Manžel opouští rodinu kvůli milence. Jak se s tím vyrovnat?
Zdravím.
Ráda bych poznala někoho, kdo zažil to samé co nyní já.
Máme s manželem dvě malé děti (1 rok a 3,5 roku) a manžel se zamiloval do milenky a vybírá si ji. O děti se starat chce, mě bere jen jako matku, nemiluje mě. Milenecký poměr trval měsíc a půl, když se vše provalilo, je z druhé půlky republiky.
Budu moc vděčná za vaše názory.
Manželství jsme měli pěkné, jen možná v poslední době lehké neshody, honička kolem dětí… nyní na mně vidí jen chyby.. je to pro mne veliká rána..
@luucia děkuji za sdílení tvé zkušenosti. Já stále tak nějak doufala, ze přijde zpět.. ze si uvědomí svou chybu.. ale teď si říkám, jestli bych o to vlastně stala, ze jsem už asi rozhodnutá.. ale jak říkáš, je to fakt velmi smutné a náročné. Navíc jeho rodina stojí při něm, v podstatě mu i vychází vstříc, aby si mohl zit svůj život… bydlím s nimi v domě.. tak už budu rekonstruovat byt a za nějakou dobu už se snad konečně trhneme, musím ještě vydržet..
@lenkaee fakt? A jak jste dopadli?
Stalo se mi to same pred par lety. Jen tesne po vanocich… samozrejme casem litoval, ale ja uz pak byla jinde, spokojena a casem se ukázal muz mnohonásobne lepsi, mam se lepe, nez bych se kdy mela s nim…
@zara11 chápu… upřímně si taky přeju, aby litoval…
@kolibrikkk šli sme po 11 letech od sebe, on je s ní pořád a mají dítě.
Já měla 5 let jiný vztah který nedávno skončil.
@kolibrikkk A tak třeba nedělá chybu? Třeba bude s tou druhou opravdu šťastnější. Já si troufám říct, že vlivem mého rozhodnutí jsme šťastnější všichni, jak můj ex tak i děti. Vím, že se taková myšlenka nepřijmá lehce, ale snaž se neupínat na to, jak bude litovat a jak mu to nepřeješ, nebo se z tebe stane zhrzená a zapšklá ženská a chca nechca budeš ty děti popouzet proti němu a odnesou to nejvíc ze všech. Vidím to u partnerovy bývalé. Dělá nám strašné zle a nás to paradoxně strašně spojuje. Kdyby spolu vycházeli dobře a on jí šel na ruku, myslím, že by to mohl být zdroj konfliktů 🙂 Proto ti radím dobře, kousni se do zadku a buď milionová bejvalka. Tím jí nasereš nejvíc 🙂
@irmamala třeba ano. Naše děti se s námi ale měli hezky, měli jsme fajn vztah… takže děti se mít lépe nebudou, a to mi vadí. A vše, co píšeš nejde ze dne na den… to je právě to, ze jsi tu druhou stranu nezažila, takže nepochopis.. já zas nepochopím tu tvou, protože jsem ji nezažila a doufám, ze nepochopím.
Hlavně bych si nechala zaplatit bydlení a veškeré výdaje a trvala tvrdě na střídavce týden ty, týden on. Žádné takové, že se budeš někde s děckama na krku krčit v garsonce a on bude král večírků a jednou za půl roku veme děti do zoo. 🙄 Pamatuj na to, že máš úplně stejné právo na život jako on, deb*l. Plus bych teď co nejčastěji "někam musela" a on by dostal děcka na výlet k milence. Ať si užije mužíčka se vším všudy. Toto uvažování mě uplně fascinuje. Jako on si párkrát užije a ty máš táhnout na hrbu všechno, ne? 🤦♀️
Je mi to moc líto, posílám hodně síly! Mám děti úplně ve stejném věku a taky nám to teď skřípe (málo času na sebe a honička okolo dětí), ale vztah máme pěkný, tak snad jednoi nedopadneme jako ty. Neumím si to představit zůstat s takovými malými dětmi bez manžela. Drž se 🍀
@prejeta_zaba tvrdě trvat na střídavce u takhle malých dětí?Viš co to s dětma udělá? Tohle je největší hnus co se takhle malým dětem může udělat.....
