icon

Manžel s poruchou osobnosti, máte zkušenost?

street57
9. říj 2013

Můj manžel má poruchu osobnosti, je emočně nestabilní. Léky na vyrovnání emocí má, ale brát je nechce. Má dvě děti z předchozího manželství, a když má "výkyv", tak visí jen na nich, já jsem ta špatná, která je nechce doma každý den, a pak mi dělá naschvály, třeba že se nezajímá o naši malou dcerku, když jsem u toho já, ani se na ni neusměje. Když je "v pohodě", je zlatej... nemáte někdo podobnou zkušenost?

Strana
z3
margaritees
23. čer 2018

Je tu ještě někdo? Manžel je hraničář a já už vážně nemůžu.

bayt
23. čer 2018

@margaritees A léčí se?

utrikocku
23. čer 2018

Holky přímo na terapii poruch osobnosti se zaměřuje organizace Kaleidoskop. Mají ambulantní léčbu v Praze nebo terapeutickou komunitu v Solenicích. Osobně bych radila zachránit se a jít od takového člověka pryč. Pro nejbližší je to často k neziti. Navíc ty rysy osobnosti jsou hodně hluboké a malo změnitelné. Zlata deprese! Peklo vám bude dělat, i když spolu nebudete, ale pořád lepší než ho mít po svém boku.

margaritees
23. čer 2018

@bayt Sotva začal, tak přestal. Takže ne, neléčí. V podstatě jsem jediný člověk, který to s ním zatím (!) nevzdal,ale už jsem na pokraji sil

margaritees
23. čer 2018

@utrikocku Ano, peklo je to šílený. Vlastně celý vztah. Jen poslední dva roky se to stupňuje a změny přichází v řádech dnů, někdy hodin. Ráno je schopný být člověk a odpoledne už zrůda a naopak. Léčit se nepůjde, na rozvod jsem slabá, vždy mě to úplně porazí, nevím jak s ním jednat.

margaritees
23. čer 2018

@utrikocku Každopádně díky za ten Kaleidoskop. Zkusím tam aspoň napsat nebo zavolat. Utíkala bych hned, ale máme syna a hypotéku a než stihnu cokoliv začít řešit, tak je zpátky a já se v tom motám.

utrikocku
23. čer 2018

@margaritees rozumím Ti a neodsuzuji, chápu, že to vždy není tak jednoduché. Určitě kontaktuj Kaleidoskop, případně alespoň vyhledej psychologickou pomoc pro sebe, protože si dokážu představit, že jsi dlouhodobě vyřízená. A není občas špatné být víc v kontaktu se sebou a s realitou díky podpoře psychologa, protože život s člověkem, který má poruchu osobnosti je takový, že kolikrát nevíš, jestli tráva je zelená a nebe je modré přeneseně řečeno.

denny27
23. čer 2018

A to bývá takový člověk i agresivní nebo mění jen náladu z minuty na minutu??

margaritees
23. čer 2018

@utrikocku K psychologovi chodím tři roky, nepomáhá, asi je někde chyba.Nevím. A je to přesně tak jak říkáš, občas mám pocit, že mi tvrdí, že je tráva modrá a on tomu věří a já začnu pochybovat, zda není vážně namodralá atd. Na palici.

margaritees
23. čer 2018

@denny27 Agresivní nebývá, jen slovně, zlý, miluje a zároveň nenávidí. Nadělá spoustu bolesti a pak se hroutí a tak pořád dokola.Takže třeba dva dny jsem ta nejlepší a pak najednou bum, bez příčiny ta nejhorší co mu kazí život

bayt
23. čer 2018

@margaritees Tak to asi opravdu nemá cenu. I v případě, že se člověk léčí, je to náročné...

morganis12
9. pro 2018

Ahoj všem,
vkládám sem vzkaz od manžela 🙂 :
Jsem student psychologie a pro svůj výzkum k diplomové práci hledám osoby a ochotné duše s diagnostikovanou hraniční poruchou osobnosti (emočně nestabilní porucha osobnosti hraničního typu 🙂 ), které navštěvují/navštěvovaly psychoterapii. Zajímám se o jejich zkušenosti s psychoterapií, na které se ptám v průběhu společného rozhovoru např. na téma motivace, očekávání, průběhu terapie či jejího přínosu. Účast je anonymní a ohodnocena částkou 200 Kč. Pokud spadáte do cílové skupiny, máte jakékoli otázky či zájem se na výzkumu podílet, neváhejte mne kontaktovat na email: david.richter01@upol.cz

Strana
z3