manžel mě však odpálkoval, že to nejsou peníze navíc a tedy se nemůžou započítávat do úhrady dluhu, který sem ÚMYSLNĚ vytvořila...chápu, že ve mě ztratil důvěru, moc mě to mrzí už kvůli dětem, ale vyhrožuje mi žalobou o úmyslné vytunelování naší rodiny, případně rozvodem, při kterém nemám počítat, že bych mohla dostat děti. A děti jsou to malinké (nejmladší 3 měsíce)...Takže momentálně sedím doma bez dokladů, telefonu, přístupu k melju, vyhrožuje mi zablokováním internetu, nemůžu přijímat návštěvy a ani nikam jezdit...co dál?

lv
10. kvě 2016

zajděte si do poradny, honem..takhle je to neúnosné pro všechny.

j.a.n.i
10. kvě 2016

@nemamjmeno12345 Na policajty a podat trestní oznámení... vůbec bych nebrala ohledy, tohle se nedělá.

tulikiss
10. kvě 2016

@nemamjmeno12345 jenom jedna vec zadne umyslne vytunelovani rodiny neexistuje, takze te nema opravdu za co zazalovat. jo bylo pres caru pujcit si za jeho zady a pokud se bude chtit rozvest tak je to oduvodnene. ale to co on dela opravdu je pres caru a narovinu bych mu rekla ze mi okamzite vrati telefon a doklady a presta ne me takhle sikanovat. jsi dospela svepravna osoba, jo udelala si chybu, ale on na tohle nema pravo, a pohybuje se za hranou zakona.

panickatlamicka
10. kvě 2016

Proc bys nemela dostat deti? Dozfam,ze te nezmagoril natolik,ze tomu veris. Na policajty,ziskat zpet doklady,zazadat o rozvod. Nazdar.

lv
10. kvě 2016

a ty se rozvést chceš?
píšeš půjčky, ne půjčku, na co jsi je potřebovala a hlavně, proč jsi je nesplácela, tak by na to manžel nemusel nikdy přijít a nemuselo by k tomuto dojít..
pokud máš možnost pracovat a vydělat 10tis. k rodičáku, to je velice slušné a šla bych do toho..pokud ti má kdo hlídat miminko.

tím nemyslím, že to co dělá on je v pořádku, vůbec ne.

panickatlamicka
10. kvě 2016

Me hlavne zarazi,co to je za vztah,kde si musi jeden z partneru tajne pujcovat. Vy zijete na hranici bidy? On nevydelava? Nebo jsi pujcovala na hlouposti,ktere se ti libily a nedokazala sis je uprit?

mayka77
10. kvě 2016

At uz jsi provedla cokoliv, takhle nema muz pravo se chovat k zene v Ceske republice. Tohle neni Saudska Arabie, aby te zavrel doma s detmi a vzal svepravnost. Bez na policii.hned ja k to bude mozne.

legionella
10. kvě 2016

@nemamjmeno12345 myslim, ze na jinem maminkovskem portale bylo uz vse receno, tak moc nevim co ocekavate vic...

kacca11
10. kvě 2016

Netvrdim, ze chovani muze je v poradku, ale ty jsi jednala za jeho zady a ohrozila celou rodinu. Ja se mu tedy vubec nedivim, ze ti neveri a ze ma strach, co provedes priste.

Jak jste na tom s komunikaci? Proc sis brala ty pujcky? Na co jsi potrebovala penize? Jak to, ze ted praci mit muzes a pred tim ne?

dilaurentis26
10. kvě 2016

Na jiném portále jsem se tě zastala, pokud je vše pravda, tak to řeš a nenech se sebou takhle jednat. Ale co jsem více pozorovala, tak to nebude tak jednostranné. Možná, že obavy tvého manžela byly víc než reálné, i když jednal hodně nešťastně..

kolibricek36
11. kvě 2016

@j.a.n.i sama si to zavařila - udělat to můj manžel, je na tom podobně

karlajasmine
11. kvě 2016

Kazdopadne vas vztah uz je zniceny, protoze vzit si pujcky za zady manzela je totalni podraz... takze se rovnou rozved'te... ted se zase chova uplne silene manzel... asi neni o cem debatovat. Zasla bych na policii a zacala resit rozvod.

evazchleva
11. kvě 2016

Já se mu nedivím, bojí se, že zas uděláš finanční průser. Odstřihnout tě od všech internetů, telefonů a zabavení OP je v dnešní době jediná možnost, jak ti zabránit v dalším půjčování peněz. Můj by to určitě udělal stejně. A jak se milujeme, tak je to přes čáru na obě strany, i ty výhružky rozvodem chápu.