@zmrzlinka ale ona to @prejeta_zaba nemysli špatně. Proc by měla autorka všechno odnést a nevěrný pan manžel si užívat. Já třeba souhlasím s tím, ať si zkusí na full time práci, děti a novou paní, která už má děti odrostle. A když se dobře dohodnou a dobre se to nastavi, nikdo to neodnese.
@prejeta_zaba Pokud ale pan o stridavku a celkove o styk s detmi nebude stat, nikdo ho neprinuti i kdyby na tom trvala sebetvrdeji. Soud naridi alimenty, ale styk s detmi je jeho pravo, ne povinnost😕
@kolibrikkk Ale to nase deti se mely take dobre. Jak jsem psala, nehadali jsme se, nebylo dusno. A manzel me taky presvedcoval, at kvuli nim to jeste vydrzim, ze je to poznamena. A jedinkrat nerekly, ze by chtely aby to bylo jako driv. Proste to prijmuly, ze se v zivote zmeny deji, s byvalym mame dobry vztah, nikdo na nikoho nekyda spinu. Ty mas deti male a takovou zmenu prijmou mnohem snaz, protoze z toho jeste nemaji rozum. Ale ja se ti nesnazim vnutit, at jsi vesela a happy, ze je to vlastne super, ze se to stalo. Jen ti radim at v sobe nezivis tu nenavist a zast, nebo nadeji, ze se vrati. Ze i kdyz se nevrati, tak zivot nekonci a rozhodne nemusi byt nutne jen horsi. Pises jak jsme meli hezky vztah. Ale tyhle veci se nedejou ze dne na den. Mozna nejaka jednorazovka ale chlapi jsou prilis pohodlni, aby opousteli sve zazemi jen tak pro nic za nic. Kdyby jste meli hezky vztah a byl spokokeny, nestalo by se to.
@ilone protože to pro ty děti není dobrý.Jsou na to prostě malý.Neuznavam střídavku minimálně u batolat a nejlépe do 6-7 let.Proste takhle malé děti mají spát v jedné posteli a ne jezdit sem- tam a ještě k tomu cizí paní.Je to blbý ,že tatínek odešel.Ale proč by to měla odnést psychika takhle malých dětí?
@zmrzlinka Máš se střídavkou osobní zkušenost? Protože já jo, střídáme děti od 3 let mladší a je to bez problémů.
@somalicats videla jsem to ve špitale co byli rodiče schopný předvést....několik let a teď v ordinaci to vidím taky.Jak u malých ,tak u pubertáku.Jak můžou některý dospělý zničit decku psychiku je až do nebe volající....
Ale věřím,že Vám to klapalo.V některých případech je prostě lepší když se stará jenom jeden.A pro batolata je to podle mne maximálně nevhodné.
@zmrzlinka To ale není chyba střídavky, to je chyba rodičů. Koneckonců deptat psychiku dětí můžou i v situaci, kdy má jeden z nich dítě ve výhradní péči. Máš pocit, že v takovém případě je to v pořádku? Asi sotva, že...
Co se střídání týče, je to o vztahu dětí a rodičů. Pokud je v klidu rodič, je v klidu i dítě a vůbec mu nevadí, že spí jeden den v jiné posteli, než jiný den. Střídavka navíc neznamená striktně týden a týden, existuje i asymetrická střídavka, kterou lze využít právě u takto malých dětí (dítě spí doma, ale část dne se mu věnuje druhý rodič), a postupně se pak dá přejít na klasiku 50:50. Kromě toho se dá střídat v libovolných intervalech. Zase je to ale primárně o tom, zda se rodiče zvládnou domluvit a nastavit střídání tak, aby to vyhovovalo především dětem. Když jsme to zvládli my s ex, tak to evidentně jde, stačí jen chtít. My to navíc ani nemáme posvěcené soudem, nebyli jsme manželé.