kolibricek36
11. kvě 2016

@nemamjmeno12345 jinak, tobě bych radila, si s manželem promluvit - ono důvěra se nezískává zpět lehko, jestli se dá, tak domluvit se, že nakupovat budete chodit vždy spolu .... nebo že půjdeš jen na hřiště s dětmi, jestli ti dá nějaké drobné na mlsky pro děti.... ty sama raděj nechtěj nic kupovat .....
Ono, chlap si zákládá na čistém štítě - tudiž pro něho exerkuce byla a je ponižující - chápeš ho?
Jinak my taky máme učty každý zvlášt, ale neopovažíme se nic dělat za zády druhého ..... tedy vždy když něco chceme pořídit za větší obnos, tak se domluvíme, zda to koupíme hned, nebo se bez toho obejdeme na pár měsíců (samozřejmě že pokod se pokazí sporák, lednice tak hned., ale jiné věci mohou počkat)

kolibricek36
11. kvě 2016

@karlajasmine co máte s tou policii, vždyt ji neubližuje fyzicky - a to že jí sebral co jí sebral, je jen jeho pojštění, že zas neudělá další finanční průser

kolibricek36
11. kvě 2016

@evazchleva naprosto s tebou souhlasím

tulikiss
11. kvě 2016

@kolibricek36 promin ale to ji jako musi mlatit aby to podle tebe bylo pres caru? je dospela svepravna a tak ji nema co zabavovat doklady.
ovsem buh vi jak to bylo, protoze jinde pani pise ze je i s mobilem odevzdala dobrovolne.. ono hlavne udelat dluh sto litru a omlouvat to tim ze za to nakupuju veci na deti na ktery mi manzel nechce dat je trochu mimo.

zuzineckah
11. kvě 2016

@nemamjmeno12345 no já myslím, že to tak horké nebude.... asi tě od internetu neodstřihl, když píšeš tady a psala si i jinde 😉 Takže jestli jsou podobné mezery i ve tvých dalších tvrzeních, pak asi manžel nejedná z rozmaru. K tomu co jsi udělala nemám co říct. Matka tří dětí by už měla mít dost rozumu.

kolibricek36
11. kvě 2016

@tulikiss hele, sama si to spískala. jinak samořejmě že já nemusí notně mlátit
udělat to já bych byla na tom stejně, to mi věř ....
svéprávná, to sice je, ale řeklla bych že rozumu moc nepobrala
a jak se líp, než že jí vezme občanku, bránit případným dluhům o kterých nemá ani ponětí

andreaandrejka
11. kvě 2016

To je situace.
Proč jsi si brala tajně půjčky a hlavně, proč jsi proboha nesplácela?? Nediv se manželovi, že je naštvaný, tohle se fakt v manželství nedělá. Jinak ale samozřejmě, manžel to přehání, to co dělá, je přes čáru, měli by jste si v klidu sednout a komunikovat, vyřešit to nějak normálně jako lidi a ne předvádět tohle.

Ale když to tady tak čtu, ono vlastně bůh ví, jak to doopravdy je..

tulikiss
11. kvě 2016

@kolibricek36 ja nerikam ze neni uplne pitoma a ze to co udelala neni nejvetsi hnus co znam, proste za zady manzela tohle udelat ukazuje ze jejich manelstvi je na konci.. muze se branit tak ze se rozvede, ale to jeho reseni je spatne a je za hranou zakona.

j.a.n.i
11. kvě 2016

@kolibricek36 No, možná zavařila... ale v této situaci by byla adekvátní žádost o rozvod a řešení toho, že půjčky byly bez vědomí druhého z manželů, sebrat někomu telefon a doklady je přes čáru v každém případě, bez ohledu na to co udělal.

kolibricek36
11. kvě 2016

zakladatekla nereaguje - kdo ví jak to vlastně je - nemáme pohled z manželovy strany

panickatlamicka
11. kvě 2016

@kolibricek36 Sebrani dokladu,omezeni svobody je tez projev domaciho nasili. To,ze zakladatelka udelala "botu" jejiho manzela neopravnuje k takovym krokum. Ano,v zapalu emoci tak muze jednat kdejaky partner,ale ti normalni vychladnou,sednou si a hlavne zjistuji,PROC je duvera v jejich vztahu na bode mrazu.

kolibricek36
11. kvě 2016

@panickatlamicka zakladatekila nereaguje, přitom je aktovní, má pouze jeden příspěvek - pro mě tato diskuse nemá cenu .......

panickatlamicka
11. kvě 2016

@kolibricek36 aktivni neznamena online