@somalicats jo to já beru,že to může fungovat.Ale prostě nejsem příznivcem střídavky.Zvlašt ne u batolat.A co mám kámošky ,co mají střídavku.Tak.je to spiš střídavka mezi maminkou a partnerkou tatínka.Zvlast když má táta náročnější práci.Ale to jsou zkušenosti z mého okolí.Zkušenosti z ordinace tady raději psát nebudu....
@zmrzlinka vy jste psycholožka?🙂 my stridavku mít nebudeme, také ji neuznávám. Jsme učitelka a také jsem viděla spoustu špatných případu…
@zmrzlinka A já znova odpovídám, že to není chyba střídavky jako takové, ale rodičů, kteří se té situaci nechtějí přizpůsobit. Dítě má právo na oba rodiče a nevidím důvod, pokud se oba rodiče starat chtějí, v tom jednomu z nich bránit.
@irmamala ale my byli na párové terapii a on tam sám řekl, ze jsme měli pěkný vztah. To netvrdím já sama. Všude je něco, jasně, ze jsme ve všem nebyli na růžovém obláčku. 🙂 říkal, ze je to tím, ze se objevila ona a on to pustil, prý na nás s detmi nemyslel… ale to už je jedno…
Navíc jeho otec toto udělal dvakrát a potreti natrvalo.. takže si myslím, ze v tom hraje roli o určitý špatný vzor..
@irmamala O té pohodlnosti mužů jsem si to tak 3 roky nazad myslela také.
Než přišel Covid. Po pátém rozchodu od loňska známých a kolegů, kde to rozsekli muži, navíc bez vyhlédnutých nových partnerek, jsem další případy z okolí přestala počítat.
Něco se ve vztazích změnilo.
No a ty by si na seba napraskala na sedeni s terapeutom,ze ta to doma dlhodobo nebavi?
Ja teda urcite nie. Hlavne nie vtedy, keby som mala maslo na hlave.
Obavam sa, ze k tebe nebol uprimny viac ako ten mesiac a pol.
Inak pod pojmom "pekny vztah" si kazdy predstavuje nieco ine.
Ono je celkom jednoduche a pohodlne povedat, ze prisla zenska a chlap ju nasledoval jak pes kusok udeneho🙂.
Vo finale su za tym uplne ine, zlozitejsie veci, mimochodom aj vzorce prevzate od rodiny, dlhodobe frustracie a podobne.
drzim ti palce, nech sa sprava ferovo k tebe a detom a nech sa cim skor odstahujes z domu jeho rodicov.
To zvladnes, si silna zena a mas deti.
On sa prestahoval ku nej? ako poriesil pracu?
@brunetka11
tak to aby som vecer presla Risovi mail, mobil a bankove vypisy ci nieco nechysta 🙂
Vekova kategoria 35-45?
@trdelnik234 Tipla jsi to přesně ,-) Všichni jsou z této věkové kategorie.
@trdelnik234 no, z těmi rodinnými vecmi mas asi pravdu, protože jeho otec toto udělal vlastně dvakrat a vždy se po roce vrátil a tchyně ho přijala.. takže tam bude i tenhle vzorec.. špatný vzorec, on možná podvědomě mysli, ze případně počkám.
A mně vytknul, ze jsem moc přímá a říkám věci narovinu. Což se u nich doma nedělá, říkají se věci tak, aby neublížily a přitom nejsou pravdivé. Takže to nás asi doběhlo. Plus se objevila ona a on nechtěl pracovat na našem vztahu..
@trdelnik234 otcovi mých děti je 33🤷🏼♀️😏

@kolibrikkk jako kdybych četla o sobě před 6 lety i to že milenka je o 5 let starší než ex.